Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Loužičky doma na koberci
Autor Zpráva
bady
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 14:10
- Nahlásit

Mám skoro ročního jorkšíráčka a přesto,že ho od štěnátka učíme chodit doma na plínku v naší nepřítomnosti a je dostatečně venčen,tak každé ráno po probuzení (05hod) udělá loužičku na koberec.Přesto,že je za to řádně potrestán novinami a loužičku vysušíme a potřeme octem,tak prostě čurá dál kam se mu zlíbí! Co mám dělat,aby se tohoto zlozvyku odnaučil? Podotýkám,že jsme,už jednoho jorkšíráčka měli,ale ten na plínku chodil,už od pul roku.

Zdenka
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 14:29
- Nahlásit

A nebylo by lepší s ním hned po probuzení vyběhnout ven, třeba nechce čůrat na tu plínku.je to hrůza takhle po ránu, ale mě dneska feňulka vzbudila ve 4 ráno, že potřebuje, tak jsem s ní vylítla za minutku je vyčůraná a pak jdeme znovu spát.Ale radši s ní vyběhnu, než abych pak uklízela loužičku.

Joker
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 14:32
- Nahlásit

ale ten na plínku chodil,už od pul roku
Od půl roku???
Od půl roku snad už chodí pravidelně ven, ne?

Syska
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 15:00
- Nahlásit

Toto jsem našla:

http://www.dogsk.sk

Verca
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 15:02
- Nahlásit

Syska
A co tam je ? Něco k tématu? Asi jsem se špatně dívala...

Syska
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 15:02
- Nahlásit

Pardon...to mělo patřit do jiného tématu..

Hanka20
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 16:03
- Nahlásit

No já mám pětiměsíční dobrmanku a je krásně naučená ven a umí si i říct a když je sama doma, tak to vydrží. Samozřejmě, že jí to ještě někdy ujede a občas se loužička vyskytne.A když už se tak stane tak jde zásadně do chodby ke dveřím na lino, ale to už je opravdu jen vyjjímečně.
Možná je to jen můj názor,ale neměl by v roce už vydržet?

abby
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2006 15:35
- Nahlásit

Já mam 4 měsíční štěně a poměrně rychle si začaloříkat,že chce.Počůrá se,jen když je sámodoma,ale to je tak půl na půl.Občas se stane,že se počůrá,i když jsme doma,ale to je asi tím,že nezachytíme její signál a vždycky to udělá v předsíni.Jinak v noci vydrží.Problém je,že jak je teďka ta dlouhá,chladná zima,tak se dost často nachladí a to pak močí třeba každou hoďkuAle dá se to vydržet.Pro mě osobně je lepší vstát a jít s ní i v noci než uklízet loužičku.

evina
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2006 22:41
- Nahlásit

bady:a co s ním párkrát vyběhnout před pátou hodinou?Spícího psa popadnu do ruky a dám venku do trávy.Po loužičce odměna.Brzy musí pochopit,že je lepší dměna sladká než-li "odměna" novinami.

petr26
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2006 17:11
- Nahlásit

Mám 9 měsíčního RR a měl jsem s ním podobné problémy. I když jsem jej třeba v 23,00 hod. vyvenčil a podotýkám, že venku vždy přehnaně chválil, ráno ve 04,00 tam byla louže. To bylo v době kdy měl přístup po celém bytu. Vždycky se vyčůral na koberec a na kachličky v kuchyni či v chodbě nikdy. Abychom ušetřili koberec, přestěhovali jsme jeho pelech do předsíně, kde jsou pouze kachle, znemožnili přístup na koberec a ejhle počurávání přestalo. Vycházel jsem z nějaké poučky, že pes který je naučen čůrat na měkké (koberec, tráva, sníh) tak tento povrch vyhledává a na tvrdé (kachle, beton) se vyčůrá, až je to úplně nezbytné. Dneska se to stane pouze vyjímečně, když se třeba zdržíme. Připomínám, že každě ráno kdy nebyla louže jsme jej řádně pochválili, ale zase pouze v mezích protože i dnes když má radost, tak učůrává (to ale s věkem odpadne). Asi to není tá správná rada, ale jen jsem chtěl ukázat, že je třeba vyzkoušet možné i nemožné.

petr26
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2006 17:14
- Nahlásit

A ještě bych dodal, že doufám, že novinami dostane pouze v případě, že jej přistihnete při čůrání. Pokud se počurá přes noc a ráno jej při příchodu "odměníte" novinama, tak to není úplně správné. Ten pes neví proč dostavá a váš příchod si spojí s výpraskem.

evina
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2006 21:37
- Nahlásit

petr26:mám podobnou zkušenost.Mám psa 10ti měsíčního.Jako malý měl zamezen přístup do obýváku kde je koberec(kvůli loužičkám).Když se naučil hygieně(v půl roce),dali jsme pryč zábranu a může tak po celém bytě.Jenomže mezi pátou a šestou(než-li jde na večerní procházku)se párkrát vyčůral a právě vždy na koberec.Tak jsem ho vždy v pět hodin zavřela do přesíně na hodinku...než šel ven.Po měsíci sám nějak pochopil,že na koberec se nečůrá.Nyní je to v pohodě i když se už pes nezavírá.Já osobně si myslím,že si pes značkoval svoje nové území.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání