Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Koupání (plavání) psa
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 06:44
- Nahlásit

Prosím Vás, za jakých teplot (a jak dlouho by měly už trvat) je vhodné začít chodit se psem plavat (teda zatím pes beze mě do přírodních nádrží, (s mladým NO), aby se nenachladil a mělo to pro něj "rehabilitační a léčivý efekt". To je debilní otázka, že?

Eimy
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 07:24
- Nahlásit

Garfield
To těžko říct... Strejdův jezevčík takhle v mrazech jednou vlitnul do potoka a nic mu nebylo, jen měl rampouchy na srsti ) Já sem tohleto moc nikdy neřešila, protože psici se beze mě do vody moc nechce. Jde tam teprve až si myslí, že jí panička uplave , ale to tam pak je schopná skočit od kudkdoliv. TAkže já osobně bych psa pustila do vody, až bych si byla jistá, že určitě uschne... Ale přesný teploty ti asi neřeknu...
Moc sem ti asi nepomohla že?

Tchor
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 08:20
- Nahlásit

Garfield
Strasne zavisi na tom jakou ma pes kondyci a jak je aklimatizovanej. Taky zalezi jakej bude mit pohyb po koupani a kde bude po koupani odpocivat.
Pokud ma pes dobrou kondyci je aklimatizovanej ven a po koupani se nebude nekde valet, ale bude stale v pohybu dokud nebude moct odpocivat ve vytopene mistnosti (minimalne dokud neuschne ) je mozny plavat v podstate celej rok.

Denisa
# Zasláno: 25 Bře 2005 08:59
- Nahlásit

GArfielde a není to ten pes s DKK? Já vím, že s DKK se doporučuje plavání, ale zároveň vím od kamošky, že musí pejsu moc hlídat kvůli prochladnutí, že to má na psa s těžkou DKK negativní dopad, každý malý prochladnutí, asi i kvůli artróze?! No já jen co vím, tak kamoška s ním taky hodně plave, ale až je teplo, teď ho naopak hlídá, aby do té vody neskočil sám. Takže teď to ještě neriskuje.

Zdenka
# Zasláno: 6 Dub 2005 20:53
- Nahlásit

Garfield
Mám kříženou jezevčici, která spadla do vody ve čtyřech měsících a od té doby (11 let) tam chodí celoročně, až ji někdy musím vyhánět. Teď mám navíc skoro půlroční retrievku, u které jsem se snažila dodržet půlroční nekoupací lhůtu, ale stejně se nedobrovolně vykoupala při -10°C. Měla na sobě rampouchy, ale přežila bez nějakých následků. Akorát jsem se ji snažila udržet v pohybu, aby neprochladla. Takže si myslím, že pokud je štěnisko v dobrý kondici a nebude pak ležet na dlažbě, tak se může koupat bez problémů kdykoli (krom těch mrazů, pokud možno... ) ).

Šárka
# Zasláno: 6 Dub 2005 21:21
- Nahlásit

Můj NO byl nedávno ve vodě jen tam kam dosáhla je nachlazený i když byl potom v pohibu a v teplu. Asi to bude tím, že je domácí a ne venkovní. Ikdyž, mám čivaváka a ten plaval mezi ledem a nic mu nebylo a jindy v teplejším období se nachladí, ale mívá často rímu je prostě oproti ostatním malí
Byli jsem v zimě s labradory a nenachladili se a teď onemocněli některýmu jen(byl méně aktivní) takový ten mrtvý ocas na tři dny.

niniel
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2005 21:28
- Nahlásit

Ja mam takovy vodni zivly, do vody skoci po hlave,potapi se,proste jsou ve vode porad. V zime se snazim je k vode brat co nejmin.

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2005 10:52
- Nahlásit

můj pes je taky takový vodník letos už si byl zaplavat, když bylo minulý víkend takové vedro - uschnul během půl hoďky po cestě pěšo domů a to je dlouhosrsťák Jinak se v zimě taky raději vodě vyhýbáme - pejsa je cvok a klidně by si zaplaval i v tom ledu

tttynka
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2005 22:39
- Nahlásit

tak to nevim jestli se mam nebo spis nemam, ale ten muj magorek do vody proste za nic nevleze. ani pro svuj milovanej klacek. on proste musi zadnimi dosahovat ke brehu, jinak to prej nejde. ) a packou hrabe ve vode jak blazen ve snaze si ten klacek pritahnout. no a nakonec se na to uplne vykasle. nevim proc tak nema rad vodu - ja ho do ni nikdy nehazela )

niniel
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2005 23:56
- Nahlásit

FiSt
Jo, ti mi sli na led v unoru a byli cely nadseny, ze se pod nimi propadal...nechapu. A na labute chodi taky

haha
# Zasláno: 10 Dub 2005 14:29
- Nahlásit

kamarádka má čs. vlčáka a ten se koupe i v mrazu , ale já svý psy do vody pouštím až když bych tam vlezla sama dřív ne, mám strach aby nenastydli , strejdovi takhle hupnul do vody pejsek v lednu a dostal pěknej zápal plic,náš ovčák by tam teď nešel ale ten druhej kříženec pitbula a labradora to je cvok ten tam klidně vletí tak ho musím hlídat,

haha
# Zasláno: 10 Dub 2005 14:32
- Nahlásit

taky vám plave pes některej pes pod vodou? nám to dělal kdysi kříženec novofundláka a ovčáka , a tedˇmi to dělá náš labradoropitbul, klidně se potopí a jede pod vodou třeba 3 metry od břehu a strašně rychle,přitom znám čistokrevný labradory který se nepotápí, náš klidně aportuje věci co mu hodím na dno když tam vidí

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2005 14:49
- Nahlásit

Příbuzné labrador si taky klidně pro aport sjede až ke dnu. Nechtěla jsem tomu věřit

Evik
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2005 13:42
- Nahlásit

haha

můj choďák lovil v létě v rybníce žáby a taky se za nima potápěl... Doma se baví tím, že do kýble s vodou,která stéká z okapu, pouští svoje hračky, a pak tam pro ně strká hlavu až na dno

Anonymní
# Zasláno: 11 Dub 2005 14:09
- Nahlásit

taky se připojím můj labrador se též potápí, nejraději pro kameny. Na jedné z naší dovolené u vody se nudil, tak z rybníka nám udělal pískovou pláž. Všechny kameny hezky vyskládal na kopici. Někteří lidé mi říkají, že bude mít problémy s ušima, ale dělá to už pět let a zatím problém nemá.

Anonymní
# Zasláno: 13 Dub 2005 11:42
- Nahlásit

Máme nemeckého špica veľkého a ten sa veľmi rád kúpe , ale v rieke. Sprchovanie a vôbec kúpeľňu zďaleka obchádza a bojí sa jej.

Evik
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2005 11:54
- Nahlásit

Anonymní

nechcete sem vložit fotečku svého špice? Těch opravdu velkých už se v chovu něm.špiců teď nějak moc nevidí.....jsem zvědavá. jakou má barvu?

Anonymní
# Zasláno: 13 Dub 2005 21:15
- Nahlásit

Biely, s bledožltými fľakmi na chrbáte. Mám ho v albume, ale je to cez mobil a nie je to kvalitné. Okrem toho neviem ako na to.

Anonymní
# Zasláno: 13 Dub 2005 21:45
- Nahlásit

Evik
Podarilo sa mi nahodiť 2 fotky. je v galérii pod menom Bonifác.

Evik
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2005 07:59
- Nahlásit

anonymní

tak jsem koukla na fotečky, zobrazuje se sice jen jedna, ale to nevadí, pejsa tam vidět je - je pěkný.

Belial
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2005 10:02
- Nahlásit

My jsme z plavání naši malé labradoří fenky byli pěkně vykulení. Chodím s ní do řeky, která má teď jak taje sníh silný proud. Vždycky si hrála na kraji, ale jednou plavala až do prostředka, do hloubky . Na přivolání se za mnou dostala takovou rychlostí, že jsem nechápal. Spokojenost

Elza
# Zasláno: 30 Čen 2005 16:32
- Nahlásit

Potrebovala bych radu, mam bernskyho salasnickyho psa, miluje vodu, koupe se i v zime v ledu, ale ma problem neumi plavat, nekolikrat jsme ho museli zachranovat, bojim se aby se mi neutopil. Nevite jak psa naucit plavat? Diky moc!

Terri
Člen
# Zasláno: 30 Čen 2005 16:45
- Nahlásit

Elza
Příště stejný dotaz jen do přiléhavého fóra - myslím že zde je to narozdíl od ostatních adekvátní. Ostatní Ti smáznu, ju?

Elza
# Zasláno: 30 Čen 2005 16:47
- Nahlásit

ok

Anonymní
# Zasláno: 1 Čec 2005 08:29
- Nahlásit

Já mám NO a koupe se pořád ale přes zimu kdy je sníh a hodně zima ho do vody raději nepouštím.co takhle v zimě běhat a v létě plavat,oboje je pro psy výhodný sport.

Coral
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2005 13:47
- Nahlásit

Moje argentinska doga je totalni vodni uchyl, kvuli silne dysplazce jsem mu poridila decku aby mu v zime kycle nenastydly a on mi i v ni vletel do reky (-10 stupnu). Nikdy mu nastesti nic nebylo...

pigie
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2005 23:53
- Nahlásit

Rada by som sa spytala, kolko metrov, kilometrov by mal pes denne zaplavat, aby mu to fixovalo tie DBK 4/4 klby. Pes by vo vode sa aj utopil , skor ako by mal vyjst sam na breh Kedze mam ale davkovat pohyb, pytam sa, lebo fakt neviem. Teraz mu davam tak 15-25 minut plavania denne (resp. min. 4x za tyzden).

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2005 07:23
- Nahlásit

pigie

rozhodně ať neplave kilometry Já bych to nechala na psovi - ty máš fundlanda (že?) a ti jsou známí svým více než kladným vztahem k vodě, takže pokud je teplo, nehrozí, že by pes prostydl, tak bych ho nechala dokud ho to baví anebo tak jak píšeš tu slabou půl hodinku

pigie
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2005 08:44
- Nahlásit

Evik

Dik, ja som si aj myslela, ze to mu staci (lebo on by plaval kludne aj 3 hodiny, pricom chodit by tak dlho ani nahodou nevydrzal). Ta necela polhodina staci asi tak na kilometer. To si myslim, ze by mu malo stacit. Neviem, ako to budem robit v zime, lebo minulu zimu ako polrocny plaval aj v -15C. Teraz vsak neviem. Asi bude zalezat od toho, ako mi bude doma vstavat z dlazky...

fromeli
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2005 09:39
- Nahlásit

No naše jezevčíková je asi křížená s kachnou, bohužel nemůžeme projít kolem Botiče aniž by smočila kožich a to i v mrazech, zatím z toho nikdy nenastydla. Pravda v zimě se jen smočí a letí ven, ale v ostatních obdobích se tam rochní neustále.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání