| Autor |
Zpráva |
Bugs
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 12:56
- Nahlásit
Ahojky,mam prosbu.Poradí někdo jak naučit běhání u kola??A jestli na to není 6měs. štěně ještě malý.Zná chůzi u nohy,ale jak začnu běžet,tak na mě začne skákat.Myslí si,že je to hra.Jak ho to tedy naučit u kola aby mi pod něj nevběhl,nebo na mě neskákal.Ještě jsem to nezkoušela,zatím se jenom informuji.Děkuji
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 13:42
- Nahlásit
no já bych nejdříve naučila běha pejska u nohy na vodítku s tím, že když bude skákat tak vodítkem usměrňovat dolů....Na půlroční štěně je pro běh u kola ještě brzy. Já to začala s pejsou na doporučení zkušenějších praktikovat až kolem roka psa.....
Nyní zatím můžeš učit zvykat pejsu na kolo jako takové, chodit s kolem - vést ho z opačné strany než bude pes.....takže pokud budeš mít psa u kola na pravé straně (jak by to u kola co vím správně mělo být), stoupni si vlevo od kola, aby pes musel jít přímo vedle kola.....nejdříve to zkoušej na vodítku a podle toho, jak máš naučenou chůzi u nohy tak později i bez vodítka....
Jinak držet vodítko v ruce a přitom jet na kole silně nedoporučuju Je riziko úrazu jezdce i psa.....Lepší je vrazit peníze do toho držáku na kolo - k sehnání je třeba na www.baron.cz
Já se psem na kolo už chodím na volno v místech, kde nehrozí žádná silnice a když na nějakou narazíme, sesedám a psa beru na vodítko..... Pro nás je to tak jednodušší, protože jezdím pomalu a hlavně po lesních stezkách, kde nejezdí auta, psovi tak dávám možnost i čuchat a nejen slepě běžet....
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 13:48
- Nahlásit
ispdch
ty seš teda sprostej mě takhle pomlouvat.....
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 13:53
- Nahlásit
ahojky isdpch neber vážně. Já mýho psa učim mě tahat na kole,né vedle mě spokojeně klusat a očíchávat věci.Chci aby trochu pracoval,takže tahá. Samozřejmě můžeš ho naučit běhat vedle kola.....
|
Bugs
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 14:46
- Nahlásit
Děkuji pročtu si to.
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 14:47
- Nahlásit
Anu
Myslela jsem, že máš basenji o váze 15kg...!?
|