| Autor |
Zpráva |
Verca
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 14:24
- Nahlásit
Ahojky. Moje boloňka má 6 měsíců a nechápu, co se děje. Pubertou to podle mě nebude. Je to naše zlatíčko,ale...Párkrát se stalo, že se počůrala na postel a na peřiny. Brali jsme to, že se prostě bála seskočit(ona se fakt bála)a chtělo se jí čůrat. Ale co udělala včera, to je vrchol. Byla jsem v koupelně, přítel na pc a když jsem vyšla z koupelny, tak pejsa začala zdrhat z gauče, kde si hrála. Sedla jsem si na něj a chtěla se zabalit do peřiny, kterou jsem tam měla. A ona byla počůraná, pod ní velká louže na gauči!!!Venčena byla před 2 hodinami a vydrží už i pět hodin a doma mi nečůrá. Jako naschvál mi to nepřipadá, protože jí nikdo neviděl. Nevím, jak si to mám vysvětlit. Jestli mi tím něco říká nebo....fakt nevím. Na tom gauči blbla se svým plyšovým psem a pak už nevím...
Díky za odpovědi a klidně se ptejte na další věci.
|
JERDA
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 14:29
- Nahlásit
A není nastydlá?
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 14:32
- Nahlásit
a nemůže mít třeba nějaký počínající zánět moč. měchýře? Sleduj jí, jak často močí.... To že z toho gauče zdrhla bych si vykládala jako,že ví, že tam udělala něco co neměla, ale asi tomu nemohla zabránit.....
Pozoruj jí a kdyby se ti něco nezdálo, zajděte k vetovi....
Jinak mě ještě napadá, jestli to třeba nemůže mít souvislost s příchodem prvního hárání...Moje kámoška má u své čubiny vypozorované, že když barví, tak s ní musí chodit "na malou" častěji než když nebarví..... Ale nevím do jaké míry tohle může být u fenek "pravidlem" či zda je to jenom zvláštnost té kamarádčiny čubiny.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 14:32
- Nahlásit
Verca
Hele a nebude hárat? Mně se takhle Sára začala počůrávat v době, kdy měla asi týden před háráním a pak dva první týdny hárání...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 14:34
- Nahlásit
NO je pravda, že v pondělí, když jsem přišla domů, tak na plíně byla mega louže (tzn. že tam na to místo čůrala vícekrát), byla sama 5 hodin. Ale od té doby jsem s ní chodila co 4-5 hodin ven a vždycky vydržela.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 14:37
- Nahlásit
Verca
Sára při a před háráním se taky nepočůrávala pravidelně, ale stalo se, že během naší nepřítomnosti se na koberci občas objevila loužička, nepravidelně, nikdy jsi nemohla říct, kdy a proč to udělala. Trošku jsem se bála, aby se z ní náhodou nestalo prase, ale po hárání všechno přestalo.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 14:40
- Nahlásit
No je poslední dobou nějak přítulná, ale jak jsem napsala, tak ten den předtím vydržela i 4-5 hodin. A taky den předtím si mi počůrala strachy, když jsem jí připla flexinu a já se obouvala a ona nějak popošla a lekla se té flexina a začala zdrhat a flexina samozřejmě za ní a tak celá vyděšená přičupla na koberec. Ale to podle mě nic neznamená, protože se jí čůrat chtělo a prostě se bála (je taková trošku citlivější i na ton hlasu, to je schopna se taky počůrat, když zařvu nebo když jí chytnu za kůži na krku (často to nedělám)). Jinak nepozoruji, že by nějak víc čůrala.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 14:41 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
Jandula
ok, budu jí pozorovat a nepustím jí raději z vodítka. Taky si říkám, co se děje, když čůrání už máme vcelku zmáknuté....
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 14:47
- Nahlásit
Verca
Tohle nám dělala kokřice, labilní takovým stylem, že když se na ní zvýšil hlas, tak se počůrala... a když měla radost, tak taky...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 14:52
- Nahlásit
Jandula
NO já musím být naštvaná hodně a když jí chytnu za kůži, tak se občas počůrá. Ale jinak je to podle mě hodně vyrovnaný pes. boloňáci jsou šílení závisláci na lidech, tak na to je podle mě citlivka. Prostě se bojí, protože jsem zlá. Nijak jí nemlátím, jen jí občas vyhubuji a vyjímečně vytahám za kůži na krku.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 16:27
- Nahlásit
s tím háráním nevím, naše fenka venku značkuje to jo, ale doma na zahradu chodí jako jindy, naopak spíš si to "šetří" na ven
teda doma nečůrá, ani nechodí častěji na zahradu (kam má volný přístup)
ale možná je to u každé fenky jinak
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 06:32
- Nahlásit
Naše jezevčanda taky doma nečůrá ani před háráním.
Mně přijde, že v půl roce by pes měl v pohodě vydržet víc než těch 4-5 hodin.
Spíš bych to viděla na ty močový cesty, mohla někde ustydnout Zkusila bych nabrat moč a odnést to na veterinu nebo do laborky na rozbor, jen tak pro jistotu.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 12:14
- Nahlásit
fromeli
Tak nevím, teď zase všechno v pohodě, nikde žádná louže, včera vydržela 6 hodin(pak jsem s ní byla venku). Jenže když jsem doma, tak s ní chodím co 4-5 hodin. Mám tedy zkusit jít s ní až po delší době?
Doma dost blbne a máme tam pořád 23,5-25 stupňů a dost pije, tak si myslím, že má nárok čůrat časteji...
Nemohla si tu deku třeba označkovat? Ale to by asi udělala už dříve, ne? Dejme tomu, že by to nebylo ani nachlazením ani blížícímu se hárání. Myslím tím chování - může mi tím něco naznačovat, říkat?(snad pochopíte, co tím myslím...)
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 12:37
- Nahlásit
Verca
no tak ještě změřit kolik pije, by možná stálo za to. Doma tedy máte fakt vedro
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 07:13
- Nahlásit
fromeli
máme, no. Je to garsonka a vůbec netopíme a větráme a stejně tam je takové teplo. Dávám jí plnou misku (taková ta nerez)a odpoledne jí měním vodu a je tam vždycky na dně.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 07:16
- Nahlásit
Verco
no to já nevím, jak máš velkou tu misku
Ale celkový příjem tekutin se bohybuje obvykle v rozmezí 40-60 ml/kg (do 100 ml/kg je to akceptovatelné), tak si to nějak propočti a pokud by pila víc, tak zajdi k vetemu.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 08:10
- Nahlásit
Tak pro nás to znamená 210-350 ml. Myslím, že asi ani víc nevypije.
No miska...Když jsem se ptala ve dvou zverimexech, tak mi na velikost mého psa nabídli jen jednu a tu samou velikost. Tak jsem předpokládala, že i na jezevčici bude podobná velikost. Není to ta nejmenší, ale ta velikost po ní.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 08:11
- Nahlásit
Ale změřím si to. díky.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 08:16
- Nahlásit
Verca
já mám misky keramický, na granule i na vodu, jsou pěkně těžký, takže s nima nepohne a vejde se do ní 450ml
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 08:24 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
fromeli
já mám tu půllitrovou, kuželovou, ale plním tak 450ml.
Nevím, teď je Phoebe zase v pohodě, přes noc vydrží i 12 hodin a přes den mi zase nečůrá. SNad to bylo jen pomatení smyslů a už to neudělá. :/ Jí se totiž takové čůrací nehody většinou stávaly po desáte večer a to i naposledy. Přes den nikdy.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 08:30
- Nahlásit
Verca
Veru, co máš z toho. Já psala, že Tess je šikulka šikovná a včera zase louže přes celou kuchyň a miska vypitá do dna. Fakt záleží na tom, jestli tu dobu, co jsem pryč prochrápe, nebo prořádí, protože když řádí, tak hodně pije a pak je to tady...Už fakt uvažuju o tom, že ji ráno budu nejmíň půl hodiny honit po parku, ale...nevím, jestli se k tomu dokopu!!!
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 09:27
- Nahlásit
Syska
Jenže ta moje aktivistka i po dvouhodinovém lítání a řádění se psem (já bych určitě nebyla tak rychlá a aktivní ) je nevylítáná a po bytě lítá jak torpédo a je ještě víc rozdováděná. No nic, snad z ní čuník nebude.
|