| Autor |
Zpráva |
arsiela
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 18:50
- Nahlásit
Dneska se na mě obrátila o radu paní,která má ode mě štěnko papillona.Štěněti jsou tři měsíce,je naprosto v pohodě,doma nic neničí,loužičky dělá minimálně,ale problém nastane,když ho pustí na zahradu.Absolutně se nedá přivolat zpátky a poslední tři dny se naučilo ze zahrady utíkat,stačí opravdu vteřina,protáhne se malinkou skulinkou a je pryč.Bohužel bydlí u frekventované silnice,takže jsou z toho oprávněně hodně nešťastní.Já ji moc poradit nedokázala,ještě jsem s tímhle u takhle malého prcka nesetkala.Doma je to mazel,rád lehá na klíně,prostě pohoda,na procházky choděj často,takže ,že by nemělo dostatek pohybu mi nepřijde.
Přivolání se snaží majitelé nacvičovat v bytě(pamlsky,tleskání) samozřejmě i na zahradě,ale bez úspěchu.V bytě ještě přijde,ale na té zahradě ani náhodou.Prostě ani náznak zájmu na zavolání,zatleskání,nebo na pamlsek.Už mě napadlo ze zahrady odstranit všechno co ho může lákat,ale moc tam toho neměli.Dokážete někdo poradit?Předělat celý plot u nich dost dobře nejde,pod branku už sice dali dřevo,ale to štěnko se opravdu protáhne snad všude a hlavně hrozně rychle,dneska paní uteklo přímo pod rukou.Moc prosím o radu.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 19:10
- Nahlásit
arsiela
Nie je hluche?
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 19:12
- Nahlásit
Ja v kazdem pripade nechapu,jak si nekdo muze poridit stene do nezabezpeceneho pozemku.Ja nez jsem si stene privezl,tak jsem prve cely plot obesel a kazdou diru spravil tak,aby stene nemohlo zdrhnout.
No a k tomu privolani,to se tu probira porad.Myslim,ze i tak male stene muze za sebou tahat snuru a aby neprolezlo tou malou skulinkou,privazte na konec snury kousek klacku,ktery tou skulinou neproleze.
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 19:14
- Nahlásit
pigie
Hluché není...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 19:34
- Nahlásit
arsiela
Co ho poustet na zahrade s dlouhou snurou a cvicit to privolani tak? Pokud vi, ze je stenik schopnej ze zahrady behem chvilky utect..
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 19:46
- Nahlásit
Známá má bišonka a na zahradě ho musí venčit na vodítku, protože by se protáhl škvírami v plotě. ale jim to jaksi nevadí. Já bych prostě venčila na dlouhé šňůře a učila přivolání
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 19:51
- Nahlásit
arsiela
Proc hnedle to ubohe 3 mesicni stene nazyvat ignorantem??
Přivolání se snaží majitelé nacvičovat v bytě(pamlsky,tleskání) samozřejmě i na zahradě,ale bez úspěchu.V bytě ještě přijde,ale na té zahradě ani náhodou.Prostě ani náznak zájmu na zavolání,zatleskání,nebo na pamlsek.
Novi panicci jsou s pejsou- vzhledem k veku stenete - pohromade zhruba mesic. Pises, ze "na prochazky chodej casto" - kam, a maji stene na volno? Kdyz na zahrade za nimi neprijde, tak mimo zahradu je poslechne???!
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 20:06
- Nahlásit
Jé vidíš tak to jsem se nezeptala,nevím jestli ho pouštěj z vodítka,ale zatímasi ne.Igniorat bylo myšleno s nadsázkou,rozhodně né zle.Ta šňůra bude asi jediné řešení,ještě pro ně musím vymyslet takovou,která bude velikostně vhodná pro drobečka.Zejtra tam jedu,tak to nějak vymyslím.jsem ráda,že ta paní je ochotná problém řešit hned v zárodku,štěnko se tam má suprově,tak jim chci pomoct.Díky za rady.
|