| Autor |
Zpráva |
Karrie
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 18:11
- Nahlásit
Dneska jsem byla se svým 14 měsíčním psem na návštěvě u známých. Ti mají psa starého 18 měsíců. Když byli malí, tak spolu vesele dováděli a teď po sobě vyjížděli a hrát si nechtěli. Spíš začal vrčet ten náš. Dlouho předtím se ale neviděli. Už to bude skoro rok. Jak se v takovéto situaci zachovat?
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 18:52
- Nahlásit
většina lidí preferuje zakázat psu nevhodné chování...je to však Vaše věc, klidně je můžete nechat si to vyříkat pokud chcete, aby to tak dělal vždy....
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 18:58
- Nahlásit
Trotelchen
Samozřejmě že za to byl pokáraný. Já jen byla celkem zaražená z tohoto chování? Nikdy se takhle k žádnému psovi nechoval. Mohlo to být třeba tím, že jsme byli u nich doma? Ne že by po něm vyjížděl pořád, většinu doby ležel na místě u mých nohou, ale občas začal vrčet a ten druhý si to zamozřejmě nemohl nechat líbit.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 19:09
- Nahlásit
Karrie
neznama situace, maly prostor, nemoznost uniku...
reagoval naprosto prirozene, psy je lepe seznamovat na neutralni pude, ne kazdy pes ma "navstevy" rad (a naopak - ne kazdy pes je natolik sebevedomy, aby rad po navstevach chodil).
Pokud na navstevach trvate a neni jednodussi po dobu navstevy psy oddelit do ruznych mistnosti, pak nejlepe, kdyz domaci pes je odkazan na sve misto a prichozi pes je odlozen nekde, kde by na domaciho moc nevidel. Nejake blbnuti, pokud to nejsou vylozene psi pratele, bych ani nezkousela, vrceni a podobne reakce bych zakazala...
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 20:10
- Nahlásit
wami
Přesně jak píšeš, tak jsme to řešili. Jen několikrát kdy se přítel začat mít k pejskovi domácích, tak to ten náš nějak nemohl "rozdýchat".
Jinak na mě právě celkem sebevědomě působí, nikdy se ničeho nebál. Hlavně mě trošku zarazilo, že si přece spolu hráli jak byli malí. Ale to už si na sebe asi nepamatují, že?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 20:16
- Nahlásit
Karrie
to si určitě nepamatují. Navíc to tehdy byla štěňátka, ty si hrají každé s každým. Teď už začínají pohlavně dospívat, nebo jsou ophlavně vyzrálí, navíc samci v pubertě-pár slovy nediv se
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 20:24
- Nahlásit
Mucholabka
Já jsem taková udivená proto, že ten náš "pitomeček" je hnedka s každým kamarád a když jsem viděla, co teďka předváděl, tak jsem nevěřila vlastním očím. Nikdy na žádného psa nevyrčel a nedej bože po něm vyjel.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 20:46
- Nahlásit
Karrie
Úplně tě chápu.když jsme byli na srazu,takaše malá vyjížděla po psovi od Wami.Nikdy to předtím ani potom neudělala.Ale jeho prostě vedle sebe nesnesla.Naštěstí to trvalo jen ten první večer.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 06:38 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
abby
však počkej, Ašopes všechny předchystá a můj bojový pes ze všech nadělá fašírku ne, vážně, co se týče chování k jiným psům a přivolání od cizího psa nebo i zvěře, Ašopes se zlepšila, díky druhému psovi. Jde bez zaváhání za mnou. Akorát teď zazněly nějaké výkřiky, asi se fenky zrovna mají rády
|
abby
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 09:59
- Nahlásit
Mucholabka
Ona se normálně takhle nechová (akorát teď,když hárá,ale to je pochopitelný).Vetšinou cítí respekt,takže si lehne.Ale na Denýska byla nějaká "zlá".Krčila čumák a odháněla ho od sebe.A přitom to je takovej hodnej,milej pes
|
wikyp
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2006 13:31
- Nahlásit
byli jste na návštěvě. Domácí pes si hlídal své teritorium. Vemte oba psy ven, aby se na sebe rozpoměli na neutrální půdě.
|