Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / cvičák pro štěňata
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
dorota99
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 16:09
- Nahlásit

Ahoj, mám 3měsíční štěně ND a hledám nějaký cvičák. Nabídka je velká, ale ráda bych nějaké doporučení. Má někdo zkušenosti? Jsem z Prahy, tak poraďte Díky

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 18:36
- Nahlásit

Cvičák Ti určitě poradí Pražáci, ale co je za plemeno ND?

sarax
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 20:38
- Nahlásit

dorota99
zaky nevím co je ND...
a my chodíme na hafbezobav...
http://www.hafbezobav.cz/vycvik.php
a jsme vcelku spokojený..chodíme tam už od 2 měsíců,podmínkou jsou 2 očkování,cena je 50 kč za hodinu a půl..hodinku se cvičí a pak je socializační prochajda kde se pesové vyblbnou

Joker
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 00:13
- Nahlásit

ND je německá doga...

Frog
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 08:27
- Nahlásit

dorota99
Ahóóój já mám taky doginu a můžu ti poradit cvičák v Řepčicích (nebo tak nějak) Tam je to prý samá doga Co máš za barvu a od koho jí máš?

Frog
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 08:29
- Nahlásit

dorota99
www.zkorepcice.cz .

monika
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 09:57
- Nahlásit

Joker
hurá další dogina. Já mám dogy dvě. Od koho máš prcka? A jakou barvu?

Joker
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 10:58
- Nahlásit

monika
Já mám malinoisky, ne dogu

monika
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 11:40
- Nahlásit

Joker
jejda, to mi ulítlo, sorry.

takže oprava
dorota99
hurá další dogina. Já mám dogy dvě. Od koho máš prcka? A jakou barvu?

Kalliope
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2006 12:12
- Nahlásit

monika
se stane, ne....

Tami
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2006 23:18
- Nahlásit

Tak jsem dnes byla s naší malou podruhé na cvičáku - poprvé jsme jen okukovali a bylo vše v pohodě, byli tam jen dva velcí psi, nijak se nebála.
Dnes to sice bylo pro štěňata, ale bohužel každé to štěně bylo asi 10 x větší než naše Baruška /jezevčík má 4 kila a 6 měsíců/ a když se k ní radostně přihnali a téměř ji zavalili, začala se děsně moc bát, seděla v koutečku a snažila se utéct.
Asi po půl hodině začala se mnou spolupracovat ale jak se nějaký pejsek přihnal, zase do kouta.
Přitom jsem každého přidržela, aby se mohli očuchat, nikdo ji neubližoval.
Doteď strach z velkých psů neměla - možná proto že jich tam bylo hodně?
prosím o radu - když tam přijdeme příště mám ji nechat dívat a nenutit jí k ničemu, nebo seznamovat?
Určitě bych tam s ní chtěla chodit, výcvik a později lovecké zkoušky bude potřebovat.

bad
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 13:54
- Nahlásit

K nám na cvičák chodí také štěňata. A to různého stáří a velikosti.
Je to psí škola na Přední kopanině.

Tami
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 15:17
- Nahlásit

bad
A kde je prosíííím Přední kopanina???Alespoń kraj

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 17:50
- Nahlásit

Tami
Je to v Praze u Ruzyňského letiště

Tami
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 23:04
- Nahlásit

Škoda, trošku z ruky, tak 100 km

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 23:26
- Nahlásit

bad
no nás na "normální" cvičák nechtěli...prej až kolem 5 měsíců..takže sme vzaly za vděk školkou a po prázdninách snad už půjdeme na velkej

Tami
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 22:02
- Nahlásit

sarax
to je pěkný, že to máte rozdělené na školku a "školu"

sarax
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 22:05
- Nahlásit

Tami
se školkou sem spokojená,jen mám starch z velkýho cvičáku
aby to bylo v klidu a ne o nervy třeba se jí ve škole nebude líbit..a bude chtít zpátky do školky

Tami
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2006 23:24
- Nahlásit

No vždyť některé děti mají také odklad a pěkně si školku užijí
tak to můžete klidně vy také

dorota99
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2006 17:32
- Nahlásit

monika
Já mám modrou fenku, od chovatelů ze Svojetic. Byli jsme se v neděli podívat v Řepčicích a rozhodla jsem se pokuset se vychovat dogu tam. Je to tam moc hezké, paní cvičitelka příjemná a chodí tam i její sourozenci (dogy, ne té cvičitelky).
Bydlíš v Praze?

dorota99
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2006 17:34
- Nahlásit

Frog
Tak jsem byla v Řepčicích a je to tam samá doga. Ajda se tam vyblbla a spala 16 hodin.

monika
Člen
# Zasláno: 5 Čec 2006 23:49
- Nahlásit

dorota99
nejsem z Prahy, jsem ze Severní Moravy - Frýdlant nad Ostravicí. Když klikneš na člena pod jménem, tak tam najdeš naše stránky. Hodně štěstí na cvičáku

Tami
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2006 00:01
- Nahlásit

Tak jsem objevila cvičák kde se opravdu pejskům i cvičitelům věnují, má to nějaký řád a pravidla - na tom prvním cvičáku to byl chaos i když to byli takoví nadšenci, ale každý si tam dělal co chtěl, třeba jen seděl a nechal psy pobíhat.
Takže už jsme na novém cvičáku jednou byli, jsem nadšená.
Jediný zápor...malí pejsci jsou tam jen tři - naše pidijezevčička, jeden jezevčík o malinko větší a jeden takový ratlíček, kterého paní nosí pořád v náručí.
To by mi nevadilo - hrůzu jsem měla jen v okamžiku, kdy 15 velkých pejsků nadšeně vítalo naši Barušku, která pod tou hromadou těl nebyla vidět. ¨
Vím, že to je v pořádku, ani mi nevadí že je celá oslintaná, když si některé to "telátko" vezme její hlavu do tlamičky - bojím se, aby v tom nadšení ji někdo nezalehl a omylem neublížil - má přece jen 4 kila.
Vím že vzít ji do náruče by nebyl ten nejlepší nápad, takže se jen snažím pejsky trochu korigovat, Baru většinou leží, protože po nějakém bujarém olíznutí spadne na zem, nebo se snaží schovat u mé nohy.
S velkými psy nemá problémy, že by se jich bála..nebo tak..ale při vítání máme obě oči navrch hlavy.
Jak to řešíte vy?

Tami
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 11:58
- Nahlásit

a/Tak buď se ptám jak idiot,
b/nebo nikdo z vás nemá pidižvíka, ale velké psy.

Byla bych nerada, kdyby pravda byla za a/
tak já si nějak poradím.

sarax
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2006 12:09
- Nahlásit

Tami
já bych je nechala a pesy korigovala a předpokládám že jsou někde páníčci kteří je ohlídají...mýmu 16 kilovýmu štěnátku už u některejch pejsků říkám"pomalu,malinkej" a ona fakt zbrzdí...a jasně že by byla chyba brát jí do ruky...i když to furt dělá spousta lidí

Tami
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2006 21:59
- Nahlásit

Tak jsme absolvovali cvičák v pohodě, sice se zalíbila jednomu retrívrovi, který ji stále okouzleně pronásledoval, ale jinak dobrý. Jsem s ní moc spokojená, přivolání, lehni, sedni a další povely ji jdou, po lávce chodit nemá problém, tak každý den chvíli na louce pilujeme.

Bohužel dnes přišlo první hárání, sice jsem to čekala poměrně brzo, ale je jí 6 měsíců a týden - tak až tak brzo tedy ne.
Takže máme na nějaký čas utrum - už si to moc nepamatuji, předchozí fenečka byla posledních pět let ze zdravot. důvodů kastrovaná....za jak dlouho budeme moci jít ? Za tři týdny?
Musím si něco zase načíst.

Marilyn
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 15:12
- Nahlásit

Ahojky, mám 5 měsíčního LR a ráda bych s ním chodila později na cvičák. Nevím jestli je to u tohoto plemena nutnost, ale příjde mi, že nenalézám taktiku, jak ho naučit přivolání, sedni, lehni apod. Vím, že je ještě malý, aby uměl všechno, ale alespoň jeden povel by mohl zvládnout. Na jméno občas zareaguje, postaví se do pozoru a čeká co řeknu dál. Já ho přivolám a to už na mě dlabe. Podobně je to s jinými povely. Za dobře vykonané povely ho samozřejmě chválím a dostává i pamplsek. Za měsíc jedeme na psí tábor a nechci, aby tam zvlčel a dokázala jsem ho přivolat.... Mimochodem hledám nejbližší cvičák v okolí Loun. Díky

Frog
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 15:31
- Nahlásit

Marilyn
Co má tvůj pejsek nejraději? Pamlsky, balónky, peška, pískací hračku? Zkus ho to učit na to,co má nejraději. Celé to učení by měla být jedna velká hra. Psa povely musí bavit, jinak se ti na to samozřejmě vyprdne. Zkus začít cvičit prozatím v domácím prostředí, aby ho nic nerozptylovalo a později můžeš přejít i mezi rušivé vlivy...

Marilyn
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 15:44
- Nahlásit

A myslíš, že by už v 5ti měsících měl něco umět? Pořád mám obavy, abych si jednoho dne neřekla, že bylo pozdě. Na hračky není i když si s ním hraju já, to pořád někde čuchá a nebere mě, piškotky to jo, ale taky rozmýšlí. Jinak s chutěma problém nemá...

Frog
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2006 15:54
- Nahlásit

Marilyn
Je lepší, když začneš cvičit pomalu už od štěněte. Jestli je pamlskovej, tak si vem nakrájený párek, sýr, nebo neco jiného hodně voňavého o co bude mít zájem a začni s ním pomalu trénovat. Je to ještě štěňátečko, a proto neztrácej hlavu ještě má plno času se všechno naučit. Jen musíš přijít na to , jak ho zaujmout a pak už je všechno mnohem snažší. Jen trvej na splnění povelu který mu dáš, aby se nenaučil lajdat.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání