| Autor |
Zpráva |
Bela
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2006 11:17
- Nahlásit
Chcela by som sa spytat na radu, ako mam nadviazat spravny kontakt so svojim stenatom:
Je to 10 tyzdnovy psik SH a nemozem sa ubranit dojmu, ze ma stena dost ignoruje.
Ked ho oslovim menom, tak sa na mna ledva pozrie (pritom na vonku v pohode na meno reaguje okamzite od cudzich ludi) a ide si po svojom a tiez sa co najviac vyhyba ocnemu kontaktu so mnou (ale nie je v ziadnom pripade bojazlivy ani submisivny -- skor by som povedala, ze je nadrzly).
Ked ho zavolam hrat, tak sice pride, ale vydrzi iba chvilu a aj to zo vsetkeho najviac sa snazi zahryznut sa mi co najviac do ruky alebo nohy. Ked mu dam najavo, ze tak toto teda nie, tak proste urazeny odide spat do inej izby a viac sa o mna nezaujima. Podobne sa uraza (otoci sa mi chrbtom a ignoruje ma), ked ho pocas prechadzok za nieco hresim alebo mu zakazujem (napr. pozieranie odpadkov).
Dakujem vopred za vsetky rady, ako mam spravne uputat jeho pozornost a vybudovat si s nim priatelsky vztah!
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2006 11:31
- Nahlásit
V deseti týdnech je štěně ještě miminko a nelze od něho očekávat poslušnost jako u dospělého psa
Možná, že Vaše štěňátko je tak trochu "individualista", ale to se dá řešit, zvlášť když je tak malé. Chce to co nejvíc si s ním hrát, poutat jeho pozornost na to, co ho zajímá. Na to, co ho nejvíc baví musíte přijít metodou "pokus x omyl"....Zkoušejte hračky, pamlsky, míčky, klacíčky, hadry na tahání. Jestliže Vás pejsek hryže a vadí Vám nechat se okusovat, přesměrovávejte to kousání třeba na ten hadr. Nedovolte mu kousat ruce a nohy, ale když rád kouše, tak ať to dělá na něčem, co mu dovolíte. Tahejte se s ním o hadr (opatrně kvůli zoubkům) či o hračky přitom můžete krásně trénovat základy přivolání když mu ukážete hračku o kterou se s Vámi bude moci přetahovat, Vy ho zavoláte k sobě, on přijde a jako odměnu se potaháte.......
Prostě si s pejskem hlavně hrajte
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2006 17:03
- Nahlásit
Vdaka za radu!
Budem skusat vsetko, co sa len da (samozrejme len to dobre a pozitivne ).
Len ma trochu matie to, ze pri inych ludoch sa ako individualista neprejavuje -- naopak, vonku sa bezi "vtirkovat" kazdemu, koho stretne, vcitane malych deti.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2006 17:18
- Nahlásit
nojo, protože Vás má pejsa "na denním programu", takže ho zajímají venku i další noví kamarádi, zkušenosti a tak.....Pro páníčka je jediným řešením stát se pro pejska ještě zajímavějším....
Mně to, co popisujete dělal můj pejsa jako malé štěndo taky, ale časem si cizích lidí přestal všímat. Trochu tomu taky pomohlo to, že jsem každého, ke komu se "řítil" pro pohlazení, už předem říkala "prosím nevšímejte si ho a nehlaďte, cvičím ho"
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2006 17:21
- Nahlásit
jo a ještě dodám...jestliže máte huskyho (pokud jsem si dobře vyložila zkratku SH), tak to jsou vcelku svéhlavá zvířátka a chce se to výchově a později i výcviku opravdu věnovat, abyste si s pejskem vytvořili opravdu dobrý a pevný svazek.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2006 17:25
- Nahlásit
Ano, je to husky.
Ja viem, ze su to tvrdohlavci, takze to asi bude chciet zapojit fantaziu a presvedcit ho, ze JA som ten najzaujimavejsi tvor na svete, s ktorym je najvacsia zabava.
A este raz vdaka za radu a povzbudenie!
|
pajisek
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2006 20:25
- Nahlásit
Bela
Muzu te ujistit ze to neni nic nenormalniho, mam doma taky haskyho a z vlastni zkusenosti vim ze haskouni jsou proste samostatnejsi, maji svou hlavu a nekdy jsou to poradni palicaci ... Chce to jak uz tady bylo napsano zjistit co stenatko zaujme, ktera hracka se mu bude strasne libit, treba Dasty uplne miluje plysaky, kdyz vidi plysaka tak by delala kotrmelce jen aby si s nim mohla hrat ... Vsechno formou hry, povzbuzovani, stendo musi vedet ze vy mate vzdy neco zajimaveho... Zatim je to ale mimco, tak si s nim hraj a hraj a uzivej si te krasne chlupate kulicky ... Az bude vetsi tak hasky potrebuje velice moc pozornosti, pokud ma dostatek pece a pozornosti, tak je to uzasny pes ... preju krasne chvilky prozite se stenatkem... nemas nahodou nejakou fotecku??? Mam vzdycky radost, kdyz vidim male stenatko haskyho, ale moc casto se to nestava...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 10:58
- Nahlásit
pajisek
tak budem budem vymyslat, co sa da a skusat, na co sa "chyti". Mozno je to aj tym, ze ho zaujima vela veci a pri nicom dlho nevydrzi a potom ho z toho mnozstav novych podnetov proste odvali.
dakujem za rady, moj prvy pes bol trochu ina povaha, menej sa urazal , aj ked tiez nebol z tych menej tvrdohlavych, ale proste reagoval inac. Tak som si chcela nechat poradit, ako na to, aby som nieco najma v takomto kritickom rannom obdobi nepokaslala.
A mas pravdu, inac je rozkosny a uzasny, fotiek mam plno, ak mi napises e-mailovu adresu, mozem ti nejake poslat .
Haskacov je fakt dost malo, na Slovensku si myslim, ze este dokonca menej nez u vas. Ale na druhej strane som aj rada, lebo ich neprodukuju rozni mnozitelia pre zisk ako mnohe modne plemena a ludia, ktori nemaju o psoch ani sajn a vychovavaju z nich neurotikov, si ich nekupuju len ako modny alebo statusovy doplnok.
Krasny den!
|
wami
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 11:30
- Nahlásit
Bela, pajisek
Tak trea ja potkavam huskounu docela dost...
Ale to je tim, ze se pohybuju v prostredi, kde byvaji - na zavodech, na dogtrecich...
Nic proti vam, neni to mysleno osobne. Ale jsem rada, ze huskouni nejsou tak moderni, aby si je porizoval kazdy, ono je jim ve sprezenich docela dobre...
A uz se moc tesim, az vas nekde na nejakem zavodu potkam v individualce!
pajisek
Nejedes nahodou letos na vetamix trail nebo ceskou kanadu? Chci zkusit oboji...
|
pajisek
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 18:41
- Nahlásit
Bela
Fotky muzes poslat na pavla163@centrum.cz budu moc rada... ... ja jsem mela Dasty az od doby kdy mela 3,5 mesice a ted me to docela mrzi, to uz byla takova odrostlejsi... Dasty je ignorant jak kdy, zalezi na to jakou ma zrovna naladu ... jinak je to na haskyho celkem velky zavislak... coz se divim... preju aby jste to zvladli, aby stendo delalo radost a tesim se na fotky
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 19:14
- Nahlásit
Děvčatá, nemůžete ty fotky vložit sém?
Jinak jsem si vzala svoje štěndo taky jako tříměsíční a myslela jsem, že to bude pes víc naležato a že si mě moc všímat nebude, ale za dva týdny se pěkně vybarvila
|
pajisek
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 19:15
- Nahlásit
wami
Mas pravdu, taky jsem strasne rada ze to nejsou zrovna ti moderni a ze si je lide tolik neporizuji kvuli jejich vzhledu, ale bylo obdobi kdy si tim i s malamutama taky prosli ... a i ted se jeste najde nekdo kdo si ho koupi jenom kvuli tomu ze je to pekny pes... znam chlapa ktery si koupil haskyho kvuli tomu ze si koupil nove kolo a ze slysel ze je to pes co rad beha tak ma teda mel na jezdeni partaka... tak mi to rikal... myslela sem ze mu tam neco reknu... ... jak ten pes asi skoncil??? To si muzes domyslet... Ale vzdycky mam radost kdyz vidim stene haskyho ... protoze zrovna tady u nas jich moc neni... Nemyslim ale zavody, tam je haskounu moc , a tam vim ze se maji dobre... na jare bych chtela zkusit nejaky závod, dotedka jsem byla vzdycky jen divak …
Na ten vetamix a kanadu... chtela bys zkusit bezky? Myslim teda ze je to mid, a je tam i kategorie skijöring? Me by to lakalo... ale otazka je jestli bych to dala a to vsechno kolem... Kolik km se tam vubec celkem jede? Je to myslim etapove ze?
|
pajisek
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 19:17
- Nahlásit
Mucholabka
To je neco jak muj hafan, taky ze zacatku ignorovala, ale ted je z nic docela zavislak, teda jak kdy...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 19:19
- Nahlásit
pajisek
wami
Jeden z těch, kteří asi byli pořízeni kvůli "kráse". Zdobí barák, zatímco lidi sedí na druhé straně zahrady a baví se. Nikdy mi nedošlo, proč takový pes nemůže být aspoň chvíli puštěný.
|
pajisek
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 19:25
- Nahlásit
Mucholabka
Pockej, nedaval uz nekdo tohoto psa nekam na diskuzi? Me se zda ze jsem ty fotky nekde videla... Nevzpomenu si ale kde... Toto me dokaze poradne rozcilit... ale nejvic me stve ze se s tim skoro nic neda delat...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 19:26
- Nahlásit
pajisek
Jo, to jsem byla já. Zrovna tohle plemeno, které pohyb fakt potřebuje, ach jo. Dneska jsem šla zase kolem, tak mě to tak napadlo.
|
Nomex
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 19:32
- Nahlásit
Je hrozné, když si lidé pořizují psa jako okrasu. Když je ještě štěně tak to je pro všechny kamarád, ale jak odroste...
Znám taky jeden případ, soused drží v "zajetí" Švýcarského ovčáka, celý život na 4X4m. Když jsem mu navrhoval, že spolu s mím psem s ním budu klidně chodit na procházky. Odpověděl...nechám na vaši představivosti.
|
pajisek
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 19:33 - Změnil/a: pajisek
- Nahlásit
No prave... ja toto proste nechapu, teda spis jaksi nechcu chapat... poridim si psa, tak se mu snad venuju ne? Jenze toto nekomu nedojde, tomu psovi ten kotec staci, on je tam spokojeny, mame pekneho psa, a sme spokojeni... Myslim ze jeste horsi ale je ze ten hafan nema vlastne vubec kontakt se svou smeckou, teda tam se asi o zadne smecce mluvit neda... psi tim mozna trpi jeste vic nez tim pohybem... a zrovna haskouni jsou vylozene smeckove zvirata...
|
pajisek
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 19:39
- Nahlásit
Nomex
Je, bohuzel se s tim neda vubec nic delat...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 20:26
- Nahlásit
pajisek
vetamix je 3x30km (hory), ceska kanada 1x50(rovina)... Jo, jsou to midy, asi to nedam, loni jsem mela mladounkyho psa a zkouseli jsme jen dve sranda akce (scooter a skijoring) sprintovy, ale jsem silena, a jet tam chcu, mozna nedojedu, ale to je jedno...
Mucholabka
Jo, covece, des a bida... A pak, ze kdyz da nekdo za psa prachy, lip se o nej stara. No, tak ja vim momentalne o 4 gronacich s PP (a za nemaly peniz!), kteri byli odebrani majiteli a skoncili v utulku...
Kterymzto padem moc prosim, jestli nekdo vite o nekom, kdo by je chtel... Bohuzel uz se z nedostatku prace zacali rvat mezi sebou, tak do jednoho sprezeni idealni nebudou, do jinyho sprezeni by to mozna zvladli. Nebo na individual, ale hlavne potrebuji praci praci praci!
Jinak jsou skveli, makat budou, toho kontaktu s lidma si ted taky moc neuzili a urcite jim chybi...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 23:54
- Nahlásit
Dnes som mala tazke fofry a aboslutne nic som nestihala , tak som vam sme chcela apson na dobru noc vlozit nejake pekne fotecky toho nasho certa, ale neviem ako (copy and paste mi akosi nefungovalo).
Pls, hepl!!!
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 09:42
- Nahlásit
mucholabka
pajisek
Nomex
Jéééžiš, až mi srdce trhá, keď vidím toho kraásneho havina na reťazi pri búde.
Ja by som tam priväzovala tých debilných majiteľov, nech si to skúsia na vlastnej koži!
Ináč, neviem, či sa s tým naozaj nedá nič robiť -- u nás sa v týchto veciach dosť začala angažovať Sloboda zvierat: pripájam link na ich stránku ku kampani Pes na reťazi http://www.slobodazvierat.sk/pesnaretazi.php. Ale konkrétne výsledky zatiaľ neviem.
U nás sú zase niektorí ľudia schopní mi do očí tvrdiť, že nášho psa týram, lebo chovám haskáča v paneláku. Pritom máme 2 min. od domu normálny les a obrovslú lúku!
Náš predchádzajúci havino (ktorého nám žiaľ pred nedávnom zastrelil nejaký debil) bol každý deň minimálne 2,5 hod. vonku v pohybe, v zime sme bežkovali, a domov si prišiel tak akurát schrupnúť, nie ako tie úbohé psíky, čo ich je u nás na sídlisku haldy, čo sú furt na vodítku a majitelia ich ani za boha nepustia (a už vôbec nie k iným psom!) a vyrábajú z nich uštekaných neurotikov. je to hrozné, tu si fakt ľudia v poslednom čase nakúpili hlavne yorkov a westíkov ako živé hračky (asi si myslie, že budú ako tí hračkárski na baterky) a tým psom z toho načisto hrabe!
ja by som to všetko hnala...!!!
wami
Mňa najviac lakajú tie bežky -- skijoring, a ešte dogtrekking (milujem chodiť po horách aj dolách a keď má k tomu človek dobrú psiu spoločnosť -- mňam!!!) tak sa možno budúcu zimu niekde stretneme. Alebo sa príjdem len tak pozrieť, v rámci výletu
|
wami
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 09:50
- Nahlásit
Bela
jj, skijoring je dobra zabava na zimu...
Na dogtreku bychom se videt mohly, ja obrazim v podstate kazdy (no, letos mi to bohuzel nevychazi, ale bude lip), mam jich uz za sebou hromadu...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 09:52
- Nahlásit
Bela
Co máš za prohlížeč?
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 10:03
- Nahlásit
Mucholabka
nomál, MS Internet Explorer
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 17:53
- Nahlásit
pajisek
ahoj, poslala som ti tie fotky, dostala si ich?
Ináč, chcela som ich da aj sem, ale nie je mi celkom jasne ako. Asi som nablblá
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 18:58
- Nahlásit
belo, ja ti to zkusim vysvetlit, profici uz z toho asi silej, ponevac uz to popisovali milionkrat (napr. me).takze ja to delam takhle: jdu na http://www.imageshack.us/ tam kliknu na "choose file", vyberu fotku ze svyho kompu a kliknu na "Host it"..po chvilce se to nacte, uz vidis svuj obrazek a pod nim si vyberes "Hotlink for forums1" ten si zkopirujes (ctrl+c) a jdes sem na cz-pes. tady kliknes na tlacitko s barevnejma ctvereckama a trojuhelnickem (tady nad chliveckem, do kteryho pisem), otevre se ti okno, do kteryho vlozis (ctrl+v) ten link (prepises tim svym linkem to, co uz v okne je) a das "ok" ..tady v chlivku to bude vypadat jeste jako kod, ale kdyz posles zpravu, bude to uz obrazek..snad to pomuze a sorry jestli sem to s tou polopaticnosti prepiskla O
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 19:34
- Nahlásit
StaHi
Vďaka za inštrukcie! Aj za polopatizmus. Som na totmto fóre nová a na toto by som teda fakt sama neprišla. Takže, fotky malého Tesáka (dúfam, že to bude fungovať):
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 19:36
- Nahlásit
oops, trochu som to s tou veľkosťou očividne prehnala, alebo som niečo poplietla !
No, na buduce uýž budem mudrejšia a skromenejšia.
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 19:44
- Nahlásit
parada! steno je prekrasny jinak velikost zmenis jednoduse na tom imageshacku, nez das "host it" tak zaskrtnes "resize image" a vyberes si variantu zmenseni..
|