| Autor |
Zpráva |
Fina
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 09:27
- Nahlásit
Ahoj všichni, nebyla by nejaka rada ?
V současné době jsem nucena řešit problém, který jsem doposud celých 8 let řešit nemusela. Mám Brazilskou filu psa stáří 8 let. Byli jsme nuceni se z rodinných problému přestěhovat a ejhle. Mimo to že náš mazlíček je na filu extrémně hodný na naše přátele a okolí, tak máme samozřejmě problém s pejsky. S tím jsme naprosto smíření a vzhledem k plemenu jsme se s tím vyrovnali. Ale vyskytl se jiny problem, ktery se vubec nelibi nasim sousedum. Nas mazlik zacal stekat a to tak ze velmi a nekdy i nekolik hodin v kuse jiz nekolik okamziku pote co opustime byt. Mysleli jsme si ze si casem na nove prostredi zvykne a uklidni se, ale jiz tam bydlime 3 mesice a ....... V predchozim bydlisti to vubec nedelal, proto jsme z toho po 8 letech velmi prekvapeni a nevime si rady. Štěkající pes je pro nás něco nového. A samozřejmě naši nový sousede nemaji moc pochopeni. Diky za radu
|
moll
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 09:38
- Nahlásit
neporadím, ale budu mám stejný problém - filáka jsme si vzali z útulku, je to taky úplný plyšák a mazel a taky nechce být sám - jak je zavřený, vřeští - a že to umí pěkně. už to naučil i svou menší kamarádku , která podle naučených rituálů poznala, že bude muset zůstat sama a čekat na nás. teď - sotva zavřeme dveře, tak rituál-nerituál, začne řev. a fakt skončí, až někdo přijde domů a chudáky zavřené pesany zachrání. pak je úplná pohoda. chování u našeho fiálaka dávám do souvislosti s jeho 3-měsíčnáím pobytem v útulku a u vaší fily bychto viděla na přestěhování do nového prostředí. 8-letá filaje už vlastně docela v letech a stařší až staří lidi se taky neradi stěhujou. ale jak řešit problém se snad obě dočteme v radách zkušenějších, na které se už moc těším
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 09:42
- Nahlásit
Fina
a zkoušeli jste pouštět při odchodu rádio nebo televizi ?? Mě to pomohlo v začátcích když fenka kníkala a štěkala, ale pak už si zvykla, tak nevím. Snad někdo poradí.
|
Fina
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 09:47
- Nahlásit
Tak koukam ze nejsem sama. Co se tyce TV tak to jsem zacala zkouset az v poslednich dnech a doufam v uspech. Protoze pokud se to nepodari tak se budu muset dle rad odborniku uchylit k el. obojku. Pry to pomaha
|
popoluska
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 09:51
- Nahlásit
Fina
tak elektricky obojok na taketo problemy vazne nepomaha...
Jednoducho si pes musi zvyknut na nove prostredie, skuste ho nanovo pomaly zvykat na odchody z domu, vela sa tu uz o tom popisalo.
Vela zdaru
|
Majkl5
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2006 12:20
- Nahlásit
Zdravím. koukám že nás tu je víc...co mají stejný problém. Náš pes se také naučil být ve starém bytě sám doma po tichu. ovšem teď v novém bytě v paneláku to je dost velký problém. nevím kdo vydrží víc jestli pes štěkat nebo sousedi to vydržet. mám obavy aby jsme ji nemuseli dát pryč. Vím že čas by to měl spravit a měla by si zvyknout, ale to sousedi nepochopí, když je to slyšet vcelém paneláku. Takže hrajeme o čas. Myslíte že el. obojek může pomoct?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2006 12:27
- Nahlásit
Fina
Ahoj. Můj soused se přistěhoval sem do paneláku se starší asi osmiletou fenkou vořecha. Soused chodí do práce. Fenka je milá a hodná, ale než si zvykla na nové prostředí, tak po celou dobu jeho nepřítomnosti naříkala, vyla, škrábala dveře a prohrabávala se skrz zeď. Trvalo to půl roku. Teď už je rok v klidu.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2006 12:34 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Fina.Majkl5
Podívejte se sem:
http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&forum=1&topic=4011
na příspěvek 8.7. 19:14 od Dejavu. Je to i pro vás. Tak pejska uklidníte. El.obojkem byste ho ještě víc vystresovali.
Nebo zkuste hodit dotaz na pana Desenského:
http://www.psycholog-psu.com/
psí poradna
|