| Autor |
Zpráva |
Pupy
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 19:45
- Nahlásit
Chtěla bych Pupynu naučit povely, u kterých nemusím použít slovní povely. Vím že jsem ji to měla učit už při normálních povelech, ale ona se ráda učí tak to snad pujde.
Jen nevím jaké posunky mám používat, nevíte jak to psa učit?...Vím že když se dělají nějaké zkoušky tak ty povely musí být podle toho řádu. Tak doufám že jste mě pochopili, děkuji
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 20:07
- Nahlásit
Pupy
Posunkove povely podle NZR mas tady http://www.cz-pes.cz/zkusebni-rad-nzr.php#Obrazov
|
evina
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 20:48
- Nahlásit
Pupy osunkové povely které se používají u psa učím současně s celým cvikem.Tím to i psovi usnadňuju.Ale posunky na dálku samozřejmě učím až mnohem později,kdy už zvládá cviky jak u nohy,tak krok přede mnou.Prostě od nejjednoduššího k těžšímu...
|
Tanaki
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2006 21:37
- Nahlásit
no ja nevim, ucila jsem soucasne posunkove i normalni povely a ted jsem zjistila, ze muj pes vlastne reaguje hlavne na posunky a ja to musim odnaucovat, aby dokazal reagovat na zvukove povely
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2006 22:02
- Nahlásit
Tanaki
jj, to známe. Teď musím pilovat odložení, protože jsem zdrbala posuňky při odvolání z čekání, stačí se pohnout a dychtivá Aša se ke mě hrne celou svoji vahou. Jak pero čeká, kdy se konečně pohnu tou správnou cestou, aby už už mohla vyběhnout. Myslím, že ldi mimoděk ty posuňky psy naučí hned při slovním povelu, a pak je s tím práce. Teď jsem si to ale uvědomila a vím, čeho se napříště vyvarovat a budu gestikulovat dle předpisu.
|