Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / obrana = zlý pes?
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
LUCKA
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 23:46
- Nahlásit

Mám dotaz,který se týká obran.Myslíte si, že učením obran se ze psa stává zlý pes? Zní to jako stupidní dotaz, ale dnes jsem si na svých stránkách přečetla velice nemilý vzkaz, kde na mě útočí nějaký nejmenovaný člověk kvůli tomu, že s nepracovním plemenem trénuji obrany a tím z něj dělám zlého psa, který každou chvíli někoho pokouše a "sežere". Docela mě to šokovalo...tak chci slyšet názory ostatních...

Víťa
Administrátor
# Zasláno: 11 Bře 2006 00:45 - Změnil/a: Víťa
- Nahlásit

Už jsme to několikrát řešili i tady v diskusi. Ten člověk neví o čem píše. Obrany cvičím s různými psy už dost dlouho a rozhodně se nestávají zlejšími. Klidně to pusť z hlavy, sama přece musíš vědět, jestli je Borg zlý pes.
Navíc dnešní sportovní obrana má už se zlobou pramálo společného a je spíš věcí loveckého a kořistnického pudu a pro psa je výcvik spíš atraktivní a zajímavá hra. Uvědom si, že ani mnozí "kynologové" nechápou principy dnešního výcviku obran a nedokážou rozlišovat pojmy jako zloba, lov, kořist, chtivost, hra. Jak potom chtít pochopení od laiků, kteří vidí jen vyceněné zuby zaseknuté do rukávu a nedokáží pochopit přirozené projevy psa.
Sám mám doma labradora, který nikdy na nikoho cizího nekousal ani necvičil obranu a máš vidět jaké dokáže produkovat zákusy do aportu při hře. Přitom je to naprosto pohodový a přátelský pes, kterému absolutně nedělá problémy pohyb ve větších skupinách cizích lidí a cizích prostorech.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 04:51
- Nahlásit

LUCKA
Ano, dotyčný KRITIK nechápe rozdíl mezi sportovními a služebními obranami.
Při sportovních musíjít vždy o hru či spíše o lov kořisti.
Oproti tomu služební obrany jsou poněkud o něčem jiném, tam se již rozvíjí i ta zloba a podobně. Ale na tohle se necítím, detailně to rozebírat, pokud by jsi chtěla pěkné podrobné vysvětlení, požádej třeba Tchoře.

Prostě zjednodušeně:

sportovní obrany=imitace lovu kořisti=rukáv je kořist stejná jako balonek

služební obrany=zneškodnění nepřítele=rukáv či oblek je protivník

ale moc na mne nedej, nejsem si jistý tím, že to píši zcela správně

birma
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 08:02
- Nahlásit

Trotelchen
já myslim, že zrovna LUCKA, něco o sportovních obranách ví

LUCKA
nedělej si z toho hlavu a dotyčného pošli slušně někam

sarax
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 08:21
- Nahlásit

LUCKA
no souhlasím s Birmou...tohle neřeš,ale je to názor většiny lidí co s tomu nerozumí,ale zjistila jsem ,že takovejm to taky nevysvětlím....vykašlat se na ně...........

LUCKA
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 08:27
- Nahlásit

Víťa
Víťo díky.Já vím, že bych to měla pochopit a sama nejlíp vědět, jaký Borg doopravdy je.Ale prostě mě to včera trošku dostalo a už mě přetekla trpělivost...
Likům to opravdu nevysvětlím.No oni měli tu mou obranu s nepracovním plemenem problém pochopit i někteří kynologové

Trotelchen
Velice dobré vysvětlení Je to tak, jak píšeš. S Tchořem jsem se o tom už bavila, i se Sali...

birma
Ahojky,tobě taky díkec Jakpak se jinak máme? Co bafík?

sarax

Terri
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 10:23 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

No vidíš, já si musela o obraně taky hodně přečíst a vidět, abych se zbavila podobného laického názoru. Ale nikde jsem ho neprezentovala jako fakt abych se neztrapnila spíš jsem se ptala co a jak.

A stejně i teď plno lidí říká, no jo, Tvůj knírač, to jsou ostří psi, ten jak se zakousne... a myslí to tak, že se to obranou procvičuje. Že prostě cvičím psa na to, aby uměl zakousnout člověka. Tolik laický pohled na obranu u nás.

evina
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 12:17
- Nahlásit

Já jsem i četla,že pes trénovaný na obranu je mnohem ovladatelnější při nějakém incidentu než-li pes který vůbec obranu nedělá.Myslím,že na tom také něco je!

dzejba
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 13:14
- Nahlásit

muzu rict,ze vsichni co delame sluzebni obrany sice vycvik zakladame na rozvijeni zloby,ale normalne jsou psi vyrovnani,vycviceni a tudiz,kdyz se dodrzuji urcita pravidla,neni s nima problem.kazdopadne to pak nejsou psi na nejake mazleni od cizich lidi.kdyz je pes poradne vycvicenej,tak naopak se lepe ovlada,nez nevycvicenej "hajzlik"
to je ted takove mineni,ze pes co dela obrany,je vlastne zuriva bestie,ktera musi byz izolovana v kleci.je to stejny blud,jako kdyz nekteri tvrdi,ze pes drogar,dostava drogy,aby je rozeznal a nasel.

LUCKA
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 13:32
- Nahlásit

evina
Můžu dosvědčit, že na tom něco je! A je na tom kus pravdy.
Když byl můj labrador mlaďoch, tak by se nejraději porval s každým psem.Pak jsme jen tak z legrace začli trénovat obrany a s postupem času se začal zklidňovat a dnes, v jeho 8 letech, se ho nebojím pustit mezi psy...Teda poku to není smečka RTW. Ty on opravdu nesnáší doteďka

dzejba
No a s těma drogama, to je taky jeden z dalších nesmyslů...Lidi toho nakecaj

Terri
jak to že jede Verča do Ostravy jen jako náhradník? Myslela jsem, že jede závodit Teďka teda nevím,komu mám víc přát, aby mohl nastoupit jako náhradník.Jestli Verči a nebo Lence Kotisové (druhá náhradnice). Ta je od nás ze cvičáku.Mám v tom teda pěknej zmatek

brut
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 14:13
- Nahlásit

LUCKA
Taky jsem se několikrát setkala s názorem, že pes nemá mít výcvik obrany. Jenže já už to řeším tak, že každému řeknu, ať nemluví o něčem, čemu nerozumí. Až si dostatečně nastuduje ( a ne jen v knihách) veškeré informace, tak může přijít a budeme se o tom bavit. Pokud to neudělá, buď se s ním dál nebavím, nebo jen o neutrálních tématech. Psy mám, ale na cvičák chodím jen s tím nejmladším. Těším se, až začneme dělat obranu, už teď by se nejraději zapojil. Má ovšem ještě chvíli čas a mezitím musíme dopilovat nějaké povely. Nenechte se otrávit!!!

BinLadin
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 14:46
- Nahlásit

RE: Lucy Orany jsou vpodstate otazkou poslusnosti-jinak sportovni obrany jsou predevsim jednou velku hrou.Pes a figurant si spolu hraji,pri spravnem vedeni si muze klidne figurant po odlozeni rukavu bez problemu se psem hrat.U sluz. psu se spis vyuziva koristnickeho pudu a rzvoje zloby.Tady jde predevsim o schopnost ubranit psovoda.

LUCKA
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 14:46
- Nahlásit

brut
Copak máš za pejska? Jestli nemáš pracovní plemeno,tak si to asi taky schytáš od nejmenovaného člověka, co si říká "V" a který mě napsat krásný vzkaz na moje stránečky
Včera jsem z toho byla na prášky, dneska jsem si to četla stále dokola a jen jsem se už smála Ono nezbývá asi nic jiného než

LUCKA
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 14:47
- Nahlásit

BinLadin
Psal jsi vzkaz na stránky KK Blansko že jo?

LUCKA
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 14:48
- Nahlásit

BinLadin
Já obrany prostě chápu jako hru, ale štvou mě už ti,co to prostě nechápou a budou pořád dokola mlet to svoje-že obranu dělá jen zlý pes a takové kecy...
Jojo,KK Blansko, tam jsem začínala...(před 7lety)

BinLadin
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 14:49
- Nahlásit

LUCKA
Muzu se prosim zeptat co mas za bafana?Ev,kde najdu tve stranky? Dik

LUCKA
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 14:52
- Nahlásit

BinLadin
www.sweb.cz/laretbo
Mám šanci, že jsem tě někde viděla a že tě znám?

hanule
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 14:56
- Nahlásit

LUCKA
Ahoj Luci, dnes jsem to od té V četla a nevěřila jsem svým očím. Kašli na to. Jak se vede Uničce?

BinLadin
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 14:57
- Nahlásit

Jo takove lidicky miluji,jejich pes je nezvladnuty,ale druhe budou poucvat.Pri obranach si hafani suprove zalbnou a dnesni sport. kynologie je predevsi o hre a hodnoti se radost,chut a spoluprace dvojice psovod/pes.Sledujesli cvicici dvojicy velmy rychle prijdes jake jsou mezy obema vztahy.

BinLadin
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 14:59
- Nahlásit

Ano jsesli z Brna je mozne ze jsme na sebe narazily,byt sme o sobe nevedeli.

LUCKA
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 14:59
- Nahlásit

hanule
Ahojky,
Unica je skvělá Mám z ní radost!! Zítra valíme na obrany na cvičák-zatím se jen tak rozkoukávat...Zatím si nestěžuji,protože je hlavně ZDRAVÁ!!

LUCKA
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 15:01
- Nahlásit

BinLadin
Jsem z Blanska.Ale do Brna jezdím často trénovat.Hlavně na Zetor.Ale taky jsem jezdívala do Kr.Pole, když tam ještě figurovat Martin Skřenek.
Co máš za psa?

hanule
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 15:01
- Nahlásit

LUCKA
To mám radost. Malá už je taky úplně OK. Má 20 kilo v sedmi měsících je to myslím OK. My jdeme na obranu v pondělí.

LUCKA
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 15:09
- Nahlásit

hanule
Hase se do mě ta baba pustila.Právě teďka mě zase psala do návštěvní knihy já se fakt picnu ALe ne, kvůli ní ne.To by byla škoda...
Jsem ráda, že máš malou taky už v pořádku.Myslela jsem na vás zrovna včera, když jsem četla mail od Anny Chytilové...má maliňáčka Ardens Malimit (od Milana Olivy) a nějak se dostala k Brittaně MI-JI a Ducovi

hanule
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 15:11
- Nahlásit

LUCKA
Luci, jo ona jezdí na coursing, znám ji.

LUCKA
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 15:15
- Nahlásit

hanule
Teďka jsem se lekla, že znáš tu babu, co mě pořád otravuje.Mám z ní už dočista fobii
Jaká je Anča? Viděla jsi toho jejího bafáčka? Ona si chudinka stěžovala, že si maliňáčka představovala jinak...

hanule
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 15:18
- Nahlásit

LUCKA
Já ji znám od vidění. Jezdím se psama taky na coursing. To by mě zajímalo, jak si ho představovala. Ardens vypadá jako normální malina. ??????

LUCKA
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 15:20
- Nahlásit

hanule
Jasné,to je mi jasné, že taky jezdíš na coursing.
Říkala mi...no heleď, raději písnu mail ju něco bych tady napsala a objevila by se tu osoba "V" a už bych zase měla všechno na triku a bylo by všechno proti mě.

hanule
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 15:22
- Nahlásit

LUCKA
Jo napiš.

LUCKA
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 15:24
- Nahlásit

hanule
Máš tam mailik. A ICQ nemáš?

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání