Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / útěk
Autor Zpráva
klara
# Zasláno: 21 Bře 2005 08:45
- Nahlásit

vcera na prochazce v polich jsem mela hafinu na volno, cuchala si novinky a ja sla vepredu. Najednou proti nam vysli v zatacce 3 kluci - pubertaci (byli dost velci), minuli me, hafina byla cca 5 m za mnou. Otocila jsem se, jestli uz je u me a ona misto toho letela cestou pryc pred tema klukama, ocas stazeny. volala jsem na ni, zastavila, ale jak se kluci priblizili, zase letela v panice pryc. nastesti to byl prehledny teren, videla jsem, kam se zene, ale utekla aspon 600m ode me (obehla rybnik), pak jsem ji konecne povelem zastavila a dosla k ni, kluci zustali za nami. Ptala jsem se jich, jestli ji neco neudelali (treba dupli nebo tak), tvrdili, ze nic neudelali, neni to 100% ale docela jim verim, vypadali slusne a ani nemeli srandu z toho, jak mi pes zdrhnul. Nikdy se mi nic podobneho nestalo a mam strach, kdyby se to stalo v neznamem a neprehlednem prostredi, tak psa uz nikdy neuvidim Hafina byla vydesena a nejista,ale jinak OK a zbytek prochazky probehl bez potizi. Jo, obcas se leka velkych veci (treba velikanskeho snehulaka - bala se k nemu jit, ale jen chvilinku, pak se osmelila a snehulaka si i ocuchala nebo velke hromady listi, ktera se objevila z cista jasna) Jak tenhle problem odstranit? Poradte, prosim.

birma
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2005 08:49
- Nahlásit

klara
nejsem odborník, ale podle mě si s ní měla hned jít za těma klukama a poprosit je, aby se chovali tiše, hejbali se pomalu a klidně jí jemně chvíli hladili..... jak tomu předcházet, pokud je lekavá, vážně nevim

stremka
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2005 08:57
- Nahlásit

klara
pravděpodobně byla příliž zaujatá "čtením novinek" a nevnímala okolí a těch kluků se lekla.Chtělo to jak psala Birma pomalu a v klidu ukázat že se nemusí těch kluků bát.Jestli je to štěně musíš jí pomalu a s tvojí podporou ukazovat úklady civilizace.(Popelnice,ruch ulice,bouchnutí dveří u baráku,auta ,kola a další a další).

klara
# Zasláno: 21 Bře 2005 09:00
- Nahlásit

Jenze oni na rozcesti uhnuli jinam a ja cubinu jeste nemela u sebe a pak uz jsem je nechtela nikde nahanet, protoze byli daleko a ja stastna, ze to v podstate dobre dopadlo. Co se tyka toho hlazeni, nenecha se pohladit od cizich a ja to ani nechci, casto se stava, ze se na ni lidi bez varovani vrhaji v touze ji pohladit - to vzdy uhne, ale nikdy neutekla ze strachu. Cestou domu jsme potkaly jeste nekolik lidi (i ve skupine a prosla kolem nich bez voditka zcela bez problemu), proste jsem z toho jelen

birma
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2005 09:03
- Nahlásit

klara
pokud se nechce nechat hladit ze strachu, tak to podle mě dobře neni a měla bys jí to odnaučit, protože pak takovéto problémy můžeš očekávat. Můj pes taky hlazení moc rád nemá, ale on je prostě nemazlicí i doma, tak proč by se měl nechat drbat od cizích... Ale já prostě vim, že u něj to neni strach. Prostě lidi nemusí a nějaký mazlení už vůbec ne, ale neuhýbá se (což už bych za strach pokládala) prostě stojí a na toho člověka kouká, kdy už ho jako přestane trápit....

stremka
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2005 09:07
- Nahlásit

klara
nemusí se nechat hladit ale nesmí jim nedůvěřovat.Musí si zvyknout a ignorovat je.Asi je to nějaká krasavice že zajímá kolemjdoucí,tak se musíš naučit tomu čelit ale nevyvolat v pejskovi pocit nejistoty.Jestli ty máš dopředu strach z toho že se zase na ní někdo bude vrhat tak to pejska pozná a podle toho reaguje.(Aniž by jsi jí něco říkala)

birma
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2005 09:08
- Nahlásit

stremka
tady u nás je zajímá skoro jakejkoli pes a vrhaj se i na mojí obludu šerednou

klara
# Zasláno: 21 Bře 2005 09:25
- Nahlásit

no nevim, ale myslim, ze tak bojacna, jak to vyzniva napsane neni venku je zvedava a rada si k lidem cuchne a pokracuje v ceste, ale je pravda, ze si lidi k ochuchani vybira ovsem pohladit ani prilakat od ciziho se nenecha, co se tyka mazleni s prislusniky rodiny (smecky), tak pohladit se necha, ale ze by o to zvlast stala, to se rict neda. Nejradsi ma, kdyz se muze pritulit, to ji staci a je max. spokojena

Evik
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2005 09:39
- Nahlásit

birma

bydlíš na dobrém místě....mně by bylo milejší, kdyby si toho mýho prdlouše chtěli lidi hladit....u nás je to ale spíš naopak...U nás má dost lidí menší psy a když jdu se psem na volno, už z dálky volají, chyť si to zvíře a berou ty svý mazlíčky mrňavý do náruče....Psa si odvolám, ale stejně když kolem těch lidí procházíme, dívají se mi na psa jak na bůhvíjakou krvelačnou bestii...No řekla bys to do toho mýho cvočka??? On - takovej mazel a kamarád...

birma
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2005 09:42
- Nahlásit

Evik
lidi s malýma psama jsou někdy moc hysterický, ale mám pocit že u nás neni nikdo normální - buď se kvůli nám vrhaj pod auto, jenom aby nešli po stejnym chodníku nebo sou schopný se mi na psa vrhnout třeba uprostřed přechodu a on fakt většinou stojí a kouká na toho člověka jako kterej vůl mě to za sotravuje a ty lidi ještě jásaj nad jeho roztomilym kukučem....

stremka
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2005 09:43
- Nahlásit

birma
no jestli jsi to ty co máš cane corso tak se ani nedivím.Těchto psů chodí po ulicích málo (si myslím)

birma
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2005 09:45
- Nahlásit

stremka
jsem to já... jenže na mě se vrhaj i lidi se slovy " jé já mám doma taky boxera"
Jinak kamarádky,co maj psy kupírovaný tyhle problémy řešit nemusí

nefer
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2005 09:45
- Nahlásit

Eviku, tím si mi připomněla sobotní zážitek. Byla jsem s čubinou na výletě, asi tak 20 psů a jejich páníčků. Hned u aut jsme dostali vynadáno od holky, co si na vodítku vedla staforda. Že prý se nás bojí, ať si tu zvěř pochytáme. Nutno podotknout, že většinu psů měli v té době páníčci u sebe, byť bez vodítka a ten zbytek si jí vůbec nevšímal, ani se k ní nepřiblížil. Stejně na nás holka ječela, jak jsme hrozně nezodpovědní, co když tomu jejímu mazlíkovi něco udělají. Přitom jediný, kdo se vzpínal a chtěl k nám, byl právě ten její "mazlíček". Někteří lidi jsou vážně ... zvláštní

Martina
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2005 09:47
- Nahlásit

Můžu dotaz ještě k tomu strachu. Moje fenka, 7 měsíců, malé plemeno, na většinu psů štěká. Přitom když někdo povolí psovi vodítko, tak stáhne ocas a zdrhá. Včera mi jedna paní, co šla s labradorem a naše na něj samozřejmě zase hrozně štěkala, řekla, že štěká právě proto, že se bojí? Je to pravda?

birma
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2005 09:49
- Nahlásit

Martina
nejspíš ano. Zkus přemluvit někoho s velkým klidným psem, ať ho položí aby se té tvé zdál menší a nech jí aby ho očichala. Snaž se aby se s velkými psy potkávala často a aby s nimi neměla spojenou žádnou negativní zkušenost (nesmí po ní vyjet, ani jí ve hře omylem přišlápnout)

Evik
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2005 12:55
- Nahlásit

birma
mluvíš mi z duše...kámoška přesně takhle odnaučila svého jezevčíka dělat hysterické scény, kdykoli potkali velkého psa..... dneska si jezevec s některými velkými psy dokonce hraje....

Jinak my máme v ulici paní, kterám má taky jezevce - dvě čuby. Jedna je v pohodě a druhá kdykoli vidí velkého psa, je schopná paničce zdrhnout do prčic a ta jí pak pěkně dlouho hledá.....nevím, že si tu čubinu paní nedá preventivně na vodítko..... Od téhle ženské už jsem taky jednou dostala "sodu", že jí "kvůli Akimu" čuba zdrhla......(pes mi šel u nohy a jezevky mu byly ukradené....ale "je velký", tak za všechno mohl on.... )

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání