Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / A můžu začít znova...
Autor Zpráva
petl
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 08:36
- Nahlásit

Omlouvám se ale fakt se z toho musím vypovídat. Včera mi Kuli napadl howawart.
Jdu po ulici, vidím howíka, volám Kuli k sobě a mám jí na obojku. Za howíkem se vynořuje paní co očividně jen vyběhla před barák a říká on je hodný, howík mlátí ocasem...
Tak jsem Kuli pustila, normálně se očuchali, ovrtěli ocásky, a když povídám že tedy jdeme, Kuli se k howíkovi otočila zády a ten vrrrhaf a v tu chvíli jí visel za krkem.
Veledůkladná socializace k větším psům je tímto v háji, na jakéhokoliv většího černého psa co jsme od té doby potkali hystericky ječí a cvaká zuby...
Takže začínám znova učit že velcí černí psi nejsou na světě proto aby jí sežrali.
Doufám že si z toho neodnese vzorec chování toho kripla - tj vrtím ocasem a jak jsi ke mně zády tak kousnu...
Achjo, mám vztek...

monika
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 08:46
- Nahlásit

petl
Ach jo, tak to máš teda fakt problém. Naši kokřandu kdysi napadl rotvík a ona okamžitě od té doby napadá všechno,co je v jeho velikosti a když potkám rotvíka, tak to vypadá, že ji trefí šlak jak je běsná.Normálně ji v tu chvíli nepoznávám.Krvavé oči a zuby vyceněné tak, že mám pocit, že jí praskne tlama.Zkoušeli jsme spoustu zaručených rad, jak to přejít,ale nic nepomohlo.Já si kvůli tomu kupovala žlutou dogu a ne černou. Tu by asi zabila.

Jinak, štěnda jsou na světě.Mám je na stránkách tak se koukni.

žanda
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 08:57
- Nahlásit

petl- rozumím tomu co píšeš, potýkám se s obdobným problémem,jen s tím, že můj pesa je větší pes a ne každého psa(kluka) snese. jako štěně byl napaden a tak trénujeme jeho "lásku" ke psům. Také už jsem viděla jakž takž pokrok, když mě na něj vlítnul NO a práce byla v háji.........a zase trénujeme,ale výsledek je rozporuplný , spíš moc nevyhrávám.
u tvého případu je divné to, že howík byl pes a ty máš fenku.....pokud jsem dobře vyčetla........takže moc gentleman tedy nebyl(

monika
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 09:03
- Nahlásit

žanda
mě ale taky pes napadl fenu.Nechápala jsem to.

VlastaK
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 09:23
- Nahlásit

petl
Taky moc dobře vím, o čem píšeš. Naše štěndo bez předchozího varování napadl knírač. Dcera šla s prckem na vycházku, měla ho na vodítku a když šli sídlištěm, tak se najednou vyřítil od lavičky knírač a prcka napadl. Veškerá socializace na cizí psy rázem v háji, měsíce se panicky bál každého psa, kterého jsme potkali. Teď už by si s nimi i rád hrál, ale jakmile se některý přiblíží na kontaktní vzdálenost, tak zdrhá. Je to fakt děs.

žanda
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 09:25
- Nahlásit

moniko, asi se to stává, já jen,že mám psa, co by se i popral rád,ale feny jsou tabu.......pak mě to o to víc zaráží u těch "hodných" pejsků)

Istra
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 11:12
- Nahlásit

petl
Tohle jsme si prožili už mockrát. Jediný pozitivní výsledek je, že se psi neženou automaticky s vrtivým ocasem ke každému velkému psu.A když velkej zaštěká, mám je oba u nohy a ani se nemusím namáhat. Dřív jsem na velkou vzdálenost trnula, jak to dopadne a pes byl tak nadšen, že vidí velkýho psího kolegu.

petl
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 11:25
- Nahlásit

žanda
Gentleman tedy ne. A navíc pokud k sobě byli čelem tak bylo všechno v pohodě, vrtěli na sebe ohony a všechno OK. Průšvih nastal v okamžiku, kdy se od něj otočila že půjde za mnou.
Je to fakt v háji, abych začínala od nuly a možná ještě níž.
Achjo.
monika
Tak kdy si prcka přineseš domů?

žanda
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 11:26
- Nahlásit

petl,neklesej na mysli, najdi nějaký hodný psiska a trénuj a trénuj, uvidíš, že se zase zlepšíte!
naděje umírá poslední a já jsem "někdy" věčněj optimista,jinak už jsem si dávno hodila mašli)

petl
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 11:32
- Nahlásit

žanda
No snad to půjde napravit. Odmalička jsem jí vláčela na cvičák nejen kvůli poslušnosti ale hlavně aby si uvědomila že velký pes není automaticky požírač jiných psů a doteď to fungovalo. Nikdy jsem nepřipustila aby mi jí jiný pes napadl, ale ono to dřív nebo později prostě asi příjít muselo. A nejen že je divné že fenu napadl pes, ale ono to vypadá že co nevidět začne i hárat (dost často venku začíná značkovat) takže to byl asi pořádný hajz....ík.

žanda
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 11:34
- Nahlásit

petl to už byl pes vůbec s divným chováním!
můj haf by ti to hárání poznal bezpečně, ví to pacholek tak 6 týdnů předem cca)

petl
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 11:37
- Nahlásit

Nojo, příště budu vědět že i když cizí pes mává ohonem tak dokud mi pejsa neodchází u nohy tak si mám dávat pozor.
Právěže většina psů to pozná a spíš se na ní lepí tak jsem ani strach neměla ale tenhle mrch si to vyložil jinak.

zuzka
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 11:40 - Změnil/a: zuzka
- Nahlásit

petl
To mě moc mrzí
Bela sice není velký černý pes, ale nechcete někdy na společnou prochajdu?
Velkého černého psa znám jenom Jonáše, ale asi to nebude ten správný terapeut, mouše by sice neublížil, ale je to rozjívený puberťák, i Bela s ním má co dělat

evina
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 11:45
- Nahlásit

petl:já sice nejsem vůbec odborník na etologii ale vrtěním ocásku se příliš neřídím...spíše koukám na celkový postoj psa.On totiž některý vrtí ocáskem ale přitom se staví do "T",na ty si dávám raději pozor.Ona se takováto nepříjemnost dříve či později asi stane každému-bohužel.Jediná rada asi je vyhledávat vhzledově podobné pejsky,ovšem přátelsky naladěné.

petl
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 12:00
- Nahlásit

evina
Jasně, já to jen trochu shrnula v zájmu stručnosti...prostě se tvářil že v pohodě, žádný strnulý postoj nebo tak něco. Když oni si takovéhle zážitky psi dost pamatují, a kólie zvlášť, mají prý výbornou paměť. Holt, budeme zase socializovat znova a znova.

zuzka
Ahoj Zuzko Na procházku určitě půjdeme! Jen mrňavku asi pro jistotu nechám doma... Co takhle příští týden někdy odpoledne?

Anu
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 12:21
- Nahlásit

petl
já jen můžu říct,že můj pes nesnáší retrívry-dlouhosrstý,protože máme jednoho v rodině a nemají se rádi a 3/4 roku mu vysvětluji,že né každý je stejný.Bohužel jsme ze všech akcí kde se objeví i retrívr diskvalifikovány (teď nemyslím jako závodně ale celkově z dění)protože pes je nepříčetný,klepe se ,je v tranzu a naprosto v háji. Vyhýbám se jich jak to jde.Na cvičáku mi to chlap nevěřil,přivedl retrívra a dostalo se mu takové scény,co pes dělal,že nás poslal domů ať se pes uklidní.
Tím tě nechci strašit,ale něco se už prostě napravit nedá,něco jo.

monika
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 12:25
- Nahlásit

petl
včera se narodila.jen co řekne chovatelka, že by to už šlo, jsem tam jak na koni.

petl
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 12:27
- Nahlásit

monika
To máš před sebou osm týdnů těšení - už stříháš metr?

Evik
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 14:13
- Nahlásit

Anu

Tím tě nechci strašit,ale něco se už prostě napravit nedá,něco jo.

tak tohle bych tu Být tebou nepsala....protože zrovna to, co popisuješ se tedy dle mého napravit dá a Ruda D. by ti to jistě řekl taky.

Anu
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 14:35
- Nahlásit

Evik
no uvidíme...už jsem k němu objednaná. Kdybych to psala jen tak že ho já nezvládám,tak to si netroufnu,jenže já sním byla už u hodně rádoby "odborníků".Takže "jen tak to zas lehký není" má ho zafixovaného více než špatně a můžu ti říct,že když se ti pes po tom co ho jen vidí,rozklepe jak troska,má nevnímavý pohled,je totálně apatický tak ti zbydou jen oči pro pláč.Nebudu tady psát,proč tomu tak je,je to osobní,co mu ten pes -retrívr-spíše moje rodina a retrívr udělal.ale Rudovi jsem to psala a řekl,jedině s ním přijed,neboť je nervama v háji. ale todle je něco jiného....

neonka
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2006 14:49
- Nahlásit

tak mě napadlo, třeba ji ten howík napadl proto, že si chtěl ještě hrát, zatímco Kuli utíkala pryč. Je t možný?

petl
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2006 12:03
- Nahlásit

Nevím, nevypadalo to tak a ona to rozhodně taky tak nevzala. Zavrčení a zákus za krk...nevím jestli je to žádost o pokračování hry?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání