| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 18 Dub 2005 18:01
- Nahlásit
Fenka Buldočka tahá a tahá
|
Anonymní
|
# Zasláno: 18 Dub 2005 18:07
- Nahlásit
Prosím všechny znalé o radu. Máme dvouletou Francouzskou buldočku,od 6.měsíce se jí snažíme naučit netahat na vodítku.Vyzkoušeli jsme
pamlsky,trhání vodítkem,náhlé změny směru,přestávky při každém zatáhání atd..
Nereaguje na nic.Může být toto plemeno tak zatvrzelé či je chyba ve mně?
Z každou radu předem děkuji,Buldík se snadno přehřívá a když k tomu tahá,je to pro ní i pro nás strašné
|
vrana
|
# Zasláno: 19 Dub 2005 18:43
- Nahlásit
aky nosieva obojok?
|
Pepa
|
# Zasláno: 19 Dub 2005 19:04
- Nahlásit
obyčejný kožený,kdyby měl nějaký škrticí,tak je asi po ní hned
zkoušeli jsme i postroj,ale jen se jí lépe tahalo.Výsledek byl stejný:
totálně zadýchaný pes těsně před kolapsem
|
ola
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2005 19:53
- Nahlásit
Doufám,že se to někomu nebude zdát moc drastické,ale ve vašem případě bych zkusila dát vodítko pod přední tlapku. Pes pak opravdu netahá-tedy aspoň podle mé zkušenosti! Jelikož buldočci mají tendenci při "tahu" špatně dýchat atd.,tak by to možná nebylo špatné zkusit,aby se tím to tempo zpomalilo. Vyzkoušejte a uvidíte. Možná máte fenečku vyjímku,která bude "tahoun" i přes veškerá opatření. Přeji hodně štěstí!
|
Pepa
|
# Zasláno: 19 Dub 2005 19:58
- Nahlásit
Díky moc za rady,zítra se jde trénovat.Kéž by to zabralo.
Je to opradvu tahoun a tvrdohlavec.
Ale sladký
|
ola
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2005 20:06
- Nahlásit
To věřím! Já mám taky "sladkou placatku" ! Jen o trochu větší-boxerku! Taky děsně tahala a i teď občas,když přeletí list,tak za ním letím i já... Jenže na ni celkem stačí cuknutí a důrazné "pomalu"! Je jí teprve 9 měsíců,takže se to snad ještě vylepší! Přeju ZDAR!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 19 Dub 2005 20:40
- Nahlásit
Buldočci dokážou být pěkně tvrdohlaví, hlavně když cítí, že páníček snadno povolí nebo se nechá ukecat. Mívala jsem 2 buldočky, obě se docela snadno odnaučily tahat s řetízkovým obojkem, ale obě jsem taky cvičila na základní poslušnost. Poslouchaly však jen mě a taky mě netahaly, když s nimi byl někdo jiný z rodiny, nedělaly si z něj nic. Prostě - přesně věděly, co kdy musí a co u koho projde. JInak buldoček je celkem kompaktní a silný pes, nebála bych se použít i přiměřeného násilí a zkusila bych na kratší výcvikovou chvilku použít polostahovací obojek. Taky na některého pesa působí při vedení u nohy proutek v druhé ruce namířený před čumáček - rozhodně nemlátit!!!, jen cvrknout, když chce jít dopředu a proutkem po nějakou dobu trvale vymezovat, kam až pejsek směrem dopředu může.
|
Pepa
|
# Zasláno: 19 Dub 2005 21:11
- Nahlásit
Díky za další rady.Mám pocit,že není vše ztraceno.Začnu znovu,jak od štěněte.Asi to bez mírného násilí nepůjde.
Roztomilého tvorečka jsme doma podcenili a teď - co vycházka,to
polámaná záda od tahu a trhání a psina na šrot.
Potvrujete též,co jsem slyšel od jiných majitelů buldočků,
t.j. tvrdohlaví a snadno zapomínají na výchovu.
Mně se zdá,že sotva vyjdeme ven z bytu,psina "přepne" ,přestane vímat páníčka a jede si čistě podle sebe.Marné bylo zastavování a domlouvání (1,5km cesty=3/4hodiny).
|
Pepa
|
# Zasláno: 19 Dub 2005 21:17
- Nahlásit
Promiňte,jsem amatér,zapomněl jsem se zeptat ,za jak dlouho
by se měly nějaké výsledky dostavit.To jsem nenašel v žádné
knize ani časopise.Dny? Týdny?
|
Locco
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2005 23:30
- Nahlásit
spise nez voditko pod tlapku bych doporucil poridit takzvane "korekční" kšíry - je to vlastne postroj, ale vedeny zepredu pod tlapky a pak ke kohoutku k voditku
ve vysledku je pro psa tahat velmi nepohodlne, ale pokud netahne vubec o nich nevi
vetsinou to funguje jako zazrak
|
Pepa
|
# Zasláno: 20 Dub 2005 20:40
- Nahlásit
Dík za další radu,na první pokus s vodítkem pod nohou se náš Ušák
tvářil dost divně.Daleko se tak dojít nedá.
Zkusím objednat ty kšíry v místní speciálce.
To by na toho tupounka mohlo zabrat.
|