Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Prosím o radu-zl.retrívr
Autor Zpráva
KlaraRothova
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 19:44
- Nahlásit

Dobrý den!
Dnešní procházka pro mě byla tím nejhorším zážitkem. Máme 18-ti měsíční fenku zl. retrívra. Chodíme na louky přes potok k lesu, kde můžu Aničku beze strachu pustit. To prostředí pro ni není neznámé. Poslouchá celkem obstojně. Sedni, čekej, ke mně... Dnes, jako vždycky, jsem ji během procházky několikrát přivolala, vždycky přišla, dostala odměnu a poté opět volno. Když jsme se vraceli, přivolala jsem ji a nechala jít u nohy. Nechtěla jsem, aby šla do vody. To ona moc ráda, ale z posledního koupání se jí udělal ekzém.... Jenže Andul před potokem nabrala rychlost a už se koupala. To bych ještě ustála, ale co následovalo potom: chtěla jsem ji přivolat a dát na vodítko, protože kousek za potokem je silnice. Jenže Aničku chytil rapl a neměla jsem šanci. Ke mně, to bylo úplně zbytečný, tak jsem zkusila čekej a chtěla k ní dojít. Čekala, ale jak jsem se přiblížila na metr, vzala roha. Po 15-ti minutách mého snažení mi utekla přes tu silnici. Naštěstí nic nejelo, ale tím moje zoufalství a beznaděj nekončilo. Za silnicí je rybník a po hrázi viděla jít děti, které má děsně ráda. Takže se běželo za dětma. Jenže na rybníce jsou kačeny a ty má Anička ještě radši. A tak už se zase koupala. Moje volání bylo naprosto marný, jako bych tam ani nebyla. Nabrala jsem směr domů a volala na Andulku tady jdeme. Šla kus za mnou, ale dávala si bacha, abych ji nemohla chytit. V půli louky jsem se zastavila, protože před námi byla další silnice. Přivolala jsem ji a ona ku podivu přišla. Tak dostala odměnu a dala jsem ji na vodítko. Jenže vůbec nechápu, co to do ní vjelo. Měla jsem chvílema pocit, jako by se mě bála, ale k tomu nemá důvod. Nikdy jsme ji netloukli. Občas se stalo, že ji chytil rapl, ale nechali jsme ji vylítat a pak bez problémů přivolali. Vůbec nevím, co budeme dělat zítra. Nepustit ji celou procházku z vodítka se mi nelíbí, ale to, co jsem zažila dneska, bych byla nerada, aby se opakovalo. Tak snad někdo poradíte... Díky.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 20:04
- Nahlásit

Procvičovat, procvičovat, procvičovat přivolání. Pokud máš zvládnuté přivolání v klidu, nauč ji to před kachnama, před vodou, před dětma, prostě před lákavým podnětem. Aby věděla, že se to VŽDY vyplatí.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 20:44 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit

KlaraRothova
něco takovýho na mě zkusil mámin labík chvilku po tom co k nám přišel ( bylo mu nějak 18 měsíců ). Volala jsem mobilem tátovi, aby si pro něj přišel a že už s ním v životě ven nepůjdu... Prostě mi prdly nervy. Hele, prostě jí fakt chytil rapl a rohodla se to zkusit a zítra to zase může být tvoje hodná Anička.... Věř mi, že tohle bylo třeba poprvé, ale ne naposled. Je mlaďonká a chvilku bude takhle občas raplit. Našemu labíkovi jsou už 3 roky a stejně ho to občas chytne. Někdy bych za něj dala ruku do ohně a jindy má období na zabití... A jak je to dál? Já si posilnila nervy a z jeho občasných výlevů si nic nedělám a neřeším to, prostě dostane kartáč, mně se uleví, pes je potrestanej a jsme zase kámoši. Přesně jak psala Mucholabka, cvičte tím stylem přivolání. Ještě mám doma půl roční goldenku, zatím má nějaký "poslouchací" období, ale čekám kdy jí to přejde a zase mi odejdou nervy na výlet
Jinak přijď za námi na zlaťácké fórum http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&forum=7&topic=4012, rádi přivítáme další zlatíčko

evina
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2006 21:06
- Nahlásit

KlaraRothova odle mne nemá zcela zvládnuté přivolání...
Občas se stalo, že ji chytil rapl, ale nechali jsme ji vylítat a pak bez problémů přivolali. V tomhle bych viděla možná chybičku.Pes by měl umět přijít v tomto věku už,aniž by se nejdříve vylítal.Takže jediná rada,dopilovat přivolání i v rušivých vlivech.

Břetislava
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 12:02
- Nahlásit

Jj, to mi jednou udělal můj labrouš. Tenkrát měl tak 7 měsíců. Lítal kolem mě jako blázen cca 30 minut v minus 10 a v zavějích sněhu. Neměla jsem absolutně šanci ho přivolat ani chytnout. Jak psala Evina, dopilovat přivolání v rušivých vlivech a amocích

Kamca
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 19:21
- Nahlásit

KlaraRothova
dokud nemáš stoprocentní přivolání, nechávej ji vždy za sebou tahat dlouhou šňůru. Jak se bude přivolání zlepšovat, můžeš šňůru postupně zkracovat. Až se nechá přivolat od čehokoliv, i od kačen, apod. , šňůru můžeš zrušit, dřív bych to nedoporučovala, protože při neúspěchu by bylo třeba začít znovu. Hodně o přivolání najdeš tady, na strákách Rudy Desenského: http://www.psycholog-psu.com/privolani.html

Lesanka
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 11:28
- Nahlásit

evina
moje potvůrka, (pudl 3 měs.) na louce poslouchá na přivolání jako hodinky, ale jak jí chci připnout na vodítko, tak běhá kolem mne a má z toho šílenou legraci. Vodítko mám schované v kapse, ale ona to na mně vždycky pozná, nevím jak, ale pozná. Hraje si tak se mnou, tak nevím zda zvládám pozici alfy ve smešce?

popoluska
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 12:44
- Nahlásit

Lesanka
tak skus voditko stale nosit v ruke, nech jej to pripada normalne ze ho stale mas a okrem toho pri privolaniach jej ho sem-tam pripni, potom pusti kludne aj s voditkom, privolaj - nasledne odopni, alebo pripni a hned aj odopni, a tak ju absolutne zmeties a nebude vediet kedy co chces urobit

Lesanka
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 14:07
- Nahlásit

popoluska
ano to je dobré, dík

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 14:09
- Nahlásit

Lesanka
Ale vždyť má 3 měsíce. Vy jst z těch alf a omeg všichni zblblí.

Lesanka
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2006 14:36
- Nahlásit

Mucholabka
já vím, já jí také k ničemu nenutím a také si s ní velice ráda hraju venku i doma. .

Zdenaxxx
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2006 13:03
- Nahlásit

každýho psa někdy chytí rapl z toho si nci nedělej, pokud normálně nic nedělá a tohle se stalo jednou, nemáš co řešit

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání