| Autor |
Zpráva |
Anu
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 06:41
- Nahlásit
Fakt mám vztek. Včera jsem šla s Anubem do města na kontrolu na veterinu a pak že se podívám po tom zlatém retrívrovi. Bylo to poprvé co byl Anub od té rvačky venku ve městě-jinak jsem sním chodila jen do lesa.Pes v celku v pohodě-nad mé očekávání. Tak dobrý.Najednou za plotem na nás vyskočil nějaký oříšek,strašně dorážel a štěkal. Za normálních okolnotí by Anub na něj jen tak vycenil zuby 2xsem tam přeběhl a šel by. Oba by si vyřikali co si chtěli říct a svět by se točil dál.Jenže Anubis udělal něco naprosto nepochopitelného-normálně jak ten oříšek štěkal a ťapkama do plotu bouchal tak Anubis ho mezerou v plotě chytl za přední ťapkau (dokonce za stejnou jako jeho ten chrt)a vytáhl si nohu zkrz plot!!!! a kousal mu nohu.Byla jsem v šoku-choval se úplně stejně jako ten chrt co ho takhle vzal za nohu. S tím rozdílem že já na psa zařvala a pes pustil. Oříšek odkňučel pryč a já Anubise zmydlila,řvala jsem na něj,jenže jeho pohled byl naprosto nepřítomný,je mu bylo fuk jaký dostané "výprask" byl naprosto spokojený.Jeho pohled připomínal feťáka co si právě dal vytouženou dávku drog a někdo mu řiká,že mu to jako škodí zdraví. Věděl že to přehnal šel pak jen u nohy-aníž by měl povel-ale nešel ostudně jak vždy chodí když něco provede,ale jak hrdina. Aby toho nebylo málo stavila jsem se za přítelem na terasu na pivo v místním parku.Pes si v klidu ležel u nohy a čuměl.Najednou se k nám přiřítil jezevčík-nejen k nám -bylo tam víc psů-před každým psem si lehl na záda,ukázal že nejde ve zlém,že si chce hrát.Křičela jsem na majitele ať si psa vezmou. Jenže majitel samozřejmě přivolání nulové,tak jsem psovi chytla čumák,protože jinak by ho fakt sežral.Každý na nás koukal jakého to máme parchanta psa,naprosto nesocializovaného a vůbec. Měla jsem takovu chuť řvát na celou hospodu,že on takový nebyl,že se takhle zákeřně nikdy nechoval.Fakt jsem z toho smutná.Nechtěla jsem mít ze psa takového parchanta o kterém si šeptají.Mísí se ve mě pocitu vzteku,lítosti,částečně i Anuba chápu,že se chová jak se chová.Už nechce nechat nic náhodě.Když jsem ho rok učila,že psi jsou kamarádi a že kdyby něco tak ho ochráním a on mi věřil,tak se stalo to co se stalo.Ani nevím jak ho trestat. Jestli po zlém a nebo mu domlouvat. Pes mi ležel na noze a já cítila jak mu buší srdíčko jen při samotném pohledu na psa...kdyby měl někdo zkušenost s tím to jak z napadaného psa udělat zas normálního tak budu ráda.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 07:38
- Nahlásit
holka, tohle možná sama nezvládneš, je vidět, že si Anubísek z toho pokoukání od chrtů přinesl pěkné trauma a sám se ho rozhodně nezbaví....možná že by stálo za to domluvit se s Rudou....tohle už mi přijde vážný na to, abys to mohla experimentálně zkoušet řešit sama
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 07:48
- Nahlásit
Evik
tak si mě potěšila. Já prostě nevím jak ho za to "trestat" .nechci mu už dávat košík,protože vím,že zas přiběhne nějaký pes ačkoliv volám na majitele ať si psa vezmou a mého psa držím na obojku.A je sice možné že pes přiběhne jen opravdu s dobrými úmysli,Anub na něj zavrčí -ať už bude mít košík či nebude a začne znova rvačka a Anub pokud bude mít košík to zas odnese s plnou parádou ačkoliv měl košík a byl na vodítku. Ach jo
|
Tinta76
|
# Zasláno: 14 Čen 2006 07:59
- Nahlásit
Anu tu rvačku prostě nesmíš dopustit ... tohle je fakt docela vážný ... bejt tebou, tak se hned spojim s Rudou a vůbec neexperimentuju ...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 08:01
- Nahlásit
Tinta76
já ji nedopouštím,jen předvídám.Teď si dám bacha a k plotu ho nepustím,ale stejně se stane-jako např.včera že přiběhne neposlušný pes k nám a co pak?
|
Tinta76
|
# Zasláno: 14 Čen 2006 08:09
- Nahlásit
Anu, dyk řikám, spoj se s Rudou, ten ti poradí úplně nejlíp ...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 08:14
- Nahlásit
Tinta76
Já u něj byla-v dubnu a nějak se mu moc nechtělo věřit,že takhle malý pes může vůbec napadat a tak trochu se nám smál,že máme problémy s tak malým psem. Vysvětloval nám co dělá a proč dělá a že nikdy nesmíme psa trestat,za to že napadne psa protože on (konkrétně)je napadá neboť se jich bojí. Já tu teorii od něj mám v celku zmáklou jen nevím,jestli platí stále i potom napadení. Tuším co řekne jenže v praxi to prostě vždycky nejde a to že to dokáže on neznamená,že já. Má to diskuzní fórum? Napsala bych mu
|
Tinta76
|
# Zasláno: 14 Čen 2006 08:17 - Změnil/a: Tinta76
- Nahlásit
Jo, má, jukni sem.
|
alaskamana
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 08:21
- Nahlásit
Anu
Cizího dotěrného psa musíš zahnat.Prostě krizovým situacím předcházej,nedopust je.Nic na tom není,pokud má tvůj pes dostatečnou poslušnost.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 08:24
- Nahlásit
alaskamana
o poslušnost nejde,je stále na vodítku,netroufnu si ho pustit na volno. No holt budem muset zase pilovat výcvik a přehlížet lidi co námi pohrdaj jakého máme asociála...
|
alaskamana
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 08:33
- Nahlásit
Anu
na lidi se vybodni.Jestliže nechceš, aby se tvůj pes kontaktoval s jiným,máš k tomu nejspíš důvod.
Jinak jsem neměla na mysli klasickou poslušnost,ale spíš takový zdravý respekt z pána.On nemuí být odvázanaj z každého psa,ale musí respektovat především tebe.Těžko se to po netu vysvěltuje.
Domluva na psy neplatí,nežádoucí chování mu musíš striktně zakázat,samo,že zákaz musí být adekvátní síle prohřešku,aby to pes chápal.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 08:40
- Nahlásit
alaskamana
Lhala bych kdybch řikala,že nikdy neměl chuť za plotem někoho čapnou,ale já znám kdy je jaký pes a psa přivolám ho k noze a to i když lehce "vibruje" tak jde u nohy a nevšímá si ho protože ví že nesmí.A když už se stalo,že jsme ho nepřivovala tak jak řikám, běžel kolem plotu,protože neumí štěkat tak jen otevřel hubu a z bezpečné vzdálonosti si to vyřikali a byl klid.Ale todle co předvedl to je síla,prostě to není normální psí chování. Když jsme si ho přivedla tak taky napadal všechno.Pak už jen psy a velké feny,pak už jen psy a feny vůbec ,pak už jen velké psi a malé už ne no a tak před měsícem už byl v celku úplně v klidu a pokud na něj vyloženě pes nevyjel tak nic nedělal ani psovi ani fené různé velikosti č stáří....tak budem muset začít od začátku,jenže já už ani nevím jak.Já se už taky chovám jak histerka jako důchodkyně co má pudlíka a bojí se každoho psa co má 4nohy a on to cítí,že se bojím...
|
popoluska
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 08:42
- Nahlásit
Anu
Já prostě nevím jak ho za to "trestat" .nechci mu už dávat košík,protože vím,že zas přiběhne nějaký pes ačkoliv volám na majitele ať si psa vezmou a mého psa držím na obojku.A je sice možné že pes přiběhne jen opravdu s dobrými úmysli,Anub na něj zavrčí -ať už bude mít košík či nebude a začne znova rvačka a Anub pokud bude mít košík to zas odnese s plnou parádou ačkoliv měl košík a byl na vodítku
Ja by som mu asi kosik nechala. Nemyslim, ze bude lepsie ked teraz Anub na oplatku (lebo mu bolo ukrivdene) ublizi dalsiemu psovi. Ked ma pes kosik, mas o jednu starost menej a to napr. aj o taku, ze nebudes musiet niekomu platit za osetrenie psa, ked bude pes v nervoch a ty ho odtrhnes neriskujes, ze ta zbytocne pokuse a pod. Ostatne je myslim na tebe. Svojho psa musis prestat lutovat, ze mu bolo ublizene a vratit sa do pritomnosti. Psa pri stretnuti s inym psom (pripadne ked za nim nejaky pribehne s normalnymi umyslami - vid jazvecik) si myslim, ze je lepsie psa nedrzat za obojok, ale pekne uvolnit voditko a kludnym hlasom sa Anubovi prihovarat "pohoda, nic sa nedeje, on ta prisiel len pozriet". Ak by mal Anub chut vystartovat po tom psovi, tak by som cukla, posadila k nohe a keby pokracoval tak este doraznejsie. Ak by stretnutie ustal v pohode, pochvalila by som ho asi takto "no vidis nechcu ta vsetci zozrat". Pripadne nevidim problem v tom odstrcit jazvecika a poslat ho kade lahsie.
V zasade by si sa podla mna mala vyhybat len vaznym "bitkarom" na ostatnych psov by si mal opat zvyknut a pochopit, ze ked zostane v klude on, zostanu aj oni. NO a samozrejme ze by sa nemalo stat, aby ho znovu niekto napadol ale tomu musis zabranit ty. Ked budes presvedcena ze zvladnes psa obranit pred akoukolvek ozrutou, tak to bude fajn. Pred casom sa stalo, ze si jeden dedko branil svojho psa pred pitbulom, pitbul mu dokusal absolutne ruky, ale podarilo sa mu ho odohnat. A dedko bol rad a hrdy na seba, ze jeho psovi sa nic nestalo. To zvladnes nie???
že přiběhne neposlušný pes k nám a co pak?
neposlusny neznamena agresivny... a ak znamena, tak vtedy treba svojho psa branit, ak je len neposlusny tvoj pes by to mal ustat...
Hlavne pohoda a ziaden stres
|
Tinta76
|
# Zasláno: 14 Čen 2006 08:43
- Nahlásit
Anu
Já se už taky chovám jak histerka jako důchodkyně co má pudlíka a bojí se každoho psa co má 4nohy a on to cítí,že se bojím...
tak na tomhle budeš muset zapracovat a přesvědčit ho, že máš na to ho ochránit ... bohužel po zkušenosti s těma chrtama ti nevěří ...
|
Tinta76
|
# Zasláno: 14 Čen 2006 08:44
- Nahlásit
popoluska
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 08:46
- Nahlásit
popoluska
no máš pravdu,bude chodit s košíkem.Já ho nelituji,jen se snažím pochopit,prostě všechno od začátku.Jinak já ho držela na obojku protože mi seděl u nohy a mi seděli u piva-né jako na procházce na vodítku že jsem ho chytla ....
|
popoluska
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 08:52
- Nahlásit
Anu
hlavne naozaj klud a pohoda, a klud a pohoda, a klud a pohoda...
a pes sa skludni tiez
Prajem vela zdaru
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 09:03
- Nahlásit
popoluska
kdyby to šlo tak snadno.Budem pilovat a pilovat a pilovat a podávat zprávy.V pátek jedeme za psi tak doufám,že to všichni přežijem,rozhodně ho nehodlám izolovat
|
alaskamana
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 09:30
- Nahlásit
Anu
ještě bych chtěla k tomu pokřikování na majitele neposlušných psů - to není dobrý způsob tvé reakce,v očích tvého psa to může být naopak povzbuzující výzva,že o něco jde,může mít snahu se přidat.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 09:53
- Nahlásit
Anu
Anu já si fakt myslím, že by Ruda mohl pomoci Anubovi ale i Tobě...ne s tím, jak máš co dělat, jak trestat apod....ale prostě jako "jednorázovou " (či na několikrát - to musí posoudit Ruda) akci na srovnání psychiky. Oba teď potřebujete uklidnit nervy....Ruda pomůže hlavně Anubovi a Ty se srovnáš přitom taky neboj...
Hele, mně Ruda pomohl nejen srovnat po té psychické stránce našeho Griffču, ale víceméně i mého přítele
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 09:55
- Nahlásit
alaskamana
jenže já jsem fakt poučená,že je majitel hodně daleko ode mě-nepokřikuji na psa co vidím že jde s pánem 10metrů předemnou.Občas se člověk zakecá a ani neví,že jeho pes letí k mému.Pokud vidím,že to je fena tak nic neřikám a když pes-velký tak zavolám. Já fakt nemám sil ubránit psa ve rvačce-myslela jsem si že ano ale nemám.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 12:08
- Nahlásit
Anu- byla jsem v podobné situaci, ale mám většího psa......v tu dobu byl štěndo-puberták..dalo mi chvíli zabrat zapracovat hlavně na sobě, aby pes viděl-že se nic neděje,když k nám nějaký pesan jde. Hodně mi pomohl cvičák a lidi co mají své psy "zmáknutý" a modelové situace. To bylo spíš pro mě,než pro psa,ale já se naučila jak v takových případech na svého hafa musím, jakého psa přežije v klidu,jakej se mu prostě líbit nebude a následná má reakce. Jelikož je to větší haf, náhubek mezi hafany nosí,nechci aby nějakému ublížil, přesto se starám,aby nebylo ublíženo jemu. U nás je každej haf "mimi"-jako malej-at už je nebo ne.......slyší na to a a ví, že tady mu nebezpečí hrozit nemá, i když neříkám,že to vždy ustojí. Je to na delší trat.....Ale když to ustojí ,pak na mě kouká s pohledem-já byl hodnej...pochval mě.........a tak chválím,když hodnej je,ale pěkně "vrčím",když není......
|
moll
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 12:18
- Nahlásit
já bych anuba k plotu vodila, držela ho mimo dosah vořecha a vysvětlovala mu (maximálně škubnutím za vodítko), že nesmí napadat a že pejsan mu taky neublíží. za párkrát to určo zvládne a nebude kousat. bližší kamarádství se psama asi bude potíž i vzhledem k jeho základní povaze samuraje. což neznamená, že nemůže spokojeně žít se svými pány a pohybovat se na veřejnosti
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 12:26
- Nahlásit
jo já souhlasím s moll.....náhodou plot a pes za ním je skvělá "učebna"
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 12:30
- Nahlásit
moll
tak samuraj mu ještě nikdo neřekl.Včera sice před ním baba utíkala,že to afričan co loví lvi -10kilové zvíře,ale samuraj je naprosto výstižné.Neodpustím mu nic dostane na hubu košík a pude,jen jsem chtěla slyšet jestli už někdo něco takového "napravil".
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 12:33
- Nahlásit
moll
Hele já se jen zeptám,nebyl náhodu samuraj hodný ale velmi schopný obránce svého císařského pána? Já že by jinak to slovo zas tak výstižné nebylo spíše "Klatička drtikol"
|
moll
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 12:41
- Nahlásit
Anu
no - já myslím, že samurajové sice byli 100000% oddáni svému pánu, ale zachovávali si svou kulturu, morálku a úroveň a nenechávali si do toho od nikoho moc kecat. myslím, že takoví jsou i původem japonští psi.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 12:46 - Změnil/a: Anu
- Nahlásit
moll
aha ale já nemám japonskýho psa,ale to je jedno -ta povaha je výstižná,ono je jedno jestlo tom je křovák nebo japonec -pravda japonec je na to s technikou trochu lépe než křovák v africe ale pro nás to jsou stejný exoti a tudíž stejní psi
|
moll
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 12:49
- Nahlásit
Anu
tak se omlouvám - japonci jsou asi dál vkultivaci osobnosti, ale v konečném důsledku je to jedno - jsou to nezávislé osobnosti, které ti dovolují se o ně starat
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 12:51
- Nahlásit
moll
i když přeci jenom u těch japonců-ty japonci je měli na obranu a i když jsou stejně nezávislí,celý život se učili žít s lidmi.ten basenji není závislí na ničem a nebyl učený k ničemu,jen tak prostě žít....ale rozumím co tím chceš říct
|