| Autor |
Zpráva |
Aika
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 19:34
- Nahlásit
Možná budu mít štěňátko Anglického setra ), ale nevím jak bych ho při aportování naučila povel "přines". Prosím nevíte to??
|
kája
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 23:04
- Nahlásit
ahojky, mám belgičáka - a to jsou vášniví aportkáři.
Neříkám jí PŘINES, ale APORT.
Začly jsme hned od miminka, když jsem jí hodila balónek, zavolala jsem u toho apóóóórt, samozřejmě nenosila od začátku, ale když se jí to někdy podařilo, tak byla moooc pochválena´a u toho jsem ještě několikrát zopakovala aport, šikovná holka, aport
A ono to půjde samo, uvidíš
|
MORIE
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 06:36
- Nahlásit
Taky by mě zajímalo, jak to pejska naučit. My máme vyloženě destrukční typ psa - tzn. co jí hodím, s tím se zašije někam dál ode mně a kouše a ničí, dokud to celý nesežere a neroztrhá. O nějakým házení nemůže být ani řeč.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 07:51
- Nahlásit
my se nejdřív s pesinou o hračku přetahovali v rámci hry a pak odhodili a pokřikovali "aport", ona chtěla ve hře pokračovat a tak ji přinesla zpátky, jako odměnu veliká pochvala a zase přetahování
tak jsme to dělali u štěněte, povel pusť, jsem přidala až později
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 09:29
- Nahlásit
www.vycvikpsa.cz - v archívu jsou články, kde je provedení aportu dobře popsáno. Podle toho jsem učila naší fenečku, ale šlo nám to jaksi samo, je vrozený aportér, jen máme problém, že brzo pouští, tak si na to dejte pozor při nácviku, těžko se to odnaučuje.
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 09:54
- Nahlásit
kája
já zas PŘINES říkám, na všechno co zrovna není APORT tedy činka, kdy vyžaduju přesnost předsednutí apod. Všechno ostatní je přines.
MORIE v tvém případě bych to měla přivázané na šňůře a tahala a tahala a tahala...jak píše Zuzka. Ale určitě by do doby, než to pochopí neměl hračku sám pro sebe
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 10:49
- Nahlásit
MORIE
ahoj a poradil ti někdo něco? Já totiž mám s Píďou to samý, hodim zařvu radostně apóóóórt, pes běží, chňapne věc, zašije se pod keř a hryže .....
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 12:47
- Nahlásit
Kalliope
a proto já mám povely dva , "aport" - musí přinést , předsednout a držet, dokud si to nevezmu , není to hra, ale práce a pak "přines" a to je hra , třeba balónek a s tím klidně může kolem mě obíhat a pak mi ho pustit k nohám nebo se s ním jít někam zašít . Aport jako takový, jsem začala učit doma , seděl vedle mě a bral si aport z mé ruky a "drrrž" , pak ho bral ze země a pak začal trénovat venku, na vodítku jsme šli přes aport, sebral a klusali jsme dál a on držel , pak jsme si ho hezky naštelovala , jak má předsednout a chválila a chálila a pak vzala aport a hodila balónek . Pro aport musíte mít dobré přivolání , jinak je možné aport učit na šňůře , pes drží aport v tlamě a ty si ho přitáhneš .
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 08:25
- Nahlásit
mac1
díky za radu, zkusíme to, on není zrovna moc aportovací, což je celkem škoda, protože hodně věcí se dá udělat přes balonek, nebo přes žrádlo, balonek pro psa není odměnou, mo ho to nebaví, dvakrát pro něj dojde, po třetí ho nezajímá a přes žrádlo teď taky začíná polevova, radši oželí piškot, než si z lehu vstát, je to přeci strašná námaha, ale díky.
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 08:31
- Nahlásit
Kalliope
pokud můžu poradit, tak jestli ti pro aport dojde dvakrát dobře tak ho v žádném případě potřetí už neházej, teda pokud to chceš dělat tak, aby to toho psa bavilo. Třeba to zkus znova za chvíli
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 09:07
- Nahlásit
JJ a hračku dávat jen na ten aport, nikdy ne doma ke hraní, aby mu byla vzácná. A nácvik nošení na stopovačce, pak přetahování o hračku jako odměna....
|