Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / štěkot, skákání, kousání při běhu
Autor Zpráva
bara_m
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2006 14:28
- Nahlásit

co dělat se 4 měsíčním štěnětem když já běžím, on začne štěkat, kousat a skákat po mě?I když jedu na kolečkových bruslích(to už radši nedělám) když jede kolem nějaké kolo nebo auto..?Taky když jdu pouze ze dvora na zahradu z kopce dělá to taky..?!!!Nevím čím to je a jak tomu zabránit!neustále říkám fuj..zdá se že nepomáhá

nika00
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2006 15:26
- Nahlásit

bara_m
muj rocni krizenec to dela taky....
nerikala bych mu fuj..pac to znamena ze to nesmi delat NIKDY:..ale prece sama obcas chces aby na tebe vyskocil..
ja pouzivam nesmis...kdyz blbne a je rozjivenej..a kdyz skace..tak rikam neskakej...

zatim taky nic moc...nejlepsi je aby byl pes permanentne utahanej ze na nic takovyho mu uz nezbydou proste sily...

jinak nevim..taky bych potrebovala poradit

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2006 15:38
- Nahlásit

pouzivam nesmis...kdyz blbne a je rozjivenej..a kdyz skace..tak rikam neskakej...
no ale napřed by chtělo tomu psovi vysvětlit,že si to nepřeješ.Ve 4 měsících je to celkem normální.Použij třeba vodítko,když vyskočí,strhni ho dolů(ne ale že ho přizabiješ) a zavel nesmíš.Další trik je třeba to,že mu nastavíš koleno,takže když na tebe skočí,docela narazí..A budeš to muset trénovat,těžko to pochopí za jednou,takže vysvětlit co po něm chceš a pak důslednost.

Zdenka
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2006 16:22
- Nahlásit

Mě kouše taky ale do zadku,když chci jít ven bez ní nebo mi moc dlouho trvá obouvání

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2006 19:17
- Nahlásit

bara_m
Jé, víš co už mi štěně při běhu udělalo do tepláků děr? hce to prostě zkoušet. Stačilo párkrát nastavit koleno a taky musí pochopit, co FUJ znamená, není to samoúčelné...

Tami
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2006 19:51
- Nahlásit

Naší Barče je už devět měsíců, je celkem poslušná, ale prostě když běžím z kopce,tak mě vždycky kouše do bot a je na ní vidět, jak jí to baví a jaká to je sranda.
Jindy to nedělá, tak ji nějak zvlášť neokřikuji, je to její hra.
Akorát tím že je maličká mi vše komplikuje, protože se bojím, abych na ni nešlápla.
Tuhle jsem vzala drškopád z docela vysoké stráně, protože se mi zamotala pod nohy když jsem "svižně" sbíhala kopec.

pigie
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2006 08:53
- Nahlásit

My mame povel DOST. Kludne nech si ma zuzle, skace mi po hlave, obhryza, ale akonahle vyjadrim nesuhlas, musi s tym okamzite prestat a ako nato ti tu napisali uz viaceri Nam pravdu povediac stacilo povedat to DOST raznym a nahnevanym hlasom, ziadna ina korekcia nebola potrebna.

Barbucha
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2006 09:19
- Nahlásit

Vetsinou staci jen se v momente, kdy to pes zacne delat, zastavit, prestat se hybat a psa ignorovat. Po chvilce prestane, protoze takova hra ho nebavi. V takovy okamzik by naopak mela prijit odmena, aby pochopil, co se po nem chce. Chce timto chovanim ziskat pozornost a rozpoutat hru a tak je tento zpusob jeden z nejucinnejsich.

Pavlusa
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2006 11:42
- Nahlásit

No naše pejsa to taky dělala. Tak jsem jí vždycky strčila něco do tlamičky. Třeba šišku nebo hračku, a tak jsme běželi spolu a ona si kousala do hračky a né do mě. A pak jí to nějak přešlo samo a už můžeme běhat jen tak.

Evik
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2006 11:53
- Nahlásit

bara_m
4měsíční štěndo je ještě mimino, na které se musí hravě a ne nějakým drilem. U svého mladšího psa jsem postupně skákání odbourala povelem sedni a následným zaměstnáním, takže se věnoval pak něčemu jinému a neskákal.
Nevím, zda to byl z hlediska zkušenějších kynologů správný postup, ale mně se to osvědčilo. Povel "sedni" jsem použila proti skákání proto, že to byl první povel, který pejsa dobře zvládl. Takže jsem přišla domů, pejsek skákal...Zpočátku jsem mu musela při povelu sedni samozřejmě pomoci sednout, pak pochválit, udržet ho v plnění toho povelu, aby ho plnil dokud nedám jiný. Protože jsem zjistila, že pejsa je klidnější, když mu "svěřím do ochrany něco svého", nosím v kabelce vždy něco, co by mohl držet (když zapomenu, tak třeba klíče Tuhle svojí "metodu" už jsem tu popisovala mockrát, zatím nevím zda se osvědčila i někomu jinému než mně. Záleží na tom, jakou má pejsek povahu, co ho baví a tak.
Podle mě je prostě u štěnda nejlepší přesměrovat nežádoucí chování na jinou činnost, kterou pejsek dělá rád
Můj známý třeba naučil svého GR místo skákání podávat střídavě obě packy, takže to vypadá, že pejsek stepuje

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání