| Autor |
Zpráva |
kokoška
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 12:55
- Nahlásit
Z procházek mám 2 známé - pubertálního kluka s amstafem (psem), který moji pejsu slepě miluje. Druhý známý je fešný mladý muž s leopardím psem (cca 14 měsíční fenka), která si s mojí pejsou (střední pudlice) ještě hrála, ale vždy jsem k ní měla nedůvěru neb je dost hrubá při svých hrách (taky je jedním z mála psů, kteří jsou dostatečně rychlí a dobře koordinují pohyb, takže moje pejsa jí neuteče). Dosud bylo vše vpořádku - pány se psy jsem potkávala vždy sólo, až do neděle
v neděli si jdu s pejsou a najednou vidím Ozzyho (amstaf), jak vrtí zadkem a letí k nám, pustila jsem pejsu, aby si pohráli, majitel stál s dalším chlápkem (majitel leopardice) o kus dál. Najdnou se odněkud vynořila i "leopardice" a okamžitě šla po mojí fence, bylo to dost drsné, ale krev naštěstí netekla, jen pejsa kvičela a já řvala jak hysterka KE MNĚ- normálně se pejsa chodí schovat za mě (ví, že je tam v bezpečí).
Myslíte, že mám další setkání na volno s Leopardicí riskovat? Tohle mi přišlo jako scéna žárlivé manželky (leopardice) na královu favoritku (pudlice) a amstaf stál jako telátko a nechápal
nejvíc mi vadilo, že majitel leopardice reagoval dost vlažně!
Moc leopardí psy neznám, poraďte, mám se jí teď obloukem vyhnout nebo to bylo fakt jen žárlení a když nebudou v přítomnosti amstafa, bude to ok?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 13:02
- Nahlásit
kokoška
Sice nevím, jak vypadá leopardí pes, ale nemyslím si, že to hraje roli. Jde o normální reakci, chceš-li žárlivosti, kdy dva psi byli původně spolu feně patřil pes a fena psovi a přifařil se vetřelec, který milostný trojúhelník rozbíjel. Příště když potkáte "leopardici" samotnou, může být naprostý klid.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 13:08
- Nahlásit
Garfield
nerad te opet opravuji, ale nemohu jinak. uvedom si, ze pokud byli psi ve dvou, rozhodne se o trojuhelnik natoz milostny nejednalo. o trojuhelnik se zacalo jednat, kdyz pribehl treti pes, tudiz ten pes trojuhelnik nerozbijel, nybrz tvoril ....
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 13:21
- Nahlásit
na výstavě jsem si povídala s paní,co chovala leopardí hafany, jsou krásní,ale jak říkala, chtějí také pevnou ruku,a ne moc platí ty žvásty,že to je pes do "každé" rodiny.... leopardí slečna v 14-ti měsících bude dospívající puberták,který zkouší,co mu projde-tedy podle mého......takže, pokud vyjela, bude to asi fenka, co to zkusí zase........já bych si nemyslela, že to bylo amstafíkem,nebo někým třetím.......asi bych si teď už raději dávala pozor, a když k tomu připočtu laxního páníka.....
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 13:42
- Nahlásit
Já si teda rozhodně myslim,že todle je žárlivá scéna a zažívám jí stále.Buď pitbulka žárlí na mého psa,že si všímá i labradorky,nebo můj pes žárlí na psa,který si hraje buď s pitbulkou nebo labradorkou.Normální jev. Může se ale stát,že se feny pak nebudou mít rádi,jako se to stalo u nás a bulteriéra neboť stále soutěžili o jednu fenu. Na todle prostě pozor.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 14:00
- Nahlásit
žanda
ne moc platí ty žvásty,že to je pes do "každé" rodiny.... právě, že majitel si myslí, že jeho leopardice je vpodstatě to samé jako moje pudlice, ne-li ještě přítulnější a poddajnější, nenechá si to vymluvit, na cvičák nechodí - na co, když má takového Ňoumu psa a nic jeho přesvědčení nezvrátí
Anu
Dík za varování, pozor si určitě dám, nebyla to pak už žádná sranda, mohlo to skončit moc ošklivě
Garfield
mám obavu, že po příštím setkání pudlice x leopardice skončí moje pudlice v kafilérce ,což bych opravdu nechtěla.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2006 14:06
- Nahlásit
kokoško,ona opravdu může být přítulná a hravá....leč trochu bojovnice........já mám doma taky zlatíčko hodný, poslušný,nic netrhá, rád se chová a mazlí.....do té doby, než se něj blbě podívá jiný pes a on není naladěn.... není to asi ani výcvikem, pokud je pes ostřejší povahy, povětšinou mu to z hlavy nevymažeš-tím myslím ostřejší na zvířata- jen majitel musí vědět,co za psa má , co od něj může čekat a podle toho se taky chovat.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2006 04:18 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
kokoška
Aj mne sa v nedelu pobil pes (branil sa, bol napadnuty) - po prvy krat a mojou vinou, to ma stve najviac.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2006 13:49
- Nahlásit
kokoška
S bord a jejím Bordem chodíme ven často. Kluci jsou největší kamarádi, ale jak se přiblíží fenka, tak je zle. Musí si ji očuchat každý sám a žádný společný hrátky neexistujou, jinak by se kluci porvali.
A ještě se mi jednou stalo, že Ariska napadl dobrman. Viděli se kolikrát před tím i potom a nikdy víc se to nestalo. Kluci se více méně ignorují. Jen jednou byl zrovna na procházce i s kamarádkou fenkou...
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2006 14:41
- Nahlásit
Hafina
jo,ale tohle byl opačný případ 2 feny a jeden pes Navíc amstaf moji čubinu fakt zbožńuje a na tu leopardku házel bobana, ta to očividně nerozdýchala. Podle toho co mám vyčteno a pár zkušeností si myslím, že 2 feny to hrotí snad víc než 2 psi
Od neděle mám na procházkách trochu problém - čubina asi ze strachu vyjíždí po jiných psech (jedno zda je to ona nebo on), vždycky se jí snažím uklidnit a pevně doufám, že ji to zase přejde. On souboj psů necelých 10kg vs 35 kg na tom drobkovi zanechá nějaké stopy (psychické)
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2006 18:06
- Nahlásit
pigie
proč tvojí vinou? Nenamlouváš si to jenom?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2006 19:12 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Verca
Mojou vinou, lebo som si myslela, ze ked si baba uz psa drzi, nic sa stat nemoze, tak som sa so psom pobrala prec. Babe pes zavrcal, ona sa ho boji (vlastneho psa!!!), tak ho pustila a skocil po Hugovi zozadu. Videla som, ze ma s nim problem a aj tak som sa jej otocila chrbtom Preto vlastnou vinou.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2006 19:21
- Nahlásit
pigie
A co je Hugovi? Nemůžeš si dávat za vinu takovou věc....doufám, že jsi babě pořádně vynadala.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2006 19:28
- Nahlásit
brut
Baba je susedka, mlada, neskusena. Ako jedina zacala posledny tyzden vencit psa na dedine. Trojrocneho NO (teda takeho skoro NO, dost utly na NO ) vychovavaneho iba za plotom - nesocializovaneho. Cez dedinu ho vodi na voditku, za dedinou pusta... Absolutne ten pes neposlucha, nema vychovu, nie to vycvik. Spoliehala sa asi len na to, ze nikoho nestretne. Chyba, blbi Blavaci mali dovolenku
Hugovi nie je nic. Ma len jednu modrinu na krku. A bolo to aj pre mna poucne, lebo som zistila, ze Hugo nie je moc akcny, ale ide na istotu. Psa chytil rovno za krk, ked vystriehol vhodnu chvilu, cim mi pomohol. Zavelila som pust a na vlciaka zrevala neidentifikovatelnu zmes zvukov, na co sa stiahol a baba si ho zase odchytila. To som vsak uz so sediaci psom cakala, az mu pripne karabinu, nie ze ho len drzi za obojok.
Inak, baba celu situaciu len pozorovala a jacala, ze ona sa ich boji.... No comment
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2006 19:56
- Nahlásit
pigie
Pane Bože, to je dobře, že Hugovi nic není......
Nevychovaný, nesocializovaný psy máme okolo nás za plotem. Pokaždé se můžou strhnout, jak vyvádějí, když jdu okolo s Brutem.
Dovedu si představit celou scénu, až mi z toho běhá mráz po zádech. Ale stejně si myslím, že za to nemůžeš. A že jde Hugo na jistotu, tak to se nedivím, myslím, že u mnohých psů je to běžné. S tím bych se netrápila, ale jen počítala.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2006 20:03 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
brut
Mne vtedy do smiechu nebolo. Ale sposob bitia sa toho vlciaka bol fakt smiesny. 4x vystartoval, z toho 3x drzal Huga za chvost, raz za krk (ked na neho skocil zozadu, resp. zboku). Mala som panicky strach z toho, ze mu ukusne chvost. Ja som Huga chytila a drzala, zakrocit, ked drzi chvost bolo nemozne, bala som sa, ze by sa tvrdo poruvali, keby som Huga pustila. Hugo mal jeden vypad a bol konec bitky Teraz trniem, ci si Hugo nahodou nezacne dokazovat nieco aj na ostatnych psoch...
Tento nas sused je fakt trafeny, jaci ako sialeny, ked ideme okolo, ked sa Hugo priblizi k plotu... Ako skoro vsetci psi, co poznaju len dvor...
Ak sa jej to stane este raz, ze jej zdrhne za Hugom, tak uz bude nebo padat a budem stazovat kdesi na lamparni
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2006 20:17
- Nahlásit
pigie
To se ti nedivím, mně by taky do smíchu nebylo.
Bruta když napadl venku pes ( kamarád, se kterým se dlouho neviděl),tak jsem z toho byla taky špatná a bála jsem se. Brut naštěstí přestál vše bez problémů a žádné psy nenapadá.
Ale teď v sobotu jsem byla v chatě a tam mi ho napadl tibetský teriér. Během mžiku byl teriér srolovaný pod Brutem a on na něm ležel. Panička z toho byla dost hotová, i když věděla, že její nevychovanec se pere!!
A při našem dotazu, co s tím hodlají udělat, jsme se dozvěděli, že nic ( doslovně nám bylo řečeno): vždyť je to zasr**ý teriér, jeho bráchové se taky perou, s tím už nic nenaděláme.... Bohužel, je v chatě budeme potkávat neustále a ještě k tomu jim teriér zdrhá.....tak se děsíme, co bude příště.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2006 20:24
- Nahlásit
brut
No, tieto dusicky mam najradsej. Psov vyvolavajucich bitky na volno a mavnutie ruky nad psom a zvalovanie to na ich povahu... Ach joj Drzim palce, aby ste ich stretavali co najmenej
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2006 20:35
- Nahlásit
pigie
Děkuji, ale to je nemožné, tak předpokládám brzký konflikt z jejich strany.
Víš, oni jsou starší a říkají si "pejskaři", protože už měli několik psů. Jenže šlo o velmi klidné a nenáročné plemeno nebo jen velmi klidné jejich představitele. Jenže psi byli velcí a oni už by na ně fyzicky nestačili. Tak se rozhodli pro menší, ale nešli s ním na cvičák, ani ho nijak nevychovávali a teď se diví.
Chatu mají kousek od nás a tak pro toho jejich nevychovance není problém zaběhnout k nám. Oni tam jezdí častěji než my a tak prý jejich pejsek celou oboru považuje za své území - podotýkám, že nejde o pár metrů, ale o několik kilometrů. Našla jsem jim cvičák, ale tam nemůžou chodit, protože je v sobotu a to oni už jsou v chatě. Můžu jen doufat, že si Brut na jejich miláčka nevytvoří alergii a bude ho zdárně ignorovat.
|