| Autor |
Zpráva |
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 09:12
- Nahlásit
zcela vyjimecne jedno vazny tema:
®onie je docela posera a v naproste vetsine pripadu si na psa ktery se tvari, ze je vetsi nic nedovoli. Jen kdyz ma pocit, ze ji bere jeji sisku a podobne. Posledni dobou s ni mam ale problem, ze je agresivni na stenatka. Spis mi to prijde, jako by se bala tech jejich divnych pohybu, priskoku a mirneho kousani, tak po nich okamzite vyjizdi. Nutno podotknout, ze vetsina stenat je vetsi nez ®onie, ale to ji proste nevadi a dava jim za usi (naposledy v nedeli 4 mesicni krizenec border kolie a bernardyna).
Co s tim? Zkouset porad dokola a uklidnovat? Nebo se radeji stenatkum vyhybat?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 09:20
- Nahlásit
Jirikovo
no vyhýbat to nevím....to jako v sobotu bude mít klapky??a vyjede nebo je i rafne??,a kolik váží????počítám poměr sil na venčení....
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 09:32
- Nahlásit
sarax
no tak v nedeli i rafla .... vazi 7 kilo. kdyz bude v sobotu prudit, tak dostane kosik ....
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 09:38
- Nahlásit
mě taky Anub "kouše" štěnata. Prostě není na jejich blbosti zvědavný (samozřejmě jak na které) a jen tak štípne,většinou štěndo pochopí,že tenhle starý morous si sním nechce hrát a najde si jiný styl zábavy (Anu je 2roky).
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 09:43
- Nahlásit
Anu
no ®onie po nich vyjizdi normalne jako po dospelych psech. proste se jde natvrdo porvat. fakt nevim, co s ni ...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 09:49
- Nahlásit
Jirikovo
Jsem zde... nevím, jestli ti poradím, ale já bych jí rozhodně neuklidňovala, spíš by dostala pořádně do kožichu... odtrhnout, a povel lehni... do tý doby než se uklidní...
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 09:52
- Nahlásit
naše šeltie otravná štěňata dokáže sejmout docela tvrdě...teda aspoň to tak vypadá, protože po akci zůstává štěně nedotčené, pouze poučené.
no tak v nedeli i rafla
štípla, nebo to byl hlubší zákus?
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 10:07
- Nahlásit
Anubis taky rafne stylem že štěndo má dost,občas i kňukce ale rozhodně ho nikdy nekousne,že mu zbydou chlupy v tlamě a pořádáná rána.Možná to je tím,že Anub i Ronie jsou malý. Taky nevím co stím.Furt jsem si trapně myslela,že pes přeci nemůže kousnout štěně,ale může.Já jedu k Rudovi,tak se zeptám a pak dám vědět
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 10:11
- Nahlásit
gabifi
no vytrhla kus chlupu, pes zaknucel a zabrecel, ale krev netekla. jenze nevim, jestli netekla proto, ze jsem zakrocil nebo proto, ze nechtela kousnout poradne ...
Jandula
no to jsem zkousel taky. zaslapal jsem ji do zeme. ona se zvedla, sli vedle sebe, ®onie ho jen hlidala ockem, ale kdyz se na ni otocil, tak vyrazila znovu ....
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 10:18
- Nahlásit
Jirikovo
Tak se musíš držet v pohotovosti ty, ještě před tím než vyjede jí musíš dát najevo, že takhle tedy ne...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 10:20
- Nahlásit
Jandula
ja vim, ja se snazim a hned jak vidim, ze ohrnuje pysk, tak ji servu, ale ona stejne zacne trhat s voditkem a vyjizdi. tak ji zase zaslapu do zeme, pridrzim ji tam, pockam az zkrotne, pustim ji a ona vystartuje znovu .... no a takhle jsme to meli v nedeli asi petkrat dokola ....
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 10:22
- Nahlásit
Jirikovo
košík košík košík...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 10:24
- Nahlásit
Jandula
jo jo, uz ho na pristi vychazku planuju a schvalne na nejaky to stenatko pockame .... uz se tesim, jak se bude vztekat, ale bude mit smulu ....
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 10:32
- Nahlásit
Jirikovo
a začala se Ronie způsobem jak popisuješ chovat až v poslední době, nebo byla na štěnda vždycky "protivná"? Kolik je Ronie?
A chová se tak i ke štěňatům, která nejsou větší než ona?
Jinak ten kříženec borderky s bernardýnem to je fakt, to si neděláš srandu??? By mě zajímalo jak vůbec mohlo dojít k takovému nerovnému nakrytí... ...ale to je jedno
Já bych to asi taky řešila košíkem (pro jistotu) a za ty negativní projevy prostě trest....ale být Tebou, tak se na radu neptám tady, ale na fóru Rudy Desenského
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 10:36
- Nahlásit
Evik
zacala ted, ale to je mozna zpusobeny, ze ted u nas v baraku maji dve stenata. kdyz tam bylo predtim jedno, tak to bylo s dospelym psem a na tu si netroufla ... soucasny dve stenata jsou obe vetsi, ®onie jsou dva roky
jinak ten krizenec, takhle mi to vypravela jeho panicka .... takze nevim ...
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 10:42
- Nahlásit
V zadnem pripade neuklidnovat.Pri uklidnovani na ni mluvis vlidnym hlasem stejne tak jako kdyz provede neco spravne a ty ji chvalis.
Podle me durazny zakaz "nesmis" nebo neco co pouzivas.
Dospele feny casto nemaji rady cizi stenata.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 10:48
- Nahlásit
Dospele feny casto nemaji rady cizi stenata.
Tohle jsiTondo někde četl, či to víš ze zkušeností? Nemyslím to nijak ironicky, jen mě to zajímá, protože znám spoustu fenek, které při kontaktu s cizími štěňaty nemají vůbec žádné problémy, hrají si s nimi či je ignorují, ale nejsou agresivní...
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 10:49
- Nahlásit
Gabifi
Moje šeltie to také dělá,zřejmě ale nemá dost autority ,protože většinu štěnat to ještě více rozdovádí.Nejsem si jistá, jestli se to má zakazovat, protože , jak jinak se má malý pes bránit ? Většinou to začínají dělat po tom , co se po nich prošlo pár štěnátek větších plemen.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 10:55
- Nahlásit
Tonda
ja bych prave cekal opacnou reakci i vzhledem k tomu, ze zrovna na ni jde falesna brezost. tak bych si myslel, ze bude stenatka mit o to radsi ...
spis bych ale rekl, ze se boji. s tim jednim stenetem se na nej vzdycky tesi, vrti ocasem, kdyz ho vidi z dalky, ale jakmile se dostanou k sobe a na ni se ryti sama noha tak zacne vrcet a byt neprijemna ....
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 10:56
- Nahlásit
Jirikovo
já nevím, ale naši psi drzá štěňata taky nemusí. Omezuji jenom kolii, tam by výchovné štípnutí mohlo dopadnout na příliš malém štěněti vážně. Většinou to řeším tak, že majiteli nesnesitelně akčního štěněte oznámím, že tohle mí psi nemusí. Šeltie je náš první pes a já byla nějakou dobu z "napadání" štěňat dost na větvi. Postupně jsem si uvědomila, že můj pes pouze říká: Tak TOHLE ti trpět nebudu. Košík bych zatím asi nedávala, spíš se snažit rozlišit, jestli jde ze strany tvé fenky o výchovnou lekci pro štěně nebo o skutečné napadnutí (a to je podle mne dost velký rozdíl). Mez námi, štěně velikosti bernardýna a akčnosti bordery by náš šeltiák sejmul okamžitě
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 10:58
- Nahlásit
Zany
jak jinak se má malý pes bránit ?
malý i velký pes by měl mít oporu ve svém majiteli, a to takovou, aby neměl důvod se bránit kousáním, aby si mohl vždycky "říci" "páníček to zařídí, já mu věřím a sám se do konfliktu pouštět nebudu" !!! To platí i pro štěňata...pokud bude štěně na mého psa příliš dotěrné a já uvidím, že je to pro mého psa nepříjemné, pak si to se štěndem v klidu vyřídím sama (bez agresivity, když vidím, že si štěně jen chce hrát), odešlu ho k jeho pánovi a mému psu prostě NEDOVOLÍM si to se štěnětem vyříkávat.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 10:59
- Nahlásit
Jirikovo
Víš to je povaha a s tím toho moc nenaděláš. Salina je taky taková. Nikdy žádnému štěněti neublížila, ale o jejich dotěrné zubaté pozornosti nestojí a chňapnutím do prázdna to dává rázně najevo. Chce to určité ohledy k těm štěňatům, potažmo jejich majitelům, aby jim Ronie nezpůsobila nějakej nadměrnej šok, blbou zkušenost v citlivém věku a následný strach ze psů...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 11:01
- Nahlásit
gabifi
ja bych rekl, ze je to skutecne napadeni, ale pramenici ze strachu ... proste je to moc velky, moc pohyblivy a ma to takovy divny priskoky, to by mi mohlo ublizit, tak vyrazim jako prvni .... no a ony ty stenata na ni zkouseji takove ty steneci hry, jako packy za hlavu a u toho tak stenecim roztomilym zpusobem maji snahu ozuzlavat a tak. ji se to proste nelibi a boji se a ma pocit, ze ji chteji prerust pres hlavu (coz se velikostne uz stalo) tak po nich vystartuje. ale hlavni podle me bude ten strach ...
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 11:01
- Nahlásit
Zany
naše šeltie je dost "tvrďák" a pořádek si sjednat dovede (např. doma šéfuje poměrně ostrému koliákovi). Nevidím důvod, aby si štěně velkého plemena pletlo dospělého psa menšího vzrůstu s hračkou.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 11:04
- Nahlásit
Ketrin
takze doporucujes spis ze vzdalenosti dvou metru se jim vyhybat? pochvalit ji, ze projde kolem a nic nedela a cekat, ze se to ustali?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 11:04 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
Evik
Tvůj přístup je v pořádku v případě, že otravné štěně nemá za páníka debila, nebo v případě, že dokážeš dotyčné štěně odchytnout.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 11:18
- Nahlásit
a zajímá jak se štěně odešle k pánovi Trinča si chce hrát,ale stačí jí okřiknout
jsem zvědavá na sobotu jak mi Ronie sežere mladou....ale snad zas přibere a bude mít v sobotu aspon těch 5 kg
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 11:23
- Nahlásit
Jirikovo
Ona je aktivně napadá? (Salina se právě sama od sebe vyhýbá... chňapne až když je "zatlačena do kouta"...)
Určitě spíš vyhýbat a nedat možnost napadnout. Já myslím, že se to neustálí, povaha je daná a posera zůstane poserou - bez urážky - mám to doma taky (Sali) tak vím o čem mluvím.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 11:23
- Nahlásit
sarax
problem je, ze ty dve stenata z baraku jsou docela akcni a chteji si hrat a sami jen tak neodejdou ... takze to chvili trva, nez si pro ne prijde panicek, v tu dobu ja drzim ®onie a branim ji v dalsim napadani ....
a neboj, v sobotu budu mit s sebou kosik, takze kdyz zacne, tak ji ho nasadim a bude klid ...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2006 11:25
- Nahlásit
Ketrin
no stene vidi ®onie a rozbehne se k nam ze si chce hrat. a v ten moment po nem ®onie vyjede, kdyz uz je stene tak blizko, ze na nej dosahne ... ®onie ani nebezi vstrict konfliktu ani neustupuje. proste ceka na miste a v pravy okamzik vystartuje ...
|