Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Jak dlouhe vychazky?
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 23 Bře 2005 10:38
- Nahlásit

Jak dlouhe vychazky muzou byt pro ctyrmesicni stene obriho plemene? Aby neublizily hlavne na klouby. A taky, zda je nutne setrit ho , ze by nemel chodit stale po schodech? Do ted jsme ho nosili po schodech, aby nemel nadmerny pohyb, ale uz ma 22Kg, tudiz uz toho maleho drobecka neunesu

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2005 17:42
- Nahlásit

Vycházky bych řešil tak dlouhé, dokud se pes neunaví. žádný zatěžující trénink, jako např. běh u kola nebo do stohu..jen procházky a jeho přirozený pohyb...doporučuji oplocený objekt/ cvičák/ a chodit s ním po place určitě to na něm samo poznáte..

Anonymní
# Zasláno: 23 Bře 2005 17:48
- Nahlásit

Záleží,kolik těch schodů je.Obecně platí,že do schodů může,ze schodů noste dokud bude stačit síla.

Belial
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2005 10:28
- Nahlásit

Já chodím s naší labradorkou (7 měsíců) běhat (od 5 a 1/2 měsíců), cca. 10 - 20km asi 3x týdně. Vyhýbám se zpevněným cestám (rada veterináře). Ze začátku jsem jí nepřetěžoval a začínali jsme asi na 3km (běh). Do schodů ani ze schodů nechodí vůbec. Zatím se jí to líbí - doufám, že to není přetvářka. Taky doufám, že ji tím nějak nepoškozuju. Veterinář mně ale informoval, že zatěžovat pozvolna ať není vyloženě utahaná (to se nestává) a jen jí to prospěje.

Suzi
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2005 13:51
- Nahlásit

Belial, nevim, nevim, na tak mladeho psa a navic plemene, co miva casto problemy s DKK se mi ta zatez zda velka. Ja sama mela drive retrivra a podobnou zatezi v dobe, kdy fena jeste nebyla hotova, jsem ji klouby totalne zpackala. Takze bych si na to davala pozor. S behanim u kola u takoveho plemene bych rozhodne zacala nejdriv az po roce, driv ne. Na tohle opravdu pomalu, neni kam spechat.
Parametr "prochazky tak dlouhe, dokud se pes neunavi" taky neni moc spolehlivy, protoze ja osobne vlastnim psy, kteri se unavit daji jen tezko a pokud bude kolem nejaka sranda, budou behat do padnuti a ohled na svoje zdravi pri tom nejspis urcite neberou.
Takze u obriho plemene bych doporucila urcite pockat minimalne do toho roku, ne-li dyl s nejakou vetsi zatezi. A s kolem bych pockala jeste dyl. S tema schodama a 22kg drobeckem je to tezke, co se da delat, kdyz ho clovek neunese, tak si to hold vyslapat bude muset, ale jen co je nutne. Hlavne krmit dobrym zradlem, neni na skodu pridavat nejakou vyzivu na klouby (ja mam dobre zkusenosti s Chassotonem) - mozna, ze u obrcih plemen je to i nutne. Rostou strasne rychle. Ale s tim vam uz urcite poradi veterinar, nebo jeste lip chovatel.

Břetislava
# Zasláno: 14 Dub 2005 22:10
- Nahlásit

Máme 9ti měsíčního labrouše. Bydlíme v 3 patrovém paneláku ve 3. patře (takže bez výtahu). Asi do 20 kg jsme ho nosili. Pak už to byla pěkná makačka. Veterinář říkal, že chůze do i ze schodů nevadí, ale musí chodit POMALU (hlavně ze schodů). Taky mi říkal, že DKK je hlavně vrozená a pokud by k ní měl předpoklady, tak se to stejně časem projeví, ať děláš co děláš. Ono toho psa stejně neuhlídáš. Třeba včera jsme byli na procházce a on se rozhodl přeskočit příkop - skočil zhora dolů, měl dost velký dopad na nohy .. ale jak jsem to mohla vědět, že to udělá, když ho to nikdy nenapadlo

Belial
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2005 06:23
- Nahlásit

Suzi: Na DKK má i náš veterinář podobný názor jako doktor od Břetislavy - tada, že je spíš vrozená a pokud k tomu má pes předpoklady, tak s tím nic nenaděláš. Prý je to tím, že s labradorama se tady roztrhl pytel a jsou připouštění i psi, kteří v žádném případě nejsou vhodní do chovu. Mimo jiné myslím, že běh (lidský) a jízda na kole se nedá srovnat. Když já běžím (nebydlím zrovna na rovině, ale v Beskydech ), tak pes při mně jen kluše. Jednou jsem jí vzal na běžky a to jsem poznal, že je to na ni moc, tak jsme se na to vykašlali. Opravdu, alespoň podle projevu psa, si myslím, že jí to běhání nevadí. Máte někdo ještě jiný názor?

Anonymní
# Zasláno: 15 Dub 2005 16:13
- Nahlásit

Jeste k te dysplazce. Souhlasim s tim, ze je to vrozene a ze pokud k tomu pes predpoklady ma, tak se mu ty problemy stejne casem objevi a ze s tim clovek tezko neco nadela... Ale jde o to, ze muzeme nadelat spoustu hlavne s tim, jak ten cas, nez pes bude mit znatelne problemy, bude dlouhy. Takze nektery pes pro DKK predpoklady ma a zacne se to projevovat az v hodne vysokem veku, kdezto, kdyz se na to odmala ohled nebere, tak ti pes nedopadne na nohy bezmala uz ve 3letech. A to je docela rozdil. Takze bych s tou zatezi u stenat byla opatrna tak ci tak - vzdycky tim clovek jenom ziska. A me bylo doslovne receno, ze jsem tehda u te sve cubiny projevy dysplazky vyrazne podporila prave tou vyssi zatezi v nizkem veku.

Suzi
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2005 16:15
- Nahlásit

Jeste k te dysplazce. Souhlasim s tim, ze je to vrozene a ze pokud k tomu pes predpoklady ma, tak se mu ty problemy stejne casem objevi a ze s tim clovek tezko neco nadela... Ale jde o to, ze muzeme nadelat spoustu hlavne s tim, jak ten cas, nez pes bude mit znatelne problemy, bude dlouhy. Takze nektery pes pro DKK predpoklady ma a zacne se to projevovat az v hodne vysokem veku, kdezto, kdyz se na to odmala ohled nebere, tak ti pes nedopadne na nohy bezmala uz ve 3letech. A to je docela rozdil. Takze bych s tou zatezi u stenat byla opatrna tak ci tak - vzdycky tim clovek jenom ziska. A me bylo doslovne receno, ze jsem tehda u te sve cubiny projevy dysplazky vyrazne podporila prave tou vyssi zatezi v nizkem veku.

Suzi
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2005 16:18
- Nahlásit

Omlouvam se za zmatky, ktere tady vnasim tim, ze jsem omylem svuj prispevek omylem odeslala dvakrat.... ale verim, ze se to urcite prenese pres srdce

Sali
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2005 20:42
- Nahlásit

Belial
Máte někdo ještě jiný názor?
libovolný ničím neomezovaný pohyb při hrách s ostatními psy,regenerační vycházky mimo trénink dospělých máme tak jeden-dva kilometry...
Já to ale vůbec neřeším...ona si to naše štěňata vždycky řeší v klidu sama...

Sali
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2005 20:46
- Nahlásit

Belial
jinak si myslím že to děláš dobře...já bych asi 10 km neuběhla,ale navolno vedle kola jsem venčívala dobrmany od mala...prostě jsem jela za nimi jejich tempem,takový přiměřený okruh podle natrénovanosti...až do 15 km ale to tak v roce....a delší jsem nejezdila,to byl prostě okruh....a jel se v sezoně každý večer...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání