Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Nervozny zakus
Autor Zpráva
slony
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 08:22
- Nahlásit

Dospely pes (3,5 roka), silny koristnicky pud, ochotne a radostne lovi peska, motorku, rukav, korist si nosi, zatial ho "nevyhnal" ziadny figurant ... ale nie a nie dosiahnut plny zakus. Rafne a okamzite prehodi na ocaky (dostatocne silne, pri sklepavani nepusti, ani pri kolotococh). Zuby ma v poriadku, mordu tiez (ergo asi nie kvoli bolesti v kutikoch ci na stolickach). Kusanie na koliku a gume nepomaha. Skludnovanie tiez nie (ked ide do lahu vypluva, automaticku pustacku ale nema ), ani nacviky kusania s pridrzanim spodnej celuste, furt si to na tie ocaky hodi.
Daky napad ?

viky
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 08:28
- Nahlásit

slony
sjede i kdyz je v lufte ? Nebo jenom pokud je vsema ctyrma na zemi ?

slony
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 08:32
- Nahlásit

hm, vlastne dobra otazka - dokial je v lufte tak drzi, prekusne v momente ako ma oporu aspon zadnymi na zemi. Aby som upresnil - nezuje rukav, snazi sa drzat, ale ma zlozvyk pustit zo stoliciek. Lopticku mu napr. z papulene nevytrhnem (ani cukanim ne) a mozem ho krutit v lufte kym sa mi hlava nezatoci

viky
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 08:37
- Nahlásit

slony
jojo, presne vim o cem mluvis. Muj pes ani tak nepovoli na stolicky, ale v momente, kdy je na zemi, zacne strasne mlatit hlavou a tim ''sjede'' ze stolicek. bez prekusu.
Snazim se ho ( teda figurant ) co nejdyl drzet v lufte, tak aby se ani prednima nemohl oprit ( stehno apod ) a neustale mu rukavem pocukavat aby nemel cas povolit nebo mydlit hlavou.

slony
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 08:44
- Nahlásit

viky
toto je trosku nieco ine, trhat (mlatit hlavou) sem tam zacne iba s volnym rukavom ako koristou , po tom co si ho odvlecie najradsej na druhy konec cvicaku ... napad ale nemusi byt zly, nie som si vlastne isty ci neprekusava uz v lufte, overime, dik

viky
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 08:52
- Nahlásit

slony
neni za co. Co jeste muzes zkusit, v momente kdy povoli mu rukav sebrat. Jemne pritlacit obuskem na pysk ( nevim jak to popsat, ale urcite vis jak to myslim ), tak aby to pusti, vlaste o korist prisel. Kazdopadne hodne stesti

Tchor
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2006 08:37
- Nahlásit

No ja bych poradil zacit delat ty obrany uplne v klidu naprosto bez drazdeni u spousty psu to vede ke sklidneni zakusu, akorat je potreba to vyvazit podle konkretniho psa aby nebyl utlumenej az moc. Jinak podle mejch zkusenosti je plnej klidnej zakus vec dost vrozena a malokdy se stim da neco podstatneho udelat.

slony
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2006 08:43 - Změnil/a: slony
- Nahlásit

Tchor
plnej klidnej zakus vec dost vrozena a malokdy se stim da neco podstatneho udelat

dik ... a ach jo na kusanie je magor, rukav je najlepsia zabava a figurantov vita aj v civile radostnejsie ako zradlo akekolvek drazdenie nie je potrebne, pol roka sme nerobili nic ine len chodili do kludu , takze to hodim na genetiku a zmierim sa s tym ze za viac ako 90 to nebude ...ono zas na to, ze to je (asi) BSO , rodicov nepoznam a mam to z ulice (ci vlastne lesa) tak aj SVV2 je OK ...

wikyp
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2006 12:46
- Nahlásit

Zkus zmenšit četnost obran, aby byl psík více nadržený, aby se více na obranu a kousání těšil. Jednu návštěvu na cvičáku lehce podráždit a až další kousat.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání