Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / plete si to
Autor Zpráva
Hančí
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 17:34
- Nahlásit

Ahojky, mam dotaz roste mi doma 4měsíční křížená fenka je to šikulka, ale plete si povel sedni a lehni. Přesněji když ji dám povel sedni pochvalim ji a ona si pak ještě jako bonus lehne. Asi je to tim že jsem udělala chybu a učila ji povely zasebou tzn. přivolaní sedni a pak někdy ještě lehni a ona je ted chudinka trochu zmatena. Prosím poradte mi jak mam svou chybu napravit.

Pupy
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 18:12
- Nahlásit

Hančí
To já používám lehni a Seď a pak se to neplete. Takto to používám právě kvuli tomu pletení...

Aknah
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 18:24
- Nahlásit

Hančí
ja jsme to psa ucila zhruba takto

nedavam odmenu hned, davam ji v ruznych intervalech treba po 10 sekundach, mekdy i po pul minute, ale kdyz byl malicky tak bylo rozmezi 0-10 a pritom ho nutim, aby porad sedel. dokud nedostane jiny povel, tak plati sedni.

zacni po sedni davat treba volno, pak si ji znova zavolej a dej povel lehni, pred tim nedavej sedni. co nam rikali na cvicaku, davat povel maximalne 2x a pak pejskovi pomoci rukou.

jinak lehni jsem ucila tak, ze jsem prckovi dala pred cumacek dobrutku, pridrzela jsem mu zadek v sedu a ruku s pamlskem dala k zemi a tahla ji dopredu.

Aknah
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 18:25
- Nahlásit

Hančí
a nebo ji zmen povel lehni na neco jineho

evina
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2006 20:42
- Nahlásit

Hančí ovely sedni a lehni se podle mne nepletou.Jen si nebyla dost důsledná a nechávala čubinu si ještě k tomu lehat.Náprava je poměrně snadná...po povelu sedni dávej odměnu po různých intervalech(jak radí Aknah)a zatím po tomto povelu nedávej lehni.Lehni můžeš dávat např.i ze stoje,takže bych to střídala.Především je to ještě ale mimčo,tak bych jí zatím moc nedrilovala ale jen formou hry a nenásilně.

Martina
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2006 20:46
- Nahlásit

Hančí
Taky jsem se na to ptala. Pročti tohle:
http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&topic=1154&forum=1&page=0

MORIE
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2006 19:41
- Nahlásit

Ta moje si to taky pletla, začala jsem místo "Lehni" říkat "Lééééhni" a už je to dobrý. Pochopila to rychle.....

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání