| Autor |
Zpráva |
Tami
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 12:41
- Nahlásit
Baruška je poslední dobou tvrdohlavá - jednak vedro a jednak puberta.
Poslední týden když jsme na vycházce a nechce se jí jít dál si lehne na chodník, jakýkoliv povel neslyší a pokud bych s ní chtěla jít dál prostě jí musím táhnout po břiše za sebou. Nevstane.
Pokud se to děje někde na louce, nebo mimo provoz nechám ji tam prostě být a jdu dál a ona přiběhne a dělá jakoby nic.
Ale za provozu na chodníku nevím jak to řešit - je to přece jen štěně a nemůžu ji tam nechat.
Tak jsem jí na tom místě přivázala a šla jakoby dál, ona zbystřila, za chvíli jsem se vrátila,odvázala a ona si opět lehla.
Abychom se někam dostali, musela jsem ji vzít do náruče a ponést.
To ale není řešení, na to by si za chvíli zvykla - takže říkám
...babo raď....
|
aren
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 13:05
- Nahlásit
Tami
Tami, a nenutíš ji chodit když je na ni moc velké vedro? Třeba je z toho vedra unavená. My taky venčíme přes poledne jen pod stromama kolem baráku, a poleháváme.
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 13:54
- Nahlásit
To určitě ne, dělá mi to i ráno po osmé, když jdeme venčit po jejím probuzení a to jdeme opravdu kousek pár desítek metrů na louku za barák.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 14:26
- Nahlásit
já bych to brala jednoduše: nechce jít dál, tak jdeme domů. stejně jako se žrádlem - tady máš misku, nechceš, tak máš smůlu, další příděl je až v ....
v množství fyzické zátěže bych fakt dala víc na pocity psa než na své mínění - třeba má pro neochotu k pohybu nějaký svůj důvod
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 15:44
- Nahlásit
Tami
a proč ji teda netáhnete po tom bříše? Myslíte, že bude ležet i když ji to bude bolet? Myslím, že není hloupá a že vstane...
jinak pokud ji budete při takové situaci brát do náruče a nosit a zůstane Vám tento přístup, taky je docela pravděpodobné, že za chvíli tu budete pro radu, co dělat, když na Vás vrčí a co když Vás opět kousne???
bohužel..takhle to bývá....
btw co máte za plemeno?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 15:44
- Nahlásit
Jeste me napada, jak je stara?
Tohle mi delal Lumpik, kdyz jsme zvykali na voditko, a pak na kosik... To jsem ho obcas i kousek popovlekla, nez pochopil, ze se holt musi jit i s tim blbincem na sobe...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 17:09
- Nahlásit
wami
Tami má trpasličí jezevčičku (měla být původně králičí, ale drobátko přerostla), teď ji bude tak půl roku.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 17:13 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Mi nechtěl boban do auta nebo občas zastávkoval že nejde domů z procházky.
No, tak šup vodítko, laskavý povel "ke mně" nebo "pojď" a nešel-li (ba naopak potvor se začal třeba válet a házet na mně ještě větší bobky), tak jsem normálně šla a stále s laskavým "pojď" ho prostě táhla, po sekundě či dvou (zřejmě reflexní oblouk a jiskřička že po jeho nebude) vstal a tváře se, že nic nebylo, šel ka měl
Jináč bych ale určitě odlišovala, když je unavený a když "trucuje"!
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 17:18
- Nahlásit
aren
to by mohlo byt, takovy kratky obdobi "psiho vzdoru"... Spojovala jsem to s tim kosem (taky cca v pul roce, mozna o kousek driv), ale zda se, ze to maji vsechna stenata... jako deti...
Takze postup navrhovany Terri je vicemen ten, se kterym jsem ja popovlekla Lumpa. Proste "pojd, milacku", stejne ti nic jineho nezbyde...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 17:57
- Nahlásit
Terri,Wami
Já jsem měla trošičku podobný problém se Sárečkou, ona je tak roztomilá, že člověk prostě neodolá a pochová ji, a tak jsme došli tak daleko, že už ani nechodila, jen se na mně vyčítavě dívala, že ji jako nechovám. A tloustla jak dýně.
Tak jsem musela sáhnout k tomu, co píšete vy, a trošičku jsem fenečku povláčila. Přišla pak na to, že výhodnější je přece jenom cupkat.
Byla jsem ale hodně opatrná, jestli ji náhodou třeba fakt není špatně, nebo není unavená.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 18:03
- Nahlásit
aren
Byla jsem ale hodně opatrná, jestli ji náhodou třeba fakt není špatně, nebo není unavená.
Co se tyka toho spatne - to predpokladam kazdy na svem psovi pozna...
Co se tyka te unavy, tak do jiste miry na ni neberu ohled (hlidam si jen pretazeni). A kdyz stenatko nechce jit ani par metru, tak to unava taky nebude...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 18:04
- Nahlásit
wami
Tak nějak.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 18:10
- Nahlásit
Terri
Jináč bych ale určitě odlišovala, když je unavený a když "trucuje"!
Velmi souhlasím
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 18:48
- Nahlásit
Vrátila jsem se ze zahrádky a vidím že jste mi toho napsali spoustu - díky za příspěvky .
Jak píše Aren skutečně mám trpasličí jezevčičku a bude jí 7. měsíců.Na vodítku chodit umí, to není není tím.
Já tedy s vámi souhlasím, že vzít ji a odnést o kus dál není řešení - takže skutečně budu trvat na svém a bude-li nutné i po tom břiše ji kousek popotáhnu.
Já se domnívám že spíše to na mě zkouší, jestli ji nebudu nosit - podobně jako Aren Sárinku.
Zajímalo mě jestli to na vás také ty malé prďolky zkouší, takže nejsem sama ..
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 19:31
- Nahlásit
Na mě to zkoušela kočka, a taky jsem ji tím způsobem-tažením, naučila chodit na vodítku (je to peršanka a nechtěla jsem ji po předchozích zkušenostech se sousedem travičem pouštět ven). A dodnes to umí, i když už to moc nevyužívám, jen když jdem na veterinu.
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2006 20:39
- Nahlásit
Tak si představte, právě jsme se vrátily z vycházky a opět zalehla z ničeho nic úplně předpisově.
tak jsem poodešla, dala jsem rázný povel ke mě a Baruška opět předpisově přiběhla a předsedla.
Tak mě napadlo, jestli to na mě střídavě nezkouší - jestli ji náhodou neponesu, nebo jestli z toho nekápne nějaká dobrůtka - protože když se nám povede odložení, strašně moc jí chválím a vždycky dostane nějakou mlsku. A to ona jo, protože je strašně žravá.
|