| Autor |
Zpráva |
bara_m
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2006 18:38
- Nahlásit
když jdu se psem(border kolie 3 měsíce) na procházku už ani ne po 1 km ¨háže kotvu¨ = roztáhne se na zem a odmítá jít, vždy se zastavím a počkám chvíli a pobídnu ho at jde dál. Jenže to by asi dělat neměl?Proč to dělá?Unavený přece být nemůže!?Když s ním jdu navolno, neudělá to ani jednou!A ještě když vidí nějaké lidi, psy nebo někoho se zastaví a taky odmítá jít, čím to?!Pak ale vrtí ocasem a asi se chce nechat pohladit!Jak zabránit tomuhle nežádoucímu chování?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2006 19:55
- Nahlásit
Jsou mu teprve 3 měsíce-chce to trpělivost, ale naučí se to. Povel Pojď, K noze, jdeme nebo co používáš, radostně ho k sobě volat, jakoby odcházt-a on se zvedne mám taky štěně, cca 3 měsíce a něco. Taky to může být tím, že kilák je na něj prostě moc, kór jestli je unavený po nějaké předchozí činnosti. To, že se zastavuje, je normál-nech mu všechno prohlídnout a okoukat. Tomu nezabráníš, musíš počkat, až z toho vyroste.
|
bara_m
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2006 21:08
- Nahlásit
jenže on to není ani kilák..prostě zhruba někdy aj 500m 200m někdy až víc jak kilák..ale jak píšu, bez vodítka to nedělá!tak nevím..a co s těma lidma a jako kdyby asi bojacnosti?nebo jak to nazvat?
|
evina
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2006 21:11
- Nahlásit
bara_m řestaň to nebohé zvíře mordovat.Je ještě malé abys ho vláčela kilák na vodítku.Vyvenčený jistě je,proběhnutí je stejně nejlepší na volno,takže nač takové tůry(v tomto věku)?To samé z lidmi...prostě se musí vše naučit,na neobvyklé věci a situace si zvyknout...dej tomu zvířeti čas!!!!!!!!Podle mne se jeví naprosto normálně!
|
bara_m
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2006 22:12
- Nahlásit
jenže on to dělá i po těch 200m a jak sem spala, třeba pár kroků před domem..a unavený předtím není..proto chodím ven, aby se vydováděl..jenže při tom si lehá a tak háže tu (kotvu)..a když dojdu je stejně pořád živý..a tak se ptám, bez vodítka přece chodit u silnice tak malý nemůže, to ještě neposlechne a když dojdu do parku, tak ho pustím..
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2006 08:00
- Nahlásit
bara_m
to jsem řešila taky, můj wesťa si také při venčení rád lehal na zem, anebo chtěl jít schválně opačným směrem než já (a když byl malý, tak jsme vůbec dlouhé procházky nedělali, takže z únavy to také nebylo). Tak jsem vždycky řekla - klidně i radostným tónem, i když to kolikrát ve mě vřelo - "Pojďme!" a cukla jsem vodítkem (cukla, ne potáhla), takže pejsovi nic jiného nezbylo a musel se podvolit . Teď už s tím nemáme problém.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2006 08:31
- Nahlásit
bara_m
Zkus mu tu prochazku udelat zajimavejsi, kdyz zjisti ze je s tebou na prochazce desna sranda tak nebude mit potrebu stavkovat a jeste si udelas naprosto bez problemu zaklady privolani.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2006 16:39
- Nahlásit
přesně, jak radí Tchoř Když byl můj pejsa štěndo, taky na procházkách porůznu stávkoval, ale jakmile jsem vytáhla něco zajímavého (pamlsek, hračku) či začala dělat sama nějaké opičky, okamžitě zase ožil a únava byla tatam
|
Zdenaxxx
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2006 12:58
- Nahlásit
když hodí "kotvu" tak je bud unavenej nebo se nudí, je na tobě, aby si poznala situaci. Jo a to je tvůj první pes ta borderka?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2006 13:07
- Nahlásit
bara_m
Asi takovouhle kotvu?
Mě to můj pes dělal do půl roku, prostě nesnášel vodítko, bez vodítka super, na vodítku katastrofa. Ještě teď, je mu 8 měsíců, jak připnu vodítko, tak schlípne a předvede chudáčka ublíženečka, ale alespoň už nedělá, že umírá.
Jinak si myslím, že pro 3měsíční borderku není 1km absolutně žádný problém, za měsíc už to bude mít na tři skoky.
|
Zdenaxxx
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 19:49
- Nahlásit
Maya: A ty jsi někdy borderku měla? Záleží taky na tom jaké má kyčle apod. pokud je bez PP, je docela dost možné že s nimi má problém a i jeden km je pro ni náročný, nemůžeš usuzovat, jestli je to pro ni problém nebo ne, když o ní nic nevíš. Hodně lidí si myslí, že s borderkou můžou dělat vše naráz a hned, vždyt je přece hyperaktivní a učenliváa pak se ale diví, když jim pes odejde třeba v šesti letech na nohy, záda...
|