Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / border kolie
Autor Zpráva
bara_m
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2006 12:54
- Nahlásit

Ahoj, máme 11 týdenní štěňátko border kolie a ráda bych si vyměnila zkušenosti a rady s majiteli stejného plemene. Doma jsme odchovali křížence a tak menší zkušenosti s kříženci mám ale není rasa jako rasa a.Určitě bych potřebovala rady ohledně výcviku atd..a moc by mě zajímali i zkušenosti ostatních páníčku a majitelů border kolie. Knížku o border kolii mám, ale není nad zkušenosti zkušených.
Věřím, že mi někdo poradí a přidá se ke mně

Aminka
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2006 17:35
- Nahlásit

Najdi si Psí fórum, jsou tam mimo jiné, překrásné fotečky borderek od Peera. Vřele doporučuji např. Máme psa a kočku, nebo Štěníci, člověk jenom sedí a kochá se tou chlupatou nádherou.

kpop
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2006 04:48
- Nahlásit

9.9. až 10.9.06 proběhne Mistrovství rep. v ovládání jalovic pomocí pracovního psa.
Nečtiny u Plzně (Březín GPS:49.57.43,65"N, 13.7.33,27"E) ,více info: www.KPOP.CZ v odkazu kalendář2006 ,nebo J.Hála tel.: 603826308

bara_m
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 21:43
- Nahlásit

to tady fakt nikdo nema borderku aby si se mnou pokecali?!

Karrie
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 21:53
- Nahlásit

Já sice borderku nemám, ale moje sestřenka jo.Bohužel nemá doma net. Máš fotku toho tvýho krasavce?

bara_m
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 22:17
- Nahlásit

jojo, fotku mám ale nevím, jak to tady poslat

Karrie
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2006 22:23 - Změnil/a: Karrie
- Nahlásit

musíš si to uložit do fotogalerie a pak na to dáš odkaz

kiwikik
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 12:35
- Nahlásit

čau o prázninách jsem se dvěma borderkama pracovala - pásly jsme ovečky (280 kousků + 11 koz) měla jsem vždy k sobě jen jednu. vůbec mě neznaly a poslouchaly jak hodinky! byly úžasný jedna teda trošku zlobila že občas kousala ovečky do nožiček ale jinak jsem si je naprosto zamilovala! když nebudu mít australáka - Ovčáka tak si pořídím borderku
kdybyste mi někdo polopatě vysvětlil jak se sem dávají fotky tak tu sem i něco hodím. ale varuju že jem značně natvrdlá

suesie
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 12:40
- Nahlásit

kiwikik
jestli máš fotky někde na webu, tak je to úplně jednoduchý. Stiskneš nad rámečkem, do kterýho píšeš takový to tlačítko s těmi barevnými tvary a do toho zkopíruješ adresu, kterou zjistíš kliknutím myší na příslušný obrázek, tam vlastnosti a tam najdeš tu adresu.
Jestli je na webu nemáš, tak je dej do nějaký fotogalerie, třeba tady na cz-pes a pak už je postup stejný.

kiwikik
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 12:41
- Nahlásit

suesie

aha jdu na to!

kiwikik
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 12:44 - Změnil/a: kiwikik
- Nahlásit

tak snad to výjde

kiwikik
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 12:47
- Nahlásit

suesie
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2006 12:47
- Nahlásit

kiwikik
no vidíš, zvládla jsi to

Keary
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2006 13:48
- Nahlásit

Zdravim,
ja mam borderaka, je to strasnej dabel Ma 10 mesicu

Kdyz tak se ptej, rada poradim, kdyz budu vedet

Arguskaaa
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 20:19
- Nahlásit

Já borderky mám, ale nevím, jak si vymněňovat zkušennosti se začátečníkem
nemyslím to nějak moc špatně, ale myslím, že border kolii by si měl pořídit člověk s velkými zkušennosti...
Jinak borderky jsou perfektní zvířata, ale majitel musí mít spoustu času, energie, trpělivosti, zkušenností a nejlépe nějaké to stádečko oveček

bara_m
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2006 19:08
- Nahlásit

Keary
čauky!Tak budu ráda, když si spolu budem psat ja už mám skoro půlroční štěndo, tak bych byla fakt rada za rady..!Máš papíráka nebo ne?!Máš zkušenosti!?Odkud jsi!?A co s ním plánuješ dělat v budoucnu?!

Fík
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2006 21:43
- Nahlásit

Ahoj,předem ti chci pogratulovat k miminku.Mám trochu zkušeností s výcvikem a výchovou pejsků a tak ti možná trochu mé rady pomůžou. Především je potřeba štěňátko seznamovat s různými situacemi, ať už se jedná o provoz ve městě/nevím kde bydlíš/nebo o seznamování štěněte s různými siuacemi/děti, lidé, zvířata-jejich pohyb, pachy, chování apod/to je základ, který by měl mít každý pejsek. Já před čtvrt rokem dostala na výcvik borderáka, je roční, vychovaný v rodině a v podstatě s ním není problém. Rychle si zvykl.
Jediný problém je jeho neustálá potřeba být zaměstnán, jakmile není, najde si zábavu sám. Myslím si, že borderu by si měl pořizovat člověk, který si to dobře rozmyslel, protože jestli je nějaké plemeno opravdu závislé na pohybu, práci a zaměstnání je to právě bordera.Ale nepochybuji o tom, že ty jsi si to pořádně rozmyslela a to co ti tu píši víš.
Doporučovala bych ti navštívit nějaké cvičiště kde se zabývají agility nebo provozují jiný"akční"sport. Pokud jsi z Prahy, můžu ti doporučit cvičák. Ahoj Fík

kiwikik
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2006 23:12
- Nahlásit

Musím jen souhlasit jak jsem byla v létě s těma dvěma fenečkama u oveček, na těch psech je úplně vidět jak je to nesmírně baví, nechtěla jsem je uhnat tak jsem si ovečky párkrát zahnala sama měli byste vidět ten pohled co na mě vrhaly - vždyť to je přece moje práce co mi ji bereš. úplně našponovaný jen vyrazit a že to byly trysky nechápala jsem jak to můžou vydržet. nedokážu si takovýho psa představit někde zavřenýho v bytě, alespoň agility, dlouhé tůry a zaměstnat zaměstnat zaměstnat. je to úžasný plemeno

oliver
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2006 13:06
- Nahlásit

Ahoj, také bych si přále borderkuuuuuuu, ale nevím, zda bych se jí mohla dostatečně věnovat . Jak vám závidím ....

bara_m
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2006 20:17
- Nahlásit

Fík:Jsem z Lednice a na cvicaku jsem byla uz v Hodonine - tam je agility..Tak az bude mit rok, tak tam budu jezdit, ted se mu venujeme, cela rodinaJe to fakt super plemenoAle tak muzes mi poradit treba co delat proti tomu, ze startuje za jedoucimi auty!?To nevim, jak ho to odnaucit..!Jinak se mi zda, ze kazdym dnem posloucha vic, je to preci jen jeste ted uz pulrocni steneJen mi dela problem, ze tatka s nim jezdi na kole a to dost casto..jestli to neni pro nej moc brzy, aby si neco neudelal?!

Fík
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 07:54
- Nahlásit

Auta jsou opravdu velký podnět. také jsem to řešila, poradila jsem si povelem "lehni" na dálku.Pes na tento povel musí reagovat okamžitě za jakýchkoli podmínek, hrající si smečka psů, auta apod.
Zavelím lehni a pro psa si přijdu, nikdy nedávám povel volno z dálky, a odměním ho hrou s balonkem, který mu zase seberu a dám mu ho zase při splnění tohoto povelu, můžeš mu dávat lehni v průběhu procházky.
S tím posloucháním se to okolo 8mého měsíce trochu zbrzdí, to nastává u pejsků puberta a bude se snažit se více prosadit, tady ti doporučuji být velmi důsledná, bude se totiž snažit neplnit povely a nebo je splnit jen s půlky:třeba zavoláš ke mně, pes přiběhne, zhltne odměnu a vystaruje pryč aniž by jsi mu to dovolila povelem volno:, ale namusíš se bát, když budeš důsledná a laskavá vše zvládnete.
S tím kolem musíte dávat pozor aby jste ho nepřetěžovali, aby toho naběhal asi tak jako kdyby u toho kola neběžel, ale vy jste šly s mamkou na procházku a on běhal volně.Ahojky

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání