| Autor |
Zpráva |
stremka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:07
- Nahlásit
Lary ! Tady máš prostor pro tvoje téma.Já bych ráda na foru belgický ovčák a jeho výcvik debatovala o belgickém ovčáku.Děkuji za ochotu
|
Lara
|
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:12
- Nahlásit
Dobra, tak dekuju.......posilam to sem znova
Krmeni je problem, ja mu rano dam granule a 1 ks chondro na klouby.....
a pak dostava neco k snidani, naky pamlsek od nekoho kdo je zrovna doma,
v poledne ma mismas (chleba, kosti, kuze, voda, mleko, ....) a odpoledne se vracim ze skoly nabo z prace (az vecer) a namazu jim chleba se sadlem nebo granule a zase 1 ks chondro.
Takze, vim, ze krmeni neni ideal.
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:16
- Nahlásit
Lara
jsi hodná holka.A teď k tomu krmení.Když prosím tě krmíš granulemi tak mu nedávej žádný chleba a pod.žádné zbytky.Granule podle návodu na váhu zvířete a jinak nepotřebuje mimo podpůrných doplŇků nic.Proboha chleba se sádlem?
|
Lara
|
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:19
- Nahlásit
chleba se sadlem.....patent babicky
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:21
- Nahlásit
tak se omlouvám, no...
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:23
- Nahlásit
Lara
tak babičce vysvětli že je jiná doba kde ten chleba s máslem je už v granulích.Kdo chce vycházet dobře se zvířaty musí miti také "filipa"Fakt se drž jen těch granulí.Jak že je starý.Už se mi nechce vracet se zpět na ty stránky BO.Protože i s těmi podpůrnými doplňky se to dá přehnat.Fakt nejlepší porada s veterinářem
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:25
- Nahlásit
Dospělý pes by měl dostávat jednou denně. krmná dávka je pro tebe zbytečná, nepředpokládám, že bys mu vařila, drž se těch granulí a dávkování na nich uvedených. Doporučuji je zalévat teplou vodou nebo polévkou..
Pokud dáváš Chondro na klouby, uupřímně jsou i levnější prostředky na klouby a nevím, je li Chondro zrovno vhodné...o Užívání doplňků stravy se poraď s veterinářem, můžeš tíím i lecos zkazit... Já dávám štěnisku jen Sanal, jsou to béčkaa vápník...
Jde o to, že krmení bys měla přizpůsobit věku a čas krmení tomu, kdy chceš aby byl pes aktivní
Dám příklad...
Rodiče jsou doma ráno do jedenácti, tzn. že procházka, krmení po ní/ nikdy před, aby se mu neotočil žaludek.../ Většinou je pes po krmení pasivní - tráví a odpočívá..
Svého pracovně vedeného dobrouše jsem krmil mezi šestou a semou hodinou, aby byl večer klid.. Ale ten byl unavenej a doma vážně odpoledne po páté jen odpočíval..
|
Lara
|
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:25
- Nahlásit
Aranovi je 9 mesicu.
Co se tyka granuli a vyzivy jsem bohuzel odkazana na chovatelske potreby, ale vybiram si kam pujdu. Rozhodne nechodim do komercnich prodejen.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:26
- Nahlásit
stremka
zrovna s čistýma chondroprotektivama, když se člověk drží dávkování tak moc ne. I když Chondro neznám - dávám Alavis
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:29
- Nahlásit
aranovi je devět měsíců...
V devíti by už mohl dostávat jendou denně? já myslím, že jo..než ho budeš krmit, dej mu trošku do těla, ideální je ho trošku fyzicky vyčerpat procházkou.. Zatím je to ještě takové štěnisko, blbni s ním sam...
Jka jsem psal abys ho brala ke kolu, na to zatím zapomeň, aby si nepoškodil klouby
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:30
- Nahlásit
Lara
nejlépe je vybrat si jednu značku.Ty studuješ tak něco cenově dostupného ale ne šmejd.Já bych ti doporučila DELIKAN ale pro mladé psi.V Pardubicích jsou určitě prodejny zverimexu kde ti poradí.A co se týče cvičáku tak v Pardubicích je určitě několik cvičišť.A to by jsi neměla zase tak daleko.Kde bydlíš?
|
Lara
|
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:30
- Nahlásit
Hmmm, tak zas jsem o neco chytrejsi a myslim, ze to pomuze i jinym, kdo je v tomhle zacatecnik.
Aran mel uz pred vanoci problemy s nohou, tak jsem byla na veterine.
Dostal injekci a ulevilo se mu, ale dostali jsme nakazano - kvalitni granule, tyden omezeny pohyb a naky doplnek na klouby.
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:31
- Nahlásit
myslel jsem, že je starší..
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:33
- Nahlásit
stremka
Malého přikrmuji částečně Mastery pro psy v zátěži, to je prý nejlepší krmivo na trhu, ale toho se nakecá, víš jak... ale kvalitní je fakt moc...stojí kolem dvou tisíc..
|
Lara
|
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:33
- Nahlásit
Bydlim smerem na Sec, kousek od Hermanova Mestce...
A kde bydlis ty? ala_baionette
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:35
- Nahlásit
Já bydlím v kynologické vísce nezamyslice
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:37
- Nahlásit
je to mezi vyškovem a Prostějovem
|
Lara
|
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:37
- Nahlásit
Sice studuju, ale chodim na brigady, abych mohla zit trochu samostatne a taky jde muj vydelek na kvalitni granule, hracky aj.
Takze, aby se mel Aran dobre, musim ozelet cast volneho casu.
Ale vyplati se to, on ma radost ze vseho.
|
Lara
|
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:41
- Nahlásit
Ja jsem ted vzala na otestovani granule: ACANA a K9 , protoze nevim co mu bude chutnat, tak musim experimentovat...
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:42
- Nahlásit
bez toho to nejde... některé granule jsou vážně předražené.. poraď se, nejdražší neznamená nejlepší..
Po literatuře se mrkni v knihovně, vyber si něco, co se ti bude samé líbit..
|
Lara
|
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:45
- Nahlásit
No tady u nas je taky cvicak, ale nevim jak moc je funkcni, protoze pejkare tady slysim (stekani), tak 1x rocne.
Navic jsme se sem pristehovali pred 1,5 tak neznam mistni pomery peskaru.
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:46
- Nahlásit
Ten cvičák můžeš klidně absolvovat i s přítelem, vyber nějáký, kde je dobrá parta, řekni jim o svém důvodu, proč začínáš s kynologií...
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:46
- Nahlásit
Lara
moc neexperimentuj a drž se jednoho krmení.Když máš peníze tak K9 je výborná.Ale prosím tě nedávej mu krmení pro psi v zátěži ale pro štěňata do jednoho roku.Zátěžovka není pro tvého psa vhodná.V Pardubicích jsem ti našla cvičák ale mezitím jsi napsala že bydlíš v Heř.Městci tak tam je cvičák určitě taky.Jinak jeden je v Pardubicích a jeden v Nemošicích,Jdu se podívat ještě na ten Heřmaňák.Vydrž.
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:49
- Nahlásit
Jestli máte místní cvičák, a je oplocenej, klidně se tam staň členkou, protože můžeš potom alespoň využívat areál..Drž se lidí, co mají výsledky, každá organizace by měla mít svého výcvikáře a ten by ti měl poradit. Každopádně si jich zezačátku obejdi více a rozhodni se, kam se ti bude chtít..
Z vlastní zkušenosti říkám, že mít cvičák v místě bydliště je výborná věc..
|
Lara
|
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:49
- Nahlásit
stremka
Jezis, diky. Ja vim, ze v tom HM maji i "psi tabory", vy tomu rikate asi soustredeni nebo tak neco...
|
Lara
|
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:52
- Nahlásit
Oploceny to je a Aran tam uz chtel vlezt pod plotem, ale moc tam nechodi cvicit, tak nevim jak moc je to funkcni.
A jeste vim, ze tam chodi jeden chlap a ma taky cerny NO.
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:53
- Nahlásit
tak si ho odchyť a poptej se... nestyď se, maximálně tě pošle... víš jak?
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:54
- Nahlásit
Lara
tak u vás to vede nějaký pan Kumpera a tel.603513818.Vím že tam pořádají různé akce i svody a bonitace.Určitě se domluvíte.Zavolej mu a přeptej se ho kdy a jak se cvičí.
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:56
- Nahlásit
počítej určitě víkend a středu možná...
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:57
- Nahlásit
Stremka...
Dobrá práce, ty máš ale zdroje...
|
Lara
|
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:58
- Nahlásit
stremka
ty jsi nekde z Pardubicka??
Jo a diky, ja bych to urcite nasla taky, ale to ze mi pomahate je skvely, ....Aran si tu vedle me chrni a jeste nevi co se na nej chysta
|
Lara
|
# Zasláno: 9 Bře 2005 23:02
- Nahlásit
tenhle vikend mam volno, tak jestli tam jsou i v zimne???
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 23:02
- Nahlásit
Lara
nejsem ale znám celou kynologickou republiku a co neznám vím kde najdu informace.Ale jako dřívější rozhodčí znám hodně cvičáků.
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 23:05
- Nahlásit
stremka ... a nezamyslice znáš také???
|
Lara
|
# Zasláno: 9 Bře 2005 23:06
- Nahlásit
A neni pro me cvicak velky sousto???
Zvirata mam rada, ale nevim jak narocne je chodit cvicit psa....
Ale, chci do toho jit, Aranovi je 9 mes tak ma zivot pred sebou.
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 23:07
- Nahlásit
ala_baionette
nezamislice nee.To je někde na Moravě že.Tam zná jenom Brno (teda cvičák) a pak až Strážnici a dále na slovensku Kežmarok.Já jezdila hlavně po česku.
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 23:08
- Nahlásit
naučíš se uvídíš začneš cvičit a dávat zkoušky, dle NZŘ už můžeš skládat i s bezpapírákem.
Jak jsi psala, každý nějak začíná, třeba ti někdy něco poradí i sali s tchorem -oni jsou vážně dobří
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 23:09
- Nahlásit
a jana otáhala?
učastník několika mistrovství a tak ..??
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 23:10
- Nahlásit
Lara
cvičák určitě potřebuješ jako prase drbání(promiň).A ten psí tábor taky.Jestli bude místo.Většinou je o ně rvanice a touto dobou už bývají obsazené.Tam můžeš jet i s přítelem.Většinou se bydlí ve stanech.Ale vždy se tam najde dobrá parta.
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 23:12
- Nahlásit
ala_baionette
ano ano.Tak toho znám z mistráků.Jak žije starý brach?Ještě cvičí aktivné nebo se taky dal na komerci jako hodně skalních ze Svazarmu
|
Lara
|
# Zasláno: 9 Bře 2005 23:12
- Nahlásit
no, ja se musim rozloucit, rano jsem od 6 na nohou a tak nesmim podcenovat potrebu spanku.
A navic Aran spi s nama, tak si umite predstavit, jak to u nas vypada
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 23:14
- Nahlásit
stremka
Jan se dal špatnou cestou.. Na pejskaře se vykašlal, psi mu doma hnijí, už ani nedá vědět otáhal mě učil v začátcích
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 23:17
- Nahlásit
Lara
tak dobrou a snad zase příště
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 23:18
- Nahlásit
ala_baionette
to je škoda.Kolik už mu je?Ono to pak už taky moc neběhá.Já to vidím na sobě
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 23:22
- Nahlásit
56_?
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 23:23
- Nahlásit
ala_baionette
no to je ono.Jdu taky chrápat.Tak zase zítra.Zdravím moravu
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 23:27
- Nahlásit
dobrou přidám se
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2005 07:20
- Nahlásit
Lara
K tem cvicakum vrele ti doporucuju objet si par cvicaku v okoli a podivat se jakym zpusobem cvici, jestli jsou tam lidi co neco umi nebo jenom sedi v klubovne a kecaj o tom co "umi" atd. Dobre vybirej jsou docela velky rozdily v kvalite cvicaku. Jestli se chces se psem necemu naucit bud aktivni sleduj vse co se na place deje a to i v dobe kdy uz zacatecnici necvici uklid psa a sama koukej jak to jiny dela, delej si obrazek o jednotlivejch metodikach, zadnou nezatracuj predem dokud nepoznas jeji princip. (tim ale nechci rict aby jsi vsechny zkousela na svim psu to rozhodne ne) Bez se podivat na zkousky a zavody a ikdyz uz budes clenem v jednom juezdi se podivat i na jine cvicaky atd.
Hlavne nechod na cvicak stim ze ti tam psa vycvici nebo neco nauci, na cvicaku se uci psovod jak muze cvicit sveho psa + se delaji veci ktere nemuze psovod delat sam. (nez se zacnes rozcilovat takovych lidi co maj nazor ze cvicak jim vycvici psa je strasne moc)
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2005 07:24
- Nahlásit
Lara
seznam cvicaku i s aktualnima kontaktama mas na http://www.czkynologie.cz/organizace/zko.htm
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2005 09:55
- Nahlásit
Laro,paráda,vše už bylo řečeno,jen se toho drž a bude to dobrý.
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2005 10:11
- Nahlásit
Lara
Co se tyka granuli a vyzivy jsem bohuzel odkazana na chovatelske potreby, ale vybiram si kam pujdu
jestli ti můžu poradit, až příjdeš na tu správnou zančku koukni po internetových prodejnách, cenově jsou na tom kolikrát líp a nemusíš bý odkázaná na chov. potřeby v okolí
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2005 10:15
- Nahlásit
Laro já se ti tady budu ráda věnovat,když budeš mít přesné a cílené dotazy k tématu,jako už zaplaťpámbu máš.Ale nediv se,těmi prvními srdceryvnými výlevy uraženosti jsi mě solidně nadzdvihla,a já si fakt vybírám,s kým se bavím.....a někdo mi projevem krajně nesympatickej ode mne nedostane hned souznění a pochopení.
Pro mě piš stručně,jasně a cíleně CO,JAK a PROČ,a emoce nech stranou,co bylo bylo,kdyby byly v rektu ryby nebylo by třeba rybníků.
Rozumím tomu tak,že: Vzala sis psa,jsi běžný majitel psa v rodinném stylu vaší vesnice,teď je mu devět měsíců,bydlí u babičky,nechová se tak vůči prostředí neškodně jako ti dřívější,co jste měli,něco to odstartovalo,minimálně hrozbu represí na zvířeti a teď to chceš změnit a chceš se sním někam posunout.A chceš vědět co všechno se dá dělat.
Krmení,péče,výcvik,zábava,ovladatelnost,.....
Rozumím tomu dobře?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 10 Bře 2005 10:24
- Nahlásit
stremka
Poraď nějakej dobrej psí tábor,pls
|
Maruš
|
# Zasláno: 10 Bře 2005 10:25
- Nahlásit
To jsem byla já,ten anonymní.
PS:tábor pro pokročilejší,ne pro Laru
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2005 11:49
- Nahlásit
Maruš
všechno to je na komerční bázi,když nejedeš se svou partou....já bych teda s cizíma nejela,já se jich bojím.
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2005 11:54
- Nahlásit
Maruš
Sali
tak něco vymyslíme né? Jak už psal albajonet
|
Maruš
|
# Zasláno: 10 Bře 2005 12:23
- Nahlásit
Sali
Myslim,že seš klasifikovaná jinak,než že se lidí bojíš
Tak něco uspořádejte,já se ráda připojim Ale nenechte to organizovat bajoneta,udělal by to někde na dálným východě,moravák ... Něco pěkně středočeskýho
|
Maruš
|
# Zasláno: 10 Bře 2005 12:26
- Nahlásit
Sali
A nakonec ono to je jedno,jak si zacvičíš a jestli si vožereme držky komerčně nebo nekomerčně... (teda dofám,to k pořádnýmu táboru patří,kór pejskaři,to jsou divný patroni)
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2005 12:28
- Nahlásit
já teda nevím, ale čím je tábor dál tím je lepší néé připadám si alespoň jak v jiném světě
Souhals se Sali, nejlepší je jet se svou partou
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2005 12:29
- Nahlásit
Maruš
to teda jedno není,víš,jak se zhádám s kýmkoli,kdo neskáče jakm já pískám.
|
Maruš
|
# Zasláno: 10 Bře 2005 12:41
- Nahlásit
Sali
Jedno vim jistě,jsem dobrej adept.Na mně můžeš dříví štípat
A umim vařit fakt dobrý kafe
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2005 12:46
- Nahlásit
Maruš
a odkuk jsi.Hodně inzerce na tábory jsou v časopisech.Když my řekneš který cvičák to pořádá tak ti poradím.Ale teď už bývá hodně obsazeno.Tak si pospěš.
|
Maruš
|
# Zasláno: 10 Bře 2005 12:58
- Nahlásit
stremka
Jsem ze středních čech a je mi vcelku jedno,kde ten tábor bude.Já zatim nikde nic nenašla.Cestuju vlakem,tak aby to bylo dostupný.Hlavně,aby to bylo kvalitní.První rok jsem byla na táboře,kterej mně težce zklamal.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2005 13:01
- Nahlásit
Hele, čehúni, poraďte mi, kde můžu sehnat dogtrekingový postroj. Nebo mi stačí obyč postroj místo obojku, a přezka na konci vodítka připnutá k pásku?
A ještě - můj pesík má 18 kg. Když jedu na běžkách, může mě táhnout? Neublíží mu to? Nemyslím furt, já se taky snažím, ale trochu, já ho potřebuju "utahat" (Jo, sice nerada, ale zveřejním svou váhu = 55 kg)
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2005 13:07
- Nahlásit
Terri
http://www.manmat.cz/
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2005 13:07
- Nahlásit
Jen k tomu táboru, já si prdel nedělám a myslím to vážně..Víťa říkal, že by možná na pár dní taky schrastil volno, Co kdyby jste se z Čech mrkli k nám na Moravu??
Nebo něco hoďte do éteru, ať se něco vymyslí ...
se Sali to bude jedna velká válka, to ještě dořešíme tu kontrolovanou socializaci a ebony to také natřu ... a budeme pít
jen tak pejskařsky, aby se neřeklo ...
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2005 13:08
- Nahlásit
terri
no to hodně záleží na tom, jaké máš míry ...
??
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2005 13:11
- Nahlásit
ala_baionette
žádná válka nebude,na to není síla,mám tři mladý zvířata,když je dodělám,padnu na hubu a s polozavřenejma okama budu jen kejvat na vše.I na to,jestli chci další pívo.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2005 13:12
- Nahlásit
Sali
tak to te chci videt
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2005 13:12
- Nahlásit
a kde byste to chtěli udělat??
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2005 13:13
- Nahlásit
ala_baionette
A stačí Ti výška...IQ? Tak 173 Ale fakt, v parkové univerzitě jsem slyšela, že to není husky, a tudíš ho můžu udolat.
Tchor
Díky, mrknu na to.
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2005 13:14
- Nahlásit
Sali
Tchor
|
ala_baionette
Člen |
- Nahlásit
uvidíš sama... je to pit nebo staf? pak se kidně nechej táhnout...
|
Terri
Člen |
- Nahlásit
3 mušketýři
Udělejte to ve Slezku, přijedu špionovat.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2005 13:15
- Nahlásit
Terri
Udolat muzes kazdyho psa kdyz ho vemes bez treninku na dlouhej vejlet, chce to zacit postupne.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2005 13:15
- Nahlásit
uvidíš sama... je to pit nebo staf? p
Právě že ne, je to vysokonohý atlet (nic proti pitům..) - irský teriér. Strašně rád běhá.
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2005 13:16
- Nahlásit
a to je zase kde... ??
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2005 13:16
- Nahlásit
ala_baionette
já jsem pro,vzala bych si dva dny dovči a udělalo by se to st večer-ne večer,4 plný dny musí jako soustředění postačit,
kde lokalisačně je ten tvůj cvičák? My jsme od Slanýho,tak a´t spočtu dobu cesty....stan je samozřejmost,kafe a instatní polívky uvařený v klubovně v rychlovarce stačí....když je hospoda vedle.
Ráno stopy se všema,tam krmím,to je do jedenácti,pak oraz tak do třech a pak obrany do tmy,a pak přátelský pokec u žlutého moku....
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2005 13:17
- Nahlásit
Víš kde je brno?tak potom 40km směrem na Vyškov
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2005 13:17
- Nahlásit
Tchor
no,když sis navymejšlel takovejch čoklů na práci domu,tak se nediv,že i mě hyperkativní workaholičku to odpálí.....
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2005 13:18
- Nahlásit
chce to zacit postupne
Určitě - má ale narozdíl ode mne kondičku a docela výdrž, takže když jedu hoďku a půl na běžkách, tak je to pro něj v pohodě. A to on nekluše ale různě běhá, nebo ho posadím, ujedu a přivolám. Tak jsem přemýšlela o větší námaze. Myslím, že by ho to i bavilo, beru ho k noze (běžce) a utíkáme seč mi síly stačí a to se mu líbí. Ale já to dlouho nevydržím (takže jestli jsi myslel postupně, tak u mně )
|
ala_baionette
Člen |
- Nahlásit
kolik bereme lidí?
|
Sali
Člen |
- Nahlásit
ala_baionette
jo,brno najdu,vyškov taky-jo je skoro kousek,tak 3 plný hodiny cesty,až do brna je to od nás dálnice .
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2005 13:19
- Nahlásit
ala_baionette
jak se tady domluvíme,aby to mělo význam....beru to jako soustředění pro TART.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2005 13:21
- Nahlásit
chudák Lara se posere,až sem večer příjde.
Co se přesunout zase na obrany nebo maliny nebo dodrbany?
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2005 13:21
- Nahlásit
já s malinkým tart ještě nemohu, ale přizpůsobím se a alespoň se mrknu, jak se tart cvičí ..
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2005 13:22
- Nahlásit
tak dobrmany...
|
Lara
|
# Zasláno: 11 Bře 2005 07:26
- Nahlásit
Sali
naboj ja se nepos... naopak mam radost
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2005 07:31
- Nahlásit
Lara
tak jsem tady.
|
Lara
|
# Zasláno: 11 Bře 2005 07:40
- Nahlásit
ala_baionette
Zdravim vsechny,
takze stucne.....musim protoze jinak sem straaasne ukecana...
- vcera jsem nedorazila, protoze jsem testovala po kolika hodinach Arana utaham. Vysledek je, ze mu zatim staci 2-2,5 hod.
- domu jsme prisli za tmy a oba jsme padli a spali az do 7 hod
- ucila jsem ho skakat pres prikopy u cesty a kdyz se mu nechtelo, tak tam zahucel a musel se vyhrabat
- aspon me zaveje pomahaji ho rychleji utahat
- na cvicak jsme uz objednany tuto nedeli
- jen mam obavy, jak se bude chovat mezi cizimi psy....
- "vesnicky" psy docela ignoruje (nesteka na ne) a kdyz ne tak ho stahnu a "Nesmi" a muzem jit dal
- vcera jsem ho taky vzala ne seznamku ke znamy do vedlejsi vesnice: maji stene ovcaka.....no a Aran jim ho chtel "znasilnit".....takze abych ho radsi mela na cvicaku na remenu, co?
Jinak dekuju vsem za rady ohledne krmeni, okouknu to!
PS: kdyz budu delat pokroky, a budete nas chtit...tak bysme se za vami jeli v lete podivat aspon na 1 den........ale to je hudba budoucnosti
|
Lara
|
# Zasláno: 11 Bře 2005 07:42
- Nahlásit
stremka
ahoj,
tak jsem panovi volala a v nedeli tam mam prijit i s Aranem
|
Lara
|
# Zasláno: 11 Bře 2005 07:48
- Nahlásit
stremka
jo, jinak jsem se byla vcera kouknout na nastenku a CKZ v Jezboricich (tam bydlim) ma cislo 055.
Na fotce bylo 6 clenu a prevazuji NO.
|
Lara
|
# Zasláno: 11 Bře 2005 07:53
- Nahlásit
a ted sem to nasla i na te adrese od Tchore...jo a neni to CKZ, ale ZKO....ja se v tom jeste nevyznam
JEZBOŘICE -- NOVÁK Jiří - Jezbořice 103, 53002 Pardubice
Vcera jsem taky zjistila, ze tam pry chodi v sobotu, tak ted nevim, ale uz jsem domluvena v Hermaku a pak se uvidi.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2005 07:58
- Nahlásit
Lara
Opravdu ti doporucuju se podivat na vic cvicaku, treba budes mit stesti a bude dobrej ten kterej mas nejbliz, ale podle mne je lepsi jezdot 50km na dobrej cvicak nez chodit na spatnej za barakem.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2005 08:02
- Nahlásit
Lara
Heřmaňák nebýval špatnej,bývala tam dobrmaní komunita a pravidelně se tam v devadesátých letech pořádávaly svody a bonitace.
|
Lara
|
# Zasláno: 11 Bře 2005 08:05
- Nahlásit
Sali
ja mam nahodou pritele z Chomutova, tak kdyz jedeme za skorotchyni tak jedeme pres Slany....
|
Lara
|
# Zasláno: 11 Bře 2005 08:08
- Nahlásit
Sali
ja jsem tam v 7/2004 byla, kdyz jsme shaneli stene a vim, ze syn majitele ma nadhernyho NO a navic se mi libi, ze tam naj i utulek
|
Lara
|
# Zasláno: 11 Bře 2005 08:10
- Nahlásit
Tchor
jetli u nas na cvicaku budou zitra, tak se tam pujdu mrknout, preci jenom diky tomu, ze bydlime na samote, mam cvicak 300 m od baraku tj. za barakem!
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2005 08:21
- Nahlásit
Lara
no vidíš....a já u Slanýho bydlím a v Chomutově dělám dva dny v týdnu..
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2005 10:04
- Nahlásit
Lara
ZKO-znamená základní kynologická organizace
|
Lara
|
# Zasláno: 13 Bře 2005 19:51
- Nahlásit
Ahoj lidi,
tak uz jsem byly s Arankem na cvicaku!!!
Moc se tam libilo me i Aranovi. Napoprve na nas asi byl hroznej pohled, oba jsme byli vykuleny...
A hlavne jsou tam moc hodny lidi a hned me poradili co a jak a co delam spatne.
Kazdou nedeli tam sice chodit nemuzu, kvuli praci, ale muzem chodit i v tydnu a 1x 14 dni budem chodit v nedeli, kdy je tam nejvic pejskaru.
Jo, koukala jsem, ze radi prohlizite fotky, tak kdyby nekdo chtel videt toho myho lumpa, tak se muze juknout:
Aran (5-6 mesicu) http://lara.mirc.cz/aran_10_04.jpg
Aran (pred tydnem) http://lara.mirc.cz/aran3_3_05.jpg
A jeste stareho Arana (napravo-stojici, 7/2004 umrel) a Dan (nalevo, ten dela spolecnost cernymu mladymu Aranovi) : http://lara.mirc.cz/stary_aran_dan.jpg
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2005 19:59
- Nahlásit
Lara
tak gratuluji a vítám tě mezi bláznama pejskařema.Teď už jinak volit nebudeš.A byla jsi tam co jsem ti dala ten kontakt?
|
Lara
|
# Zasláno: 13 Bře 2005 20:12
- Nahlásit
Jo byla jsem v Hermanaku, jsou tam fakt skvely lidi a hned nas vzali do party.
Chodi tam od zacatecniku az po profiky, takze mame na co koukat a s kym si hrat.
|
Lara
|
# Zasláno: 13 Bře 2005 20:15
- Nahlásit
stremka
Fakt diky za popostrceni......ted uz je to jenom na me UF!
Mam koupit jiny obojek, spatne jsem pouzivala nektere povely, tak mi poradili a nemam Arana moc krmit, uz ted ma nadvahu....
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2005 20:20
- Nahlásit
Lara
tak tom mám radost že jsem ti pomohla.Cvičila jsem lidi celý život na cvičáku.Teď sedím doma na p....tak aspoň že můžu pomoci takto.Hlavně vydrž i když se nebude někdy dařit.
|
Lara
|
# Zasláno: 13 Bře 2005 20:39
- Nahlásit
stremka
a vítám tě mezi bláznama pejskařema
no ja taky nejsem zrovna normalni a to me treba privedlo mezi vas.....v zivote jsem uz zazila tolik prapodivnych nahod, ze se nicemu nedivim.
Proste dneska jsem byla poprve na cvicaku a ma z toho dobry pocit i kdyz me stejne jako vy rekli narovinu co delam blbe
Vejsku jsem zacla studovat taky nahodou a kdyz se me nekdo zepta proc studuju a co ze me bude, tak rikam, ze me to proste bavi. Je mi 28 let, spoluzaci me maji za exota (jsou o 5-7 let mladsi - jeste nechapou, ze vek neni dulezity...
Ode dneska se me lidi budou ptat proc chodim s Aranem na cvicak.....a ja jim reknu: "Bavi me to a jemu se to libi" a doufam, ze to tak zustane.....
|
Lara
|
# Zasláno: 13 Bře 2005 20:47
- Nahlásit
stremka
Teď sedím doma na p....tak aspoň že můžu pomoci takto
Pomahat ostatnim je skvela vec a myslim, ze je hodne lidi jako ja, ze zacinaji a potrebuji pomoct.
Pokud nekdo neco umi a pomaha tim ostatnim ....tak je ume pan/i nekdo.
|
Lara
|
# Zasláno: 13 Bře 2005 20:52
- Nahlásit
ala_baionette
tak jsem byla poprve na cvicaku! a kolo mi tam taky zatrhli, urcite az od 1 roku....
Tak budu brousit asfalt a skvaru az v lete
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2005 22:00
- Nahlásit
Lara
no máš pesany jako stodoly.To chce opravdu cvičák aby tě poslouchali.
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2005 22:59
- Nahlásit
já jsem říkal, že je na to mladý ... jinak vítej
|
Lara
|
# Zasláno: 28 Bře 2005 21:13
- Nahlásit
Ahoj lidi,
dlouho jsem tu nebyla....
S Aranem chodim na injekce - ma porad problemy s kloubama
A na cvicaku se mu moc libi, ucime se lehni a chuzi u nohy....to mu moc nejde.
Vcera jsem postavila zkusebne novy plot, ktery na podzim znicil...a zatim je cely!
Pockam jeste tyden ci dva a pak postavim cely plot.
Preju hezky pocasi a poslusny pesany!
|
ala_baionette
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2005 22:12
- Nahlásit
Lara
Ahoj,
jsem rád, že se ti daří, ale co má s těmi klouby?
pejskaři jsou fajn i špatní, podle toho, jak na koho narazíš ..ale střední cesta taky existuje a co obrany a stopy? budeš zkoušet?
|
monika
|
# Zasláno: 6 Lis 2005 15:06
- Nahlásit
kdo se zajímá o německé ovčáci[img][/img]
|
Anonymní
|
# Zasláno: 4 Pro 2005 10:31
- Nahlásit
cau