| Autor |
Zpráva |
Zuzanan
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 21:57
- Nahlásit
Mam 16mesicniho psa NO, uz od malicka je velmi tvrdohlavy, nema rad hlazeni a mazleni, jen obcas sam hlazeni vyzaduje. Chodime s nim na cvicak, ale cvici nerad. Ostatni psy mel zatim rad, rad si s nimi hral, ale posledni dobou, pokud na nej nejaky zavrci, tak zavrci taky, drive od nich spis utikal. asi casem zacne dominovat i psum. My ho zatim zvladame, snazime se byt dusledni, ale vzhledem k tomu, ze cekame miminko, bojim se, aby mu neco neudelal, az si na nej mimco bude chtit sahnout a mimco nebude povazovat za sveho nadrizeneho. psa mame v byte, neni moznost ho oddelit od ditete. Mate s necim podobnym zkusenosti? Jak na to?
|
Zuzanan
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 22:03
- Nahlásit
Jeste dovetek, pri pohledu z oci do oci nechce uhnout ocima ani nam panickum.
|
Zuzanan
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 22:04
- Nahlásit
A nespi s nami v posteli, ani o to nema zajem, zradlo dostava jako posledni....Na cvicaku mu jde vyborne jen kousani.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2006 00:05
- Nahlásit
Zuzanan
já mám taky psa, který nemá rád mazlení a hlazení...zkrátka to jen přetrpí. Nemyslím si, že by to byl problém, každý pes je jiný ( některý se mazlí rád jiný ne)
S tím vrčením...vzhledem k tomu, že dospívá, tak se snaží prosadit...to taky znám, mám stejně starého uličníka. Já ale vrčení "trestám"...prostě dostane vynadáno a když neposlechne, tak dělá cviky.
Na cvičáku se mu nelíbí, nemá rád prostoje, tak jsme domluvení na samo cvičení místo stání v řadě a čekání, až na nás přijde řada. Hned je znát rozdíl a i chuť k cvičení. Třeba má taky takový problém.
S tím mimčem ....dáváš mu poslechnout mrně v bříšku? Někteří lidi to dělají, zrovna tak nechávají očuchat výbavičku, kočárek atd. Až budete mít malé doma, tak budete muset čas dělit mezi mímo a psa, aby neměl pocit, že je zanedbáván. Taky někdo nechává po příchodu domů psovi mrně očuchat a olízat mu nožičky. Ale to je jen na vás. A s tím oddělením....buď budete pořád sledovat psa a dítě nebo naučíte psa na místo a tam ho odkážete ve chvíli, kdy se mrně bude batolit....stejně bych nikdy nenechala psa a malé dítě pohromadě bez dozoru.
|
Zuzanan
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2006 09:36
- Nahlásit
Brute, diky, nas pes prostoje na cvicaku nema, chodime zatim na individualku, u nas na cvicaku se skupinovy nedela, ale musime si uz brzo najit jiny cvicak. Mimco v brisku jeste neni slyset, az tak za mesic, pak to s poslechnutim zkusim, i kdyz nevim jestli by na to spis nereagovaly feny, ocuchat a olizat ho pak nechame, psa se budeme snazit nezanedbavat, ani je nenechavat o samote, ale stejne se bojim aby se po nem neohnal, sape se i po navstevach, zatim jen ze si chce hrat, ale pri sve tvrdohlavosti si proste nekdy nechce nechat rict. Ono by stacilo kdyby i mimco "jen" porazil, je divoky. Hrani si zatim porad zkousi vynucovat. Jo, bude to jeste prace. )
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2006 09:39
- Nahlásit
Zuzanan
ještě jsem někde četla, možná to bylo i tady na diskuzi, že je dobré, aby třeba manžel přinesl z porodnice domů mimčovu plenku nebo nějaký obleček, co mělo miminko už na sobě a dal to pejskovi očichat, ještě než přijde miminko domů.
|