Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Zdrhá a zdrhá
Autor Zpráva
trango
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 13:23
- Nahlásit

Dobrý den, mám 11 měs štěně berňáka a stále utíká. Nedělá mu problém rozpárat nové pletivo a vytvořenou dírou zdrhnout. Nepomohlo trestání ani když jsem přitvrdil. Přemýšlel jsem o elektrickém ohradníku. Přejde jej to někdy? Bohužel jsem nucen jej zatím přivázat na vodítko a vodící drát, což nepovažuji za ideální řešení. Dokáže někdo poradit jak jej to odnaučit?

Vcelka
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 14:07
- Nahlásit

trango
no jak ho to odnaučit ti neporadim, ale jak zabezpečit plot jo. Náš boxer nám taky rozpáral několikrát pletivo na různých místech a dírama zdrhal. Tak manžel nakoupil kari sítě, nařezal je tak půl metru vysoký a dali jsme je kolem celého plotu, a přivázali drátkama těsně k pletivu. No a od tý doby je klid, protože s timhle už si neporadí. Sice ten náš plot vypadá zvláštně, ale svuj účel to plní dobře.
No a jestli ho to přejde to nevim, protože tuhle jsme se mohli po několika měsících přesvědčit že když tu kari síť někde odendáme, tak on to pletivo znova trhá.

Evulik
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 14:17
- Nahlásit

trango
a už jste uvažovali, proč psi utíkají. Já nevím, ale já mám docela nízký plot a tedˇ, když chovám malé plemeno, tak i rozpadlou podezdívku a ještě se mi nestalo, aby psi utekli.To jsem měla předtím taky boxery - fenku a pak pumříka.Nebude problém v něčem jiném ?

Vcelka
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 14:20 - Změnil/a: Vcelka
- Nahlásit

Evulik
a v čem?

cherry
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 14:23
- Nahlásit

My jsme měli jezevčíka a plot jsme taky pořád látali a vždycky si našel díru, popř. plot na vhodném místě přelezl.
Každý pes je jiný.

Frog
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 14:28
- Nahlásit

Evulik
Co třeba v sousedovic hárající feně?

Fifi
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 14:36
- Nahlásit

trango
A chodite s pejskem i na vychazky kazdy den? nebo je porad jen na zahrade? Reseni vodiciho dratu a voditka - me desi!
To radsi psovi vybudovat kotec, kde v dobe vasi nepritomnosti bude odpocivat a nebude vam rozebirat plot a riskovat ujmu na zdravi pri uteku - a po vasem prichodu - hajdy ven, pejska utahat na vychazkach, vyletech, atd... Takovy psi pubertak toho pohybu potrebuje hodne, aby nedelal skopiciny...

Frog
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 14:42
- Nahlásit

pejska utahat na vychazkach, vyletech, atd...

Přesně!A nejlépe s ostatníma pejskama. Psi se spolu vylítají daleko lépe než když jdete jen spolu.

Evulik
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 15:04
- Nahlásit

Fifi
Tak ty si odpověděla za mě, to jsem měla na mysli.Ano háravá fenka je nebezpečí. Ale asi 8 let žila na proti mé zahradě fenka NO a kupodivu boxírek nereagoval, i když okolo řádili psí pouliční roštˇáci. A přitom věděl co je krytí fenky.

Eda
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2006 16:39
- Nahlásit

trango
tak my máme na jedné části plotu stejné řešení jako Vcelka protože naše LR když byla malá, tak si tak moc chtěla chodit hrát se sousedovic pejskem (jezdil tam jen na víkendy), tak pletivo překousala. teď už má utrum. ale už jí bude rok a půl, tak dostává rozum a ani ji to už neláká. ale minulý rok v létě jsme už vážně byli "na prášky", jak věčně chodila na nevítané návštěvy k sousedům, kteří třeba grilovali nebo měli návštěvu a prostě si užívali víkend. vlítla tam naše hnědá koule a byl slyšet jen řehot, ryk a smích. pak sem tam vlítla já (popř. někdo jiný z rodiny) a začalo rodeo chytání psa. sousedi byli oka, ale mě to štvalo, že a) pes neposlouchal b) dělala si tam u nich na zahradě co chtěla ale jak říkám, naši LR to přešlo, nebylo to klasický utíkání, jen si chtěla pohrát...

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2006 11:32
- Nahlásit

trango
Hlavně je to tom vymezit psovi mantinely chování...u trhání pletiva je to samozřejmě časově náročnější, ne však neproveditelné....aspoň tedy ve většině případů.

Kolie
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2006 14:17
- Nahlásit

Když to není hárající fenka, není to tím, že je tvůj psík v pubertě?
Nebo tím, že nemá jak vybít energii? Možná to jsou lovecké pudy, ale u berňáka to je nepravděpodobné. A jak je to s poslušností?
Nechceš s psíkem jít raději na cvičák?

joli
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2006 19:24
- Nahlásit

Podle mě zdrhání nemá nic společného s poslušností. Pes bud je zdrhač nebo není.........Všechny psy jsem vychovávala stejně a někteří zdrhali při každé příležitosti a někteří nikdy,poslední fenka by nepřekročila hranici pozemku ani kdyby tam nebyl plot !!!

Sousedi mají zdrhače labradora a také to vyřešili kari sítěmi.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2006 20:21
- Nahlásit

joli
Podle mě zase jo.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2006 20:23
- Nahlásit

Mucholabka
Tak nějak! Hurá! Schodli jsme se! Poprvé v životě! Kde jsi? Jedu za Tebou slavit!!!!

No sice dle mne pes může mít určité genetické predispozice, ale třeba rozhryzávání či trhání plotu ho lze odnaučit, jen to chce čas, trpělivost a hlavně vůli a ochotu!

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2006 23:10
- Nahlásit

Trotelchen

Dneska už neslavím, dnes spinkám. Jeden problém tady je-já jsem se neschodla, teď už po žádných schodech nejdu, dole je zapnutý alarm leda že bychom se shodli, to pak jo.

dejavu
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2006 06:42
- Nahlásit

trango
zkus zauvazovat o elektronickem plotu, ja vim, neni to oprimalni reseni, ale nekomu to pomohlo a porad lepsi, nez kdyby psa prejelo auto. http://www.vycvikpsu.cz/uvod_el_obojky_soubory/uvo d_axes_soubory/canifugue.htm

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2006 08:47
- Nahlásit

Mucholabka
ty brdo, to jsem fakt napsal, jo??? se teda stydím, fuj prase jsem!

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2006 08:49
- Nahlásit

dejavu
proč než elektrický plot ne raději zvládnout psa?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2006 19:26
- Nahlásit

Trotelchen
protože to trvá déle a je k tomu zapotřebí hodně energie a trpělivosti, a tou většina českých "kynologů" neoplývá.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2006 19:42
- Nahlásit

Mucholabka
a proč tedy ne rovnou utratit? to je ještě rychlejší a eliminuje to možnost jakýchkoliv dalších problémů s nevyhovaným psem...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2006 19:53
- Nahlásit

a nebo přivázat k útulku...nedávno mě takhle podrazila bývalá kámoška...taky řešení

Evulik
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2006 11:54 - Změnil/a: Evulik
- Nahlásit

Mucholabka
tomu nerozumím, jak podrazila ?

trango
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2006 13:03
- Nahlásit

protože to trvá déle a je k tomu zapotřebí hodně energie a trpělivosti, a tou většina českých "kynologů" neoplývá.

a proč tedy ne rovnou utratit? to je ještě rychlejší a eliminuje to možnost jakýchkoliv dalších problémů s nevyhovaným psem...

Dobrá rada nad zlato že, díky to by me ani ve snu nenapadlo, zdá že jsem narazil na skutečné odborníky.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2006 14:24
- Nahlásit

trango
no rady to jsou fakt nad zlato. Já osobně než elektrický plot, tak radši ty kari sítě. A s poslušností tohle fakt asi nemá nic společnýho prostě jsou psi kteří se drží u baráku a pak jsou psi kteří se rádi podivaji i jinam když páníčci nejsou doma. Já chodila se psem každý den ven, takže pohybu měl dost, ale stejně to pletivo zkoušel rozplést a zdržoval se jen kolem plotů, nikam daleko nezdrhnul.

jindriska
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2006 15:38
- Nahlásit

trango
docela nechápu, že vytáhneš příspěvky myšlené z legrace a třeba na dotazy od Fifi či Kolie, nereaguješ vůbec. To je pak opravdu rada nad zlato.
Proč si nevzít k srdci rady:
pořádně zabezpečit plot
psa, jak psychicky tak fyzicky unavit, aby neměl na lumpárny myšlenky
případně postavit kotec.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2006 21:01
- Nahlásit

Evulik
chodím do jednoho útulku, ona to věděla, párkrát jsme se o tom bavily. Potom se potřebovala bavit psa, tak ho k tomu útulku přivázala-věděla, že nové psy neberou. Na druhý den se mě zeptala, jak se pes má. Nejlepší je, že ho přivázala blbě a on se vyvlíkl.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2006 21:04
- Nahlásit

Trotelchen
a co že ses po takové době ukázal? Bylo mi smutno...fňuk...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání