Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Zase si ze mě dělá srandičky...
Autor Zpráva
rendik
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 18:06
- Nahlásit

Minulý týden jsem nebyla doma a o hafouna se starali rodiče, vrátila jsem se v sobotu ráno, pes byl šílený radostí, neustále pobíhal kolem mě, poslouchal jak hodinky, na přivolání se mohl přerazit aby si doběhl pro pamlsek co nejdřív. Tohle nadšení mu ale vydrželo bohužel jen do včerejška, kdy mi večer v lese zdrhnul kamsi do houští. Když se uráčil vrátit, šel na vodítko a šlo se domů. Dneska zase v těch místech větřil, tak šel na vodítko. Pustila jsem ho v místěch, kde chodí na volno vždycky bez problémů. A co myslíte - sebral se a zdrhnul. Řvala jsem na něj a ani se neotočil. Pak se objevil a něco čuchal za stromem, šla jsem k němu a říkám jako co to bylo a znova jsem ho zkusila přivolat. Nejdřív se leknul a pak s výrazem "jé,ty seš tady? tak tu eště chvilku počkej" se otočil a byl pryč. Otočila jsem se taky a šla pryč. Za chvilku se za mnou ploužil, zastavila jsem se, otočila na něj a povídám mu "tak dělěj, dělej!", připloužil se až ke mně (s několika) zastávkami, lehnul a tvářil se jako chudinka - věděl, že jsem naštvaná. Šel na vodítko a šlo se domů. Cestou šel předpisově u nohy, pořád se vtíral, až jsem mu odpustila. Doma jsem ho chtěla učesat, ale to on se rozhodl že ne, zvedal se, popocházel, tak dostal seřváno. Chvilku držel, když jsem rozčesávala zplstanělý kus chlupů, tak sebou škubnul, zabolelo ho to, sebral se a odběhl. Zavolala jsem na něj, stál a koukal, ani se nehnul, nešel si pro pamlsek, zavolala jsem znova, on se otočil a rozběhl se mezi kachny - jako kdyby to udělal naschvál, ví, že kachny honit nesmí a už se od nich nechal i odvolat, ale dneska nic. Byl vážně na zabití. Myslíte si, že je to tím, že jsem nebyla doma, on měl větší volnost a teď zkouší co všechno si může dovolit? Přitom se od té doby co jsem přijela s ním snažím vycházet jen a jen po dobrém. Během toho týdne jsem se rozhodla, že až se vrátím, tak začneme "od znova", že si s ním budu víc hrát při procházkách, víc ho odměňovat, prostě že se budu víc snažit být pro něj nejzajímavější na světě, mnohem zajímavější než srnky, zající, psi, lidi. Takže do lesa chodím s kilem pamlsků a ledvinkou narvanou hračkami, pořád na něj mluvím, přivolávám, chválím, hraju si s ním (občas, v lese o hračky moc zájem nemá), za každou blbinu dostane granule, když se drží kolem mě, dostává pamlsky, schovávám mu piškoty do listí, do kůry, lezeme spolu po kamenech, po spadlých kmenech, občas něco pocvičíme. Snažím se mu co nejvíc věnovat a on se chová takhle - no nezabili byste ho?

ko4ka
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 18:32
- Nahlásit

rendik
klídek, on jen blbne. Nemyslí to špatně Tekhle občas kraví i náš 3 letej labík....Kolikrát si říkám, jak je hodnej a poslušnej a vycvičenej a rozumnej a moje pusinka a že je lepší než ta malá blondýna a on najednou venku vezme roha a jde za lepším. Já tam pak stojím jako pablb, volám, lákám, posléze vyhrožuji a ke konci prosím, jestli by teda nepříšel ( a nebo, když se mi ho podaří odlovit odvádím pryč ) a nebo teda nechuceně odcházím a on se milostivě plouží za mnou. No a další den šlape jak značkový hodinky....Na tohle nespoléhám, vím, že mu zase jednou v tý bedně rupne Takže to moc neřeš a pokračuj v tom co děláš

rendik
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 19:30
- Nahlásit

ko4ka
Díky za uklidnění. Mě to vždycky děsně vytočí, včera jsem ho odvolala když se rozběhnul za mamkou, celý večer jsem ho vychvalovala a dneska tohle... Počkej, tříletý labrouš už by měl být rozumný dospělý pes ne? Můj mamut je rok a půl starý puberťák, pořád doufám, že ho to časem přejde, te´d jsi mě zase vyděsila..

Walda
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 19:55
- Nahlásit

rendik

Podle mě o tomto víkendu byly nějaký skvrny na slunci, nebo co.
Já se taky masíruju tím, jak mám psolušnýho GR a jak maká. Ale co se dělo včera na cvičáku, to jsem už dlouho neviděl. Nejdřív se dvakrát málem popral se ridgebackem, co s náma chodí, a pak už se to vezlo. Na překážkách sice makal, ale jakmile dostal volno, tak někam zdrhnul, o aportu tvrdil, že ho nikdy neviděl, "vpřed"? - proč by měl někam vybíhat?, no prostě hrůza.

Takže nezoufej, určitě za to můžou ty skvrny na slunci.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 22:31
- Nahlásit

rendik
dospělý? Ehm, no, fyzicky ano Psychicky, jak kdy Ale je to pupíček
Jako, nic si z toho nedělej, fakt ne. Taky si kolikrát machruju, jak byl Jack dneska hodnej, jak poslouchal a neodtáhl mě za psem a nebo se dal v pohodě odvolat a další den bych ho nejradši někde přivázala ke stromu, řekla mu nazdar a šla pryč. Jenže on ví, že bych mu to neudělala, hajzlík vyčůranej......
V těch 3 letech je skoro v pohodě, ale občas se u něho ta puberta ještě projeví. Dostali jsme ho v jeho 18ti měsících a já byla ráda když z toho začal "vyrůstat". Říkala jsem si, že dalšího takovýho cvoka už nikdy a za rok jsem si pořídila mojí goldenku. Moje miminko už má 7 měsíců a jde do puberty. Prožívám střídavé stavy radosti nad výkony štěněte a stavy, které bych tu snad ani nepopisovala Prostě z té psí puberty asi nikdy nevyjdu. Víš jak já se těším, až jednou budu mít toho rozumnýho a poslušnýho psa?!

rendik
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 17:20
- Nahlásit

Walda
Ty skvrny na slunci jsou hrozná věc, poslední dobou se objevujou nějak často ...

ko4ka
Víš jak já se těším, až jednou budu mít toho rozumnýho a poslušnýho psa?!
A víš jak se těším já? Už jen proto, že váhové rozdíly mezi mnou a psem jsou minimální (jestli vůbec ještě nějaké jsou..), takže když on se nejdnou rozhodne někam jít, tak já buď vlaju za ním nebo jedu po břiše. Už se nemůžu dočkat až budu mít doma hodného, rozumného pejsánka, který poslechne na slovo. Jen nevím, jestli se takového stavu vůbec dožiju!

ko4ka
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 17:44
- Nahlásit

rendik
koukej, o váhových rozdílech mi moc nemluv, mámin labík je taky taková obluda, takže vím moc dobře, co to je vlát za psem a nebo za ním jet po břiše Takže můžu i říct, že vím jak se cítíš....
Já to vím, já normálního a poslušnýho psa mít nikdy nebudu. To bych se pak neměla s kým rozčilovat

rendik
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 19:05
- Nahlásit

ko4ka
O tom jak jsem jela naposled po břiše už jsem tu psala, byl to fakt zážitek, který bych nerada opakovala ..
Já mám pořád puberťáka, takže můpžu doufat, že ho jednoho krásného dne něco osvítí a on dostane rozum - naděje umírá poslední že?
Dneska jsem ho dostala. V lese utekl, ale já ho ignorovala, šla jsem dál jako kdyby se nic nedělo, jako kdyby pořád pobíhal kolem mě. Po očku jsem ho pozorovala - zastavil se a zíral. Asi čekal, že budu křičet, nadávat, vyhrožovat, ale já nic. Chvíli tam stál a pak se rozeběhnul tak, aby byl přibližně na mojí úrovni - asi abych viděla, že utek. Za chvíli ho to přestalo bavit, tak se vrátil. Cvičili jsme, po chvilce se sbral a byl zas pryč. Sebrala jsem se taky a šla domů. Už jsem se ani neohlížela, slyšela jsem cinkat známku, takže jsem si domyslela kde tak pobíhá. Zase nebyl pryč dlouho, dohonil mě, zařadil se k noze - já ho pořád ignorovala, zařadil se k druhé, pak šel přede mnou, pořád na mě koukal, řadil se střídavě k oběma nohám, snažil se mě upozornit, že se jako uráčil vrátit . No apak jsem ho odvolala od kočky - jednou, podruhé už se na mě vykašlal. A nakonec jsme šli na stopu, dala jsem mu rovnou, čerstvou, asi 250 kroků. Zezačátku měl trošičku problém, ale pak se mu povedlo získat jistotu, chvilku poklusával a nakonec přešel konec stopy s položenou paštikou a šel po stopě kudy jsem se pro něj vracela. Říkala jsem si, jak krásně stopuje, jak mu to jde na to, že už dlouho na stopě nebyl a najednou koukám a já jdu kolem paštiky, pes s čumákem u země pokračuje z pole pryč

ko4ka
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 19:47
- Nahlásit

rendik
a nakonec přešel konec stopy s položenou paštikou
Tak tohle by se u máminýho labíka stát nemohlo Ten, že by přešel otevřenou paštiku? Nikdy! Pro změnu moje mladá měla asi erupce na mozečku, jelikoš její puberta se opět dneska projevila a nějaký "ke mně" jí vůbec netankovalo. Furt lítala jako kryplík a pokud jsme někoho potkali, musela se jít nejdřív pomuchlat než mi milostivě přišla na zavolání...Prostě na zabití. Pro změnu mámin labík dneska šlapal jako hodinky... Asi si člověk nevybere

rendik
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 21:00
- Nahlásit

ko4ka
On normálně paštiku taky nikdy nepřejde, naopak, paštiku cítí dřív než k ní přijde a většinou k ní dojde krásně po stopě i když jde celou dobu trochu mimo, dneska se ale tak rozjel, že jí normálně přešel a když došel z pole až na cestu a já ho zavolala, tak se tvářil jako co to dělám, že on přece ještě ten konec nenašel!
Prostě pako no... Pomalu ale jistě přestávám rodiče přemlouvat k pořízení druhého psa, dva takové pošuky najednou bycha si psychicky nezvládla...

ko4ka
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 21:09
- Nahlásit

rendik
no, já bych to viděla na dva psi optimálně asi jak to máme my. Labíkovi jsou 3 roky, mladý 7 měsíců a dokud ona nebude dospělá a mít rozum ( a já nebudu bydlet sama ), tak si dalšího psa nepořídím.....Sotva jsem se zbavila loužiček a začíná to vypadat jako pes a něco už to začíná dělat a mít to tu znova?! To by moje nervy zrovna nerozchodily . Takže počítám, že můj další pejsek přijde tak za 2-4 roky...což bych na regeneraci nervů viděla jako tak akorát

rendik
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 21:32 - Změnil/a: rendik
- Nahlásit

ko4ka
Jj, taky to tak začínám vidět - dalšího psa si hodlám pořídit až tak za dva roky, až bude Kimouš dospělý a snad už by tou dobou mohl mít alespoň trochu rozum a chovat se jako slušně vychovaný pes. Navíc naši jsou zásadně proti dalšímu psovi - teda aspoň taťka, mamce se teď zalíbily čivavy, což by byla dost vražedná kombinace !!!, takže se teď budu snažit přežít pubertu toho černýho mamuta a ve volných chvílích budu pročítat všechno možné i nemožné a vybírat to nejlepší plemeno, které si časem pořídím. Už teď jich mám na seznamu asi 10, nechci to vidět za ty dva roky . No, ale jak se znám, tak skončím u nějakého útulkáče, vořecha nejvořechovatějšího . I když bych moc chtěla psa s papírama...

ko4ka
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 22:33
- Nahlásit

rendik
naši byli taky proti,když jsem chtěla k mamčinýmu labíkovi svýho psa a stačilo jim to rok mlátit do hlavy a mám jí tady

Tak já mám na seznamu zatím : štěně po mladý ( pokud bude chovná ), hnědou nebo černou labinu, bílý švýcarský ovčák, australský ovčák, ale zatím nejvíc vede choďák nebo borderka...Takže uvidím, co to nakonec bude. A nebo nějakýho pěknýho křížence, taky není špatný. Na práci, cvičák a tak....
A náhodou to tvoje mamuťátko jsem chtěla taky, ale do bytu 3+1 jsem si to nějak rozmyslela ( možná, pokud by tu byl jedinej pes, ale k labíkovi už by se asi nevlez )

rendik
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 15:12
- Nahlásit

ko4ka
Můj seznam zatím vede strakáč, pak je to dost nerozhodný: choďák, pumi, softík, papillon, australský ovčák, krátkosrstá kolie, laekenois (teď si nejsem jistá jestli se to tak píše), z těch menších až středních jsem si poslední dobou oblíbila ještě kelpii, corgiho a ACD. Pak mám ještě plno oblíbených velkých plemen : fundlák (nejradši bych černobílýho), vlkodav, dogy... Ale dva velký psy bych fyzicky nezvládla, mám co dělat s jedním ... No a když prohlížím útulky, tak si vždycky vyberu aspoň pět nááádherných kříženců .

Jandula
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 15:16
- Nahlásit

Walda
náhodou, Indy byl na cvičáku roztomilej...

brut
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 16:33
- Nahlásit

rendik
Mám chvíli klid, tak honem píšu. Co je tu Balinka, tak nějak nestíhám.

O erupcích mi vůbec nemluv.

Brut si včera s Balinkou pobíhal po poli. Vzájemně se honili, lovili, ale na zavolání vždycky přiběhli oba. "Asi nějaká vyjímka, co potvrzuje pravidlo" povídám ségře. A ona že ne,že Brut je šikulka a Balinka to odkoukává od něj atd.
Najednou vidím, jak se Brut krčí, skáče....honem řvu :"Ke mněěěěě" Bohužel, pozdě. Brut viděl zajíce a letěl. Neviděl, neslyšel. Píšťalku jsem jak na potvoru zapomněla doma, takže jsem pískala jen normálně. Musím říct, že ségra jen zírala( takhle totiž Bruta ještě neviděla).
Brut zajocha naštěstí nechytil, na konci pole se obráttil a s výrazem "co je, vždyť už jdu, neřvi..." se vracel ke mně.
Pravda je, že po prvním neúspěšném volání Ke mně" jsem už jen řvala jméno, ale stejně zmetek poznal, že přestřelil.
Pak se přikodrcal, otíral se o mně, žďuchal do kapes, kde mám pamlsky a snažil se zalichotit. Nedostal nic, nepochválila jsem ho, nevynadala jsem mu, prostě jsem ho ignorovala. Až do konce procházky se nevzdálil na víc jak 10m, prevít.
Ségra byla nadšená a já nas**ná. Basty by totiž zdrhl úplně a vůbec by se nesnažil vrátit, takže jí Brut udělal radost a já od ní dostala vynadáno, co pořád mám, když se pejsa takhle pěkně vrací. Jsem myslela, že oba uškrtím

rendik
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 16:49
- Nahlásit

brut
Jenže nejhorší je, že mě ten blb zdrhá i když nikde žádný zajíc ani srnka ani nic takového není. Mě připadá, že zdrhne aby na sebe upozornil, protože se rozběhne, poodletí kamsi za křoví a tam se většinou zastaví a čumí na mě. Když zavolám, běží dál, když nezavolám, tak většinou taky, ale když ho nevolám, tak se dřív vrátí. I když dneska zdrhnul tak, že to tuhle mojí teorii trochu vyvrátilo - přivolávala jsem ho (jentak cvičně), on se sice otočil, ale šoural se ke mně děsně pomalinku, tak jsem začala couvat, povídám :"honem, honem, ke mně!" on se najednou otočil a byl pryč. Mít s sebou střelnou zbraň tak ho na místě zastřelím!!! Takhle jsem šla jakože nic dál a on se za chvilku uráčil vrátit a ještě se u toho tvářil jako že se mnou dneska není žádná legrace. Ale abych ho tady jen nepomlouvala - včera večer udělal otočku na dálku!!! To jsem ani nedoufala, nechala jsem ho couvat asi tři metry ode mně a pak jsem zkusila dát povel pro otočku. Otočil se sice asi až na třetí povel, ale otočil se!!!

brut
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 16:59
- Nahlásit

rendik
Tak to Brut si teď dává trochu pozor...jsem celá bolavá a tak si mně i hlídá. Jenže pak to vykompenzuje zdrhnutím. To samé, když vidí kočku či jiného psa...nějak se ne a ne naučit, že se po zavolání musí vrátit. Všichni mně uklidňují, že se to naučí a nebude problém.....časem. Ale než tam dospějeme, tak ho asi uškrtím.

brut
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 17:01
- Nahlásit

rendik
Udělal otočku? Myslíš otočku na zadních nebo otočku kolem vlastní osy na všech čtyřech?
Brut neudělá ani jedno Tak max. půl otočky a konec.....nevím, jak ho naučit tu druhou půlku

rendik
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 17:15
- Nahlásit

brut
Všichni mně uklidňují, že se to naučí a nebude problém.....časem. Ale než tam dospějeme, tak ho asi uškrtím
Známe!!!
Otočku jako na všech čtyřech kolem vlastní osy. Otočku an zadních vzhledem ke svojí váze dělat nemůže. Ale on otočky nemá moc rád, takže o to víc mě to udivilo..

Walda
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2006 19:51
- Nahlásit

Jandula

Jé ahoj, díky za pozitivní pohled na věc. Proti roztomilosti nic nemám. Naopak proto ho mám rád.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání