Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / 7,5 týdenní kousající štěně border kolie
Autor Zpráva
bara_m
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2006 10:41
- Nahlásit

jak odnaučit 7,5 týdenní štěně border kolie neustálemu kousání při chůzi na dvoře do nohou, když pak už sedím, tak začne kousat i do rukou, někdy kouše molitan, lavičku..nevím zda se předvádí, většinou je při tom rozvířený..říkám mu fuj, ale asi to nepomáhá a taky mu dávam jinou hračku než své časti těla, ale taky si nejsem jistá, zda je to ok!Prosím poraďte

aren
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2006 10:46 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Pořídit kousací laskominky. Vepřové uši, kostičky z buvolí kůže, sušené býčí penisy, a podobně. Každé štěně ohryzává, ti moji mi sežrali patery boty, než dospěli, a ohryzaný nábytek má tady doma asi každý.

brut
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2006 10:51
- Nahlásit

bara_m
Pokud okusuje tebe, tak většinou stačí hodně hlasitě volat : AUUUU a odstrčit ho na chvilinku od sebe s povelem ( většinou se používá NE nebo FUJ, ale to je na tobě, který zvolíš). B.kolie jsou chytré a tak brzy přijde na to, že tohle dělat nemá. Co se týká okusování ostatních věcí, souhlasím s aren.....žužlací dobroty se vyplatí pořídit, taky dostatek hraček, aby se štěnítko nenudilo.

aren
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2006 11:02
- Nahlásit

Jo, a pokud máš něco, na čem ti obzvlášť záleží, třeba úchyty a rohy nábytku, docela se mi osvědčilo natřít to chilli, pepřem apod.

bara_m
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2006 11:06
- Nahlásit

psa mám na dvorku a jeste jak ho naucit na vodítko?porad ho kouse kdyz mu ho dam a obojek skrabe!

brut
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2006 11:13
- Nahlásit

bara_m
Pomalu...je ještě maličký. Jukni se sem, tady by jsi mohla najít spoustu odpovědí. Neob si najdi sekci "štěňata a štěňátka", tam je toho napsáno spousta.

http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&forum=3&topic=3739

abby
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2006 11:14
- Nahlásit

bara_m

Je to ještě miminko,nemužeš po něm hnedka chtít zázraky.
Pokud tě kouše,tak musíš ukázat,že se ti to nelíbí.Já jsem říkala fuj nebo jsem jí dala najevo,že to bolí.Pokud to bylo při hře,tak jsem říkala dost.
Co se vodítka a obojku týče,chvilku bude trvat než si zvykne.Štěndo na obojek není zvyklé,takže proto se drbe.Neboj,za chvilku ho to přejde.S vodítkem je to stejně tak.Chce to s ním skoušet po chvilkách.A vodítko mít,co nejvíc na volno.Ať ho za sebou klidně tahá.Je to štěndo,takže ti určitě neuteče.Jde jen o to,aby si zvyklo.

Tami
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2006 12:40
- Nahlásit

bara_m
A opravdu si přečti všechny staré příspěvky týkající se štěňátek, jak už ti doporučovala děvčata - já jsem to také udělala když jsem si před půl rokem štěňátko přivezla.
Skoro všechno na co se ptáš už se tady probíralo, takže určitě nasbíráš spoustu nových informací a bude ti hodně věcí jasných.
Hlavně pomalu, nespěchej..štěňátko máš pár dnů...musí si na spoustu věcí zvyknout,je to pro něj složité.

Zdenaxxx
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 10:39
- Nahlásit

bara_m
vždyt je to ještě malý štěně! co si čekala? že bude hned chodit u nohy a chovat se vzorně?! ty jsi taky byla dítě ne? Časem se uklidní, ale nemůžeš ho přece furt jenom peskovat

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání