Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Uklízíte bobky i na vesnici????
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
MORIE
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 07:52
- Nahlásit

Ahojda
mám takovej možná hloupej dotaz. Ve městě uklízení bobků beru jako samozřejmost, ale jak je to na dědině? Když je to menší obec, žádnej chodník. Jak myslíte, že to berou lidi na dědině???

sarax
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 07:54
- Nahlásit

MORIE
neuklízím..u nás na chalupě nevím jak bych se trefila mezi kobylincema,kočičincema a slepičincema,takže to nechávám osudu,teda pokud to není na jediným chodníku bo u krámu někde

Evik
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 08:03
- Nahlásit

na chalupě na vesnici si uklízím na zahradě a pokud to pes udělá do silnice - no prostě tam, kde chodí lidi. Ve vsi, kde mám chalupu totiž člověk nenajde na veřejném prostranství psí lejno takřka nikde. Kočičinců, kravinců a kobylinců je tam spousta, ale pokud tam lidé mají psy, jsou to chudáci zavření v zahradách, kotcích a na řetězech. Je tam skutečně jen pár lidí, kteří chodí se psem i na procházky.
Takže já na chalupě sbírám skoro stejně jako doma. Je to malá ves, kde každý každému vidí do talíře a lidé si tam závidí nos mezi očima, takže nemám zapotřebí, aby mi třeba sousedka sdělila, že jiná paní povídala, že se jí nějaký pes vydělal před barák a že "jediný", kdo tu chodí se psem ven jsem já a proto to byl zcela jistě můj pes, kdo tu hromádku udělal.... jo, i kvůli takovéhle blbosti se na vsi šíří pomluvy....staří lidé nemají co dělat, tak drbou...

stamir
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 08:13
- Nahlásit

Evik
to bolo p-r-e-s-n-e popisane
A ešte si predstav, že na takej dedine hodíš dve potvory do postroja a ideš s nimi behať .... no čo, aj miestny blázon na dedinu patrí...

milovnikpejsku
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 08:31
- Nahlásit

obrátit se na příslušný Městský úřad, jak upravuje místní vyhláška tuto problematiku... a je jedno jestli má obec 1000 nebo město 1 mil. obyvatel. Policajt ti za to může napařit pokutu tak i tak, vše je o lidech.

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 09:00
- Nahlásit

U nás na malé vesnici, kde není ani chodník, chodí se psem víc lidí a všichni sbírají jen na silnici nebo před vchody do baráků, ale jelikož nejsou odpadkové koše a popelnici má každý za plotem, tak než by to každý nosil domů, tak to stejně hodí někam do křoví.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 09:02
- Nahlásit

tak ja kdyz jsem byl o vikendu v Brne, tak jsem poctive uklizel. takze ano, ja na vesnici uklizim ....

sarax
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 09:04
- Nahlásit

Jirikovo

Syska
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 09:05
- Nahlásit

Jirikovo
He? To si děláš pr...ne?

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 09:06
- Nahlásit

Syska
Proc? Byl vznesen dotaz, tak jsem odpovedel. Nic vic, nic min ...

Evik
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 09:08
- Nahlásit

chichi, taky jsem se zasmála teď akorát čekám, až se ozve Garfield, protože nepochybně si ten "rýpanec" nenechá líbit

monika
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 10:08
- Nahlásit

já uklízím, jsem na tom totiž stejně jako Evik, taky jsem tady jediná, kdo chodí se psem denně na procházky.Sbírám i na své zahradě.

MORIE
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 13:52
- Nahlásit

Je mi jasný, na své zahradě ANO - už kvůli travičce, ale jak venku? To sbíráte do pytlíků a nosíte celou procházku v kapse právě proto, že tam nejsou koše ani popelnice? Není mi jasný, jak se pak bobku zbavit

Markét
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 14:05
- Nahlásit

My bydlíme na konci vsi a tak jen stačí přeběhnout silnici a jsme v poli. A tam to ted neuklízím. Jinak přes ves beru čuby už vyvenčené. Jen jednou se nám stala nehoda na silnici, ale shodou šťastných náhod to bylo nedaleko kanálu. Tak jsem to tam nějak okrajem boty dokutálela.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 14:08
- Nahlásit

Já to u nás na vesnici sbírám. Za prvé nechci, abych otevřela branku a okamžitě vstoupila do lejna ( i když to prý přinese štěstí), za druhé lidi mají oči a vidí mě, za třetí hovínko ze 40 kg psa se tak lehce neztratí. A za čtvrté-na zahradě si to taky musím uklidit, tak proč ne na cestě? Jo, a chodník je u nás taky jeden, ale u baráku paní starostky se dělá další Ale co mě dokáže vytočit, že soused každé ráno pustí psa na cestu, nechá ho vyčůrat na náš plot a pak šupajdí domů...Ašenka už si to s ním vyřídila, ale ten pes chodí furt k nám. Asi je to tím, že máme samé feny a jednoho kastráta. A když seberu po Ašence hovínko zvící půl kila, hodím do nejbližší popelnice, která je před plotem. Ale tak, aby mě nikdo neviděl, bo to by se majiteli popelnice nelíbilo.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 14:10
- Nahlásit

Markét
mas kliku, ze nehoda byla v pevnem stavu a dalo se dokutalet. mohlo to byt i horsi a musela bys ze silnice udelat naklonenou rovinu, aby to do kanalku steklo ....

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 14:15
- Nahlásit

Jo, a včera jsem na zahradě nasbírala plné tři kýbly. Jak po zimě slezl sníh, vylezly staré hovínka. Když se to tak vezme, že máme od tří do desíti psů, a ti udělají každý den po jednom prckovi...

Markét
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 14:18
- Nahlásit

Jirikovo
To bych si poradila ještě snáz. Krajnice nejsou uklizené a tak bych skvrnu s přehledem "zaprášila"

monika
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 14:29
- Nahlásit

Mucholabka
taky jsem sbírala zimní úrodu. jedna doga a kokr toho taky vysolili dost.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 14:40
- Nahlásit

monika
A to jsme sbírali i během zimy. To šlo aspoň dobře, protože to bylo zmrzlé jak h***o ale teď to musím odlepovat od sněhu. A zjistila jsem, kam celou zimu chodila kočka. Udělala asi dvacetikilovou hormadu hovínek za kompostem...to bych od ní nečekala, že bude tak slušná. Ani nikdy dřív to nedělala. Ona se venčí jak pes, stačí pustit na zahradu, hned u schodů se vyčůrá a jde domů, když se jí chce kakat, za chvilku přijde taky sama domů.

Evik
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 15:05
- Nahlásit

já normálně sbírám každý den zima nezima a stejně po slezení sněhu jsem včera sebrala taky tři plné lopaty...

stamir
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 18:19
- Nahlásit

jo, jo, toto je jedna z málo situácií, kedy si pochvalujem mrazy. Dobre sa to upratuje. Ja tomu doma hovorím "Idem do záhrady - zahrať si golf "

pigie
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 20:13
- Nahlásit

Nie, na dedine nezbieram. Tam jednak pobehuje navolno x-milion psov a moj pes to robi aj tak az za dedinou Este nemal ani jeden zasah v dedine, mimo naseho dvora

benino
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 21:11
- Nahlásit

taky mam za sebou úklid toho,co bylo až doteď schované a najednou to vylezlo zpod sněhu.Za mrazu se to uklízí perfektně,teď už hůř...Jinak na vycházce neuklízím,zatím to bylo vždy na polní cestě za vsí a tam to nikomu nevadí(jen dávám pozor,abych do toho třeba příště nešlápnul zrovinka zase já..)Ale jeden pytlík mám vždy u sebe,co kdyby.......

aknel
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2006 21:42
- Nahlásit

u nás na zahradě je zatím fůra sněhu a jak postupně odtává, bobky podají níž a níž.až sleze, bude to hrůza.to když se přes léto jezdí se sekačkou,je to na gumáky.na procházky bohužel nechodíme často,ale když jdeme,tak je to takový zážitek, že je třeba vypudit ze sebe vše.pak je opravdu "příjemné" chodit s tímto nadělením po celé vesnici-na koše tu taktéž nějak zapomněli.

Jajina
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:41
- Nahlásit

No právě, nejsou koše! U nás vede jeden hlavní chodník a na bílém sněhu se v zimě krááásně ukázalo, že sbíráním se tam neobtěžuje vážně nikdo - před ploty to byla jedna hromada za druhou...takže přiznávám, že nesbírám ani já, i když je pravda, že k chodníku to trefíme opravdu výjimečně; vždycky to beru nejdřív přes louku (právě na vyvenčení) a až pak po chodníku. Ale je to fakt humus a lidi protivný. Tak třeba náš pes to nikdy neudělal nikomu před plot a stejně jsme dostali z okna od báby vynadáno a to si tam jen něco čmuchal. No tak přítel poslal paní slušně někam. na druhou stranu nechápu lidi, co jejich psi pravidelně nechávají hromádky ostatním u plotů, že jim to není blbý...mně by teda bylo a kdyby se to stalo někde fakt na ráně, tak pro ten případ pytlík taky s sebou mám!

Ivu
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 18:24
- Nahlásit

Něco podobného se děje u nás. Pejsky sice máme na zahradách, ale někteří venčáci místo aby vzali psa do lesa nebo na louku, aby si tam...,tak je tahají ulicema. Obec konečně zapracovala udělala asfaltky a teď maká na chodnících. Samozřejmě ty chodníky jsou samé h... a dělají to jen jedni a ti samí lidé. On je pro ně problém vzít psa o 200m dál. Viz naši noví sousedin doktor,ona pracuje na magistrátě. Čokla vypustí dvířek, ten "osere" okolním sousedům chodníky jde domů. Je to chuťovka, když se dostane kakošinec do sekačky. až chytnu provozní teplotu tak seberu všechny ty hovna a ještě k tomu přidám ty našeho roťáka a nasypu jim to přes plot, třeba jim to dojde!

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 18:32
- Nahlásit

Ivu
To bys měla. Ale pokud možno i s dopisem, lidi jsou neuvěřitelně blbí. Hodilo by se něco jako "vracím všechny hovnínka, které si váš pes zapomněl na chodníku..."

Ivu
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 19:04
- Nahlásit

Dík za podporu. Manžel našemu druhému sousedu(kamarádovi) věnoval z legrace lopatičku s pytlíkem, co jsou pověšený po Plzni, aby si to uklidil, až ten pes od sousedů mu tam zase nějaké to lejno položí. Zatím se smějeme,ale náš den D ještě přijde!!

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 19:07
- Nahlásit

Však je to super nápad, asi to budu taky aplikovat na našeho sousedatoho, co nám čůrá a kaká na plot.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání