Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Vyjížďky na koni se psem
Autor Zpráva
Miky
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 11:41
- Nahlásit

Ahoj, můžete poradit? Beru svoji roční rotvajlerku na vyjížďky na koni do lesa... Jak je sníh, je kolem cesty plno srnek... Do včera vždy poslechla, držela se u mě a neběžela za nimi. Včera neposlechla a utekla. Museli jsme za ní a chytli ji a pak dostala, ale mám už strach ji brát. Dokud nesleze sníh a srnky neodejdou do lesů, jak to řešit? Vodítkem z koně? Nebude se motat do nohou? A pevné nabo navíjecí? Nechci ji nechávat doma, takto se super proběhne a koně miluje... A nebudu jí slepě věřit, že už se to nestane, dokud jsou ty srnky tak zesláblé... Chudinky, ta zima je pro ně utrpením letos.

Pepka
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 12:17
- Nahlásit

Přesně tento problém mám taky. Jenže u mě se nejedná jenom o srny, ale i o běžkaře, chodce nebo otevřené dvorky se slepicemi kolem kterých projíždíme. Buď musím dolů z koně (což je pěkný "opruz") a psa "zpacifikovat" nebo pokud dovolí terén, tak odklusat nebo odcválat - na psa to platí a běží za mnou. Už jsem uvažovala i o elektrickém obojku, ale zatím se mi do toho nechce. Vodítko z koně bych v žádném připadě nedoporučovala, je to dost nebezpečné pro všechny.

Míša 79
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 12:40
- Nahlásit

Ahojky,tohle bude větší problém, jestliže tvoje fenka okusila lovit zvěř, tak se jí to 100% zalíbylo! Záleží jenom na tobě co skusíš, těžší varianta je- vzít ji sebou,sledovat do předu co se kde děje a v případě, že uteče, tak ji samozřejmě dát nášup a být fakt důsledná!!!! Lehčí varanta- nechávat ji doma, ale to je fakt škoda! Říkám to z vlastní zkušenosti, měla jsem taky fenku a váhala nad stejným problémem. dopadlo to tak, jakmile měla příležitost, zdrhla! Co je ve tvůj prospěch, věk tvé feny, myslím, žě by se dala ještě vychovat.S tím vodítkem- NESMYSL, zraníš sebe nebo fenku nebo koně!!!!

Míša 79
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 12:47
- Nahlásit

Řešit něco elektrickým obojkem, to není to pravý. já osobně jsem proti nim! Pokud člověk není schopen psa zvládnout sám, tak ať ho radši k těmto sportům nebere!!!

Míša 79
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 12:48
- Nahlásit

Řešit něco elektrickým obojkem, to není to pravý. já osobně jsem proti nim! Pokud člověk není schopen psa zvládnout sám, tak ať ho radši k těmto sportům nebere!!!

Pepka
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 13:01
- Nahlásit

Míša 79
Nebrat psa ssebou je samozřejmě to poslední řešení a přišla jsem na to i sama. Já potřebuju poradit, jak ho zvládnout, abych ho nemusela ochudit o vyjížďky, které tak miluje!

Miky
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 13:04
- Nahlásit

Tak to jsme dvě...
Já přemýšlela, že to samonavíjecí vodítko by šlo, v kroku...
Ono je to lanko naplé, takže by se nemělo zamotat pod nohy ani koni ani psu... A kdyby něco, dá se upustit...

Pepka
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 13:13
- Nahlásit

Miky
Nevím nevím. V kroku dejme tomu, ale v terénu je spousta nepředvídatelných situací, kdy nutně ve vteřině potřebuješ na řízení koně obě ruce. Já bych do toho asi nešla.

Míša 79
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 13:34
- Nahlásit

Dávám za pravdu Miky, vodítko je nesmysl!!! Budeš to muset risknout na volno a uvidíš.....Jiná varianta není. Buď a nebo.

Miky
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 15:03
- Nahlásit

No jenže já se bojím riskovat, kdyby to bylo jen o tom, že uteče, tak mi to nevadí, ale je to o možném úhynu srnky, o myslivcích a to za risk nestojí. No nevím... Chtěla bych věřit, že se to už nestane, že se poučila, ale...
A co se týče terénu... Jelikož teď jezdím na tažných koních, tak je to jen o kroku a oni jsou takoví bubíni, že jsou rádi, že jdou a max se leknou a zastaví a jezdíme jen po cestách...

Fifi
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 15:10
- Nahlásit

Miky
Ono by to asi chtelo vyjit s rotvici do lesa bez kone a trosku ji udelat poradek v hlave... Rocni rtw neni zrovna drobecek, a jak vis, ze pri uteku nepotka nejakyho venciciho cloveka a nenapadne mu psa.. Kdyz se bojis riskovat jeji uteky, super, fakt se ji zkus chvili venovat, muze mit pubertu, kdyz ji ted ukaznis, casem se srovna a muzete pokracovat ve vyjizdkach s konikama.

Miky
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 15:19
- Nahlásit

Asi máš pravdu, ale doufám, že to byl u ní jen úlet, protože fakt to udělala poprvé a doufám teda, že i naposledy... Jinak se psy a lidmi problém není, je takový telátko, psa by nenapadla... Ona ani kočce nic neudělá.

Fifi
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 15:23 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Miky
Je to pes. Udelala to jednou, udela i podruhy. Psa si nejdriv vycvic, at ma jasno v kebulce, a pak si jezdete s konem treba sveta lan(ve skrytu duse zavidim, to byl vzdy muj sen).
A v neco doufat, obzvlast u rotvika, muze bejt nebezpecny.. Sama ted mam mladou 10 mesicni rotvici, a triska s ni puberta. Zatim muze byt ta tvoje telatko, ale staci jeden konflikt a budes mluvit jinak.. A nikdy nevis, zda ti pri uteku nemuze nekoho porvat..

Kalliope
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 15:43 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit

joo, slova Fifi můžu jen potvrdit, viď ??

Fifi
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 15:45 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Kalliope
sypej na rotvajlera, kde se flakas???

Kalliope
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 15:52
- Nahlásit

pracuju, hodně mooooc

Pepka
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 16:13
- Nahlásit

U mě je problém v tom, že pes mě ze země normálně poslouchá, ale jakmile se můj zadek dotkne hřbetu koně, tak okamžitě ohluchne

Miky
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 16:31
- Nahlásit

dám teda pár výchovných vycházek pěšky a uvidím, ale snad už brzo sníh roztaje a bude zase dobře a beze strachu..

Fifi
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 16:39
- Nahlásit

Miky
Super. Treba bude fence na srovnani stacit mesic, spis i dyl. Uvidis sama. Dej vedet, jak se to vyviji.

Miky
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 16:42
- Nahlásit

No já doufám, že míň, učí se rychle, mrška...

Fifi
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 16:43
- Nahlásit

Miky
A jak se vlastne mrska jmenuje??? Kdyztak zavitej mezi rotvikare tady na foru At mame zase o clena vice

Miky
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 17:18
- Nahlásit

Barunka je to a ráda přijdu, díky za pozvání...

Fifi
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 17:32
- Nahlásit

Miky
Taaaak to uz bude druha Barca

Miky
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 17:33
- Nahlásit

ono to jméno je na ně jak dělaný, sluší jim

Gigana
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2006 18:55
- Nahlásit

Já mívám i svou fenu na vodítku a nemám žádný problém, kdyby se něco stalo, tak ji hned pouštím. Koně jsou na ni zvyklí a ona na ně.

Garfield
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2006 08:28
- Nahlásit

Miky
Brát psa z koně na vodítko je hloupost, může se zjančit pes nebo kůň, omotá se kolem nohou koně a bude zle. Ona především taková flexina dokáže pořádně pořezat.

Pokud jezdíš do místa výskytu srnek a pes Tě nemusí 100 % poslechnout, riskuješ život a zdraví zvěře, nebo psa, nebo obojího (myslivec).

Petra
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2006 10:30
- Nahlásit

Já jezdila na vyjíždky s hříbjetem a měla jsem ho na lonži a nikdy se nic nestalo, a se psem jsem to taky zkoušela nejdřínv na stopovačce, můžeš jí kdykoliv pustit a na dlouhé šňuře tě lépe poslechne. Klidně to vyzkoušej. Flexinu bych taky nebrala řeže pozor

Miky
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2006 14:00
- Nahlásit

Já to včera vyzkoušela s dlouhým vodítkem a šlo to... )))
V pohodě šla vedle nebo přede mnou a jen párkrát jsem zastavila, abych ji vymotala z vodítka, ale jinak v pohodě... ))) Kůň i ona

Petra
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2006 14:21
- Nahlásit

Miky
Tak vydíš naučíš se to ty kůň i pes

Miky
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2006 14:29
- Nahlásit

ju, super

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání