Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / tanec se psem - učení otoček
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
wami
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2006 21:29
- Nahlásit

Pupy
Dala jsem jí piškotek na čumák a říkám ne ne..nemsíš a přitom jí držim čumák

rendik

No, na nas moc obvyklych metod neplati, evidentne ani v tomto pripade ten bezny postup neni nic pro nas...

brut
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2006 22:04
- Nahlásit

wami
Tak jsem to schválně zkusila s Brutem....nejen že uhýbal hlavou, ale ještě mně málem shodil, jak se dobýval na mňamku. Tak budeme stejný případ jako ty a rendík

Pupy
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2006 22:05
- Nahlásit

Ou not ka to my měli takhle bez problémů

wami
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2006 22:11 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

brut
ale ještě mně málem shodil, jak se dobýval na mňamku
to uz jsem zvladla, ale jinak bychom mohli misto triku s chytanim piskotku predvadet tanec fakira a brejlovce... Ja krouzim s pamlskem a on s krkem a hlavou... (jak kdyby tam mel protipol magnetu)

brut
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2006 22:17
- Nahlásit

wami

Možná by to byl nový druh tance. Já to zkusila jednou a mám dost....ty šrámy se mi zase budou chvíli hojit. Brut jen koulí očima a pak najednou chramst.....ještě že mám rychlé reakce, jinak bych taky mohla mít po prstech

wami
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2006 22:18
- Nahlásit

brut
ty šrámy se mi zase budou chvíli hojit. Brut jen koulí očima a pak najednou chramst...

to si pamatuju, takhle to zacinalo...

pak jsem zkusela cumec prichytit a od ty doby mame novy vlastni druh tance - jeste nejaka ta hudba k tomu a je to!!!

brut
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2006 22:24
- Nahlásit

wami
Že by nakonec byl Brut opravdu střižený vlkem?

pak jsem zkusela cumec prichytit a od ty doby mame novy vlastni druh tance - jeste nejaka ta hudba k tomu a je to!!!

No vždyť říkám, že by jste mohli vyhrát...nové druhy jen tak někdo neprovozuje...vše se stále opakuje

rendik
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2006 13:32
- Nahlásit

wami
brut
Prostě jsme ztracení případi... Ale dneska jsme s Kimem okoukali nový trik - pes leží, na přední tlapy se mu dají piškoty a on je nesmí sežrat-až na povel. Je to lehčí než piškot na čumáku a hlavně pro lidi bezpečnější!

brut
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2006 15:14
- Nahlásit

rendik
Tak tento cvik nám nepůjde....nejdřív bych musela Bruta přivázat ke sloupu, pak mu na hlavu hodit kapuci, aby nic neviděl, neslyšel a necítil,teprve potom bych mohla dát na packy mlsky. Pak bych dala povel, chvíli počkala, odvázala a zároveň sundala kapuci....no a pak bych už jen koukala na jeho hltání...

Budeme zkoušet a pak dám vědět

rendik
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2006 15:27
- Nahlásit

brut
Nejdřív je třeba docela odstojně zvládat "nesmíš!!!!", Kim u toho mívá super výraz týranýho psa. Když mu řeknu "můžeš", tak ty piškoty div nesežere i s vlastníma tlapama.Někdy ho vyfotim a zveřejnim

wami
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2006 15:41
- Nahlásit

rendik
"nesmis" bychom zrejme zvladli, ale ze bych vedome chtela jukat na jeho slintaci zavoj az na zem... No, asi se bez tohohle "kousku" obejdu...

brut
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2006 16:11
- Nahlásit

rendik
"nesmíš" zvládáme, ale ne v tomto případě.....asi má pocit, že jsou to jeho tlapky, tak co by si to hned nezbaštil

rendik
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2006 16:58
- Nahlásit

wami
Pochybuju, že Lumpík slintá víc než Kim!
brut
Chytrej pejsánek - co je na jeho tlapkách, s tim si může dělat co chce a ty mu do toho nemáš co mluvit...

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2006 18:47
- Nahlásit

Kdyby někoho zajímalo učení cviků do tance, tak na mých stránkách (http://www.lerl.info/dogdancing/cviky.html) je nejen návod na cviky v první úrovni zkoušek, ale především odkazy na další stránky s návody.

Káča

wami
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2006 18:53
- Nahlásit

KaTachyon
jj, znam a koukala jsem se, sikovny... A znam taky ty z energyspirit (mam je doma vytisteny) a obcas vocumuju mimo dogtrekove forum to tanecni na mujpes...

Jenze my to mame jen jako odreagovani a zabavu a opravdu mi kolikrat pes reaguje uplne jinak, nez by podle metodik mel, takze - dle meho soudu - metodiky jsou fajn, ale musi na to clovek mit "normalniho" psa... (Zas na druhou stranu je fakt, ze me bavi prichazet si sama na to, jak ho kterou pitomost mam naucit )

rendik
Pochybuju, že Lumpík slintá víc než Kim
Mo to urcite ne, ale ja zgryndy nemusim, tak me to desne stve, ty jeho zaclonky...

rendik
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2006 19:31
- Nahlásit

Představte si, co se mi dneska povedlo!!! Kimouš měl normálně vydržel mít piškot na čumáku tak dlouho, že jsem ho stihla vyfotit! Pak se teda neobtěžoval ten piškotek vyhodit, ale sklonil hlavu a sebral ho ze země, ale i tak je to úspěch!!!
Tady máte důkaz (všímejte si výrazu týraného psa):

rendik
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2006 19:34
- Nahlásit

ještě piškoty na tlapkách:

rendik
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2006 19:42
- Nahlásit

a poslední - nejoblíbenější cvik-mávání

Berčová
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2006 20:01 - Změnil/a: Berčová
- Nahlásit

čauky, my taky něco z tance umíme heč ale zaboha se nemůžem naučit povel "mrtvá" a "sudy"... Nerada se nechá položit na bok, tkaže do vždycky dlouho trvá, a pak je veselí že se nám to povedlo takže nevnímá ten povel ale otočky nám jdou docela pěkně

rendik
a tohle se mi s ní taky nepovedlo, je strašně zvědavá co za dobrotu jí to na ten čumák dávám takže když jí přidržím hlavu, tak to sundá packou jak jsi ho to naučila?

brut
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2006 20:17
- Nahlásit

rendik
Nádhera. Pak že se to Kim nenaučí....

Tak to my jsme postoupili v učení mlsky na packách do stadia "nesmíš"...následuje srdceryvné kníkání se sklopenou hlavou. Pak dávám povel "pravá" a další povel "levá"....nebo je otočím. Na první povel se většinou kousne, protože chce honem zbaštit pamlsek . U druhého už si dává větší pozor. Pak hned vyskočí a utíká pryč. Zřejmě má strach, že bude dále "týrán".
Mlska na čumáku nám vůbec nejde. To bych ho musela cvičit v noci, kdy spí a stejně si nejsem jistá, že by mně to bylo něco platný.

rendik
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2006 21:12
- Nahlásit

Berčová
Sudy jsem ho učila taky děsně dlouho, nechtěl se nechat převalit ani za nic a kroužit palmskem kolem hlavy když ležel taky nepomáhalo, radši se zvednul než by se převalil. Pak jsem ale přišla na to, že když se spolu přetahujem, tak si někdy lehne a převaluje se u toho, tak jsem si s ním hodně hrála když ležel a když se začal převalovat, tak jsem mu pomáhala (pořád jsem se s ním při tom přetahovala), říkala jsem "sudy" a když se převalil, tak děsná radost a šílená hra. Trvalo to děsně dlouho než ten povel vůbec začal vnímat, ale nakonec to pochopil...
Zvědavý on je taky, nejdřív mu ten piškot ukážu, pak mu řeknu, že nesmí, že to dáme na čumák, v druhé ruce mám další piškot (nebo jiný, o něco lákavější pamlsek). Piškot mu dám na čumák, říkám "nesmíš" a ukazuju mu ten druhý pamlsek aby neskáněl hlavu. Zkoušeli jsme to ale děsně dlouho, zezačázku jsem se piškotem jen dotkla čumáku a hned ho dostal, pak jsem ho tam položila, když vydržel tak vteřinu, hned ho dostal...Chce to trpělivost. Mám hroznou radost, že se nám to povedlo!
brut
Ty jo, vidíš, mě vůbec nenapadlo ještě povelem rozlišovat tlapu ze které si to má vzít, já jen řeknu "můžeš" a on je s radostí zbaští. Jak jsem ho dneska fotila, tak jsem položila piškoty na tlapy, říkám "nesmíš!", poodešla jsem, šteluju foťák, pes dával pozor jestli dávám pozor a když zjistil že ne, sežral jeden ten piškot a pak se tvářil jako že nic, ale prozradila ho slina přes celou tlapu. Chce to zkoušet, určitě se to časem podaří!

brut
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2006 21:17
- Nahlásit

rendik
Tak jsem zase zkusila mlsku na tlamě.....jsem oslintaná, uválená, uchechtaná, ale výsledek stojí za to. Jednou se mi povedlo ( pravda za pomoci Denynky) mu dát mňamku na čumák a on jí v letu zbaštil.....ale jen jednou.....
Na fotku to teda ještě zdaleka není. Zkusím vyfotit mlsky na packách...

rendik
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2006 21:23
- Nahlásit

brut
No vidíš, jak se to povede jednou, máš na půl vyhráno! Vyfoť mlsky na tlapkách, doufám, že bude mít Brutík taky výraz týraného zvířete, uděláme si tady pak výstavu fotek týraných psů ...

brut
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2006 21:33
- Nahlásit

rendik
No na to že ho to učím takovou dobu ( a denně ho tím chudáka "týrám"), tak se už nějaký pokus vydařit musel.
Zítra zkusím něco vyfotit a vložit sem, jsem na to zvědavá....
a tu výstavu uděláme, určitě se přidá i wami a další

Janiii
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2006 09:18
- Nahlásit

já se taky hlásím do klubu, výraz "týraného" psa Berni moooc jde vyfotím ji taky s piškotkama na tlapkách a jak jsem psala včera paničce Kimouškový Rendíkový tak kdybyste chtěli vidět výraz "nasranýho" psa, tak vám ji vyfotím s náhubkem na tlamě

Janiii
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2006 09:20
- Nahlásit

ale tohle je taky dobrý "týrání" nemyslíte?

Janiii
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2006 09:25
- Nahlásit

a ještě se musím pochlubit, že Berni pochopila aspoň obíhání psovoda - zatím jedním směrem, a teda zatim mě obchází, neobíhá, ale konečně to začíná nějak vypadat jo, a taky pochopila povel "couvej"

Berčová
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2006 12:41
- Nahlásit

rendik
No já u ní mám ten problém který mi "vadí" i na agility, že Berču nezajímají aportky...Ona se divila i naše chovatelka, že vůbec občas přenáší klacky páč to u RR není obvyklý... Takže mi všechno dělá jen za žrádlo, a když to žrádlo nechce, tak prostě neběží, "netančí", nic...Takhle se mi předvedla i druhý týden na agi táboře-první běhala vcelku krásně, a pak ne..každé rán jsem jí brala ze snídaně šunečku, sýreček...pak ji to přestalo bavit lítat furt na jeden a ten samý žvanec tak byla zdechlá..I když z části za to mohlo i hárání který nás tam chytlo v druhý půlce tábora
Janiii
to umíme taky-a na pacce a netrvalo nám dlouho než jsme se to naučili... asi 2 dny? a chci se zeptat... Jak se dáváte ty fotky?? Btw, couvání nechápeme... furt uskakuje do boku a le že by couala to fakt ne jinak obíhání kolem psovoda opět na pamlsek, nic jinýho

Janiii
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2006 13:15
- Nahlásit

Berčová
fotky sem vkládám jako odkaz na web, na konkrétní fotku - jinak ybsh asi mohla udělat fotogalerii tady na cz-pes... už tu na to bylo několik diskuzí co se týká vkládání fotek, zkus je najít a pročíst ...

rendik
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2006 15:53
- Nahlásit

Janiii
Taky dobrý "týrání"! Já to jednou zkoušela u babičky se salámem nebo co to bylo a babičla mě vynadala, že toho psa trápim, nějak nechtěla pochopit, že musí počkat na povel, čimž posiluju svojí pozici vůdce a šéfa.A už se těšim na tu fotku s náhubkem! Jo a k tomu obíhání - myslíš, že se Kim obtěžuje kolem mě běžet?!
Berčová
Mě Kim cvičí na aport taky jen vyjímečně, takže mám pořád kapsy plné pamlsků. Musím je střídat, jinak ho taky přestávají zajímat a cvičí neochotně. Nejvíc se mi osvědčilo dát si do menšího pytlíku několik druhů pamlsků (piškoty, granule, frolíky, pší sušenky, kousky buřtu,...) a lákat psa na ten pytlík, hafan nikdy neví jaký pamlsek nakonec vytáhnu a snaží se - co kdyby za to nakonec byl buřt nebo sýr?! To už za tu snahu stojí A ještě to couvání, já radím dvě metody - buď udělat si z něčeho uličku, psa postavitpřed sebe na začátek, s pamlskem pak jít proti němu a on jak má zadek v uličce, musí couvat. U toho používat povel, chválit, zezačátku po několika krocích, později na konci uličky, odměnit. V uličce to chce nacvičovat do té doby než pes začne couvat jen na povel (psovod nejde proti němu, stojí, řekně povel a pes začne couvat, po několika krocích hned odměna). Pak se to může začít zkoušet bez uličky, nejdřív zas jen pár kroků a hlavně pomalu aby pes couval rovně. Další metoda je dát si psa k noze a postavit se s ním někde u zdi nebo plotu tak, aby pes byl mezi zdí a nohou. Pak mu dát před čumák ruku s pamlskem a couvat...Chce to zkoušet, na každého psa platí něco jiného. Než pes pochopí co se po něm chce, je třeba odměňovat každý dobrý pokus. U toho couvání stačí, když zezačátku couvne jden krok a odměnit.

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání