Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Nepoznávali ho
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 15:13
- Nahlásit

O víkendu jsme byli na výletě. Pes spokojenej, šťastnej, jen do chvíle, než jsme došli do turisticky atraktivního centra a já ho připla na vodítko. Všude mraky dětí, opět běhaly, kvičely, pes po nich několikrát jakoby vyjel, několikrát dostal za uši, co chvíli vrčel a škaredě se na ně díval. Asi mu vadila ta cukrová vata nebo co.

Pak jsme si sedli ke stolku, pes mi ležel pod nohama a spal. Vodítko jsem držela v ruce, ale jen tak ležérně. Najednou jde kolem nějaká paní a u našeho stolku se rozběhla, o 0,05 vteřiny později měla Garfielda zakouslého v noze. Naštěstí to byla jen nohavice, ale paní měla málem infarkt a já taky.

Moji přátelé z toho byli úplně špatný, protože ho takhle ještě nikdy neviděli a vůbec netušili, že může být i zlej. Říkala jsem jim, že tohle je u něj v podstatě normální chování vůči cizím dětem, že dospělých si nevšímá, ignoruje je... Paní žádnou cukrovou vatu nenesla, tak nevím. Mlátit psa uprostřed davu lidí se mi nechtělo, ale trošku mi vyrazil dech.

nika00
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 15:16
- Nahlásit

asi mela pani blby kalhoty...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 15:18
- Nahlásit

Garfield
hele treba byla pani tehotna a on uz utocil na to dite ...

Garfield
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 15:19
- Nahlásit

Jirikovo
To by mě ani nepřekvapilo. Jen jsem se poučila, že víckrát už si nemůžu dovolit v autě zapomenout náhubek. Vodítko je na nic, když chce pes ňafnout, tak ňafne.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 15:20
- Nahlásit

Garfield
kdyz chce pes nafnout, tak ma byt zadupan do zeme ...

moll
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 15:21
- Nahlásit

a nebo jak spal a podvědomě zaregistroval rychlý pohyb a neměl čas vyhodnocovat, tak se pro jistotu bránil útokem.

Garfield
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 15:23
- Nahlásit

Jirikovo
To říká majitel RLDC, která spolkla dogu ani u toho nemusela kousat?

Předejít tomu lze, když právě psovi koukáš do xichtu a čteš si v něm jak v Ohníčku, ale když leží pod stolem a ty se nahoře s někým bavíš a pes zamíří, vytipuje si oběť a vyletí... Pak nevíš, jestli lapat po vodítku, nebo chytat převrhnuté sklenice na stole, nebo honit odjížedějící stůl v dáli.

abby
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 15:25
- Nahlásit

Nevim,proc hledas vysvetleni.Tohle by pes udelat nemel,at je jeho podnet jakykoli.A za tohle by dostal ani by nemrkl.Je blby psa "mlatit" pred lidma,ale jeste horsi je behat po policajtech a soudech,ze pes pokousal cloveka.Mimochodem,kdyz je agresivni vuci detem,tak pozor na nahubek.Nedavno jsem videla,jak pes kosikem vyrazil diteti zuby

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 15:27
- Nahlásit

Garfield
ted ses odhalila ... proste misto abys drzela psa, stahla ho na stranu aby nemohl kousnout, tak ty jsi chytala padajici sklenice na stole ... pak se div ...

žanda
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 15:28
- Nahlásit

nechci řešit proč to udělal.........spíš často vyhledávat podobné situace,aby si na to zvyknul....čili hurá do hospůdek zahrádek a hlídat jak pes reaguje.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 15:29
- Nahlásit

žanda
jo, zacina venku hezky a duvod pro posezeni na zahradce se vzdycky najde, ze

Garfield
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 15:29
- Nahlásit

Jirikovo
Kdo by nechytal. Ledové víno 1 dcl 95,- Kč. To jí tu nohu mohl klidně i sežrat, hlavně když jsem zachránila víno.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 15:31
- Nahlásit

Garfield
jsi pekna materialistka. tys Gafa tim smerem vlastne vyslala v domneni, ze sezere nohu a usetris za granule ...

Garfield
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 15:33
- Nahlásit

Jirikovo
Zdraví svého psa si cením nade vše, v životě bych mu nenaservírovala tolik živočišného tuku bo cholesterol ucpává cévy synáčku.

žanda
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 15:34
- Nahlásit

Jiříku- no i tak se to dá pojmout) já tak našeho hafa trénovala-ale u limonády), pak v létě chodíme v klidu do hospůdky na obědy a nevyšiluju,že mě sežere obsluhu. Je tedy fakt, že ale ne všude nás měli rádi,pro to, jakej to je pes,ale s tímhle by garfield neměla mít problém,jelikož od pohledu má beránka)

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 15:42
- Nahlásit

Garfield
jelikoz jsem nevidel tu pani, tak nemohu soudit, kolik zdraveho a nezdraveho na ni bylo ....

žanda
he, beranka .... no kdyz myslis ... jinak ja mam ®onie taky vytrenovanou. mel jenom jednou pri spolecnem venceni rekla, ze ji to pivo moc nejede a ®onie ho okamzite vylila ...

žanda
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 15:45
- Nahlásit

jiří-to je šikovná holka, taková antialkoholová)

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 15:46
- Nahlásit

žanda
mel nebo ®onie??

žanda
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 15:47
- Nahlásit

jíří-obě))

Garfield
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 15:48
- Nahlásit

Škoda že nemohu pořídit zvukový záznam.
Kdybyste toho neurotika slyšeli, jak teď vrčí a zuří ve spánku... Je to prostě psychopat.
Já tady tiše klapu do klávesnice, z CD mi hraje něžný laskavý Nohavica tiché uspávací písně a ten blb vrčí, cení zuby, koulí bělmem a minuty do čipování mu ubýhají. Satelit se blíží.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 15:50
- Nahlásit

Garfield
stejne ho potom prejmenujes na Lajku, nebo jak se jmenoval ten pes ....

Garfield
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 15:52
- Nahlásit

...Balalajku...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 15:53
- Nahlásit

Garfield
tak to si kup misto voditka struny ...

Endy
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 17:59
- Nahlásit

Garfield
Kdybych Tě potkala,řeknu Ti,že máš sice básnické střevo,ale nevychovaného psa.
Psa bych potrestala lidi nelidi,trest má následovat hned po činu a ne učit psa,že mezi lidma se mu nic nestane.

mac1
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 18:09
- Nahlásit

Garfield
málo trénujete , moji psi chodí do hospody od útlého věku 12 týdnů a tak se tam umí chovat

Eimy
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2006 23:06
- Nahlásit

Endy
Viděla jsem hodně nevychovanejch psů, ale myslim, že zrovna Gaf k nim nepatří....

Evik
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 09:05
- Nahlásit

Garfíkunejsi v tom sama, kdo má "nevychovaného psa".....Já jsem si zase včera vyslechla od jedné báby z ulice, jak máme nevychovaného psa, protože štěká na lidi za plotem a ještě další nevybíravé poznámky.....Šli jsme s přítelem s oběma psy ven, oba byli na vodítku u nohy.....Šla proti nám ta babka o holi se svou kamarádkou - babkou která bydlí blízko nás - a jak nás viděla, začala na tu kamarádku vřeštět, ať jí honem pustí k sobě za vrátka nebo "že jí ti psi určitě porazí". Kdybych neměla na tu babu už delší dobu vztek, tak bych asi dostala záchvat smíchu z toho jejího chování, protože ona byla od nás tak 20 m, naši psi šli v pohodě u nohy, Griffča kupodivu ani netahal a baba vyváděla, jak kdyby jí chtěl sežrat neboco.... Takže buď v klidu, lidi panikaří už jenompři pohledu na psa, ještě než je pes "ochutná"

VlastaK
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 10:13
- Nahlásit

Garfield
Nebudu hodnotit míru výchovy tvého psa, ale troufám si říct, že k jeho výchově přistupuješ zodpovědně a není to s ním tak špatný, jak se nám občas snažíš namluvit. Za pustého dávnověku, když jsem byla ještě dítě, jsem zažila něco obdobného se psem mojí babičky. Ten pes nás s bráchou měl moc rád a všude za námi chodil. Jednou jsme s babičkou na verandě chystali svačinu a nevšimly jsme si, že Míša přišel za námi a v pohodě usnul pod mojí židlí asi 5 cm od mé nohy. Zákonitě následovalo to, že jsem na něj omylem šlápla a on se lekl a vyjel mi po noze. Nevím, kde se v mojí babičce vzala taková raketová reakce, ale hodila po psovi rajčetem, takže vše dobře dopadlo a nikdo nebyl zraněn. Takže pokud se Gafík jinak na lidi nevrhá, možná se jen lekl a reflexivně se bránil. Mě kdyby probudila nějaká obtloustejší paní svým radobyrychlým během, tak jí taky někam kousnu

Hafina
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 12:22
- Nahlásit

Endy
Jak říká Eimy, Gafa jsem viděla a nevychovanej mi rozhodně nepřišel. Taky si nemyslím, že to bylo schválně. Prostě se nejspíš lekl.
S Arisem chodíme do hospůdky od jeho útlého věku. 100x kolem stolu někdo projde, proběhne, ale po 101. prostě tvrdě spí, lekne se a vystartuje. Nekouše, ale štěká. Dostane sprdunk, ale trágu z toho dělat nebudu...

Bugs
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 13:05
- Nahlásit

Já teda Gafa bohužel osobně neznám,tak nemohu soudit.Ale když jsem pracovala na jednom pensionu,tak tam měl domovník NO,strašně hodnýho.S každým se mazlil vydržel si s náma hrát hodiny a páníčka poslouchal na slovo.Ale bohužel jak ležel pd stolem,nebo v nějaký úzký chodbičce,tak startoval po nohách.A bylo mu jedno kdo to je.Teda až na svýho pána.Tak nevím,třeba je to jen nějakej strach z tísněnýho prostoru a ten pes se jen brání.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání