Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Neštěká...
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
grooggy
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 19:55
- Nahlásit

Mám problém :můj pes prostě neštěká...dělám všechno co mě poradili, ale když prostě řeknu štěkej tak na mě kouká jako na úplnýho debila co to po něm chci... A ještě jak ho mám na stopách naučit aby si lehnul, když tam mám předmět(řeknu mu sice lehni, ale von neví že si má lehat u tý věci-je to tydýt...) a aby štěkal ...
Help pls... :-D

Garfield
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 20:11
- Nahlásit

grooggy
No... a co je to za psa? A kolik mu je let?
A prosím Tě, je živej?

grooggy
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 20:17
- Nahlásit

Je to AA je mu 10 měsíců a opravdu žije...(důkaz v galerii AA Boddie )

Eimy
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 20:34
- Nahlásit

grooggy
a steka nekdy na neco? Chce to ho rozstekat jen tak a pak ho tim "stekej" v tom stekotu podporovat, je jasny, ze kdyz mu reknes stekat, bude na tebe koukat "jako na úplnýho debila", protože nechápe, co po něm chceš

sarax
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 20:52
- Nahlásit

u nás se osvědčilo pískací nesmysl nebo malej pešek
a štěkala jako drak
a na stopách mu prostě u každýho najitýho předmětu dáš lehni..on to časem pochopí..jak dlouho děláš stopy??

Garfield
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 20:59
- Nahlásit

grooggy
A tak si lehni na tváři k zemi, zakryj se rukama okolo hlavy a štěkej do koberce. Bez hnutí vytrvale štěkej do koberce a nechej psa, ať se k tobě dobývá.
S velkou pravděpodobností se jeho dolování prolomí až do hlasitého dožadování a pak už jen vykoukneš a nadšeně opakuješ štěkej štěkej pejsku můj malej a chválíš. Stačí párkrát zopáknout a pak už to půjde samo.

Fík
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 21:00
- Nahlásit

ahoj, měla jsem psa, který v životě nezaštěkal/dalmatin/ a pak se zjistilo audiotestem, že pes je hluchý, není to váš případ? Máš pocit, že pes slyší?

Tonda
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 07:21
- Nahlásit

Garfield
Tak jsem to vyzkousel na plovouci podlaze.Nefunguje to.Fakt me nekdy stve,ze nemam koberec...

Meta
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 07:26
- Nahlásit

Garfield
Bez hnutí vytrvale štěkej do koberce

Já to teda zkusím, ale jestli mě manžel nechá zavřít do Bohnic, tak mě z toho jako právník vysekáš!

Garfield
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 08:03
- Nahlásit

Tonda
To bude tím. Holt, no koberec, no štěkání

Bent
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 08:06
- Nahlásit

grooggy
Já mám šibu a ta taky neštěká. Ony tyhle plemena nejsou moc štěkací.

Anu
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 08:10
- Nahlásit

Bent
zdravím něco nového u "šibičky" dlouho jsi tu nebyl. Chybí mi tu stejný číslo jako máš ty

jsem pyšná,můj neštěkající pes občas štěkne. Když to umí i můj tak to musí umět každý!!!!!!!!!!!!!!

Fajka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 08:21
- Nahlásit

grooggy
Akitky skoro neštěkají a když štěkají tak jen když to uznaj za vhodné.
My to trénujeme už dobu a dopracovali jsme se k tomu že já povzbuzuju , pozor lumpí, štěkej, hlídej.... a psisko udělá ... vvvvrrrrrrr..... a je ticho

No ale když uzná sama nebezpečí tak tu tlamu ne a ne zavřít

Bent
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 08:36
- Nahlásit

Anu
Já jsem tady skoro každý den, ale hlavně čtu tak nějak nemám nic moc čím bych se zapojil do diskuzí. Šiba je pořád stejně vyčůraná příšerka se kterou nic nehne. Když si postaví hlavu že NE tak prostě ne i kdybych ji vytřepal z kožucha. A není to je s tím štěkáním. Třeba blbý sedni - proč ONA by měla sedat když se jí nechce. A stokrát jí můžu tlačit prdýlku k zemi a chválit a nabízet pamlsek. Prostě NE a šmytec. A jak píše Fajka, když se jí něco nelíbí tak ječí a neví kdy přestat.

Fajka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 08:42
- Nahlásit

Bent
když se jí něco nelíbí tak ječí a neví kdy přestat...

... jo jo naposledy to byla 10 minutová scéna na blbou černou popelnici, která na tom místě co stála nikdy nebyla a neměla tam co dělat

Bent
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 08:47
- Nahlásit

Fajka
Tak to znám docela přesně. My jsme zas nedávno jak byly ty vichry skoro půl hodiny vřískali na velký černý igelitový, zpola naplněný pytel, který se třepal ve větru a tak divně chrastil.

Fajka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 08:52
- Nahlásit

Bent
ach jak jsou si podobné...holt japonská mentalita nooo

U nás je problém hlavně v té černé barvě. Cokoliv je černé je podezřelé... kolemjdoucí v černé bundě je nepřítel číslo 1

Bent
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 09:02
- Nahlásit

Fajka
U nás je zas problém v tom že je někde něco, co tam normálně nebývá, na co prostě není zvyklá. A u lidí jí nejvíc vadí když se někdo u nás zastaví a začne šišlat jaký je to - loštomilý pejšánek - to chvíli stojí a kouká a když je dotyčný v nejlepším tak mu zaječí do ksichtu. No a okamžitě je po šišlání a už se mi i dostalo pouení že bych s takovou bestií neměl chodit mezi lidi.

Anu
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 09:14 - Změnil/a: Anu
- Nahlásit

Bent
však to je právě to co mi tady chybí...takový podobný pes.Např.včera jsem šla do lesa s Anubem a on ti byl tak 50metrů předemnou-vedla tam cesta vždycky chodíme tudy.zavolala jsem na něj ať jde ke mě .Myslíš že šel? Ani náhodou hodil ksicht "Nedělej vomáčku,proč bych za tebou chodil,když jdem tudy a hezky si sedl a čekal až k němu přijdu" tak jsem vyjímečně zahla jinudy jako že jdem fakt jinam-to ti byli mety,že to u mě ani neubrzdil.Jenže já tudyma fakt nemohla jít tak jsem se zas vratíla.No lidi ten ksicht co na mě hodil.Okamžitě nabral neuvěřitelný trysk a zas byl předemnou na 50metrů.....prostě nechápe proč by se měl držet u mě když ví kam jdeme.
A sedni? V tomto počasí-sychravo a mokro děkuji bohu za přidřepnutí ve vzduchu.

a takto probíhá lehni na mokru...musíš uznat,že to po něm nemohu chtít?

Fajka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 09:19
- Nahlásit

Bent
dost dobrý, prostě má svůj názor na věc.
Nám se to až tak nestává, protože jsme jiná váhová kategorie.

Hele a jak je komunikativní s cizíma lidma celkově?
Naše si pečlivě vybírá kdo jako jooo a kdo nééé. A když někdo nééé tak má smůlu totální. Když byla malá tak se radši okolo mě obtočila jak had než by se nechala pohladit. A teď prostě když ten dotyčný nééé tak jakmile se přiblíží blíž než na jeden metr tak mu taky udělá baf do ksichta a má pokoj

Vanda
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 09:22
- Nahlásit

Bent
Fajka
no já mám PRT a i bez japonských genů jako byste mluvili o ní - kočárek pod schody? tady nikdy nebyl! no a co že je skoro půl noc! já mu dám!

Bent
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 09:39
- Nahlásit

Anu
Já už nějaký výcvik začínám pomalu vzdávat. Už nevím jak ji přimět aby si mě poslechla. Nejde to ani formou hry. Hrajeme si, ona se náramně baví tak zkusím dát povel. V tem moment ztrácí zájem o hraní a přestává mě vnímat. Na pamlsek venku taky nereaguje protože dáma musí mít u jídla klid. Zkoušel jsem i tu zvířecí kůži. Se zájmem jo očichala, dvakrát do ní kousla a pak se zklamaným výrazem - dyk je to mrtvý - kůži vyplivla a nezájem. Takže ji asi nechám žít jejím vlastním životem.

Fajka
Jo tak k cizím lidem je naprosto nekomunikativní. Bere akorát pár těch co zná od malička a ostatní jsou pro ni vzduch. A když otravujou tak zasloužej zbafat. Měli jsme trochu obavy když neteř čekala mimčo, jestli ho nesežere, ale nee mimčo přijala bez výhrad.

Anu
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 09:46 - Změnil/a: Anu
- Nahlásit

Bent
já ti rozumím ale nevzdávej to.To není dobrý nápad ať si žeje jak chce.Neřikám ji pérovat jak vlčáka ale já s čistým svědomím řikám,že se svým psem cvičím denně. Třeba jen 5minut ale cvičím. Ze začátku se mu taky nechtělo,koukal po všech vejrech,žrádlo odmítal,měl mě na salámu.Jenže jsem to nezvdala,prostě musel udělat a měl na vybranou,buď si sedne a dostane něco a nebo si sedne a nebude mít nic. Časem pochopil,že se stejně z toho nevyvleče a začal v celku s nadšením brát mlsky či zajíce. Nijak to nepřeháním,řikám třeba jen 5-10minut,ale každý den. Začala ho to bavit a i náš vztah se dost změnil.nemáme poslušno typu NO ale je to slušné a fakt to ten vztah zlepší.Nejvíce cvičím v lese kde vím,že je zvěř. To se ta cuká a fakt nechce ale tím,že ho nutím do poníženého lehu když hopsá srna,tím (aspoň si myslím) mu dávám najevo kdo určuje pravidla.Hoďka na cvičáku pro nás nemá smysl,je to moc času a on není schopný se soustředit. Chodím tam jen dopilovat nějaké věci. Nevzdávej to,věř mi .

todle bylo dřív u nás naprosto nemožné aby mi něco nosil.Sice tam má vodítko ale to je jen pojistka,kdyby náhodou něco

Fajka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 09:50
- Nahlásit

Bent

No u nás je to podobný, líbí se jí tak jeden ze sta.
Ale je zvláštní že rodinu pozná, naši babičku poprvé viděla až byla starší a vrhla se na ní, lízala ji, vrtěla ocasem jak kdyby se od jak živa znali. Asi lidi z jedný rodiny smrděj stejně

Bent
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 09:58 - Změnil/a: Bent
- Nahlásit

Anu
Pérovat ji jak vlčáka by nikdy nenapadlo, vím že to nemá smysl. Měl jsem čaua a to je podobná povaha. Ale čauík byl naprostej flegmoš a lenivec takže neutíkal a nikoho a ničeho si nevšímal. Teď když si ho tak zpátky vybavuju, tak on neštěkal vlatně nikdy. Ani venku na nic. Ale ta malá příšerka - nevím jak ji zaujmout aby aspoň těch pět minut byla ochotna dělat něco, co se trochu podobá poslušnosti. Ona se nedá uplatit ani pamlskem. Je jí srdečně fuk jestli ho dostane nebo ne. A s hračkou je to to samé. Miluje třeba balónky ale pokud by se měla ponížit a sednout tak ho radši mít nemusí. Náš vztah je nejlepší když po ní nic nechci. Přijde se sama pomazlit, u obchodu si sama sedne protože ví že by jí při čekání bolely nohy, sama si lehne když má pocit že se jí chce ležet....ale nikdy ne proto, že to chci já.

Fajka
Asi máš pravdu, s rodinou fakt problémy nejsou ať se objeví kdokoliv.

Fajka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 10:13
- Nahlásit

Bent
Tak to ti nezávidím Bente, ta naše je alespoň hodně žravá a za piškot udělá fakt hodně a s radostí. I když tchán mi furt nadává že je to jak cirkusová drezůra, jenže bez toho pamlsku by neuměla nic a to nechci.
A co zkusit najít něco co jí fakt šíleně chutná?
U nás vedou třeba sušený střívka. Platí, že čím víc mě to smrdí, tím víc jí to chutná

Anu
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 10:16
- Nahlásit

Bent
za prvé je ještě přeci jenom štěně,já mám už dospělého psa. Ale mě fakt můžeš věřit,že vím co to je. Anuba taky nic nezajímalo,ale jak řikám,prostě MUSEL. Řekla jsem např. sedni-nechtěl si sednou,tak jsem mu lehce pomohla,a nabídla pamlsek.Nehceš? Tak máš smůlu ale stejně těch 5minut pozornosti mi musel věnovat.Časem pochopil,že se stejně z toho nevykroutí,takže pak si to už bral a teď se na to těší-myslím na pamlsky.Nepotřebuji aby pes uměl obraty (ale on je umí) ale chci aby mě respektoval a mohl chodit na volno. A to cvičení nám v tom právě strašně moc pomohlo,že lítá po lese na volno

Bent
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 10:29
- Nahlásit

Fajka
Jo já vím co jí chutná, ale prostě když za to MUSÍ něco udělat, tak to radši mít nebude. Jestli je to ona pověstná japonská hrdost nebo jen tvrdá česká palice to nevím.

Anu
Už má pomalu rok takže by trošííínku měla mít rozum. Když se jí třeba při sedni snažím trošku pomoct tak sebou šíje a mele abych ji dostat do toho sedu měl co největší problémy. A ještě u toho brble. A na pamlsek zvysoka se.... Pozornost mi věnuje jen když jí něco vykládám a nebo když si hrajem.

Anu
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 10:45
- Nahlásit

Bent
nechci moc radit,ale měla by si zvyknout že není vždycky jen po ní. A takové sedni by měl umět a respektovat každý pes,nejenom ty pracovní plemene,ale i mozečky jako máme mi dva. Jestli si na to náhodou už nezvykla.Je jasné,že se ji nebude chtít poslouchat,když ji to projde. Nevím a neznám tě,ale trochu se nad tím zamysli.Nejde o poslušnost jako takovou ale o upevňování autority.A chodí ti na volno? I po lese a tak?

Bent
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 10:57
- Nahlásit

Anu
Jo navolno chodí jen po lesích a loukách. Vždyť každý volný víkend jezdíme na vandry. Jen u nás ve městě chodí na vodítku, protože je těžkej individualista a ostatní psy zrovna nemusí. Když ji zavolám tak přijde ale nesmí to být takový to klasický - K NOZE. Nemám pocit že bych neměl autoritu ale spíš to všechno musí být formou kamarádského dialogu než nějakého cvičení.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání