Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / že by puberta?
Autor Zpráva
edna
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 11:47
- Nahlásit

Zdravím! V kolika u vašeho psa začala puberta a jak se projevovala?? U nás už to asi vypuklo, ale nejsem si jistá, jestli se nepletu.

Petra
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 13:37
- Nahlásit

edna
žádná poslušnost jen to co uznají za vhodné a hlavně ty chytré pohledy u toho náhodného poslechnutí. Jestli je to to co píšu tak pevné nervy

Kalliope
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 14:38
- Nahlásit

ano, náhlá hluchota provázená absolutní neposlušnosí, ač zná velmi dobře povel sedni místo SEDNI si prostě lehne, když řeknu ke mě, tak přijde obejde mě a sedne si někam za mě. Občas má i světlé dny, kdy na dva ž tři povely poslechne a tváří se u toho velice důležitě. Na počátku puberty začal startovat na psy - hlavně samce. Zkouší na mě různý srandičky a dělá si ze mě "dobrý den", trvá to již 5 měsíc, sice už se to zlepšuje, ale i tak už je to na palici.

Jestli tohle právě prožíváte vy, tak teda upřímnou soustrast a pevné nervy.

Venuše
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 15:18
- Nahlásit

Tak já teda zjišťuju, že ten náš pesa má pubertu již od narození. Tak to su klidný, já už myslela že mě prostě jen neposlouchá, a on za to vlastně nemůže, vždyť je v pubertě.

Orry
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 15:33
- Nahlásit

edna
tak u nas se projevuje tak, ze zkousime co vsechno nam projde

takze kdyz reknem povel sedni..tak si teda sedne, ale az na syknuti...a nebo dela hluchyho a cmucha si po svem...

a zacal byt trochu dominantni vuci psum...projevuje se to tak, ze si s nimi hraje a nahle z hrani prejde do prani a vztekani..

je nam 8mesicu

ko4ka
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2006 19:58
- Nahlásit

Díky lidi, vidím, že se mám na co pomalu těšit. Zjišťuju, že malá začíná hluchnout, takže už je to tady! A nám je 7 měsíců. Hůrá

Arguskaaa
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2006 21:07
- Nahlásit

Doporučuju trpělivost, trpělivost a trpělivost
většinou se dá puberta zmírnit dostatečnou motivací, tím ale nemyslím jen mlsky, ale hlavně radost pána, hraní si s pánem apod.

Jajina
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2006 21:12
- Nahlásit

Kalliope: Na počátku puberty začal startovat na psy - hlavně samce....
Jak jste to řešili? A vyřešili?

Evik
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 07:20
- Nahlásit

u mého pejsy se puberta začala projevovat tak kolem půl roka a výš....a trvá (teď již v o dost menší míře) doposud - pejsovi je 2,5 roku Pomalu zjišťuju, že se začíná uklidňovat, už není takový pošuk jako třeba před rokem. Vrací se nám poslušnost
Co se týče puberty, tak projevy byly stejné jako psali ostatní....občasná hluchota k povelům, panička psovi pro srandu, všechno jiné bylo zajímavější než panička, tendence ojet všechny fenky na potkání.........Občas jsem měla pocit, že mi ty nervy fakt vytečou, ale teď už to začíná být skoro dobré
souhlasím s Arguskaaa, že se ta puberta dá do určité míry tlumit správnou motivací ...páníček se ale musí mnohdy fakt strašně snažit, aby byl pro psa zajímavější vždy a všude..

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání