Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / ČKS X MSKS
Autor Zpráva
wami
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 10:07
- Nahlásit

Mám možnost být od nového roku členem nějakého cvičáku buď pod ČKS, nebo pod MSKS.

Co je lepší? jaké jsou mezi těmito organizacemi rozdíly? Co spolupráce? (Abych mohla chodit na akce pořádané ČKS i s průkazkou MSKS a naopak.) Jaké máte s těmito organizacemi zkušenosti?

wami
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 10:37 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

No, necekam velky ohlas, ale aspon nekoho z lidi, kdo cvici...

Lara
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 10:45
- Nahlásit

Jdi na stránky těchto svazů a ten dotaz adresuj přímo jim. Mám zkušenost, že na dotazy odpovídají.

wami
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 10:48
- Nahlásit

Lara
nj, kdyz me by zajimaly spis zkusenosti z lidu, nez reklamni prohlaseni...

Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 10:49
- Nahlásit

wami
Ja ti nevim, me to coby radovymu clenovi nejaky ZKO prijde celkem fuk, jestli jedno nebo druhy.. Hlavne, abych mela prukazku a vcas clenskou znamku... Chodit na akce - to bych rekla, ze muzes treba i s prukazkou treba jen chovatelskyho klubu.. A prispevky - ty stejne platis cvicaku, a jsou klub od klubu jiny. Takze - ja bych proste vybirala podle toho, kterej cvicak se ti bude vic libit a vyhovovat.

wami
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 10:53
- Nahlásit

Fifi
me to doted prislo fuk taky. Ale protoze si jeste nejsem jista cvicakem, a jestli na nem vubec vznikne nejaka "fajn" parta, tak mi jde ciste o tu prukazku. Clenem chovatelskyho klubu byt nemuzu, mam vorechy...

Proste mi jde o to, mit prukazku kvuli zkouskam, pak ten rok obrazet cvicaky, nez se nekde najdu, a pak teprve se usidlit v nejakem klubu...

(BTW to stejne vypada nahouby, to co hledam, tu asi moc nenajdu... )

Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 10:55
- Nahlásit

wami
Clenem nejakyho chovatelskyho klubu muzes bejt i bez psa.. - ale to sem nepatri..
Ja mam zkusenosti jen s CKS - znamky chodi cvicaku vcas. Hele, a ty nemas zadnou prukazku z Brna? Kdyz si sla na ZOP a ZZO, tak si nejakou mit uz musela, ne?

wami
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 11:36
- Nahlásit

Fifi
Clenem nejakyho chovatelskyho klubu muzes bejt i bez psa..
asi jo, ale clenstvi v KCHCSV jsem zrusila (prislo mi o nicem) a stejne bych se nemela jak prokazat, k tomu clovek nemel zadnou prukazku ani papir, nic...

Hele, a ty nemas zadnou prukazku z Brna?
Mam, ale konci mi s koncem roku, na pristi rok musim mit jinou, tak prave premejslim, jak to spumprdlikovat a proc (pro CKS bych musela mit uplne novou, jinak od MSKS nemam znamky, jen razitka).

Mel
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 11:50
- Nahlásit

wami
Já ti neporadím, ale co jsem tak zběžně koukla na web, tak je to asi úplně jedno, ne? Obě organizace jsou členi ČMKU a tudíž i FCI. Sice to asi není k ničemu člověku s vořechama, ale vím, že jsem to nějak řešila kvůli třeba coursingu (nakonec jsem se ale stejně musela stát členem coursingového sdružení)..

wami
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 12:00
- Nahlásit

Mel
tak jedno to asi uplne nebude, myslim, ze treba kazda z organizaci ma jine pozadavky na svazove figuranty a tak...

Sice me osobne by to nakonec mohlo byt jedno, ale chtela bych vedet, na cem pripadne budu...

Proto se ptam, jestli treba nekdo s tim ma nejakou blizsi zkusenost...

Denisa
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 12:06
- Nahlásit

wami
zdar, hele je to nějak tak, že pokud seš členem ČKS, tak můžeš na všechny akce konané i MSKS, ale obráceně to prý nejde!
Ovšem pokud seš členem klubu plemene, tak je to jedno. No ale to ty nejseš. Tak nějak tak jsem to pochopila já, ale OVĚŘ si to!
Rozhodně je výhodnější být členem ČKS, ale to mám od lidí co jezdí po závodech jako mistrovství toho a toho, tak tak...

wami
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 12:13
- Nahlásit

Denisa
no, to jsou ty spravny drby, na ktery tu cekam...

dik za info, snad se tu toho sejde vic a rozhodnu se nejak...

Denisa
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 12:17
- Nahlásit

wami
no hele, když drby, tak MSKS je prej oproti ČKS sto let za vopicema, jsou tam nějaký čachry machry a taky to jde asi od 10 k 5 neb když se podíváš na to kolik má svazových figurantů, tak letos prý jen 4 co prošli sítem zkoušek...
Což prý je ostudné jak jsem slyšela. Naproti tomu ČKS je na tom ve všech směrech lépe. Jaký praktický dopad to však bude mít na tebe a Lumpíka, netuším. No ale zas proč nebýt v té lepší organizaci když můžeš...
A nechceš se zeptat na kníratým foru nebo na Hofy... tam určitě budou vědět...

wami
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 12:22
- Nahlásit

Denisa
když drby, tak MSKS je prej oproti ČKS sto let za vopicema, jsou tam nějaký čachry machry a taky to jde asi od 10 k 5 neb když se podíváš na to kolik má svazových figurantů, tak letos prý jen 4 co prošli sítem zkoušek...
pst, ticho, to nesmi na Rybnicku ani zaznit!

Jaký praktický dopad to však bude mít na tebe a Lumpíka, netuším. No ale zas proč nebýt v té lepší organizaci když můžeš...
Asi nijak velky, jen hledam cokoliv, co by me nakoplo k nejakemu tomu rozhodnuti...

A nechceš se zeptat na kníratým foru nebo na Hofy... tam určitě budou vědět...
asi na to taky dojde... Ty uz jsi na HL? Jaktoze o tom nevim?

(BTW - rika ti neco figurant Glogar? Potkala ses s nim nekdy? )

Denisa
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 12:26
- Nahlásit

wami
na HL nejsem, nějak mi to blblo, pak to bylo dobrý a pak jsem tam dýl nebyla, tak teď zas nic, ale teď po tom zas už netoužím... stejně bych nestíhala, stačí mi těch pár fór kam lezu každý den a mejly a stránky různý... ještěže mi to nejde, asi tak...
Glogar...nee, s tím jsem se nesetkala, ani jsem nic neslyšela...

Markét
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 12:39
- Nahlásit

Denisa
když drby, tak MSKS je prej oproti ČKS sto let za vopicema, jsou tam nějaký čachry machry
No teda, Deniso, a to seš Moravák? Jak to, že prosazuješ ČESKÝ a ne MORAVSKOSLEZSKÝ kynologický svaz????

Denisa
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 12:44
- Nahlásit

Markét
Zdár, no já neprosazuju nic, jen kamarádce píšu drby co jsem slyšela... Ale su Moravák a taky vlastním průkazku MSKS...
A ty nevíš jaký jsou výhody a nevýhody toho a onoho svazu?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání