Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Můj pes má až moc rád lidi
Autor Zpráva
vertule
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 13:20
- Nahlásit

Dobrý den, mám fenku border kolie, nedávno jí byl jeden rok. Je moc milá, hravá a přátelská k lidem ale problém je v tom, že až moc přátelská.. Když jdeme na procházku a ona uvidí nějakého člověka co se jí zalíbí, tak za ní hned utíká, i když na ni volám.. ale když vidí pejska tak jí s klidem můžu říct nesmíš a ona se k němu ani nepřiblíží... Nevím co s tím mám dělat, protože spousty lidí to obtěžuje když kolem nich lítá cizí pes Prosím poraďte mi jestli je to tím, že je ještě mladá nebo jestli jí to prostě musím odnaučit. Děkuji za každou radu!

Tchor
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 21:35
- Nahlásit

vertule

Prosím poraďte mi jestli je to tím, že je ještě mladá nebo jestli jí to prostě musím odnaučit. Děkuji za každou radu!

Plati oboji. Rada je: dodelat privolani natolik aby se nechala hned otocit kdyz se pokusi za nekym rozbehnout a brat ji pravidelne na voditko mezi velke mnozstvi lidi (hromadna doprava, trziste a pod. musi ji lidi "zevsednet".

Jinak jak se u to cloveka chova podle tohohle když kolem nich lítá cizí pes to totiz mnohem vic vypada na neduveru a mirny strach nez prilisnou lasku.

Arguskaaa
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2006 18:23
- Nahlásit

To mi moje borderka zkoušela dělat ve čtyřech měsících, ale okamžitě jsem jí to zatrhla-prostě jsem ji přivolala a kdykoli se k nějakým lidem zase chtěla přiblížit a "otravovat"-zase jsem si ji přivolala, takže jí to velice rychle přešlo.
Pokud jak píšeš, nepřijde na zavolání, nepouštěj ji mezi lidmi z vodítka, alespon zezačátku. Já psy pustím až když přivolání mají alespon v běžných situacích jako je tahle.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání