Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Garfield v nápravném zařízení
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 10:22
- Nahlásit

Na včerejší první hodinu na cvičáku jsem se těšila jak malý děcko.
Šla jsem tam zdravě sebevědomá, jakože mám jistotu že základní povely „Sedni, lehni, k noze, odložení, zůstaň, aport, přivolání, volno a vpřed“ máme jakože zmáklý, že jdu na jistotu. Namluvila jsem si, že mám docela hezkýho, šikovnýho psa a že jen prubnu jeho poslušnost ve štěkající smečce a hned budu vyhozena mezi „velmi pokročilé až téměř geniální“.
Ta realita! Panebože, já se červenala i na prdeli. Celá má rok a půl trvající práce, dřina, krev a pot ztroskotaly na jediné feně ve smečce osmi štěkajících savců. Jediná fena a Garfield náhle neslyšel ani na vlastní jméno.
Hned v úvodu (jak brněnští venčící dobře znají) se představil jako uvrčenej cholerik, kterej si majetnicky přivlastnil fenu a házel rypáky na vše hýbající se okolo do vzdálenosti 300 m. Takže v úvodu seznámení stále jen vrčel, snažíce se nakrýt fenu a já zoufale sledovala razantní zákroky cvičitelky, které mému nitru dělaly nesmírně dobře a cítila jsem obrovský pocit satisfakce, jakože „Tak ty hajizle malej vlkošedej a teď uvidíš, jak se dá čoklovi vyprášit kožich.“
Samotný průběh hodiny vypadal asi tak, že místo chůze u nohy jsem za sebou smykem vláčela psa, který se neustále otáčel po feně, hlavu měl tak vyvrácenou, že se mu dělaly na krční páteři boule, byl přidušenej, přiškrcenej, oči mu lezly z ďůlků, ale přesto neúprosně žárlivě sledoval svou psí manželku a na mě z vysoka kakal.
Něco jako „sedni“ slyšel poprvé v životě a vůbec nechápal, co po něm chci.
Přivolání ať už přímé či „z úkrytu“ bylo rovněž za nula, pes dostal volno, namířil to k feně a tím celé přivolání skončilo. Snad jedině z toho úkrytu usoudil asi po 20 minutách, že se po mě půjde podívat, kdeže to jsem.
Mou osobní chybou bylo, že jsem jej nikdy neučila „ke mně“ s předsednutím, ale vždy jen „k noze“, takže teď jsem tam byla opravdu za ichtyla a úplně jsem se znemožnila, když jsem nebyla s to pochopit čelem vzad s převedením psa. Potřebovala jsem několik hodin názorných ukázek. Jo a taky Garfield v životě neslyšel povel vstaň, což jsem nyní nouzově řešila vytažením trupu psa za ocas )
Jediný moment, kdy neselhal bylo odložení, ale to spíš proto, že už byl fyzicky tak vyřízenej, že se mu nechtělo vstávat či někam odkráčet.
Výsledkem bylo, že pes byl po hodině a půl zcela happy, já sedřená jak kráva, ještě s tou rozbitou nohou, kdy skáču po jedné a nemůžu se na to postavit, jsem vypadala jak lempra lemplovitá. Ruce vytahaný, hlasivky v Azerbajdžánu, umluvená k smrti.
Slečně cvičitelce, když už se na to nemohla dívat, stačilo dvakrát sundat psa sadisticky za slabiny z feny, pak jednou provést psem salto vzduchem vpřed a vzad za škrťak přepnutý na stahování, vytažený za uši a pod hrdlo a pes se z ní mohl, s prominutím posrat, velice rychle pochopil, že tohle není takový kafe jak panička, že tady veškerá sranda končí. Když ho pak cepovala a buzerovala, co se feny týče, tak jsem zálibně stála opodál a srdce mi plesalo blahem a škodolibostí, když jsem viděla jeho překvapený nechápající výraz, kdy dělal přesně to, co dělat měl, poslouchal a neodvážil se ani škaredě podívat. Myslím si, že ani neměl čas uvědomit si, že poprvé v životě doopravdy poslouchá...

PS: Že já ho za tu Agů nezabila hned v úvodu, jak jste mi radili...

sarax
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 10:27
- Nahlásit

Garfield
moooc pjekný...prosím tě nešlo by to natáčet,at se pobavíme víc tím jak seš sedřená jak kráva...zoufalá a pes vyřehtanej

wensday
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 10:36
- Nahlásit

Garfield
Hele, cvičila Mirka, že jo ???? Podle toho co píšeš. Z ní maj přirozenej respekt naprosto všichni psi. Děkuj bohu a kdoví komu, je to nejlepší cvičitelka v K9 Ale bylo to fáááájn, ne ?

Denisa
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 10:38
- Nahlásit

Garfield
v pohodě, já myslím, že to je klasika když přijdeš poprvé na cvikoš poslušnit...! vezmi pana Gafa ve středu, půjdeme G., L., Agů , L.... tak máš možnost cepování i mimo cvikoš...

Garfield
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 10:43
- Nahlásit

wensday
Ano, jmenuje se Mirka a narozdíl od vás se zřejmě nebavila. Vstávaly jí vlasy na hlavě hůrzou, když viděla, jak se tam bezradně plácám jak tříleté dítě za bernardýnem. Ale je hrozně sympatická a ráda bych jí ukázala, že fakt nejsme úplní trotli ani já ani pes...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 10:44
- Nahlásit

Garfield
ráda bych jí ukázala, že fakt nejsme úplní trotli ani já ani pes...
vem ji s sebou na kolo ... tam pochopi skutecnou pravdu ...

Garfield
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 10:44
- Nahlásit

Denisa
...mu ty slabiny utrhnu ze švů...

wami
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 10:46
- Nahlásit

Garfield
Nejsem skodoliba... nejsem...
Taky nejsem vycvikarka, tak jsem na tebe byla strasne jemna, ale ja ti to rikala furt, ze bych mu to zatrhavala...

Ale vazne - tak vidis, jsou na tebe hnusni, na Gafa hnusni, mas, cos chtela... Tak ted vydrzet jeste chvili a z Geryho bude pracovni zampion!

P.S. Taky hlasuju jako Denisa pro mimocvicakovsky trenink ve stredu v Zamilcu!

Mirka2
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 10:57
- Nahlásit

Joj, já se právě taky chystám se svou dvouletou labinou zítra poprvé na cvičák (na K9 do Líšně), tak doufám, že nedopadnem stejně.

fromeli
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 10:58
- Nahlásit

móóóóc pěkný

brut
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 10:59 - Změnil/a: brut
- Nahlásit

Garfield
Já s tebou naprosto soucítím...takhle se na cvičáku cítím já s Brutem od té doby, co tam chodíme ( od října ). Po většinou se chová jako naprostý idiot, který nezná žádný z povelů, neaportuje, protože je lepší obíhat psí kamarády, očuchávat včeličky, přeskakovat překážky a jiné nesmysly ( ve chvíli, kdy ale má splnit nějaký úkol, tak je totálně hluchý a nic "neumí").....Obraty zvádáme jen s vypětím všech mých sil...atd. A to ještě nenávidí prostoje, takže nějaké čekání v řadě, až na nás dojde řada... neexistuje.
Já jsem po hodině a půl cvičáku totálně grogy ( a občas i dost pomlácená) a pesánek se teprve začíná rozhýbávat.....

wensday
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 11:18
- Nahlásit

Mirka2
budete chodit i v sobotu ? Potkáme se ???????

Mirka2
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 11:27
- Nahlásit

Wensday

já vůbec nevím, jak to tam je. Paní Pavlíčková se mě ptala jestli víc vyhovuje středa večer nebo sobota odpoledne. No a protože o víkendu občas jezdíme k rodičům, tak jsem vzala radši středu. Možná až postoupíme do pokročilejších tak budem chodit s váma. A Daisynka už je taky v pokročilých?

wensday
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 11:32
- Nahlásit

Mirka2
My chodíme jen v sobotu, bo já ve všední den nestíhám, teda stihla bych, ale s nevylítanýma holkama je cvičák zabijárna.´, to si nelajznu.
S Anne chodím v sobotu na 9 mezi / asi / pokročilé a s Daisou na 12 mezi štěňata a začátečníky. Jestli Ti Gabča řekla ve 13 nebo ve 14 hodin, tak to je pro nováčky, co jsou tam poprve a pak vás třeba zatřídí do jiné skupiny..... škoda, že nebudete chodit i v sobotu.
Hele a Ty už bydlíš v Líšni ? Nepotkáme se večer na Klajdě na louce u vysílače ? Chodíme tam skoro denně, tak kolem té 7 večer sme tam.......Na louce se vždycky zdržíme, hrajeme si tam s holkama s frisbee a míčky...... CO ????

Hafina
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 11:33
- Nahlásit

Garfield
Buď v klidu. Párkrát to zvopáknete a z Gafa bude nejhodnější a nejposlušnější pejsek. Mě Mirka Ariska z feny sundávala několikrát. No my tam platíme za takovou tu figurku. Jeden pán se na nás vždycky těší. prej to bez nás není ta pravá sranda a když náhodou někdy nepřijdeme, příště říká, že jsme mu moc chyběli. Viděla jsi Ariska. Rok na cvičáku je poznat, ale stejně pořád dělá skopičiny. Proč on by měl 4x za sebou sedat a lehat, když on už přece předvedl, že to umí, a tak se mi vyvalí pod nohy na záda. Když se aportuje, tak celou dobu řve, protože to chce dělat taky atd. Někdy si prostě taky připadám, že jsme tam snad poprvé.

Mirka2
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 12:04
- Nahlásit

Wensday

Přesně tak, říkala v sobotu ve 14 hodin. No to by bylo super se potkat, my bydlíme hned skoro u Klajdovky (tak 5 minut pěšky do lesa) a chodím tam s Bárou taky skoro každý den. Tak se tam zkusíme dneska cíleně potloukat a třeba se potkáme

ola
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 12:52
- Nahlásit

Garfield
Opět musím konstatovat, že jsem se dlouho tak dobře nepobavila...
Při čtení vytažením trupu psa za ocas jsem zařvala smíchy nahlas neb jsem zapomněla, že jsem ještě v práci...

wensday
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 13:17
- Nahlásit

Mirka2
OK, platí

abby
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 13:21
- Nahlásit

Pěknej příspěvekNic si z toho nedělej.My taky doma pilně cvičíme a pak na cvičáku stejně vypadáme,že jsme s tím od minule ani nehli.K9 je dobrá.My chodíme do Lískovce a nemůžu si stěžovat.Vždycky zjistím,že jsem na svého miláčka moc hodná.Minule si ji paní vzala na předváděčku a bylo zle.Hnedka mi bylo jasný,že takhle to nejde.Strach v očích našeho psa byl vidět na první pohled a takhle nadšeně do mojí náruče nemaže ani když je sama doma a já ji příjdu "osvobodit": -)

Mirka2
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 13:26
- Nahlásit

Wensday

jo a nevíš prosím, kudma se tam jde (třeba od restaurace)? Ty myslíš ten vysílač co je vidět v dálce?

wensday
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 13:34
- Nahlásit

Mirka2
Myslíš od hotelu Klajdovka ? Tak dozadu po cestě na takovou louku k vysílači..... on není zase tak v dálce, ne ?????? Jakoby kolem vchodu do hotelu a pak pořád rovně, dojdeš k plotu kolem lomu a podél něj vede cesta nahoru a ta končí na louce.

Hafina
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 13:37
- Nahlásit

abby
Co máš za pejska a kdy chodíte? Taky chodíme do Lískovce.

Mirka2
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 13:44
- Nahlásit

Wensday

Díky, teď už to najdu.

Sylva
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 14:08
- Nahlásit

Garfield
Díky, umíš spravit náladu
Ikdyž, poděkovat bych asi měla spíš tvému pesu, že jo. Taky se přimlouvám za úplnější záznamy celé vaší akce "cvičák" Haf

abby
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 15:12
- Nahlásit

Hafina

My chodíme ve čtvrtek od 19:00.Máme zlatého retrívra.A vy?

Hafina
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 07:27 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit

My chodíme ve čtvrtek od 17 - 18, tak to se o hodinku míjíme

wami
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 10:19
- Nahlásit

Z jineho soudku:

Vcera jsem byla na cvicaku. Zejmena protoze jsem zjistila, ze e splneni zkousky ZPU1 musim mit nejprve ZOPku - tak jsem si rekla: "jj, v pohode, to mame levou zadni, proste to jen tak sfouknem, at muzem jit na tu dalsi..."
Nasvalene natesene zvirato kracelo po mem boku, to jsem teda velkej frajer, podepisu prihlasku a ze si teda zacvicim s ostatnima, at "natrenujem" skupinove cviky.

A ted to zaclo: chuze - pes se vlece ctvrt metru za mnou. Privolani - odmita odejit na volno. Obraty - s dvousekundovym zpozdenim. Misto stekani klape hubou, na odlozeni naopak steka jak pomateny. Pravda - psu si nevsima, ale me vicemene taky ne. Zacinam byt zoufala. Pocasi? (Je dusno...) Nalada? (Nez jsme sem prisli, byl v pohode!)

Po chvili trapeni sedivaka to vzdavam, trochu si "zatancujem" (co se vlece, neutece), mezitim nastoupi na plac jedna z vycvikarek s asi 10 mesicnim stenetem NO. Chvili na ne koukam...

Stendo radostne vrti ocaskem, panicce pri chuzi zbozne kouka do oci, reaguje na pohyb prstem, na myslenku. Seda, leha, vstava, steka, prinasi aport...

Dosla jsem k nazoru, ze mam v podstate genialniho psa. Jen ja jsem kreten, neumim to, jsem debil debil debil a co vlastne na tech zkouskach chci delat. Pozoruju vycvikarku a rikam si, jak jsem proti ni neskonale tupa. Ne, to neni o tom, ze bych byla vecny laik. To je o tom, ze "komu neni shury dano, v apatyce nekoupi".

A vysledek?
Od vcerejska nemluvim se svym psem, je mi ho totiz strasne lito, jakyho blba si poridil za panicku...

Garfield
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 10:23
- Nahlásit

wami
...ne nejsem škodolibá.

brut
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 10:24
- Nahlásit

wami

Garfield
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 10:24
- Nahlásit

wami
PS: Klapání hubou zbožňuju. Občas u toho vydává i takový chraplavý zvuky, že je naprosto jasné, že je to můj pes a nikoho jiného.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání