| Autor |
Zpráva |
rendik
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2006 13:54
- Nahlásit
Chtěla bych svého maxipsa (novofundlanďan) naučit jezdit vlakem, abychom se mohli dopravovat na různé psí akce. Autobusem se totiž nikam moc nedostanem a navíc ve vlaku je víc místa. Problém je v tom, že vlaky jsou děsně vysoký (někdy mám problém tak nastoupit i já ), takže se bojím, že tam pejsa nevyleze a mamka mě staší, že i kdyby tam vylezl, tak při vystupování seskočí a zlomí si nohu... Jaké máte zkušenosti s cestováním vlakem s velkými psy?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2006 13:59
- Nahlásit
Běžně cestuju s celou tříčlennou smečkou. Nejstarší NO Braisy do vlaku sama nevleze. Nakládám ji v náručí. Stejným způsobem vystupujeme. Kámoška má dvě feny berňáka a jezdí s nimi tak, že se opřou předníma nohama o schůdky, ona jim nadzvedne zadek a vysune je nahoru. Dolů skáčou.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2006 14:00
- Nahlásit
rendik
Me oba skorovlci skacou nahoru i dolu, po schudkach nechodi... Ale jsou rozhodne o neco mensi a lehci, nez fundlak...
|
monika
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2006 14:00
- Nahlásit
Tak to jsem zvědavá na zkušenosti. Mám německou dogu a v podstatě stejný problém. Ta moje kobyla při vystupování problém mít nebude, spíš s tím nastoupením.
|
michalm
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2006 14:03
- Nahlásit
no sice ne do vlaku, ale muj GR nastupuje i vystupuje do dodavky (VW LT) naprosto samostatne - posledni vystoupeni probehlo tim stylem ze se ani nenamahala po stupnich, ale proste skocila rovnou ze sedacky
|
moll
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2006 14:07
- Nahlásit
můj 50 kg pes nastupuje do vlaku s rozběhem, aby tam vylez, tak musím dávat pozor, aby měl ve vagonu dost místa na zabrždění - tudle nějaká korpulentní dáma nalízala a na vrcholu schůdků se vítězoslavně zastavila a pes ji nabral zezadu......... dolů skáče bez problémů a bez zlámání nohy
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2006 14:10
- Nahlásit
moll
na vrcholu schůdků se vítězoslavně zastavila a pes ji nabral zezadu
To je jeste dobry, to ustala...
Lumpovi (jen 40 kg bohudik) ale onehda pri vystupovani vlezla pod dvere jakasi baba principalova, nevim, jak to dokazal, ale v tom skoku s sebou svihnul a minul ji asi o dva centaky... By ji mohl pod sebou prizabit, ale jeji chyba, kdyz chce nalizat a ani nepocka, az lidi vystoupi...
|
krynduska
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2006 14:10
- Nahlásit
Davejte pozor na schudky...uz jsem videla psa kterej si utrh drapek.
|
Mirka2
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2006 14:12
- Nahlásit
Já mám labradorku (výška 54cm) a nastupuje i vystupuje samostatně. Je teda pravda, že třeba v Brně na hlavňáku, kde je to nástupiště hodně nízko, tam jí to jde hůř, ale jde. U nás v Žabčicích, kde je vlaková zastávka zrenovovaná je nástupiště výš a tam vůbec není problém. Asi dvakrát se stalo (jezdíme teď tak 1x týdně), že při seskoku jí zůstala jedna zadní noha v kolejišti a pak pár sekund kulhala. Takže mám občas taky trochu strach.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2006 14:12
- Nahlásit
wami
baba to ustála, ale pes měl čumák skoro placatý
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2006 14:13
- Nahlásit
Pumice miluje vyskakování z vlaku na hlavy lidí, kteří dole čekají aby mohli nastoupit . Ale je fakt, že má jenom deset kilo
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2006 21:44
- Nahlásit
Musím platit jízdné ve vlaku za psinku když jí z tašky kouká jen hlava? Nevíte někdo? Ale to by v té tašce asi musela být celou jízdu že jo? Tak to nevím...
V městské dopravě neplatíme.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2006 22:48
- Nahlásit
Tami
Já už několik let vlakem nejela, ale svého času jsem se najezdila až až, samosebou se psy. Za malého psa "ve schráně" jsem ve vlaku neplatila (narozdíl do autobusu, tam chtěli i za psa v přepravce poloviční jízdné).
Jinak moji psi do vlaku vždy nastupovali zcela samostatně, já jezdila kolikrát ověšená jak vánoční stromeček, takže jsem fakt neměla volnou ruku, abych ještě zvedala psa
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2006 07:14
- Nahlásit
rendik
Prave pre tieto obavy sme vlakom nikdy nesli
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2006 08:08
- Nahlásit
My jezdime zasadne vlakem s nasim HW a problemy pri nastupovani nema zadny, da predni packy na nektery schod a pak si tam vyhoupne i zadni a dal normos jak clovek. Pri vystupu zasadne skace, takze doporucuju mit delsi voditko, abyste neletela za nim My ale mame vyhodu, ze jsme ho ucili, v ramci socializace, jizde vlakem od 2 mes stenete a od 3 chtel za kazdou cenu nastoupit sam, tak jsem ho nechal at se na schodech morduje a jen mu lehce pomahal. Kazdopadne, ted kdyz vidi otevrene dvere libovolneho vlaku, tak je jak streleny a mam co delat aby tam nevletel
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2006 08:16
- Nahlásit
Mirka2
Chi, pozdravuj v Žabčicích šiby
Tami
Za psa ve schránce se neplatí, jediná podmínka, aby ta taška, nebo co to bude, měla nepropustné dno. Asi si železničáři myslí, že si pes do ní v klidu načůrá. Kámoška vozí feňuli v tašce s hlavou venku, nikdy nikdo neprotestoval. Naopak jí vždycky průvodčí řekne, aby si ji vyndala ven, takže má na klíně tašku a na tašce sedí šibice. Ale vždycky počká, až jí to řekne průvodčí, aby nějaký veledůležitý neremcal. Taky by ji mohl nechat zaplatit poloviční jízdenku za psa
|
Kony
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2006 08:36
- Nahlásit
shiba
Jojo, to mi pripomina, ze pes musi mit ve vlaku samo nahubek. Coz je u nas problem, protoze navyk moc nemame. Ale nahubek sebou vzdycky pro jistotu bereme, jednoho toho veleduleziteho pruvodciho jsme totiz uz potkali a tezko se mu vysvetlovalo, ze pulrocni stene nikoho nepokouse a spis nekomu ublizi tim nahubkem jak ho bude chtit obliznout. Ale mel pravdu predpis je predpis. Vetsina pruvodcich k nam ale spis priseda, pta se co je to za plemeno a celou cestu si pak s nami prijemne povidaji
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2006 11:51
- Nahlásit
shiba
dík, jestli nám cesta vyjde, napíšu
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2006 18:03
- Nahlásit
Všicičci, co cestujete vlakmo, davejte pozor, ty mřížované schody jsou pekne zrádné. Když pes seskakuje moc hrrr, znám už dva případy, kdy mu v té mřížce uvízl prst a pesan si serval celý dráp. Je to hodně bolestivé a dlouho se to hojí.
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2006 20:25
- Nahlásit
Díky všem, odhodlala jsem se to během prázdnin vyzkoušet, doufám, že to oba přežijeme !
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2006 22:11
- Nahlásit
Kony
Psi "ve schránce" náhubek mít nemusí. V přepravde je to logické, ale ani v tašce se to nevyžaduje.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2006 16:52
- Nahlásit
rendik
s ovčandou se 4/4 dysplazkou jsem měla obavy, ale když jí dám prostor na rozběhnutí, tak to zvládá navrch i dolů. Poprvé jsem jí pomáhala nasoukat do vlaku zadek, ale už si zvykla . Taky je to tím, že se do MHD úplně dere, miluje to a je velkým fanouškem.
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2006 18:20
- Nahlásit
Mucholabka
Kim je hlavně fanouškem auta, od mala jezdí autem na cvičák a jak je otevřený kurf, už tam sedí a čeká kam se pojede (je mu úplně jedno, že si třeba mamka jen šla do kufru pro tašku, kterou tam zapomněla). Někdy má tendence se soukat i do cizích aut ... S MHD je to horší, jeli jsme jen párkrát a to jen busem, který byl bez schůdků... Já se totiž bojím, že se tam někde zasekne a já ho tam nedotlačím, je skoro stejně těžký jako já ... Ale zase nedávno nastoupil strejdovi do traktoru, tak si říkám, že když zvládnul traktor,mohl by zvládnout i ten vlak...
|
Mirka2
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2006 08:39
- Nahlásit
Já jsem byla svědkem toho, jak si kluk vzal bulíka do vlaku a nechal ho vedle sebe si lehnout na sedadlo. Když přišla průvodčí, tak se s ní hádal, že v přepravním řádu není napsaný, že pes nesmí na sedadlo, ale nepřesvědčil ji. A nedávno mi jedna průvodčí doslova opusinkovala hafinu (že prý má doma taky labíka)
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 5 Čec 2006 16:57
- Nahlásit
Můj labradorek není sice nijak zvlášť těžkej, ale i tak těch 37 kg sama nahoru "nevyhodím" a ochotných kolemjdoucích taky moc není.Z vlaku to jde samo, prostě skočí, ale s nastupováním má velkej problém,vadí mu mřížované schůdky, tak skučí a kňučí, já prosím, lákám, nadzvedávám, vyhrožuju a nakonec ho tam buď někdo "šoupne" a nebo vyhraje autobus!:-D
|
wikyp
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2006 13:55
- Nahlásit
Nic ve zlém, ale maminku pozdravuj. Asi má osobní zkušenosti .
Ale vážně. Novofundland je dost veliký, aby do vlaku vylezl. A nohu si zlomí tak jeden haf ze sta, při jiných akcích než je seskakování z vlaku. Ve štěka na nádraží, určitě tam bude nějaký vlak (vagon), který nikam nejede a můžeš si to vyzkoušet.
Míval jsem 2 NO a bez problémů, jakékoliv cestování milovali.
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2006 17:21 - Změnil/a: rendik
- Nahlásit
Ahoj lidi,tak jsem se dneska konečně odpoledne sebrala, vzala náhubek, psa, pár piškotů a peníze a vyrazili jsme na vlak. Nejdřív nás čekala tříkilometrová procházka do vedlejší vesnice, protože náš zapadákov železnice jaksi minula (hlavně, že nám teď staví pod okny dálnici! ). Kim měl zřejmě pocit, že nám to ujede, celou cestu hrozně táhnul, musela jsem ho pořád napomínat aby šel pomalu. Na nádzaží jsme šli koupit lístek. Ještě jsem tomu chlápkovi dvakrát říkala, že pojedu já a pes a že chceme i zpáteční. Dal mi lístek, že prý je tam všechno. Tak jsme vylezli před budovu a čekali na ten vlak. Vlak tam byl za pár minut, tak Kima posadím a povídám mu, že pojedeme. Začal vrtět ocasem a hrnul se ke vlaku. Úplně v pohodě nastoupil, sedli jsme si hned u dveří, ve vlaku skoro nikdo nebyl, paráda. Pak přišla paní průvodčí kontrolovat jízdenky. Dala jsem jí tu naší a ona že ještě jízdenku pro psa. Říkám, že by na něj měla být tahle. Nebyla. Ten pitomec mi dal normálně jen jízdenku pro jednu osobu bez psa - hlavně, že jsem se ho na to dvakrát ptala!! Že já se debil na tu jízdenku nepodívala a věřila mu! Tak jsem kupovala Kimovi jízdenku ve vlaku, kde je to s davcetikorunovou přirážkou... Po deseti minutách jízdy jsme vystoupili - Kim vystupoval úplně krásně pomalu po schůdkách, neskákal a nezlomil si nohu jak se mamka bála. A za půl hodiny jsme jeli zpátky. Já byla cestou na vlak hrozně nervózní, div se mi neklepaly ruce a Kim se pak tvářil jako že jezdí denně...
p.s: wikyp
Nic ve zlém, ale maminku pozdravuj. Asi má osobní zkušenosti .
Tak mamky osobní zkušenosti bych chtěla vidět, než jsme si pořídili mamuta,tak neměla zkušenosti ani s cestováním se psem v autě, natož pak ve vlaku.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2006 19:02
- Nahlásit
Ja tam taky zezacatku nemeckou dogu vzpirala, ale pak se to naucila. Mozna tam, kam jedes, jede nizkopodlazni pantoraf, tam s nastupem neni problem, ale i kdyby byl, on vzdy nekdo rad pomuze, teda mne se nestalo, ze ne...
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2006 19:45
- Nahlásit
dejavu
Kimouš je takový cestovatel, že se do autobusu hrne div náhubkem napozabíjí všechny okolo, do auta skáče že skoro proletí na sedačky a vlak se mu dneska taky zamlouval ...Jsem fakt ráda, protože on nemá rád když ho někdo zvedá...
|