| Autor |
Zpráva |
abby
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 10:11
- Nahlásit
Ahoj.Vlastně ani nevím,jak začít a jak správně popsat,co mě trápí.
Máme 7 měsíční fenku GR,naši mají 6 letého psa LR.Oba jsou to naprosto odlišní psi.Lord (labrouš) je klidný,trochu bázlivý pejsek,který nemá rád změny.Rád se nechá drbat,ale není to úplný mazel.Aportování ho přestane bavit asi po 2 hození a je to trochu lenoch.Je hrozně hodný a nikdy s ním nebyl žádný problém (lidi,děti,jiní pes).Ve vztahu s jiným psem zastává spíše submisivní pozici.Abby je aktivní pes,hrozně zvídavá a nových věcí se bojí chviličku a pak si najde způsob,jak se s tím vypořádat.Je hrozně mazlivá a tulivá.
K našim jezdíme dost často,takže jsem chtěli,aby z nich byli kamarádi.Seznámení a všechno proběhlo v pohodě.Lord dokonce dost ožil.Nechal se okusovat a sám vymýšlel různé taškařice.Od začátku jsem se snažila přistupovat k oboum psům stejně,aby ten starší neměl pocit,že je na druhé koleji (nemůžu dát ruku do ohně,že to takhle dělal každý).Jenže postupně se ten vztah začal měnit.Lord začal dost vrčet,když si spolu hráli a postupně se stával trochu agresivní.Nevím,jak to správně popsat.Prostě dělá to,co třeba dělají fenky,když se snaží odehnat psa.Dělal to jen občas,tak jsem si myslela,že už si třeba nechce hrát a dává jí to tak najevo.Jenže to nebyla pravda,protože to udělal a stejně na ni pořád dorážel,aby si hráli.Dokonce ona už někdy nechtěla a on jo.Postupně už ale nedělá nic jiného než vrčí a jakoby kouše.Nikdy jí nijak neublížil a jí to evidentně nevadí,ale mě se to nelíbí.Když přijede návštěva a on tohle na ní začne dělat,tak dostanou strach a myslí si,že ji (nebo je) chce sežrat.
Ze začátku jsem to nechávala být (což byla asi chyba),ale teď je od sebe odtrhnu,řeknu,že takhle si hrát nebudou a nadám jim.Ale stejně to nepomáhá.
No a včera jsme se jeli koupat k našim.Mají kruhový bazén,poměrně hluboký,ale nejsou v něm schůdky (koupou se tam jenom dospěláci,takže každý umí vlézt i vylézt).Lord do toho bazénu nikdy sám nevlezl.Neumí to,ale hlavně neumí vylézt.takže ho tam vždycky vemem jenom na smočaní a on chce hnedka ven.Abby do bazénu leze bez problému a hlavně umí sama vylézt.Takže jsme se včera koupali,Ebča za náma pořád lezla a pak zase vylezla a tak.Vzala jsem tam i Lorda,aby se zapojil,ale on stejně chtěl hnedka ven.Takže pořád lítal dokola bazénu a koukal na nás,jak blbnem.Pak jsem si všimla,že když chce Abby vylézt,tak jí v tom jakoby brání.Prostě se tam postaví a ona pak nemůže moc ven.Ke konci ji dokonce trochu kousal do hlavy a jakmile vylezl,tak začalo jeho vrčení a ..... Říkám si,že asi žárlil,ale nevím,jak mu v tom pomoct,když pro něj je voda spíš takový psycho.Problém je,že na konci měsíce mají naši Abby na pár dnů na starost a já se bojím,že kdyby třeba vlezla sama do bazénu (což asi neudělá) a nikdo tam nebyl,tak ji Lord z toho bazénu nepustí.
Možná ten jeho postoj špatně chápu a není v tom nic zlého,ale byla bych ráda,kdyby se k ní choval zase hezky.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 10:21
- Nahlásit
abby
Mam neco podobneho - tatik stenete zustal doma na baraku, mladeho mam furt u sebe. Kdyz prijedu, venuju se obema, nekdy kazdemu zvlast, nekdy spolu.
Myslim, ze si Lord proste Abby vychovava, po svem... Me dedek sveho synka v jednom obdobi ovrcaval neustale, mladej mu furt podlizal, a cim vic podlizal, tim vic byl Deny vzteklej, jednu dobu jsme jezdili po vikendech zpatky do Brna tak, ze mel Lump plnou hlavu malych stroupku... Ted ma Lump o 15 kilo vic a jak dospiva, zacina byt docela dominantni - ale na Denyho si to nezkousi ani omylem. Dodneska se jen malokdy stane, ze by se nejak ohradil proti Denyho "tejrani", to uz by fakt muselo byt, aby se po svem tatikovi ohnal... Ale ted uz se to uklidnilo, obcas spolu blbnou tak, ze mladej dorazi na dedka a ten ho "rovna", jsou u toho strasne hlasiti, ale z toho jdou a lehnou si tesne vedle sebe...
Nechala bych jim cas, pokud to Lord nezacne myslet opravdu vazne, tak at si pubertacku vychova k obrazu svemu - to, ze je submisivnejsi vuci cizim psum jeste neznamena, ze by nemohl byt ten dominantni v ramci jejich male psi smecky. Urcuje ho k tomu vek a koneckoncu i pohlavi...
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 10:22
- Nahlásit
já myslím, že to není nic zlého, kdybyste viděla jak blbnou moji psi, občas vydávají takové zvuky, že si někteří lidé myslí, že se opravdu rvou na život a na smrt ), ostatně i při přetahování třeba o klacek vrčí "hrozivě" , řekla bych, že si nic neudělají, nemůžete posuzovat jejich chování pouze z lidského hlediska
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 10:24
- Nahlásit
možná je Lord "drobátko" rozmazlený a bojí se teď o svou "pozici jedináčka". Ten kdo je Lordův páníček - tj. kterého on respektuje jako pána mu musí nežádoucí chování k Tvojí fence jednoznačně zarazit a současně Ty uč svou fenku, aby Lorda zbytečně neotravovala. Jestli myslíš, že je to vážné a bojíš se, že by Tvá fenka se psem rodičů nebyla v době Tvé nepřítomnosti v pohodě, tak si najdi jiné hlídání. Nejlepší řešení by ale bylo, kdybys ve spolupráci s rodiči psům nastavila zcela jasná pravidla, co smí, a co ne. Pro normálního člověka to není práce na pár odpolední, ale třeba na pár týdnů ....Musíš si určit priority...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 10:25
- Nahlásit
Joo, tady taky je krasne videt, jak obcas Deny Lumpa "miluje"...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 10:29
- Nahlásit
s tím vychováváním. Jeden moudrý člověk řekl, že pokud pes sám není vychovaný, neměl by sám nikoho vychovávat. Dobrý vychovatel může být z takového psa, který má ty správné psí návyky a správně zažitý styl psí komunikace.
Nechci tím tady říct v žádném případě, že ten labrador výše uvedenou podmínku nesplňuje, chraň bůh....toho psa neznám, tudíž nemůžu tvrdit ani že je ani že není vychovaný.
Píšu to jen proto, aby Abby byla radši ve střehu a nedovolila přenést na svou mladou fenku nějaké nežádoucí chování, které by mohla odkoukat od staršího psa.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 10:33
- Nahlásit
Evik
Jo, to je pekne receno... Nevim, jak je to jinde, ale me mrzi, ze nemam kameru. Natocila bych encyklopedii psi etologie, oba skorovlci maji neuveritelne siroky rejstrik komunikace a fakt kdyz clovek vidi na vlastni oci, o cem si jen cetl v etologickych knizkach, je to zazitecek...
I kdyz tohle je mysleno hlavne tak, ze mlady pes chyta po starem zlozvyky, to se da ale do jiste miry odbourat individualni vychovou mladeho a naprostou kontrolou situaci, ve kterych jsou oba... Jde to blbe, ale jde to...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 10:34
- Nahlásit
Můj pes se s rodičovým (taky zlatý retrívr)nesnaším,možná nenavidí,ani se nemůžou vidět,jinak je zle.Nějaké zatrhnutí na ně neplatí, jdou do boje na život na smrt,ale to nechci psát.Stala se naší kámoškou rotvajliřice. Ona Anuba miluje,zbožňujeho,olizuje.On ji občas taky,ale když mu chce něco zakázat,či když mu v něčem překáží naprosto naférovku na ni zavrčí i kousne-musí to být ale výchovné,neboť je o trochu mladší,Anub je dominant a nikdy z toho nic vážného není.Jen chci říct,že ke vtahu psů a vyjasnění pozic prostě to vrčení (samozřejmě výchovné né rvačka na život a na smrt) patří.Nemyslím o pozice to by měl rozhodovat člověk,ale tak nějak aby se "domluvili".
|
abby
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 10:37
- Nahlásit
Jenže po ni nevyjíždí jen v rámci hrátek,to bych je pochopila,ale ona třeba jen tak jde kolem něho,ani si ho nevšímá a on po ní vyjede.Vrčení mi nevadí,ale to jeho chytání zubama se mi nelíbí.
V žádném případě nechci,aby byl vůči ní submisivní.Je to jeho území a tak.
Hlavně mě trápí to,jak jí včera nechtěl pustit z toho bazénu.Musela jsem ho odehnat,aby mohla ven.
Taky nechci,aby to od něj okoukala,ale zatím na to nevypadá.Je to ještě štěně,takže když jí to pes dovolí,tak ho spíš okousává
Problém je,že já nevím,kdo je jeho páníček.Původně byl můj a já ho cvičila.Doma poslechene na 100%.Venku je to trochu horší.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 10:42
- Nahlásit
NO my máme taky dosti podobný problém se psem rodičů. Jen s tím rozdílem, že když byla Phoebe štěně, tak jí nemohl vystát, ale když začala hárat, tak najednou byl velký kamarád a furt jí podlízal, ale nikdy na ní nenaskakoval. Jak skončilo hárání, tak to sice není při starém, ale taky se mi to moc nezamlouvá. Phoebe (teď má 9 měs.)skoro nemůže udělat krok, aniž by jí v tom nebránil. Převaluje jí na záda, kouše do ní a vrčí. Ale ne ze hry, ale jako "vypadni!" Rodiče s tím nic nedělají, tak na něho "řvu" já, protože když si zavolám Phoebe k sobě, tak běží ke mně,ale v tu ránu je u ní a brání jí v tom aby šla a ona se jen krčí u země a čeká. Možná že bych to měla nechat být, ale mně se prostě nelíbí, že jí tak "šikanuje". Mám do toho zasahovat? Moje fenka je spíš takový rošťák, který chce být s každým zadobře a o nějaké dominanci k ostatním psům nemůže být řeč.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 10:51
- Nahlásit
Evik
pokud pes sám není vychovaný, neměl by sám nikoho vychovávat.
No tak jejich pes je a není vychovaný. Nikdo ho nikdy necvičil, ale zase je hodný a k rodině si nic nedovolí. Jen mí rodiče, když po PHoebe vyjel, když šla kolem něj a on něco žral, tak řekli, že tam nemá lézt. Já ji nelitovala,to ne, ještě jsem jí sprdla, co tam leze, ale vím, že prostě s čímkoliv rodiče nic neudělají, protože on je doma, on si chrání teritorium, nemají o výchově ani ponětí.. Je to útulkář, který je strašné zlatíčko, ale to, oc dělá mi dost vadí. Navíc, když je ta moje ještě štěně.
|
popoluska
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 11:04
- Nahlásit
Verca
zavolám Phoebe k sobě, tak běží ke mně,ale v tu ránu je u ní a brání jí v tom aby šla a ona se jen krčí u země a čeká. Možná že bych to měla nechat být, ale mně se prostě nelíbí, že jí tak "šikanuje"
Podla mna to riesiet treba. Musis dat jasne psovi najavo, ze sa ti to spravanie nepaci a ze zasiahnes vzdy ked nieco podobne skusi. Nebude predsa sikanovat fenu, ked on to nema v hlave celkom v poriadku. Cize bud sa bude spravat normalne, alebo on bude ten ktoreho si nikto nebude vsimat. Len tam hrozi to, ak to spravne neodhadnete, ze bude na fenu este horsi. Takze akonahle pride "trest" za nevhodne spravanie a on sa zacne spravat normalne, vsimajte si ho rovnako ako fenu.
Neviem ci sa to da pochopit, ak nie skusim "dovysvetlit"
|
abby
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 11:04
- Nahlásit
Verca
Tak u nás to není asi tak hrozné.Nikdy jí nijak nebránil nebo tak,jen včera při tom koupání.
Možná je to tak,jak psaly holky a potřebuje si to s ní vyříkat.Ale radši jsem se zeptala,abysme neudělali někde chybu.
Jak píšeš ty,naši si z toho nic moc nedělají.Teda hlavně taťka.A když Lorda okřiknu,že už toho bylo dost,tak mě ještě sprdne,ať si křičím na svýho psa (což je těžký,když nic nedělá).
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 11:09
- Nahlásit
No naši mají také dva psy. Se psem vychází naše feňule v pohodě, hrají si, lítají spolu. Tessinka si ho dokonale omotala kolem prstu. Se starší fenkou už to bylo horší. je to ale hrozně hodná holka, v životě ji neublížila. Co ale provádí, když se k ní Tess jen přiblíží, tak by si ostatní lidi mohli myslet, že ji chce sežrat. Cvaká na ni zubama, koulí očima, příšerně řve, ale NIKDY ji ani necvakla, nikdy se jí nedotkla. Tessinka na to hned přišla, takže se jí nebojí, naopak ji provokuje a nakonec to skončí tak, že většinou i tu starou fenu zapojí do hry...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 11:12
- Nahlásit
Syska
Tak to máme asi stejně.Jen s tím rozdílem,že u nás hry provokují oba stejně
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 11:14
- Nahlásit
No ona už je to starší dáma, takže chce mít klid a ten náš ďáblík ji nedá pokoj. Takže se snaží ji odehnat aspoň tím ječením po ní, ale nepomáhá to. A pejsa, ten když už jí má plný zuby, tak se před ní schovává do postele pod peřinu, to pak Tessinka lítá zmatená po zahradě a po baráku a hledá....
|
abby
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 11:17
- Nahlásit
Syska
Já si právě myslím,že většinou,co to ten starší dělá,tak to není míněno tak,že si nechce hrát,ale prostě jí opravdu asi chce dát najevo,že on je pánem situace,i když se od ní nechá okusovat.Jen jsem nechápala,proč u toho jeno nevrčí,ale taky se ohání.
Jenže pořád nevím,co to mělo znamenat u toho bazénu
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 11:18
- Nahlásit
popoluska
NO právě, že taťka taky říká, že si hlídá své teritorium a své jídlo a tak, ale mě to vytáčí a nechci, aby to dělala někomu jinému taky. Já bych to svého psa nikdy nenechala udělat. Vyjede po psovi a já bych jí zpacifikovala. Prostě si to nesmí dovolit. A proto to možná i já očekávám od mé rodiny. Mamka, když je se mnou, tak je při mě. Ale taťka ho bere jako kinga, který je hlídač.
Já už jednou zkoušela, že jsem vzala piškotky a dala jsem si jednu do pusy, pak jsem dala Phoebe a pak jejich psu (aby prostě věděl, že já jsem při Phoebe a na mojeho psa si nesmí nic dovolovat a já určím hranice) a tak jsem to dělala dookola, ale nevím, zda je to správně. Zda jsem to nepřeháněla....
Taky když volám Phoebe k sobě, tak rychle běží i on, aby byl první, ale já si počkám na Phoebe a pak jí pohladím a pak až jeho. Jen se bojím, aby tím tuplem nezačal více žárlit.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 11:20
- Nahlásit
abby
Jenže pořád nevím,co to mělo znamenat u toho bazénu
Ja ti nevim, nevidela jsem to (a tech nuanci je pak strasne moc), ale me treba mladej takhle zahani dedka zpatky do vody a jde o hru, proste blbne... Steka u toho, dorazi (ale neublizi), jenze to je zrovna obracene a Deny si z nej nic nedela.
Je mozny, ze ji zahani, je mozny, ze je to hra a tak - ale to z popisu nepoznam, musela bych to videt...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 11:25
- Nahlásit
wami
No,on si nejdřív jenom stoupl na místo,kde ona chtěla vylézt.Takže ze začátku,když ještě nebyla unavená,tak ho nějak podlezla nebo tak.Ale jak byla unavenější,tak už nebyla schopná,takže plavala jinam a on tam zase byl,takže jsme jí museli pomáhat my.No a ke konci už tam jenom nestál,ale jako by ji kousal do hlavy.Tím ji vlastně shazoval.
Možná to byla jen hra,ale on nepochopil,že pokud jí tam bude zavazet,tak ona prostě nevyleze.Kdybysme tam nebyli my,tak nevím,jak by dlouho vydržela,držet se jen okraje a on by ji přitom ještě "shazoval".
A o to my jde.takže poraď,prosím.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 11:30
- Nahlásit
abby
byl "zlej"? Vrcel na ni zle? Cenil zuby?
Nebo jen stal a pripadne jakoze hrave dorazel...
Možná to byla jen hra,ale on nepochopil,že pokud jí tam bude zavazet,tak ona prostě nevyleze.Kdybysme tam nebyli my,tak nevím,jak by dlouho vydržela,držet se jen okraje a on by ji přitom ještě "shazoval".
ANo, pes neni schopen tak sloziteho mysleni, aby mu doslo, ze druhy pes se nema kde ve vode postavit a muze byt prilis utahany. Mohlo jit jen o hru, ktera muze za jistych okolnosti byt tragicka (pokud by to Ebci nebylo jedno a nevylezla pres jeho dorazeni, coz evidentne neudelala, protoze z nej ma velky respekt).
V takovem pripade se neda poradit nic moc jineho, nez oba psy hlidat - Lordovi tenhle konkretni typ hry zcela zakazat (poslat ho na misto, odlozit, okriknout, dat lehni - cokoliv, aby zustal u bazenu v klidu) a Abby naucit, ze do bazenu smi jen s lidmi.
Pokud ji tam nechavas na hlidani, tak myslim, ze vztahove to mezi sebou psiska zvladnou, ale je treba pohlidat ten bazen - jak s malymi detmi, taky nemuzou bejt u bazenu samy, i kdyz to treba "mysli dobre"...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 11:41
- Nahlásit
Souhlasím s wami,že bez "očitého svědectví" je strašně těžké posoudit,o co v psí komunikaci jde,zda jde o hru, vyjasňování si pozic,výchovu nebo už o teror a šikanu. Psí komunikace je strašně složitá a sama ze svých zkušeností musím potvrdit,že dokud člověk opravdu nemá víc psů v jedné domácnosti,tak jí nemůže zcela pochopit a to ani když chodí ven mezi velké množství psů. Mě to po pořízeníd druhého psa trvalo minimálně čtvrt roku než jsem se naučila poznat všechny jejich signály,gesta atd. Samozřejmě základem je postavení uší,ocasu,zježení srsti....
V každém případě ale musím říct,že pokud rodiče,příbuzní nebo kdokoli jiný bude mít psa,kteý se bude k tomu mému chovat jinak než chci a jeho majitelé to budou tolerovat,tak bych u něj nikdy svého psa nenechala. Oni to nemusí myslet špatně,ale zvlášť u mladého psa to může zanechat dost závěžné stopy a budete se s tím prát dost dlouho. Ať už proto,že se naučí bát nebo se naopak naučí bránit jako první ještě před možným "atakem".
|
abby
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 11:45
- Nahlásit
wami
Já si taky myslím,že co se vztahu týče,tak je to O.K.On jí opravdu nikdy neublížil a ona nevypadá na to,že by z toho měla nějaké trauma.Celkem jste mi tady vysvětlili,že to nebude nic vážného,že jí dává jen najevo,že on je tady pánem.
Ohledně toho bazénu.On asi vážně nepochopil,že tahle hra je špatná.Nemyslím si,že by nevylezla,protože má respekt,ale ona opravdu nemohla.Ten bazén je kluzkej a není se kde zapřít,takže ona prostě přehodí větší část svýho těla ven a pak si pomůže nožičkama.Jenže,když tam stojí,tak se nemá,kam přehoupnout (ale je šikulka,tak ho nějak oblezla).Ale pak byla unavená a už prostě neměla sílu.
Pochybuju,že by tam sama lezla,ale kdyby jim tam spadla třeba nějaká hračka,tak toho asi schopná bude.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 11:50
- Nahlásit
abby
ale je šikulka,tak ho nějak oblezla + Pochybuju,že by tam sama lezla,ale kdyby jim tam spadla třeba nějaká hračka,tak toho asi schopná bude.
Ale vleze tam jednou a bude mit dost sily, aby ho napoprve oblezla... Takze sice hlidat, ale traga by se stat nemela...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 12:00
- Nahlásit
wami
Ale vleze tam jednou vidíš,to mě nenapadlo.
Dobrá rada nad zlato.Já věděla,že je dobrý se na to zeptat.Celkem jsi mě uklidnila.Včera jsem nad tím pořád bádala.
Ona je tam s nima celou dobu mamka.Ale odpoledne si chodí lehnout,takže jde spíše o to.Kdyžtak jí řeknu,ať je nepouští ven.
Jinak se o ni nebojím.Ona si z toho vážně asi nic nedělá.To spíš my okolo
|
wami
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 12:01
- Nahlásit
abby
nejlepsi reseni byvaji ta nejjednodussi...
Tak drzim palce at vse probehne v pohode!
|
abby
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 12:10
- Nahlásit
jana33
Právě,protože se v tom nevyznám,tak jsem napsala sem
Když se na to podívám globálně,tak u našich je jim(hnedka po nás) nejlíp.Máme ještě další možnosti,kam ji dát,ale nikde jí nedají tolik lásky a péče jako naši.je to totiž hrozný mazel a vlastně je to spíš lidský pes.Nevím,jak to správně vysvětlit,ale někdy mi příjde,že dá přednost lidskému dotyku před hrátkou se psem.Věděli jsme,že to bude jednou potřeba,proto jsme ji tam dávali,aby si zvykla a byla tam jako doma.
Můžu ji dát třeba k rodičům mého přítele,kteří by o to moc stáli,ale oni se s ní nejsou schopni pomazlit.Dají ji nažrat,pohrajou si s ní a tak,ale ona potřebuje lidský teplo,který oni ji prostě nejsou schopni dát.
A ona opravdu nevypadá,že by si z toho (Lorda) něco dělala.A vlastně jí nijak neubližuje.Jen jsem nechápala,proč to dělá.
|
popoluska
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 12:36
- Nahlásit
Verca
ja taketo situacie radsej riesim tak, ze sa nesnazim "nasilu" podporovat niekoho vo "vedeni" ...skor obaja tu mate uplne rovnake prava a povinnosti... Kludne by som ich volala najprv naraz, a bud by boli odmeneni v takom poradi akom prisli, alebo by som pockala kym dorazia obaja a pochvalila a odmenila naraz. Striedala by som to s tym, ze raz si potom zavolam samostatne psa, potom zase fenu a vtedy odmenim len toho, koho som volala. Toho druheho ale neodhanam, len si ho chvilu nevsimam, a aby mali "radost" obaja ten druhy zas dostane napriklad iny povel.
Jednoducho skor na principe "rovnakej" lasky ale aj rovnakej "zloby" ak sa nebudu spravat tak ako maju.
Tak pekny den
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 12:44
- Nahlásit
popoluska
super, díky za informace.
Jenže nikdy se nestalo, že když jsem volala svého psa, tak by přiběhla jenom ona. Vždycky jí předběhl a "zdržoval" jí schválně v běhu a strkal jí před ní hlavu a vrčel.
Myslím si,že by na ní nazaútočil, ale tohle mi jako hra fakt nepřipadá. Kdyby se moje fenka bránila, tak to neřeším, ale ona je jak oukropeček. Potom jí už to třeba chytne a nasere se a dává mu co proto, ale to jen vyjímečně
|
popoluska
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2006 13:10
- Nahlásit
Verca
no ono nic nejde uplne hned. Vsak skus ci to tak bude fungovat, ked nie daju sa vymysliet aj ine veci.
A bud rada ze sa fena "nebrani" aspon si neublizia, aj ked chapem ze riesit taketo "nenapadne" zakernosti medzi psami je tazsie ako riesiet nejake trapne bitky...
No mas to este stazene tym, ze ten druhy pes nie je tvoj a ze rodina nepostupuje "spolocne"... to je tazka kombinacia ale tak za maly pokus to stoji
|