| Autor |
Zpráva |
petr26
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 20:02
- Nahlásit
Mám ročního RR a poslední dobou si nejsem jist, kdy si hraje a kdy ne. Tak např. jsem s ním na zahradě, cvičíme poslušnost a on najednou začne během kolem mě (typické pro RR) a ve vhodné chvíli vyskočí a lehce (zatím) mě kousne do rukávu kabátu. Zase odběhne a znova. Na povel nesmíš popř. fuj nereaguje. Nereaguje ani na zatáhání v zátylku. Toto provádí nějakou dobu a pak skonči jako když začal. Jsem na rozpacích zda si chce jen hrát a já mám "blbnout" s ním nebo mu strikně jakékoliv kousnutí zakázat. Je faktem, že dosud jsem ho za každé kousnutí pokáral slovy nesmíš popř. jsem jej vytahal. V minulosti jsem měl psy (NO, Briard), ale ani jeden mi toto nedělal. Když už, tak po rázným "nesmíš" přestali. Nechci jen zase pořád kárat. Pokud máte nějaká obdobné zkušenosti s RR, tak uvítám jakoukoliv radu či doporučení. Petr
|
stamir
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 08:24
- Nahlásit
je to ročák... ja myslím, že hovorí "Stačilo, poď sa hrať !"
Asi by som mu to zarazil, docvičil a potom by som ho JA vyzval na hranie. Nech si zvyká, kto je tu šéfom.
|
petr26
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 19:10
- Nahlásit
OK, dobrá rada. Jen podotýkám, že je to schopen udělat po minutě cvičení -)))) A na druhou stranu chce si hrát nebo zkouší.....
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 19:42
- Nahlásit
TOhle samí dělá Pupyna(NO) když třeba běžím nebo ji zavolám radostně tak ona na mě začne skákat a vždy se o mě odrazí a jakoby zavrčí...chce si hrát. Něbo když běžím tak vždy udělá ten zvuk jako když vrčí a chnape mi po rukávu...nojo nechce abych ji utekla,,,, ..... jinak musíš prostě rozpoznat kdy vrčí a kdy ne...moje si takhle se mnou normálně povídá...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 19:51
- Nahlásit
Pupy
Mně to australák dělá taky. Chce si prostě hrát. Je hyperaktivka a nějaké cvičení vkládám mezi hru, protože jinak by nic neuměl. Nebo se snažíme učit hrou. Australáci štípou do pat, Brut už přišel na to, že máme boty a efekt je minimální, tak mi chytá rukáv nebo ruku. Pokud už si nechci hrát, tak použiji povel "DOST" a on se zklidní ( teda nechytá mně). Jinak u nás fungují míčky, přetahovadla... a u nich se učíme. Prostě škola hrou.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 21:00
- Nahlásit
Moj taketo jasenie robi tiez, zvycajne, ked odchadzame od jeho kamaratov a on je este rozjaseny. Kuse, hryze do ruky, uteka, chce sa nahanat. Ja sa s nim vzdy pohram, ale na povel dost vsetkeho necha a ide si po svojom. Aj ked vidim, aku radost mu to robi moct si "kusnut" do pana Ak vsak nereaguje na povel nesmies, tak asi nebol dost razny (resp. mu nebolo dostatocne razne predvedene, co ten povel znamena)
|
petr26
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2006 22:47
- Nahlásit
4 Pupy
To je to přesně co dělá i ten můj blázen. Převedu to na hru a uvidíme. Díky zatím všem.
|
Ajka
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 14:44
- Nahlásit
petr26
ja to mela s hafem taky, ale s tim rozdilem, ze se svoji vejskou nevyskocil dal nez do pasu, takze me nekolikrat pekne rafnu do bricha. odnaucila jsem ho to tak, ze v momente, kdy vyskakoval jsem se ohnala rukou a poradne ho prastila pres cumak, ale vsechno jsem hrala tak, aby to vypadalo, ze z me strany jde o nevinny pohyb a ze si vlastne ublizil sam. Po nekolika pokusech s tim prestal. Takhle jsem ho naucila i uhnout z cesty. kdyz se valel mezi dverma a ja nesla kosik s pradlem, vzdycky jsem mu prislapla ocasek nebo packu, kdyz cuchal do spajzu, otevirala jsem tak, aby ho dvirka prastili. Naucil se sam si to hlidat a pod nohama se uz taky neplete
|
petr26
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 17:04
- Nahlásit
4 Ajka
Ten můj je as tvrďák, protože to už jsem zkoušel a když jsem ho plesknul po čumáku a třeba i skrytě, tak to byl pro něj signál k dalšímu výpadu. Už jsem to odboural, protože bych ho pořád musel pleskat a to k ničemu nevede.Dneska jsem ještě zkusil, že když se dotane do varu dám mu ihned povel např. sedni a odměním ho ihned pamlskem. Docela to i zabralo, tak jsem zvědav. Jakmile viděl pamlsek na všechno zapoměl.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 17:28
- Nahlásit
Mně někdy kouše Píďa, když se vrátíme domů (4kg pejsek). Hrozně hraje zuřivého, strašlivě vrčí a kouše a kouše do ruky.
Ale ten stisk je úžasně jemnej a něžnej a v tom vrčení je podtón velké radosti.
Mně se to líbí zrovna tak, jako jemu.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 19:18
- Nahlásit
brut
petr26
JJ budte rády že se k vám chovají tak jak k pejskum
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 19:45 - Změnil/a: Azoracek
- Nahlásit
Já bych měla dotaz na vztah mezi 2 psy. Dnes jsme podruhé venčili s 10.měs. labíkem Lexem - třeštiprdlo,který si z ničeho nic nedělá, na Zorinovi bručivé tony nereaguje,vyzývá ho ke hře dál a brumlá.Azor je dost dominantní,mohutně hrabe po značkování atd. Když značkuje,Lex klidně muže být u něj,sice trochu mručí,ale jinak to neřeší.Pak ale někdy přřeteče pohár a 2x se stalo,že na něj šel tak,že se honili,Zorino mu skákal na hřbet,hlavu,váleli se po zemi a připadalo mi,že jde natvrdo,zatímco Lex to nijak neřešil a bral to jako hru,když ho Zorin skolil na zem,on chvili ležel,pak jak kdyby se vysmál se přetočil na bok a už letěl dál..mýho chlupáče zřejmě štve,že ten pes je větší a ještě víc to, že on si z roho nic nedělá.To byla jediná výhoda, kdyby druhej pes byl rváč, mohli se fakt surově porvat.Páník Lexe říkal,at je nechám,že Lex když už ví, že je to blbý,se dokáže ohnat,ale já sem nechtěla, aby si Aza dokazoval, že si dokáže každýho podřidit a že je pán světa ( jakože pak Lexe skolil a vítězně nad ním stál předníma packama,stejně tak když mu stál takto předníma packama na hlavě,kterou měl Lex skloněnou),takže jsme mezi ně šáhla,samozřejmě se muj ohnal,naštěstí ne natvrdo,navíc jsme měla bundu,tak jsem nic necejtila.Spíš to bylo v zápalu boje,ale pěkně mě to naštvalo,myslí si, kdoví co není...
Jak mám v této chvíli postupovat? Jde muj pes natvrdo?Jen doplnuju že při minulém venčení na Lexe děsně žárlil když se přiblížil ke mně a přibíhal na první povel,dnes naopak vubec, uplna ignorace.
|