| Autor |
Zpráva |
Verca
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 09:50 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
Ahojky, několikrát (snad tisíckrát) se tu řešilo, co dělat, když pes po odchodu pána vyje, štěká atp.
Jenže naší fence (8 měs. boloňský psík) se snad poněkolikáte změnil režim (jestli se to tak dá nazvat). Nejdřív to bylo super, pejsa si zvykla, že musí být 8 hodin doma a nikdy nevyla, netesknila. Já mám pořád ranní a přítelovi se střídaly ranní a noční směny, takže v pohodě. Jenže teď má přítel kolotoč (už asi druhý měsíc)a jednou s ní je doma celý den (to spíš) anebo aspoň část dne a vyjímečně je doma zase těch 8 hodin. No a tím si zvykla být pořád s někým a když má být sama doma, tak strašně vřeští (nemyslím si, že vřeští po našem odchodu dlouho). Takže v noci, když jdeme s přítelem někam se bavit (doteď to bylo v pohodě a většinou jsme brali i psa s sebou, ale když jsme šli třeba do restaurace, kde psi nemůžou, tak jsme jí nechávali doma), tak jdu se stáhnutým žaludkem, co se bude dít. Zatím si nikdo nestěžoval, ale ten náš velký barák je celkem anonymní.
Všimli jsme si toho vytí nedávno¨a přisuzovali jsme to hárání, protože během toho byla dost smutná a bez nálady, jenže už pár dnů nehárá a stejně jsem jí dnes slyšela z 6.patra výt až ven.
Chci se zeptat, jak byste toto řešili? Učit jí znovu samotě anebo čekat, až si na ten režim zvykne?Jak to třeba probíhalo u vás, když se vám stalo něco podobnýho s prací? Budu ráda za každou radu. Díky.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 10:33
- Nahlásit
Ahoj Verunko,
ty opico, ani nenapíšeš...
Tak to teda dost dobře nevím, co bych ti za fígl na Phoebe poradila, protože je to asi těžký, u nás se nic takovýho nestalo a doufám, že ani nestane. Ale asi je to pro ni těžký, když si určitou dobu zvykla, že tam s ní někdo pořád je a najednou musela zase zůstat sama. Tak bych to asi dělala tak, jako se to dělá s mrňaty. Budeš dělat, jakože jdeš pryč, normálně zamkneš a zkusíš být tak 5 min pryč a postupně to prodlužovat, aby prďola pochopila, že se nic neděje, že se vrátíte...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 11:00
- Nahlásit
No,my to máme podobně.Když jdu ráno do práce,tak je v pohodě.Ví,že bude doma sama a dostane nějakou dobrůtku,takže si už sama sedne a čeká.Ale když se vrátím já nebo přítel z práce,a pak chceme znovu odejít,tak se jí to už nelíbí a štěká.Taky si myslím,že to netrvá dlouho,ale rve to uši i srdce.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 11:06
- Nahlásit
U nás to dřív bylo taky horší, Michelle byla zvyklá, že přes den byla sama a večír sme byli s ní. No ale pak muž změnil práci a máme nepravidlený režim, někdy není doma sama vůbec, někdy hodinu, někdy odpoledne a docela se to upravilo a teď jí to nedělá problém. Je to o zvyku a trpělivosti.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 11:10
- Nahlásit
Tak to Tess je sama 10 hodin (ve všední dny) a je opravdu pohodová. Ráno, když odcházíme, si sama vleze na pelíšek a už jenom čeká, kdy zavřem a ona bude moct pokračovat ve spánku. Ale když chceme odejít večer, tak se cpe ke dveřím, většinou po krátké domluvě pochopí, že prostě tentokrát nejde a smíří se s tím. Naštěstí nevyvádí...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 12:01
- Nahlásit
Syska
stydím se, promiň! Určitě napíšu mailík.
fromeli
a nechali jste to být tak anebo jí to nějak "učili", aby nevyváděla?
Právě že mi připadá, že má v hlavě zmatek, takže jestli by se to náhodou neminulo účinkem, když jí budu zvykat na samotu. Teď jsem to už udělala tak,že když je celý týden s ní někdo doma, tak třeba odpoledne jí netahám všude s sebou, jak dřív, když byla těch 8 hodin sama a taky o víkendu, když si jdu něco vyřídit, tak taky zůstává doma. Když bývala 8 h.sama, tak jsem se jí to snažila vynahradit a teď to řeším takhle. No nevím, jestli je to ale dobře.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2006 12:27
- Nahlásit
Verca
já každý odchod povídám - hezky hlídej, hned přijdu a klidně odcházím, maximálně pohladím po makovici.
Nijak zvlášť jsem to neřešila. Ona Michelle zase tak nijak zvlášť neřvala, spíš jen při příchodu nebo příjezdu auta začala poblafávat, což normálně při návratu z práce nedělá. Teď neví dne ani hodiny a je to asi tak lepší.
|