| Autor |
Zpráva |
Leni
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 16:41
- Nahlásit
chovatelka od naší čubiny při kojení měla hlavu fenky na klíně a fakt pohoda
to je bezva, tak to má bejt
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 17:40
- Nahlásit
hmm tak moje svagrova ma ted 2mesicni miminko a stala se z ni persne takova ta maminka co si mysli ze dite na psi oliznuti umre je tezke moje psy se synovcem seznamit...tak nejak jsme to probirali a ona proste nesouhlasi aby se psy (13let, 8mesicu) k diteti nejak meli (pritom ona sama ma psy celkem rada) nakonec mi zacala tvrdit a uplne me strasit ze ja az budu mit dite takze to nebudu se psem stihat a ze se z toho zblaznim a ze jestli se budu venovat psovi tak mu vlastne budu davat prednost pred ditetem a tim i dite zanedbavat (to vse probirala pred mym pritelem, ktery ma pejsky rad, ale neni zas tak uplne pejskar..takze jsem byla z toho pekne nas...)
moje stene nesmi malemu oliznout rucicku, nesmi k nemu cuhnout a ani se nejak zvlast priblizovat, protoze co kdyby dite v dechlo psi chlup pritom s mimcem jezdi na srub a prebaluje ho na posteli ktera je plna kuzi
|
Beenee
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 18:00
- Nahlásit
Orry: tvá švagrová se mi nelíbí, podle mě je mimo... odporuje si...
Pokud tví pejsci budou odvolatelní na povel a budou vědět, že dítě není jejich nepřítel (tudíž nedostane se jim méně péče než předtím, než se narodilo miminko) a budou vědět, kde mají své místo, tak zvládneš vše. A vo tom to je. Pokud pejsek ví, kam patří (nemusí se bát o své pánečky, že by je ztratil), může jim věřit, protože on sám nechce v podstatě převzít úlohu vedení smečky, tak bude vše v pořádku.
článek: Musí z domu? URL
Podle mě je to v něm napsáno hezky. Četla jsem ho už kdysi dávno , ale myslím, že je tam napsáno, že pes i děťátko musí mít své hranice. Dokud je to mrně, musí za něj dávat pozor rodiče. Když se pes cítí v bezpečí není co řešit, jen je na to potřeba s příchodem miminka nezapomínat.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 18:09
- Nahlásit
Beenee
stary pejsa deti nemusi, presto je svym zpusobem toleruje - vyhyba se jim. Maleho synovce se ani nevsima, netouzi po kontaktu. Tady by nastal problem az by byl Orry natlacen nekam do kouta..ale to ja nedovolim!
stene je zvedave a chtelo by si mimco ocuchat...zpozorni jen kdyz miminko zacne brecet. JInak malych deti se spis boji a je trosku neduverivy. Se starsimi si hraje. Na me je trochu zavislacek, pokud mam synovce v naruci a je v klidu nevsima si ho, zacne li se projevovat je zvedavy a mysli si ze mam hracku..bohuzel mu nemuzu jaksi ukazat co mam v ruce, protoze nesmi maleho oliznout
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 18:17
- Nahlásit
Anu
bezvýhradně souhlasím
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 23:31 - Změnil/a: Sylva
- Nahlásit
Toto téma mi připomíná borderku (1,5 roku), kterou venčím a hledám jí nový domov. Po narození dítěte se pár mladých lidí rozhodl uklidit fenku na balkon paneláku. Takže ona tam v samovazbě (bez výhledu ven) tráví život za to, že se jako štěně dostala ke dvoum idiotům Svůj postoj k fence obhajují řečma jako: "až budeš mít dítě, taky nebudeš chtít, aby žilo v bordelu a špíně! Díky jejímu hárání mám plný byt much.." atp. To je síla co? Naštěstí ji vedu zítra ukázat zájemkyni. Jestli to neklapne, bude od zítra v inzerci. Je nádherná, chytrá a miluje děti. Ti hlupáci nechápou, že se zbavují toho, co by se měli pracně a draze snažit získat.
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2006 23:45
- Nahlásit
Anu
Přesně tak. Pes (a vlastně i člověk) je takový, jakého ho dotvoří člověk.
Komu je ubližováno - má chuť ubližovat, komu nebyly dány hranice - chová se bez hranic, kdo žije v láskyplném prostředí - dává lásku a kdo dostal pevné limity - respektuje limity.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2006 07:39
- Nahlásit
Sylva
nechci pochlebovat,ale napsala jsi to dokonale
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2006 08:01
- Nahlásit
Díky jejímu hárání mám plný byt much..
A nemají ti lidi nějaký jiný problém? Jako třeba měsíc nevynesený koš? Tahle věta je perla dne
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2006 08:04
- Nahlásit
Mucholabka
to mě zase něco zvedlo ze židle. ale se už nedivím ničemu.Známi mají zase psa zavřenou v panelákové koupelne-tudíž ve tmě. Tadle má aspoň balkón.
|
Arguskaaa
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2006 21:53
- Nahlásit
Jedna paní, kterou znám, měla odmalička psy. Nejprve měla služební a dělala s nimi zkoušky ZVV a pak, když byla ve středním věku a hodně pracovala, pořídila si méně náročná společenská plemena a založila si chovatelskou stanici. Pro ty pejsky úplně žila, měla manžela a oba psíky měli rádi, sobě skoro nic nekupovali a všechny peníze vráželi do psíků, pořád je fotili... Až se mi to zdálo trochu přehnané (ne že bych své psy nefotila a neutrácela za ně, ale až tak to nepřeháním) a pak ta paní asi ve čtyřiceti otěhotněla.
Jakmile se narodilo dítě-kluk, nastala šílená změna. Rodiče, tedy hlavně matka se začala věnovat dítěti a psíci šli z domu, tedy k její mámě, která bydlí v druhé polovině republiky. Vůbec se jí po nich nezastesklo a šíleně rozmazluje to své dítě...
Nechce se mi taková změna vůbec chápat, ale je možné že psy prostě měla jako náhražku za děti a ted když děti má, psy nepotřebuje. Je to hrozné a doufám, že se tohle nestane třeba někomu z Vás. Těch psů je mi upřímně líto, byli zvyklí na to, že se jim panička opravdu hodně věnovala a najednou, v podstatě ze dne na den je dala pryč...hrůza
|
Arguskaaa
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2006 21:54
- Nahlásit
Sylva
to je hrozný chudák borderka, musí to asi hodně špatně snášet, že?
|
Kolie
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2006 14:31
- Nahlásit
Trochu na tom něco bude, protože většinou ať zařadíš dítě kamkoliv, pes si k němu vybuduje vlastní postavení, záleží na okolnostech.Pes má být ale stejně vždy na konci žebříčku. To však neznamená, že by si měl nechat úplně všechno líbit, správný pes se brání, třeba ne kousnutím, ale třeba vrčí-pokud oprávněně, je to normální.
|
Madabiš
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 13:45
- Nahlásit
Nechápu jak se někdo může vzdát psů, kvůli dětem, když do té doby byli jejich partnery.
A taky co z těch dětí nakonec musí vyrůst.
Mám švagrovou která má osmiletýho syna a ten se bojí úplně všeho. Když přijede k nám tak na kotě nešahne, protože škrábe, na psa, protože kouše, na kůzle protože trká,... Nemyslím si, že to má ze svojí hlavy
Dělá to jeho máma i její máma tekže moje skoro tchyně. Já mám teď malýho skoro pětiměsíčního kluka a vždycky když přijedou tak jen slyším - ať k němu ty psi nechoděj vždyť ho kousnou, ....
Náš starší pes je taky dost žárlivej a tak se snažím aby sme všechno co má nejradši dělali v přítomnosti mimča. A rozhodně ho od mimča neizoluju.
|