Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Aport - donesení
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
janules
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 11:01
- Nahlásit

Toby (retrívr) miluje aportování. Jen poslední dobou má svoji hlavu a nechce aport donést. Doběhne nebo doplave, ale tak 2-3 metry od nás aport vyplivne a naprosto nezájem. Zavoláme, Aport, ukážeme na něj a on kouká jako co chcem. Tak Dones - když nemá den blbec, moc dobře donese až do ruky. Ale nějaké Dones ho taky nezajímá. Když aport vezmeme, dáme do tlamy a Taak je hodnýý, taak je Dones, otáčí hlavu a plive ho. Jak ho naučit, aby donesl až k nám??

abby
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 11:04
- Nahlásit

janules

Připojuju se k dotazu.Úplně to sedí i na nás

Mmartin
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 11:06
- Nahlásit

Já to řeším tak, že aport nehodím znovu, dokud mi ho nedá do ruky. Většinou touha po dalším hodu převáží nad touhou blbnout, takže ho ze země sama sebere a podá, pokud ho předtím vyplivla

ko4ka
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 11:08
- Nahlásit

janules
jak je Toby starý? Já to zkouším u mýho 4 měsíčního štěndy GR už taky, ale pokud chci vyloženě aport, tak záleží, jak má madam náladu a jak rychle jí to přestane bavit. A pokud zrovna nechci aportovat, ale třeba když neposlouchá,jejím směrem hodím vodítko, tak nadšeně vyběhne a předpisově mi to s nadšením aportuje ( bez předsednutí teda )
Mimo téma, jakého máš retrívra? Nechceš se přidat k našemu srazu, který se snažíme uspořádat pro retrívry?

janules
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 11:16
- Nahlásit

Mmartin

Když se na něj vykašlem, je mu to fuk, prostě si najde jinou zábavu. Když na něj zavoláme, přijde, sedne, lehne, ale prostě už nedonese!

ko4ka

tobymu je něco málo přes 6 měsíců. On to poslední dobou zkouší nedonýst třeba hned napoprvé Někdy zas donese. Za to ho pochválíme, ale příště jako by se mu to z té hlavy vykouřilo. kouká jako že: ježiš, co po mě chcete??
Jinak vodítko už umí donýst krásně! Řeknem vodítko - a už ho vleče, protože ví, že se jde ven
Toby je přítelův - je to labradorský retrívr. Kdy a kde plánujete srazík? to by bylo fajn!

ko4ka
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 11:21 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit

Téma Srazík všech retrívrů
http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&forum=9&topic=4095

janules
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 11:29
- Nahlásit

ko4ka

Díky

abby
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 11:36
- Nahlásit

My jsme v tom teda nebyli zatím moc důslední.Ale jak to tady tak čtu,tak asi budeme muset začít.

janules
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 11:37
- Nahlásit

abby

a tobě doteď nosí? nebo taky "nosí" ?

abby
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 11:50
- Nahlásit

janules

Jak kdy?Třeby z vody nosila vždycky,ale teď to pustí kousek ode mě.
Když ji házím frizbíčko,tak ze začátku nosí,ale pak se na to vykašle a donese si to někam a začne to žužlat.

Jinak,jaks to psala ty,když jí to nebudu chtít dát,tak si najde jinou srandu.

brut
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 12:02
- Nahlásit

janules
abby
Tak tenhle problém řešíme taky. Brut přinese téměř cokoliv, ale vyplivne vše ve vzdálenosti tak 2m od nás a tím skončil. Přiběhne ke mně, ukázkově se posadí a čeká pochvalu ( nebo odměnu). Když nic nedostane a já mu říkám: Aport, dones...tak na mně jen čučí a nic. Ani když mu dám aport do tlamy, tak ne. U vody mně to celkem netrápí, tam mu aport nedávám ( tam máme "klacíček" teda spíš by jsme měli říkat kláda, ale to se zase blbě pamatuje mně). Mně to vadí při klasickém aportu....nepomáhá couvání, popobíhání, nedat mu aport nebo znovu nehodit je taky na nic. Začínám býtz toho zoufalá.
Chtěla jsem s ním jít na podzimna zkoušky, ale takhle z nich nic nebude.
Jinak je mu rok, takže "zapomíná" spoustu dalších povelů, nemáme skoro přivolání atd.

janules
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 12:05
- Nahlásit

abby

JJ, hele, nemáme hafany ze stejného kraje??

janules
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 12:18
- Nahlásit

brut

Tak to jsem ráda, že v tom nejsme sami jen se bojím, aby nezačal zapomínat víc věcí. Chtěla bych mu to vysvětlit, ale nechci po zlém a po dobrém už nevím jak
Jen doufám, že to nedopadne jako u tebe, někdy má svoji hlavu ... ale to ostatně každý z nás, ne?

abby
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 12:30
- Nahlásit

janules

Že by

Mě to zase moc netrápí.Na zkoušky jít nechceme.Nejde ta o to,že by to nezvládla ona,protože je opravdu šikovná.Ale cvičím s ní já a nejsem si jistá,jak bych to zvládla já

Já jen chci,aby mi to donesla,i když je to při hře.Je jí 7 měsíců,tak snad se to zvládne ještě naučit.

brut
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 12:50
- Nahlásit

abby
janules
Brut mi donedávna nosil aportek ukázkově a taky docela slušně poslouchal, přivolání bylo bez problémů,ale teď?
Je to puberťák a já z něj asi brzy zešedivím...

abby
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 13:15
- Nahlásit

brut

To by byla škoda

janules
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 13:46
- Nahlásit

abby

Nechci, aby poslouchal jak švýcary. Jen prostě nechceme, aby si dělal cochcárny. Přítel měl NO a ten si ze všech dělal dobrý den, až to nakonec zkončilo napadáním psů a nikdo ho neuměl zkrotit. Nakonec chudinka umřel , ale to už jsem jinde.

Prostě co se v mládí naučí ... v pubertě zas zapomene , viď Brute

Mel
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 14:10
- Nahlásit

Holky, chce to se se psem o aport potahat, nechat ho třeba vyhrát, chvilku se s ním třeba honit, pak zase potahat a pak hodit. Prostě hrozně moc blbnout, zaujmout psa. Musí ho bavit se s váma o to tahat, takže když to odhodíte, přinese to proto, abyste se s ním znovu tahaly. Tím se docílí toho, aby to pes nepouštěl. Zbytek se dopiluje později, když už spolehlivě nosí.
Jinak, jen tak pro upřesnění, já jsem aportový teoretik, můj pes aport nesnáší, takže jsem vyzkoušela snad všechno možné a tohle mi trošičku a občas zabírá. Ovšem, jen když Gary chce. A taky to chce přestat v tom nejlepším (což je u nás třeba hned po prvním přinesení, takže si ani neužiju pořádně tu slávu, že pes donesl aport)

žanda
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 14:51
- Nahlásit

Náš pes aport taky nemusí, když jsem hodila koukal na to a dones si sama...........rada byla aport rozfázovat,a hodně si hrát a hodit tak 3-4 x a dost...i když by třeba ještě chtěl.........dobré je mít taky aport na š"nůře a tahat mu ho před čumákem,aby si ho musel "ulovit". A když už ho donese až k tobě- udajně je to pak o poslušnosti, ale náš pes mi ho vyplivne většinou k noze,pokud si sedne, když stojí tak ho drží)) tak že taky pilujeme.......ale trvalo to docela chvíli,než jsme se dostlali do tohot stádia...hlavně nespěchat a psa neotrávit.

brut
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 15:21
- Nahlásit

janules
Přesně tak......mám pocit, že jsme se vůbec nic nenaučili. Ach jo

Víte co je na tom nejlepší? Ty soustrastný pohledy lidí okolo......teda jen těch, co vědí, že Brut ještě před pár dny poslouchal

Mel
žanda
Nám momentálně nezabírá vůbec nic. Tak si holt pár dní počkáme a zkusíme to znovu a jenom jednou. Pokud se povede, tak budu jásat a když ne, tak zase chvíli počkáme. Mám strach, abych mu tímhle nezkazila naučený aport ( i když ho nechce provádět)

janules
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 15:32
- Nahlásit

Mel
víš kolikrát jsme se tahali? Když se taháme, musí být ten aport jeho. Jakmile hodíme, letí jak splašený, uloví, nese ... a 2 m před náma vyplivne... a nezájem. Jakmile vidí aport v ruce, zájem maximální!

žanda
nám by stačilo, aby ho dones k noze, ale přece pro to nepůjdu 3 m do vody?! My to děláme tak, že když nedonese, nechce si hrát, má smůlu.

Fifi
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 15:44
- Nahlásit

brut
Brutik a pubos?? Uprimnou.... Mam doma to samy..
Jak psala MEL - chce se to v obdobi puberty vratit radsi u aportku o krok zpatky, treba se jen na miste tahat, nechat psa zvitezit a hned ho zase lakat na sebe v ramci dalsi hry.. A v nejlepsim prestat.. Nenechat psa s aportem nekde odbehnout aby si to pak vyzname provokatersky hlodal, proste ho mit porad pod vlivem..
Kdyz delam s Amynou ted aport - jako aport v ramci poslusnosti, aby to nejak vypadalo, pro jistotu ji vzdycky mam na lehounky dlouhy snure. Jakmile zacne x metru ode me zalehavat nebo se tvarit, ze me ma s aportem v hube na haku, staci lehounky upozorneni pres snuru, ze takhle neee, vzdy pri prineseni nasleduje potahani, nejaky predsedani je zatim zbytecny.... A zatim - klepu na drevo, to funguje..
Ale zase kdyz jsme u rybnika, tam je to hra a legrace, takze, kdyz si holka klacek z vody neprinese az ke mne a nepoda, neni co do vody hazet.. Neni blba, uz to pochopila

abby
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 15:56
- Nahlásit

Tak náš pes si to odnese někam a žužlá to nebo to přinese a položí před nás.Ale jen kousek.

Fifi
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 16:12
- Nahlásit

abby
Tak to me odmalinka fenule aportky podava.. Reknu Podej mi to! a kdyz nepoda, ma smulu.
Ja bych se psovi pro aport neshybala, kdyz chce znovu klacek hodit, at ho sam dopravi do "hazeci" ruky.. Je to jen nedotazeny cvik...

janules
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 16:30
- Nahlásit

Fifi
A jak mu mám teda vysvětlit, když na mě štěká a skáče a doráží, že mi to má SAKRA podat?
Věřím, že je to nedotažený...tak tedy - jak to dotáhnout??

Fifi
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 16:46 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

janules
Ja mluvim o aportu u svych rtw.. Pres aportovani u retrivru je tu Ketrin..
Ja mam u rtw jiny pozadavky nezli u loveckyho plemene, kde je, jak jsem cetla, prave aportovani, i z vody (kde ja mam prave velkou toleranci k blbinkam fenuli s aportem) a predavani jednou ze zakladnich disciplin.. Takze - netroufam si radit, jak spravne tohle ve vasem pripade dotahnout.. Abych neporadila nejakou blbost..
Optej se zde na labradorim foru, urcite ti Ketrin rada poradi...

brut
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 16:51
- Nahlásit

Fifi
Díky, taky to tak zkusím. On taky není hloupý. U vody ví, že do ní může vběhnout i bez klacíku a vyplavat se po libosti. Takže pokuď mi klacík nepodá, tak má prostě smůlu a musí si jen plavat. Občas pak někde "uloví" poleno (ne klacík) a snaží se mi ho přitáhnout. To je potom legrace.
U vody nebo na louce při blbnutí mi to nevadí, ale ta poslušnost mně štve. Zkusím jen to přetahování a uvidíme, jak to půjde. A dlouhou šňuru už mám taky ( stopovačku jsem zavrhla, pak nechce dělat stopy).

janules
já ze začátku u Bruta ustoupila vždycky o krok a on se ke mně musel natáhnout. Takže aportek nepustil a já si ho vlastně vzala.
Později už jsem neustupovala, jen jsem natáhla ruku a potahala se s ním o něj.
Další bylo předsednutí s aportkem a to jsme zatím do detailu nedotáhli, ale vlastně to bylo obdobné. Jen jsem ještě jemně zvela ruku a on si sedl. Teprve pak jsem si brala aportek a tahala se s ním. Ale jak říkám, dál jsme se nedostali....puberta vítězí.

janules
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 16:55
- Nahlásit

Fifi
díííky za radu

janules
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 16:59
- Nahlásit

brut
no, on prostě ty 2-3 m před náma jako ztratí zájem, vyplivne a kouká, co kde lítá! Najednou ho HROZNĚ zajímá tráva, kamínek, bordel v rybníce...

brut
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2006 17:02
- Nahlásit

janules
Jj, to znám.....ze začátkuto Brut dělal taky, pak se chytil na přetahování se , no a teď jsme zase u těch 2m před náma.
V tu chvíli se mu taky líbí vše okolo

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání