Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Má smysl ještě chodit na cvičák??
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Gája
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 10:16
- Nahlásit

fromeli
Zkusím, víš nechci, aby to vypadalo jako výmluvy, když ji totiž cvičím doma na zahradě, tak stejně k nám oko veřejnosti dohléne, takže "trapasím" pořád, jedinou výhodu mám doma a tou je oplocený pozemek.

Aminka
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 10:22
- Nahlásit

Já cvičila maliňáka na škvarky. Měli jsme pěknou chůzi u nohy, já ji plivala škvarky do tlamy a ona na mě předpisově koukala.
Bylo to móc pěkný. A sedni, lehni, vstaň za ten škvarek bylo hodně rychlé a přesné. Akorát jsem byla trošičku mastná.

Gája
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 10:27 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit

Aminka
Jé škvarky milujeme všichni, zvlášť, když jsou čerstvé a teplé a k tomu čerstvý chlebík (no mňam). Míváme je jen občas, když potřebuji sádýlko.
Aby to neznělo, že mám vybíravého psa, to vůbec ne, cokoliv od masa sežere, párky, buřty, klobásy, stehýnka, řízečky, čabajky, šunčičku, lovečák....atd. Tak kdybych opravdu chtěla, tak vím, co jí šmakuje. Možná za to i poslechne..

gabifi
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 10:39
- Nahlásit

pokaždé, když jsem šeltiákovi řekla ke mně a on pacholek neposlechl, tak se k tomu připletla dcera, tenkrát jí bylo 13, a aby demonstrovala, jak na mne pes dlabe a na ni ne, tak začala dávat povel z druhé strany. A ještě dodám, že normálně o něj příliš zájmu nejevila, jenom když jsem se mu začala věnovat já...pes v pubertě, dítě v pubertě, to aby se jeden zbláznil

Gája
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 10:47
- Nahlásit

gabifi
Tak to je přesné, k tomu není co dodat, jen snad tolik, že moje děcka ještě přímo pubertu neprožívají, ale o to víc se asi mám na co těšit...

gabifi
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 11:01
- Nahlásit

Gája
až tvé děti budou v pubertě, tak bude fenka spolehlivý dospělák...jenom chci naznačit, že na konci tunelu přece jenom nějaké světýlko naděje svítí

Gája
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 11:09
- Nahlásit

gabifi
Děkuji za útěchu, ale myslím, že čím jsou děti starší, tím jsou i starosti větší a pubertou to nekončí. Ale máš pravdu, že pejsa už třeba bude klidná a poslušná a vychovaná, i když někdo psal, že marně čeká a stále doufá ....(nevím jak dlouho), ale asi už pěkně dlouho. Jo a v horším případě se ti může stát, že ti pes ani děti z puberty nevyrostou.

brut
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 12:11
- Nahlásit

Gája
Tak já mám děti puberťáky a psa taky. Děti smí se pesem blbnout,ale ne vydávat povely, ty smím používat jen já a můj přítel. Bylo jim to párkrát vysvětleno ( i s těma fackama) a je naštěstí klid. Pravda je, že Bruta cvičím zásadně bez jejich přítomnosti.
A s posloucháním to u nás taky není žádná sláva. Na cvičák chodíme, ale zase pro změnu se nám tam střídají cvičitelé a tak spíš získávám rady, než bych to brala jako výcvik. Taky tam chodím kvůli psům, protože tady si jich Brut moc neužije - většina je stále zavřená za plotem nebo nikdy nebyla puštěna z krátkého vodítka.
Jinak naše zkušenosti s bíglama jsou vesměs zajímavé.
Jeden je notorický zdrhač ( minimálně na celé odpoledne se běží několikrát v týdnu " vyvenčit"), druhý je zase naprostý neposlucha, tak za sebou tahá šňůru 25m dlouhou a panička za dobu co ho mají už zhubla o 10kg a další ( 10měsíční) štěně minulý týden při hře prokousl dceři prst.......
Tak vidíš, nejsi v tom sama

Eimy
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 12:34
- Nahlásit

Gája
A nebylo by lepší fakt cvičit za to, co bude psici motivovat, než za piškoty, který ji vůbec neberou? Třeba bude chyba i v tomhle...

fromeli
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 12:36 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

Naše Michelle se pro pamlsky nikdy nepřetrhla, ani za hračku. Takže jsem většinou vystačila s pomuckáním

Výhoda žravých psů, ale kámošky teriérka, když přijde a zjistí, že jsou "jen" piškoty, je schopná opět odejít.

Gája
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 12:44
- Nahlásit

brut
To je milá útěcha, děkuji moc, jinak mám pocit že moje bíglice je směskou všech neposlušných bíglů dohromady. Je totiž taky zdrhač, neposlucha se stopovačkou a na nose mám od ní pěknou jizvu, jen ty kila dolů bych brala a to jediné se mi nedaří, neboť při honičce za ní mi pěkně vytráví a tak když přijdu domů, se pořádně nacpu, jídlo mi pomáhá i na nervy. Ale teď už měsíc držím dietky, tak jsem nervák "na entou".

Eimy
Poslední dobou už jí raději dávám, to co má ráda, ale to víš, potom zase mrcha nechce granule...a tak je to pořád dokola, ale na výcvik je to TROŠKU lepší.

brut
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 13:43
- Nahlásit

Gája
Ona se taky pořádně napapala, ale pak najednou šly ty kila dolů, ani nevěděla jak...
A pokud tě to uklidní, tak já taky nemám zrovna s naším uličníkem na růžích ustláno.......jukni na Žofko..... a taky na Bojový pes....oboje v nezařaditelných....a přečti si poslední dny moje příspěvky, pak ti hned bude líp.

Gája
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 13:47
- Nahlásit

brut
Díky moc, hned jdu studovat tvůj osud s pejsanem...

Mel
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 14:36 - Změnil/a: Mel
- Nahlásit

žanda
tedy to se máš, když se ti ve dvou letech uklidnil...
to nebylo myšlený jako úplně uklidnil, je to samozřejmě pořád velkej magor, ale co se týče poslušnosti se uklidnil, třeba přivolání máme suprový, ani zvěř už mi nehoní...

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání