Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Fenka vyjíždí
Autor Zpráva
ProPlan
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 12:37
- Nahlásit

Máme problém, že naše fenka z rivality vyjíždí po fenách všeho druhu. Ptám se zkušených kynologů, jak tomu zabránit nebo převychovat.

Občas se to stává i po lidech, u kterých cítí, že sou zlý nebo má z nich obranářský pocit.

Děkuji

sarax
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 13:22
- Nahlásit

ProPlan
nejsem zkušenej kynolog teda..mám fenku 9 měsíců a párkrát zkusla chňapnout po jinejch čubinách a vždycky za to dostala za uši takže si jich nevšímá,hraje si a když na ní fenka vyjede prní tak naše jen vrčí....rozhodně bych jí tohle chování netolerovala...zvláště když vyjíždí i na lidi....

brut
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 14:31
- Nahlásit

ProPlan
Souhlůasím se sarax...je to stejné, jako s pejsama...netolerovat!

ProPlan
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 14:42
- Nahlásit

To nepomůže, dělá to od 3 let a teď ji je 4,5 roku. Postupně se to stupňovalo. Zkoušeli sme všechno, jenže pesan, jakmile vyjede je úplně nepříčetná, sápe se a jen tak se neuklidní. Jedná se o bojové plemeno.

Je obranářka, ráda hlídá, v tom je nekompromisní. Považuje to za svou hlavní činnost.

Myslím, že i problém je v povaze - vybušná, energická, trošku nervačka.

Hledám pomoc zkušeného kynologa.

Děkuji

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 14:48
- Nahlásit

ProPlan
Odkud jsi? Tohle není na radu po netu, tohle chce zkušeného pejskaře, který ti přímo v akci ukáže co máš dělat.

sarax
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 15:24
- Nahlásit

ProPlan
Jedná se o bojové plemeno.
nevím jaký bojový plemeno..nicméně moje fenka je AST,takže normálka společenské plemeno
a i tak prostě hned jak to začlo se to mělo řešit a potírat..ono po roce a půl je to fakt na kynologa v reálu...jak píše Biluška,páč je to už u ní dost zažitej zvyk ne???

ProPlan
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 19:26
- Nahlásit

Koho byste mě doporučili za kynologa v Brne? Nebo aspoň nějakou radu, jak na to.

Díky

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 20:47
- Nahlásit

ProPlan
V Brně je hodně dobrý cvičák "Zetor". Jsou v Líšni, pod hotelem Velká Klajdovka. Tak se zkus obrátit tam, snad ti poradí. Nebo Martina Vaškebová - Psí škola "Na Ostrově". Ta je v Maloměřicích.

brut
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 22:41
- Nahlásit

ProPlan
Jedná se o bojové plemeno.
jaké je to plemeno?

wensday
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 08:28
- Nahlásit

ProPlan
já bych se obrátila na Gábinu Pavlíčkovou, psí škola K9, telefon 731 238 906.

AOZ
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 08:48
- Nahlásit

ProPlan
Mám psa AST, některé psy taky nemá rád, ale nevyjíždí jako první. Pokud už vystartuje pomáhá jediné a to opravdu klidně na něj mluvit a urychleně se od toho co ho "rozčílio" odejít pokud je vzdálenost dostatečná tak se uklidní a je možno s ním komunikovat. Učili jsme se to tak, že chodíme kolem plotů kde psy na nás většinou vyjednou a on opravdu nesmí. Ale dovolím mu, aby u vybraných plotů čůral, aby se alespoň nějak uspokojil.

AOZ
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 09:01
- Nahlásit

ProPlan
Tak je vidět, že to píšu v práci, doufám že to pochopíš.
Lidi. já u něj vidím, že bude chtít strašit. U něj to spíš tak, že jdeme po ulici a proti nám člověk, ten když nás uvidí tak zpomalí, začně se dívat na psa ev. říká, já se bojím, vemte si ho k sobě. jakmile postřehne ten krátký moment zaváhání tak to zkusí, ale on na ně nestartuje, ale jen jde jakože směrem k nim. Tak to mu zatrhuju už v začátku, jak jsem napsala je to na něm poznat a na těch lidech taky. Ale co jsem chtěla to mám, pokud jde o psy.

ProPlan
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 11:47
- Nahlásit

Vezmu par mnamek, a mame u lesa psa vlcaka ktery stale na nas krici, i kdyz mame fenku. Zkusim to aplikovat na nej a pak na kolem doucich psech. Myslim ze je natolik chytra ze to pochopi

Arguskaaa
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2006 18:27
- Nahlásit

sarax:
něco jíného je fenka v devíti měsících a 3 až 4-letá fena. Nemůžeš to srovnávat, že jako to tvoje štěně dostalo za uši a nechalo toho, to opravdu nelze srovnávat!
Jinak souhlasím s názorem tady: Není to na radu po netu, takové rady se mohou špatně pochopit a mohou nadělat mnohem více škody než užitku

sarax
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 18:33
- Nahlásit

Arguskaaa
mno jak je vidět tak věk zmiňovaný čubiny byl napsanej až pak,v prvním příspěvku nebyl věk uvedenej...a srovnávat pubertální fenku která zkouší co může a vcelku furt asi nemůžu..ale ujišťuju tě že to není povahou už štěně..prostě od mala přísně a důsledně....

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání