Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / vyvěšování při obraně
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
Baileys
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 11:42
- Nahlásit

ANONYM:
HURÁÁÁÁÁÁÁÁ,KONEČNĚ ! Dobrá poslední věta!!!!

Terri
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 11:44
- Nahlásit

včerejší situaci jsi způsobila ty a pes reagoval na tebe......
No, pokud myslíš jak jsem se kolem něj motala a nestíhala, máš recht a poradila jsi mi co příště ohledně větší pohotovost Na druhou stranu, vím jak pes reaguje a mohla jsem tušit že tohle udělá a nevím, jestli zrovna tím co dělám tómu předejdu. Tj. v principu se pes bude snažit o rukáv nepřijít ať dělám co dělám (správně či špatně), ne?

Barunka
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 11:57
- Nahlásit

Zajímala by mě třeba deformace chrupavky,hrtanu - jestli je to možné a spíš problémy s takovým krátkodobým ,ale intenzivním tlakem na krk.
Terri
Ono je vubec problem na tohle tema najit jakykoliv duveryhodny zdroj. Nejcasteji se dostanes na stranky nejakych ochrancu zvirat, kteri tvrdi, ze stahovaky by mely byt zakazane a na strankach maji same odstrasujici pripady. Tyhle dva zdroje mi prisly celkem seriozni. Nakolik se vliv vyvesovani lisi od skubani a od tahani na voditku, to netusim. Chce to psa sledovat a pokud bude jevit nejake znamky poskozeni (odkaslavani jiz pri mirnejsim tlaku na hrdlo - chce to vedet, jak reaguje na tlak na hrdlo pes normalne a sledovat, jestli se to nezhorsuje), okamzite bych s vyvesovanim prestala.

Lucie a Gar
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 12:29
- Nahlásit

me osobne se mnohem vic osvedcilo psa s koristi polozit uklidnit a pak mu v klidu dat pust. Ne z kazdym psem to jde , ale u vetsiny jo.

Takhle to děláme taky, je to rychlejší a pes se u toho zbytečně nedusí, pak mu nechybí dech na další zákusy.

anonym
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 09:03
- Nahlásit

No jo, jenže to lze dělat s kořistnickýma magorama, pokud potřebuješ psa hecovat, musíš mu brát kořist víceméně násilím, na postroji ho nesklepeš a jinak to prostě nejde.
A jen tak na okraj, pokud máš psa na vodítku a pes ti vystartuje, je tam to drbnutí do obojku možná ještě horší. Neřešte to, je spousta rizik, ale ono to prostě jinak nejde.

Denisa
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 10:43
- Nahlásit

Čau Terri,
mám taky magorku kořistnickou a taky jsem začátečnice a prošla jsem tolika figurantama a teoriema... je to věda!
co se osvědčilo nám! - pejsa si s ukořistněným rukávem poběhá, já zařvu lehni!!!, ona lehne, rukáv vyplivne a v klidu střeží... pak rukáv buď zvednu a zanesu figurantovi, ona leží, nebo ji za obojek nadzvihnu a nabudím pozor dej a rukáv odkopnu, figurant si ho vezme a jede se dál...
ovšem k tomuto jsme se dopracovali velmi pracně a i teď se stane, že to prostě "nevydrží" a vyjede směrem na rukáv... dostane jebu ode mě a opět musí jen hlídat rukáv... má to tak naučený a funguje to... při střežení střeží vklidu a pouštěčky má téměř automatický, razance atd., vše super, ovšem teď se pinožíme s ovladatelností u IPO, no ale po táboře jsme se dostali zase dál, tak uvidíme...
Hodně zdaru!

Baileys
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 12:23
- Nahlásit

Anonym:
ten poslední příspěvek byl ke mě, nebo všem...?

Terri
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 14:45
- Nahlásit

Denisa
a co máš za šílence? A jak starého?
Tak také přeji hodně zdaru, potkáme se na závodech

evina
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2006 21:13
- Nahlásit

Měla bych dotaz,vlastně dva.Dohadovali jsme se dnes s kamarádkou na cvičáku,tak by mě zajímal názor i někoho jiného.
1.)Můj pes kouše na peška.Po tom,co si ho vybojuje s ním oběhnu kolečko kolem figuranta a vracím se k figurantovi zpět.Pes už zjistil,že před figurantem mu peška seberu a bude "sranda" pokračovat.Dříve si toho peška držel ale teď už ho automaticky před figurantem pustí a hlídá si ho.A to je vlastně ta otázka...je to tak správné?Kamarádka mi tvrdila,že si ho má držet stále.Já si zase myslím,že to nevadí,když ho pustí ale má o něj nadále zájem.
2.)A druhá otázka se týká revírů.Když trénujete revír v přírodním terénu nemají potom vaši psi problém na maketách?Můj má někdy tendenci na plece oběhnout i strom nebo keř.Je to snad jenom nezkušenost psa?

Nikita
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2006 22:15 - Změnil/a: Nikita
- Nahlásit

evina
Já ani ta kolečka neobíhám, zajímá mě, jak kouše pes když má figurant rukáv na ruce, proč by měl se sundaným rukávem běhat kola po place?

A ad revír - nemají problémy na maketách. Prostě na place naučíš makety a v přírodním terénu v podstatě vysílačky a je to

Terri
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2006 09:57
- Nahlásit

Nikita
uše pes když má figurant rukáv na ruce, proč by měl se sundaným rukávem běhat kola po place?
A co děláš když X dostane rukáv?

Sali
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2006 10:21
- Nahlásit

Denisa
konečně rozumný názor....
Miluju lidi co prý mají takový zvířata že je prý musí při odebírání kořisti točit....když musejí tak musejí,nějak se ty nervíky do toho výkonu nacpat musí,že,....

Sali
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2006 10:25
- Nahlásit

Nikita
když myslíš že tě to jestli pes nosí nebo nenosí kořist zajímat nemusí, a že ti úplně stačí co dělá na oblečeným rukávu, tak se o to klidně nezajímej.....protože pak kdybys to analyzovala a to bys zvládla,jsi chytrá holka,mohla by ses doanalyzovat k těm nervíkům co se tam nějak dostaly kudy neměly...a to by se ti asi nelíbilo.
Kníravci mají asi jistá plemenná specifika,že? takovej ten uvrčenej užvejkanej projev.....a nemzslíš si že to bývá i práce těch psovodů co rádi točejí?????

Terri
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2006 12:00
- Nahlásit

Sali
takovej ten uvrčenej užvejkanej projev.....a nemzslíš si že to bývá i práce těch psovodů co rádi točejí?????
to mi vysvětli, proč je to důsledek

Sali
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2006 12:02
- Nahlásit

Terri
nemám teď čas,musím makat...ale Nikita nebo Baileys ti to jistě hravě vysvětlí,jsou mnohdem kynologicky zkušenostma dál než my s Tchořem,když se počítá ta ukázaná v reálném čase,a mají praxi v kníravcích velkejch,já ochutnala jen drobečky...

Terri
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2006 12:22
- Nahlásit

Sali
ok, já to jen nepochopila k čemu se to vztahuje a hlavně proč (se tak děje).

Baileys
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2006 13:25
- Nahlásit

Já teď taky moc času nemám, ale:
to nošení a to zda má držet, či pouštět ten rukáv pes sám po vybojování rukávu je jinak řečeno -O KOŘISTI".
To běhání,pokud s tím pes nemá problémy(aby se to nedělalo násilím), je proto,že si tu kořist delší dobu nechává,odnáší si jim zklidňuje se tím a tím přichází ta další fáze "předání kořisti",no kořistničtější pes si jí drží co to jde a pak s ním majitel dělá tu další fázi,která je individuální k povaze psa, takže buď lehá,nebo stojí a pak "předává" nebo a to je to,že to ten pes pouští-není řečeno,že je to horší kousač,ale on ví,co bude následovat,takže si jinýmy slovy"sám obranu ukončuje" pouští kořist a dožaduje se k pokračování. Mě to např mladá fena dělá taky a Baileys si nikdy tak moc nemusela nosit,takže střídavě také.
Pes od terri je zase jiný,silně kořistnický,takže ten si to drží, dokud se po něm nechce něco dál.....

Baileys
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2006 13:30
- Nahlásit

Jinak já bych ještě řekla,že je spouta alternativních metod,ale pokud např tady budeme 3-4 lidi z celé ČR a každý pojede něj způsobem a není řečeno,že všichni stejnou metodou,na IPO3 se pak tyky můžeme potkat,tím chci říci,že k cíli se člověk nemusí dostat jen jednou cestou-metodou.....

Terri
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2006 14:32
- Nahlásit

Baileys
Však já to chápu - co jsem nepochopila je to, co píše Sali o těch nervech.
řekla,že je spouta alternativních metod,ale
to souhlasím.

Baileys
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2006 14:48
- Nahlásit

jestli já dobře S chápu,myslela, proč ti kníři tak včí,jakoby jsou nervní?
jestli ano,řekla bych,že u spousty je to projev a navíc a to jsem slyšela i od kolegy s VK co jezdí dddlllooohhhooo na MS,že jen opravdu (teď pardon) nasraný knírač kouše a myslí obranu vážně.
Proto někteří "chytří"rozhodčí ti vezmou body,prtože mají dojem, že tnto knír je "hnací"(jako na obraně na vyhnání).

evina
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2006 15:47
- Nahlásit

Baileys:díky,popsala jsi to,tak jak jsem přesně potřebovala.Také jsem neviděla důvod proč bych tohle chování měla odstraňovat a nutit ho držet déle(jak radila kamarádka).A ani žádný figurant neřekl,že je to špatně.Jen minule jsme zkoušeli probíhat kolem figuranta a ten mu to za běhu zkoušel brát.Poprvé pes hlavou uhnul,po druhé už figurant peška čapnul a znova se potahali.Neočekávám,že pes bude nějaký obranář(však je to střeďák)ale nějak se snažit musíme

Denisa
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:07
- Nahlásit

Terri
ahoj, jé já jsem zabudla sledovat toto téma, tak až dnes...
Mám boxerku, určitě jsem se kdysi bavily spolu po netu...
Má čerstvý stránky, ještě tam chybí právě videa z obran, stopiček... jsou to stránky domácího mazla...
co tak sleduju, tak máme možná trochu podobný osud, obě začátečnice s exotama co jsou víc akční než co jsme čekaly...
my (jako já a psice) jsme se už konečně srovnaly a je to paráda mít tak akčního magora, fakt a troufám si říct, že už i ten výcvik konečně k něčemu začíná vypadat...
www.boxer-giordi.com

Terri
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:50
- Nahlásit

Denisa
Tak seš to Ty!!! Jsem si nebyla jistá, ale teď je to jasné .
Stránky máš parádní! Formálně i obsahově se mi moc libí.
začátečnice s exotama co jsou víc akční než co jsme čekaly...
No to je přesné
jsme se už konečně srovnaly a je to paráda mít tak akčního magora
Já už jsem se také smířila s osudem a jsem za takového psa ráda. Někdy za cenu duševní újmy To vzájemné srovnání ještě ve výcviku musíme pilovat, občas ho brzdím

Denisa
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:01
- Nahlásit

Terri
To vzájemné srovnání ještě ve výcviku musíme pilovat, občas ho brzdím ...no to já asi budu taky furt mírně pozadu ale tak časem třeba ještě...
dík! a vy nemáte webík?

Terri
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:04
- Nahlásit

Denisa
vy nemáte webík?
bohužel ještě ne , asi budem muset nejdřív posbírat ty úspěchy
ale tak časem třeba ještě
taky doufám, navíc ono to má zlepšovací tendence (naštěstí) a mně to někdy až fascinuje...ta souhra...
Někdy si zas připadám jak totální kopyto nepochopené psem a nechápající psa.

Denisa
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:23
- Nahlásit

Terri
to je škoda, ráda bych mrkla...
no vidíš, zlepšovací tendence, to je príma! určitě se dohrabete k výsledkům rychleji než my, kteří jsme začali cvičit až v roce...
ale tak hlavně, že nás to baví, že jo!
Pozdravuj Mstitele!

Terri
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:24
- Nahlásit

Denisa
Baví, moc! Je to jiná dimenze..
Pozdravuj Mstitele
Vyřídím, a ty šílenou placatku

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání