| Autor |
Zpráva |
MartinaH
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2006 09:24
- Nahlásit
Týden máme doma 10ti týdenní štěňátko (fenku) drsnosrstého jezevčíka. Byla zvyklá být společně s více psy. Teď je na dvoře. Průběžně celý den kňučí, nejsem žádný odborník, ale přijde mně, že si tím vynucuje pozornost. Jak na to, aby z ní nebyl v dospělosti ukňučený pes? Je to u štěňat normální, máme čekat, že ji to přejde? Nebo trestat - jak? Díky moc.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2006 09:43
- Nahlásit
MartinaH
Vždyť takový štěndo potřebuje ještě spoustu společnosti člověka, ne být oddělená od nové smečky na dvoře... Já bych zkusila se jí pořádně věnovat, aby se hlavně psychicky unavila, aby tu dobu, co musí být na dvoře (je to fakt nutný? nemůže být doma?), prospala...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2006 09:50
- Nahlásit
MartinaH
Myslím si, že prostě teskní. Tento věk je velmi důležitý pro socializaci, takže by měla mít jen dobré zkušenosti ať už s lidmi anebo se psy. Pokud musí být na dvoře, tak bych s ní trávila co nejvíc času a pořád si s ní hrála, aby se unavila, a jak řekla Eimy, prospala tu dobu, co je sama. Je ale pravda, že pokud jí nechcete nikdy pustit do domu, tak bych jí tam teď nebrala ani na přechodnou dobu.
|
Zdenka
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2006 10:06
- Nahlásit
Vždyť je to psí miminko a to by sai nemělo být samotný na dvoře,mělo by trávit co nejvíc času s vámi se svojí smečkou a když zůstane sama tak jí dát nějakýho plyšáka nebo váš starej svetr aby se necejtila tak sama a v tomhle věku kňučí každej drobeček když zůstane sám je to úplně normální.
|
MartinaH
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2006 10:30
- Nahlásit
Díky za názory. Problém je právě v tom, že z ní nechceme mít pokojového psa. Mám strach, že když ji teď necháme doma, zvykne si na to a bude si o to hůř zvykat venku. V původní rodině venku bývala. Hračky na zabavení dostala. Snažíme se jí věnovat co nejvíc, jenže celý den to nejde. A jakmile se od ní vzdálíme, začne. Soused už nám naznačoval, že jim to docela vadí. Vyzkouším radu Zdenky s tím starým oblečením. Snad to vyjde. Jen doufám, že ji tím nenaučíme tahat si do pelíšku všechno oblečení a boty, co najde
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2006 14:11
- Nahlásit
MartinaH
pokojovej pes jsou pověra pes potřebuje smečku...doma jí bude líp...Nás malá "drsňačka" čeká za cca 2 měsíce, sice bydlíme v bytě, ale i kdyby jsme byly v baráku, měla bych ji doma, neměla bych to srdce ji "odtrhnout od nové smečky"...Nebo, pokud opravdu chcete mít venkovního psa, co takhle pořídit "psí lítačky" do dveří a pustit ji aspoň do chodby...
|
edna
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2006 20:32
- Nahlásit
Určitě vzít domů! Potřebuje společnost a taky dohled, aby si nějak neublížila, což by se na dvoře mohlo i stát. Něco spolkne, někde na sebe něco převrhne, co já vím... Ale hlavně ta společnost. Je to prďolka a tohle období je velice důležitý pro socializaci.
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2006 21:47
- Nahlásit
Také máme drsnosrťáčka, také byla ve velké smečce. Ale protože jsme se jí fakt věnovali když jsme si ji přivezli, vůbec si nestýskala a nekňučela.
Vždyť tím, že si ji teď vezmeš domů, určitě z ní "gaučáka" neuděláš.Bude mít dostatek času, aby si ještě na dvoře zvykla.
Víš jak se tam musí cítit opuštěná, prďolka malá?
A to jí nikdy nebudete brát domů do bytu? A jak si tedy chcete spolu vypěstovat nějaký užší vztah? který bude nutný pokud ji budeš chtít cvičit a nejen z tohoto důvodu.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 11:10
- Nahlásit
Taky souhlasím s tím ji vzít domu, co má chudinka dělat sama venku?, bez kamarádu bez smečky? Takhle vás bude aspon vidět když budete doma a bude více v klidu a nebude se cítit opuštěná.
Já mimochodem pouštím Pupyně rádio když jsem ve škole kam ona nesmí hrozný ....
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 11:11
- Nahlásit
Tami
jéé ty máš taky "drsoně"? my se na něj taky "chystáme" čekáme jen zda se v půlce října "povede vrh" Chceme totiž taky fenečku, ale poslední v posledním vrhu u chovatelky od které ji chceme byly jen kluci Ale rádi si počkáme...tohle plemeno je super, trvdohlavci, uraženky, ale takový psí osobnosti... od kud jsi?
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 11:19
- Nahlásit
MartinaH
...když už musí být venku, zkusite jí nabídnout co nejvíce zábavy, hračky, zajímavé podněty...ale fakt si myslím, že by jí nejvíc pomohlo být v co největším kontaktu se svojí novou smečkou, to že bude doma z ní gaučáka neudělá, pokud ji správně povedete a budete v ní podporovat její přirozené instinkty, bude to pořád lovec ...však kolik lidí má jezevčíky s loveckým výcvikem a bydlí v bytech, nebo myslíš, že všichni měšťští chovatelé jezevců bydlí v domcích a psi mají v kotcích?..
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 12:25
- Nahlásit
blanulinka1
Jsem z Hradce Králové, Barušce je 9 měsíců, je to "trpaslíček", můžeš se na ni podívat, jestli se mi sakra povede dát sem odkaz. Jo a také mi můžeš napsat kontakt na stránkách je.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 12:29
- Nahlásit
Tami
spíš takhle - Baruška
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 12:34
- Nahlásit
blanulinka1
No tak už vím jak na to
URL
Fakt napiš, zajímalo by mě odkud jej budeš mít a tak vůbec.
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 12:35
- Nahlásit
Fromeli dík, jsi šikulka a rychlá k tomu!!
Ty máš také jezevčíčka viď?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 12:36 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
Tami
no skorojezevčíka. Já si myslím, že jezevčík natrvalo na dvůr nepatří, tak se raděj nezapojuju.
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 12:56
- Nahlásit
fromeli
My jsme také měli před Baruškou skorojezevčíka a byla úžasná!!
Já si to myslím také.
Ale pokud někdo používá jezevčíky k loveckým účelům, a má celou smečku,tak třeba je pro ně lepší když nejsou vyloženě v pokoji, ideální asi v domě - nevím, to by musel říci někdo,kdo s tím má zkušenosti.
Ale já bych je na dvoře nenechala ani za nic,zvláště takhle malé štěňátko, které smutní.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 14:37
- Nahlásit
Tami
bude to od katky Benediktové, www.valentinka.cz ... Když sem byla děcko, tak jsme jezevčíky taky měli, pak si otec pořídil do lesa velšpringla, no a pak zachránili jsme před smrtí černou vlčačku a k té pořídili "skorojzevce" no je to teda dobrej mix, pinčo-brako-jezvčíko cosi , zůstala u rodičů v Brně...ale já chci drsňáčka už dávno...když si vzpomenu na Mikču...
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 14:45
- Nahlásit
zkouška, zkouška [url=www.valentinka.cz][/url]
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 14:46
- Nahlásit
blanulinka1
Když jsem v březnu sháněla štěňátko, tak na tyhle stránky jsem chodila také.Pejsci jsou krásní.
Oni ale k odběŕu žádné neměli, až za měsíc, zato tam byl kontakt na jinou chovnou stanici odkud jsem si Barču vzala.
Já na ni spěchala, protože už jsem byla 2 měsíce uřvaná po utracení předešlé fenečky.
Tak to ti moc přeju a těším se s tebou.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 14:53
- Nahlásit
Tami
Já Katku taky kontaktoval na jaře, ale měla právě jen jednu fenečku a tu si nakonec nechala pro sebe i kdy ji jeden známej ukecával Ale počkáme si, snad tenhle vrh vyjde a holka tam bude Už jsem se začala zásobovat takovejma věcma jako je pelíšek, hračky, ůpřítulnáý kamarád" z Hafba...no, ale aspoň toho nastřádám víc... s Katkou jsme pořád v kontaktu, hned jak se teď Fance narodili ti kluci tak mi (ještě v noci) psala, že je vše v pořádku ale musím si počkat...trochu to zamrzelo, ale kdo si počká ten se dočká Kdybych ale byla v takové situaci jako ty, ak bych taky nečekala, vím jak je těžký přijít o psího kamaráda, my měli štěstí, že jsme v té doby, kdy Linda, ta vlčačka odešla, jsme měli už tu druhou...to mě podrželo...Jinak Baruška je fešanda, už jsem zaúkolovala přítele ať mi začne tvořit web stránky..
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 14:54
- Nahlásit
Tami
tady peču koláč a pořád odbíhám a pak píšu jak malý děcko, sorry
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2006 17:22
- Nahlásit
MartinaH
Omlouvám se, já zrovna drsnosrsté jezevčíky nemusím, ale proč by mělo být tak malé štěně na dvoře? Je to přece malé plemeno, i když lovecké, to jsou tihle psíci fakt na dvoře i v zimě? V kotci ? Přijde mně to teda fakt dost velmi kruté. Také nemám barák, ale kdybych si přinesla malé štěně, které není vyloženě jen venkovní jako např. mastif, nebo jak se to píše, tak bude s námi rozhodně doma, i ten mastif jako štěně by tam asi byl, ale pomalu by se musel zvykat na život venku.Tomuhle moc nerozumím, ale je mi toho štěněte teda fakt hodně líto, tak maličký a venku. A za chvíli bude již docela zima, to opravdu jezevčík vydrží?
|